- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JuniorII
csendes tag
-
Roland76
tag
válasz
PLaci58 #11948 üzenetére
Én cáfolom azt, hogy nem vennének az emberek új dolgokat, ha nem hibásodna meg. A technikai fejlődés erre az érv, ami kvázi megköveteli, hogy az ember kényszert érezzen rá, hogy költekezzen. Ott vannak pl a mobiltelefonok, amit évente, 2 évente cserél az ember (én legalábbis) Legalább 6-7 máig működőképes telefonom van, ami már igaz elavult, de anno súlyos tízezreket fizettem érte. Nyilván más terület az autó, amit nem cserélne ilyen sűrűn az ember, más árfekvés is, de a TV-m igazából mindegy, hogy 5 évet bír ki vagy 20-at. Szinte biztos, hogy 5 éven belül le fogom cserélni, pedig alig 2 hónapja vettem.
Nem hiszek és nem is szeretem ezeket az összeesküvés elméleteket (A Mel Gibson filmet szeretem, de átkozom is egyszerre, mert azóta lovagol ezen mindenki), szerintem sokkal kézenfekvőbb válasz mindenre. -
Flashget
félisten
válasz
PLaci58 #11948 üzenetére
de ez napjainkban mindennel így van különben nem létezne fogyasztói társadalom....autókat sem vennének 3 évente az emberek (nem Mo-ról beszélek) ha nem szaródnának el az alkatrészek..nem úgy mint régen.
pl. Ford Mondeo 2 literes TDCI motor..van 116 és 131 lóerős változata..180.00-220.000 km-re van tervezve a 131 lovas még kevesebbre... -
Throme
veterán
válasz
PLaci58 #11948 üzenetére
Persze nem zárom ki, hogy így van, de az is lehet, hogy a rövid fejlesztési időknek köszönhetően már nem volt idő tökéletesíteni a layout-ot, vagy már nem is akarták.
Az ilyen direkt meghibásodási lehetőségek beépítése kétélű fegyver.
Sokan fórumoznak ma már vásárlás előtt és ha valamiről elterjed hogy sűrűn meghibásodik, azt a márkát szerintem elkerülik.Tervezők meg tudják mondani, de ha a cég azt mondja, hogy srácok akkor csökkentsünk költséget, valószínűleg berakják a legvacakabb alkatrészeket, amit még nem szégyenlenek...
-
-
Throme
veterán
válasz
PLaci58 #11912 üzenetére
"A 4-5 év élettartam manapság egészen jónak mondható"
Ezt komolyan mondod? Elszomorító!Ha kell vennem tv-t (remélem nincs nagy baja az enyémnek) tuti, hogy nem drágát választok.
150k 5 évre az még elfogadható. Most már a full hd (hogy 1 pl-t mondjak) alapnak tűnik egy tv-nél. Ez kb 5 éve menő "fícsőrnek" számított.
Ne kövezz meg, de nekem most a sony is képbe került -
huncutka1029
addikt
válasz
PLaci58 #11513 üzenetére
Kis barátom,
Tanulj meg olvasni, és ne ellenségeskedj!A közel egy év tapasztalat azt jelenti, hogy azóta használom aktívan nap mint nap ezeket a cinema 3D tvket.
2 van otthon,És nagyon sok minden nem úgy műxik, ahogy le van írva a használatiban.
Illetve van ami nincs leírva, de mégis működik.Az én "tanácsaim" még mindig hasznosabbak, mint a te ilyen jellegű kommentjeid.
Mert ebből aztán semmi hasznos infót nem lehet kiolvasni.De látod ,mások is hasonlóan gondolják mint én.
-
Dany007
veterán
válasz
PLaci58 #11514 üzenetére
Nem teljesen értünk egyet, illetve lehet valamit keverünk.
"A half SBS nem azt jelenti, hogy vízszintesen csak 2x960 képpont a felbontás. Ezek a képek tömörítve vannak. Az 1920 pixelt betömöríti 960-ba, amit a TV visszaállít 1920-ra. (zsugorítás-nyújtás)."
Igazából ugyanezt mondtuk. De vízszintesen csak 2x960 pixel van. Így jön ki az 1920. Márpedig te írtad, hogy ennél többet nem képes megjeleníteni a TV.
