Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pushalias

    addikt

    válasz MacCaine #12425 üzenetére

    Végül a harmadik epizód:

    „Plusz az is ad egyfajta plusz biztonságérzetet, hogy a mail szolgáltatók jó eséllyel csinálnak backup-ot, így egy esetleges HDD hiba nem jár a levelek elvesztésével.”

    Ennek aztán végképp semmi köze nincs a használt protokollhoz/kiszolgáló szoftverhez, és a ugyanaz az értelmezési probléma van a gondolatmenet mögött, mint amiről már írtam. Gondolom unjátok már a hosszú beírásaimat, ezért igyekszem tömören.

    A szerver backup független mind a levelezéshez használt protokolloktól, mind a kiszolgáló szoftverektől, mind a kliens szoftverektől, etc. Ha valaki POP3 fiókot használ, ám bejelöli, hogy maradjon „másolat” a kiszolgálón (valójában ugye egyszerűen nem törli a szerver a mailt a letöltés befejezése után), akkor az is a backupba kerül, ha meg nem, akkor nem. Soha nem szabad elfelejteni, te valójában csak egy másolatot kapsz a szerveren tárolt mailről. Ez nem olyan, mint amikor fizikailag elhozod a levelet vagy a csomagot a postáról.

    A különbség csak az, hogy a POP3 kiszolgáló egyrészt jóval egyszerűbb protokollt használ, mint az IMAP (mert pl. nincs szükség a szerveren bizonyos fájlműveletekre), másrészt (használattól függően) kisebb a tárhelyigénye, mert nem a mindörökké a szerveren tárolás az alapértelmezett.

    Elnézést, ha valakit zavar, hogy nem egyben írtam le mindent, de szerintem így jobban elkülönülnek az egyes szempontok.

    Honor 9 / HP 8470P

Új hozzászólás Aktív témák