A tömörítés meg a zsugorítás-nyújtás nem ugyanaz jelen esetben. Az egy dolog, hogy az mkv fájlok tömörítve vannak. Amit a TV "visszaállít" 1920-ra az nem más, minthogy mindkét képet "szétnyújtja" teljes szélességre. De végülis ezt mondtad te is. De attól még abból nem lesz 1920 képpont a valóságban. Csak a 960-at nyújtja szét 1920 szélességig.
Amúgy korábban már volt róla szó, hogy létezik olyan program (valaki itt meg is nevezte) ami képes két különálló 1920x1080-as videóból egy egészet stereo 3D-be konvertálni. Csak ahhoz a két oldal különállónak fájlban kellene lennie. Nem pedig egybe, ahogy én próbálkoztam.
"A half SBS nem azt jelenti, hogy vizszintesen csak 2x960 képpont a felbontás."
Tessék, számold meg hány képpont van vízszintesen.
De fölösleges, mert a böngésző kiírja. 1920x1080. És amint látod abban az 1920x1080-ban van benne mindkét szemnek szánt kép. Ergo 1-1 szemre jutó kép nem lehet nagyobb, mint 960 pixel. Innentől kezdve a TV csak annyit csinál, hogy a két oldalt összenyújtja teljes képernyőre. De több pixel attól még nem lesz!
-
TA68
őstag
válasz
PLaci58 #11513 üzenetére
"Hol írják, ki állítja, hogy 40 GB-os pendrive kell a felvételhez? Ez csak a HDD-re igaz!
Ez megint félrevezetés! 8GB-os pendrive-ra is lehet a TV-vel felvenni."Például itt, a használati útmutatóban:
"A DVR USB-eszköz csak szilárdtest-meghajtó vagy merevlemez lehet. (Az USB-memória nem támogatott.)" -
huncutka1029
addikt
válasz
PLaci58 #11434 üzenetére
jól van, lehet,
Én csupán a közel egy éves tapasztalatomat írtam, le@om mit ír a kezelési,
Abban csomó minden van ami nem állja meg a helyét.IGEN VAN L 5.1 film, amit lejátszik.
Én erre az egy konkrét kérdésre próbáltam tippet adni, itt minden klappolt, csak Frame-ek nem! -
berlin
csendes tag
válasz
PLaci58 #11435 üzenetére
sajnos, ahogyan leírtad, úgy nem tudtam belőni a MindigTV-t
- bocs, de baromi láma vagyok ehhezviszont ha automata hangolást választottam, úgy simán bejött
a HD csatornákat nem tudom fogni, de a TV2, RTL, Euronews nagyon szép
(igaz, sima szobaantennáról beszélünk - holnap veszek majd egy 49dB-es HD alkalmas digitális beltérit)
szóval most behangolta a 33 digitálist, 4 rádiót, de csak 3 TV-tVan olyan hangolási lehetőség az LG-nek, hogy a fenti csatornákhoz még a többi (nekem +40) analógot is behangoljam?
köszi!
-
Watt25
veterán
válasz
PLaci58 #11329 üzenetére
Ha már ez most szóba került... Amennyire utána tudtam nézni, azt vettem le, hogy nincsen megtörve a védelem. Vagyis, nem lehetséges sem a Timeshift-es, sem a rögzített műsorok PC-n bármilyen módon való elérésére, igaz? Vagy van már valami trükk?
Nekem akár az is jó lenne, ha azt meg tudnám oldani, hogy lecsökkentsem a DVR partíció méretét és NTFS-t is rakni mellé, hogy PC-vel is tudjam használni a vinyót, szükség esetén. Erre sincsen megoldás? -
laca500
aktív tag
-
SyneT87
tag
válasz
PLaci58 #10874 üzenetére
hát igen, de az nekem eléggé kényelmetlen, hogy akkor állandóan cipelgessem a pc-től a tv-ig és vissza a vinyót ha valamit akarok nézni ... ezért kéne a dlna, főleg ha már van ilyen lehetőség xDD
kicsit szánalmasnak tartom hogy létezik egy király hasznos technológia és kb nem működik
-
SyneT87
tag
válasz
PLaci58 #10868 üzenetére
köszi, akkor kirpróbálom h dlna-n is megy-e az 5.1 ha nem akkor sajnos marad az hogy az usb-s vinyót állandóan cipelnem kell a Tv-hez meg a PC-hez vagy Ethernet kábelt húzok át az egész házon
remélem menni fog a dlna, amúgy nekem nem kell wifin keresztül a full hd, max Hd felbontás fog wifi-n menni, legtöbbször amúgy is rip-eket nézek és amúgy is a Tv-t egy 47" néztem ki ami kb 3-3.5m-ről lesz nézve és ekkroa távolságon nem látszik meg hogy full hd vagy hd a kép
üdv
-
SyneT87
tag
válasz
PLaci58 #10845 üzenetére
Köszi a segítséget, de eddig ahányan voltatok annyi félét mondtatok, én inkább neked hinnék, hogy nem fogja kiadni az optikán az 5.1-et.
Amúgy a dolog úgy nézne ki, hogy a routeremre van kötve egy usb-s vinyó amin dvd/hd/bd RIP-eket néznék amiken van 5.1 hang és mivel dlna-n keresztül nézném, ezért sajnos az nem megoldható, hogy a hangot külön kötöm be az erősítőbe
egy másik megoldás az lenne, hogyha egy médialejátszót vennék amire lenne az usb-s vinyó kötve, de ez annyira egy fölöslegnek érzem (+ arra nem nagyon tudnék letölteni semmit csak ha a medialejátszó is wifi-s lenne ami megint csak drágítja a dolgot), de lehet h ez fog maradni, ha opticán nem megy át az 5.1,
vagy még van olyan lehetőség, hogy nas-t veszek és elvileg nas-ból lehet kikötni külön hangot vagy ez nagy bullshit? nem értek a nashoz sajnos, de úgy tudom hogy hangot külön nem tudok kikötni
a másik lehetőség olyan erősítő vásárlása amire köthető hdmi-n keresztül hang, azok pedig ilyen 80-90 körül mozognak annyit meg nem akartam költeni
az lenne a legjobb hogyha valaki akinek LG LM660S Tv-je kipróbálná nekem valahogy hogy optikán megy-e a 5.1 ha pl usb-ről játszik le filmet, a lényeg hogy a Tv továbbítsa a hangot
és ötleteket a helyezetemre szivesen várok!
köszönöm előre is
üdv
-
-
Lacinavi
tag
válasz
PLaci58 #10618 üzenetére
Bocs ,hogy senkibe nem kötöttem bele, csak leírtam hogy elvileg miként kellene működni az USB portnak ha ez számodra érdektelen lépj túl rajt. Semmi sértő szándék nem volt benn csak infó amit te lehet, hogy tudsz de más nem. A tv-d nem nálam van szóval te beszélgess vele. Nekem működik minden old meg magad a te problémád remélem senki nem ad ezután tanácsot neked!!!
-
hattila07
csendes tag
válasz
PLaci58 #10508 üzenetére
Köszönöm a segítséget: Zjunior, edeleny és PLaci58
Már csak az a bajom hogy a DVD lejátszón nincs optikai bemenet
(Van rajta: HDMI out, AUX in, SCAR, USB és portable input jack)
Valami optikai kábel - RCA (fehér-piros) végű kábel kellene ha jól sejtem.
Vagy van valami más ötletetek? -
zdomiter
tag
válasz
PLaci58 #10508 üzenetére
Két kábellel is próbáltam, de semmi, Akkor próbáltam egy kis 80GB-os PhotoBankkal, azzal is ugyan az. Ezek 2,5"-os külső vincsik. Az LG előtt Pana G20-on volt, tökéletesen. Később 5590-en is jó volt. Amióta UPC van, azóta nem akarja. G20-ra visszatettem és tökéletes. Akkor ez most mi?
-
klevi1967
tag
válasz
PLaci58 #10196 üzenetére
Hát nem jött be sajnos a fogyasztás-csökkenés. Pvr kikapcsolva, nincs felvétel, frissítés kikapcsolva, tv-azonosító az 1-en, gyári alapállapotba hoztam, így is 11 watt körüli a fogyasztás.
Most csak meg kell találjam valahol egy leírásban, hogy az LW650S-nek a készenléti árama 3 watt alatti. -
-
klevi1967
tag
válasz
PLaci58 #10196 üzenetére
Köszi a választ! Megpróbálom kikapcsolni este. Nem merek mindent alapállapotba rakni, mert akkor akár a műholdas adásokat is kerestethetem le újra, mindent elölről. Jó kis esti móka lenne, már háromszor végigjátszottam már. A szerviz kérte, hogy jelentsem be Lg-nél, ők készségesen álltak, valószínűleg küldenek egy táp-panelt cserére.
De este azért végignézem a menüket. A firmware-automatikus frissítésre gyanakodtam, de akkor megnézem a készülék-azonosítás beállítását is. A PWR-t most nem használom,. mert vettem egy külső Tesc@s Hyundai DVB4H331 (MOST 2690 forintos) DVBT vevőt, az semmit sem fogyaszt, és nem veszik össze a tv-nézéssel. -
tomyka74
senior tag
-
Paserák Gőcs
csendes tag
válasz
PLaci58 #9956 üzenetére
Bocs hogy kicsit off leszek, de a madarasék évek óta bosszantanak ezekkel a pendriveokkal. Ha meglátod, hogy Maxellt árulnak, Menekülj! Szinte mindig olyat soznak rád, ami 3MB / secnél többet nem visz át. Árulnak ilyet Emtec márkával is. Két éve karácsonykor hirdették 32GB 11e Ft körül. Otthon derült csak ki, hogy nem véletlenül.
Azóta szigorúan csak Kingston / Kingmaxokat veszek, vagy legalábbis az ő árukban, mert az olcsó husnak híg a leve. -
tomyka74
senior tag
válasz
PLaci58 #9569 üzenetére
amit az áruházban tapasztaltál azon nincs mit csodálkozni! a PLASMA kép messze a legjobb minőség még mindig, nem veri meg sem az LCD sem a LED!!!
de amúgy személyes tapaszatlatom is van , nekem van egy LG 42PJ350 Plasma és ugye az LG 42LW4500 és mondhatom neked,hogy a plasma simán lepipálja képminőségben a led-et!
ahogy szokták mondani is sokkal " tévézhetőbb " a plasma képe! -
törölt tag
válasz
PLaci58 #9543 üzenetére
Nem tudom miért aktív pl tévé üzemmódban. Ebben a cikkben is írnak róla némi infót:
24p/film mód/valósághű mozi -
sz.z.csicsi
tag
válasz
PLaci58 #9496 üzenetére
Már nincs!De legyen neked igazad hogy nem remeg csak kb. az a 25 db amit eddig néztem.Nem hetente remeg csak 8 napig remegett!Aztán visszavittem.De ha olvastad a problémámat akkor nem jópofiznál itt az orvosos beszólásoddal.De ha azzal a szervízre gondolsz azt mondta semmi baja!Ha van itt Debreceni szívesen összefutnék vele hogy megmutassa nekem hogy nem remeg.
-
törölt tag
válasz
PLaci58 #9459 üzenetére
Az LCD technológia legnagyobb tévedésének tartom az aktív 3D-t, legalábbis jelenlegi formájában. Főleg az alsó és felső kategória közötti minőségkülönbség miatt. Az alsó és középkategóriában alkalmazott aktív megoldást csak az ellenségeimnek ajánlom. Amilyen jó plazmában, annyira förtelmesen rossz LCD-ben.
(#9460) BloodRay:
Köszi a javítást
WHAT HIFI LG 55LM960 review.
-
Dany007
veterán
válasz
PLaci58 #8829 üzenetére
Nem rossz ötlet, mert engem is zavarnak a vezetékek. Főleg egy nagyobb nappalinál.
Ezer éve vannak már wireless rendszerek. Csak sokba kerülnek. Az én régi Samu házimozim is wireless-redy.
Amúgy szerintem elemről mennek a hangfalakEgy ilyen alap házimozi rendszer hangszóró nem kér sokat. Megkockáztatom akár évekig is elmenne 2db mezei AA-s elemmel.
-
Dany007
veterán
válasz
PLaci58 #8511 üzenetére
Oh arról nem is beszélve, hogy olyan körülmények között, mint ahogy egy áruházban a kirakott TV-k láthatóak, úgy soha senki nem fog tévét nézni otthon.
Gondoljunk csak bele az irdatlan megvilágításra. Kitudja hány reflektor és neoncső világít egy ilyen áruházban. Meg ugye ott a shop mód, amit te is írtál.
Szóval én abszolút semmi értelmét nem látom annak, hogy TV képminőséget akár bármilyen módon is, de szemmel vizsgáljon az ember egy boltban.
Komolyabb áruházakban régen volt külön házi-mozi "szoba". Ahogy egy kissé sötétített elkülönített teremben voltak a prémium termékek szépen berendezve. Pár helyen még fotel is volt előtte, hogy le lehessen ülni. Na annak már van némi köze a valósághoz.Amúgy érdekes, mert én a MM-ban néztem két LG tévét. Szerencsére közvetlenül egymás mellett mentek és u.a. a demó futott rajtuk. Egyiken a 3D-s kijövő alakzatok szellemképesek voltak, a másikon meg nem. Puff ebből aztán mindenféle következtetést le lehet vonni, de a valóságot nem fogjuk megtudni.
-
Dany007
veterán
válasz
PLaci58 #7884 üzenetére
Tehát akkor windózban 60hz? Azt konvertálja fel a TV 120hz-re? : s
De hogy lehet ez, amikor elvileg 100hz-es gyárilag a TV? És akkor mire jó az a 200-400hz?
Kicsit megvagyok kavarodva. Az is jó ha tudsz erről valami összefoglaló írást vagy akármit, mert nem nagyon találok a neten ilyet. -
vidap
tag
válasz
PLaci58 #7425 üzenetére
Nálam van zavarás, hiába van kihúzva az antenna a 220v-ból!
Beprogramozni csak a kábel analóg adásával tudod az antenna digitálist!Kábel digitális+antenna digitális nem működik eggyütt, a tv nem tudja külön kezelni!
Ebben az esetben hiába lenne a +5v és a kütyüd minden kapcsolás után csatornavesztés lenne! -
spidersoft
senior tag
válasz
PLaci58 #7393 üzenetére
Remek. Annyi bug és illogikus dolog van ezekben a tévékben, meg olyanok, amik régen teljesen jól működtek, manapság meg nem (teletext funkciók, ezek szerint a hang is, meg még ki tudja mik), hogy asszem megint elkelne náluk egy újrabútorozás
Goldstar -> LG -> várjuk a következőt
A mostani manágerek meg menjenek bányásznak, majd ott megtanulják, hogy mi kell a népnek
-
-
huncutka1029
addikt
válasz
PLaci58 #6930 üzenetére
Ebben igazad van,
Az Lg LW szériája 1920 x 1080 megjelenítésre képes,
Tehát nagyobb felbontást hiába is próbálsz (trabantból nem lesz ferrari )
Full HD SBS megjelenítés esélytelen, mivel a polarizálás miatt a sorokat Felezi, így effektíve a felbontás szemenként fele a megjeleníthetőnek, így a két szemnek szánt tartalom egy időben jelenik meg a kijelzőn, ellentétben a shutteres aktív 3D -vel, ahol a bal-jobb szemnek szánt tartalom felváltva képenként full felbontásban.
de itt villogás, cross talk, színmélység,vesztés lehetséges.
LG viszont elmosódás mentes képet fényes képet ad, és összességében látszatra full HD képet kapsz, mert úgyis két szemmel nézed.
a DTS re :itt van egy leírás, nálam is igy van, amikor nincs kedvem konvertálni, vagy nincs türelmem várni.
Én már megszoktam, hogy nem mindent eszik a TV media playere, ezért a letöltési info alapján már rögtön a konverter progi elé vetem! van elmentett profil a TV hez. -
warren29
aktív tag
-
kirkri
addikt
válasz
PLaci58 #6276 üzenetére
Azért azt ne gondoljuk, hogy a magyarországi LG szerviz nem kap pénzt az általa szervizelt készülékek garanciális javításáért, függetlenül attól, hogy itthon vásárolták-e, vagy akár Bulgáriában. Minden megjavított készülék után kapnak egy átalány szerviz díjat abban biztos lehetsz. (hogy ebben benne van-e az alkatrész díja, vagy azt külön számlázzák ki az már cégenként eltérő).
Szóval én még mindig azt mondom, hogy indokolatlan a kekeckedés az itthoni képviselet részéről.
Hidd el képben vagyok a szervizelés témakörben.
Az pedig, hogy visszakérik a meghibásodott készülékeket, annak tudható be, hogy a világ minden tájáról adott cégekhez kérik be javításra a terméket akik javításokra specializálódtak és sokkal olcsóbban javítanak, mint ha saját javító site-okat tartanának fenn a cégek. Ezek a javító multik sok márka termékeit javítják egy helyen több ezres darabszámban. Magyarországon kapásból tudok három ilyen javításra specializálódott multiról is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest