- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Whatch SE 2.generáció
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szanysa
csendes tag
Sziasztok!
Új tv beállítási gond lépett fel.
Adott a JVC LT 40 VAF3235 Android Smart LED Televízió.
Én jelenleg csak távolból tudok segítséget adni, nem vagyok helyileg a probléma előtt.
Nem saját készülékről van szó - akinek kellene segíteni az pedig nem igazán érti ezeket a modern dolgokat.
Tehát az a gond , hogy nem jönnek be a kábelszolgáltató digitális csatornái, csak az analógok.
Mi lehet a gond nem tudom ezért kérek itt segítséget, mert az a pont ahol kérni kellene hogy
Analóg - Digitális választás vagy ugye mind, nem is jelenik meg.Esetleg volna valakinek ötlete, netalán kis videoban megmutatná a programozás menetét
nagy segítség volna.Sajnos a neten még a User Manual sem található az adott típushoz.
Ha valakinek mégis volna belinkelné ide nekem vagy átküldené?
Hálás köszönet és B.Ú.É.K. mindenkinek!
-
rErEaT
senior tag
Sziasztok,
UK6300MLB-re lehet Jellyfin-t telepíteni?
Ha igen akkor van erről leírás, hogy hogyan kellene? -
kodoboy
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek elfekvőben egy pár LG 32LK6100PLB talp? Vagy esetleg infó, hogy hol szerezhető ilyen?
Köszi
Attila -
válasz
geri1111 #112338 üzenetére
Szia!
Nekem egy 500Gb-os Samu 980Pro van egy RaidSonic ICY BOX IB-1817M-C31-ban, ami NTFS-re van formázva. Teljesen jól működik, nincs semmi gond vele. Előzően egy egyszerű vékony házat használtam, amiben nagyon melegedett az SSD. Annyira, h kb.30-40 perc után le is fagyott. Továbbá a kábelekkel sem volt minden rendben, sajnos nem ment mindegyikkel. A jelenlegi felállásban egész nap mehet róla akár 4K-s film, minden gond nélkül teszi a dolgát, ebben a házban nem melegszik egy picit sem! A TV pedig egy TV LG 75NANO753PA.
-
geri1111
tag
Van-e itt valaki, aki m2 ssd-vel és külsdő házzal használja a tv-t? Próbáltam a legújabb c3-al is beolvastatni még a meghajtót sem ismeri fel. Mintha nem is dugtam volna rá semmit.2 áruházban is próbáltam.
ház : Axagon usb c nvme m2 ssd ház
ssd: Kingston kc 3000 1 TB
Mi lehet a baj? Már mindenfelé particionáltam, aktív, logikai, fat32, ntfs....semmi...
Úgy indult hogy a 13 éves lg 42 660S-sem kezelte (ezt elfogadom) de egyébként a 1 Tb külső 2,5 colos Samsung HDD-t olvassa gond nélkül.
Tud valaki bármi opciót vagy rakjam fel apróra? gép gond nélkül kezeli. -
online1986
tag
Sziasztok kis segítséget szeretnék kérni tudom nem egy mai db tv
LG UH8507 dolby vison,Hdr tudja de nekem HDMI konzol azt írja nem támogatja tv deepcolort már megjártam .Usb Hdr,vision film lejátszása.Mi lehet a gond .?Mit lehet vele csinálni?
-
blakey
titán
Indítsd újra az Apple TV távirányítóját.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van egy WebOS-es LG tv-m és egyik napról a másikra az apple tv távirányítóval való hangerő vezérlés eltűnt. Csinálta már a multkor is, akkor valamit összenyomogadtam és megint működött egy ideig, de most megint nem működik.
Tapasztaltatok hasonlót? Van ötletetek, hogy milyen beállítást kellene megnézni? Én már feladtam.... -
zsoltyyy
senior tag
Adott egy lg webos tv, vodafone mediacard-al van hasznalva. Eddig be volt állítva egy csatornasorrend.
Most újra lett konfigurálva és a csatornakiosztást nem tudom megváltoztatni. Beállításokon belül műholdas, antenna opcióknál (ami üres, mert kábellel jön) van “áthelyezés” opció, amivel anno én is átállítottam, de most a kábel->dtv menüben (ahol a csatornákat meg is jeleníti), nincs opció csatornák mozgatására…Valaki járt már így? Mivel kéne próbálkozni?
-
DreiN
csendes tag
válasz
geri1111 #112329 üzenetére
Relatív, hogy kinek mi a tuti. Én c2-t vettem, c3 nem tud annyival többet, amennyive drágább volt anno. Ma már azt venném.
Synology DS220+ használok plex médiaszerverrel a nason és a TV-n. Mivel a TV-n nincs gigabites kártya, így az 5GHz-es wifivel csatlakozom a routerhez ami gigabiten a nashoz. Így nem szaggat a nagy bitrátás film sem és átmegy a dts, atmos truehd is. -
geri1111
tag
13 éves tv. Nem látja még az eszközt se. A nwtrol lezoltott filmeket akarom ssd re másolni és tvn nézni.
-
geri1111
tag
Adott lg 42 la 660 s tv. Eddig samsung 1 tb 2,5 colos 7200 rpm 3.0 s kulső hdd vel néztem rajta filmeket. Gondoltam most beújitok. Vettem 1 db axagon nvme kulső m2 es házat és bele egy kingston kc 3000 1 tb ssd-t. Egy particiora formáztam, a tv nem ismerte fel. 2 particiora formázás után simán felismerte. A 2 particiot telemásoltam filmekkel. Azota nem ismeri fel. Mit gondoltok mi lehet a gond?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Pár napja frissült a tv-nk szoftvere. Azóta bekapcsoláskor nem a tv adás indul el egyből, hanem egy központi felület. Előtte bekapcsoláskor csak az alsó menüsáv jött be a tv képbe. Ezen lehet valahol változtatni?
-
blakey
titán
válasz
PLaci58 #112318 üzenetére
A Tv kapcsolja be-ki a soundbart és állítja a hangerejét is mindenféle cec nélkül - mert ahhoz nem is feltétlenül kell, mint írtam ("…vagy tanítható távirányító"), az akár infrán is működhet, az újabb TV-k és a rajta futó OS elég okos, tehát a TV-d távirányítója képes felismerni és megtanulni a vezérelendő eszköz hangerejét, ki/bekapcsolását és esetleg bemenet választását. Nekem sem kell ezekhez CEC, viszont nálam nem 1 TV-n van az, hogy csak akkor működik ARC-on a hangtovábbítás, ha a CEC-t bekapcsolom, nem kell a funkciókat aktiválni, csak legyen aktív oda-vissza kommunikáció.
…sőt sajnos ha bekapcsolok egy másik tvre kötött HDMI eszközt akkor is bekapcsolják a soundbart. - 100%-ban biztos vagy, hogy nincs bekapcsolva a CEC (Simplink)? Ha nincs, akkor sajnos az van, hogy az adott eszköz egyik gombja a soundbar bekapcsoló kódján kommunikál. Sok ilyen eszközzel találkoztam legyen az lejátszó, távirányítható izzó, TV. -
PLaci58
addikt
válasz
blakey #112317 üzenetére
Bocsi elírtam, mert a tv Arc bementére dugtam és onnan simán kijön a hang, nem kell semmi cec hozzá. A Tv kapcsolja be-ki a soundbart és állítja a hangerejét is mindenféle cec nélkül, sőt sajnos ha bekapcsolok egy másik tvre kötött HDMI eszközt akkor is bekapcsolják a soundbart.
-
PLaci58
addikt
válasz
superskan #112310 üzenetére
Nekem egy gagyi soundbar van hdmi-n kötve a tv-re és simán kimegy a hang. HDMI Arc nélkül is, az csak arra kell, hogy vezérelni tudják egymást (hangerő, be-kikapcaolás). Hogy 5.1-e azt nem tudom mert csak sztereó a soundbar, de szerintem nem küld ki a tv 5.1 hangot, legfeljebb optikán.
-
superskan
csendes tag
-
arfer
senior tag
válasz
superskan #112310 üzenetére
Mind a kettőnek támogatnia kell a HDMI Arc-ot szerintem. Ez alapján a Denon nem támogatja..
-
superskan
csendes tag
Sziasztok.
Van egy “LG OLED55A23LA” TV-m.
És van hozzá egy Denon AVR 1312 5.1-es házimozi erősítőm.
A problémám hogy az istennek sem tudom átjuttatni a hangot HDMI kábelen a TV-ről az 5.1-re.🫤
Már sokféle beállítást próbáltam, de hang csak nem szólal meg.🫤
Esetleg tudja valaki a helyes beállítás módját?
Vagy hogy mit ronthatok el?🫤 -
válasz
geri1111 #112301 üzenetére
Régóta használok, az SSD egy Samu 980 Pro 500GB-os, viszont azt tapasztaltam, h nagyon melegszik használat közben az egyszerű tokban. Valami hasonlót vettem először mint amit Te linkeltél. Ezt lecseréltem egy komolyabb masszív külső-belső hűtéssel rendelkezőre.
[link]
Így már teljesen rendben van. -
herdsman12
őstag
A pár hónapja még akár 200/90 Mbit/s sebesség 4-6/30-ra csökkent 5GHz-en az utóbbi hetekben. (2,4GHz-en most 40/30.) WiFi-s laptopokon maradt 2-300 körüli sebesség.
Szomszéd WiFi-knél nem látok változást, TV frissítve, router oda-vissza új firmware.
Router reset, újként beállítás volt, egyedül a TV reset maradt ki.
Youtube és mozizás közben látok néha karikázást.
(2020-as LG 75NANO903)
Másnál miket mér ez az Internet Speed 2? -
Midway
senior tag
válasz
MrHurricane9 #112304 üzenetére
Nem kell se internet se bejelentkezés hozzá .
Elég egy 500gb os HDD vagy SSD hozzá bőven , sok óra műsor ráfér.Setup boxal viszont nem működik.
-
LouiS22
veterán
válasz
MrHurricane9 #112304 üzenetére
Ha Mediacard (Vodafone) van a tévébe dugva, akkor működnie kell mindenféle bejelentkezés, internet nélkül
Azt meg kellene nézned mindenképp, hogy a külső vinyó mennyit "eszik" és elegendő-e neki az usb portról érkező tápfeszültség. Lehet, hogy jobban járnál egy SSD-vel (tudom, drágább) egy USB3-as házban.
Még valami: ha valamit rögzítésre állítanak majd a nagyszülők, akkor addig nem tudnak más csatornát nézni (a tévében egy tuner van, azt a tunert foglalja olyankor le a rögzítés). Ha éjszaka, nem vagyok otthon típusú rögzítés, akkor természetesen ez a probléma nem játszik.
Azt nem tudom, hogy külső STB esetén mi történik, de feltételezem, hogy a rögzítés ugyanúgy működik, hiszen az STB "csak" dekódol.
Egyébként melyik szolgáltatónál van előfizetése a nagyszülőknek?
-
MrHurricane9
csendes tag
Üdv, az alany egy lg55UR78003LK tv, nagyszülőkkel vettük az őskori plazmatv helyére. Eddig nagypapa DVDre vett fel néha ezt azt a TVből, most gondoltuk, hogy egyszerűbb lenne venni egy 1 terás külső HDD-t.
A 160 oldalas kézikönyvből nem derül ki az alábbi: a felvétel funkció működik internet és bejelentkezés nélkül? Nincs náluk semmilyen internet hozzáférés, a tv offline megy, csak tv műsor nézés meg néha DVD lejátszás.
-
geri1111
tag
Köszi.
De még egy dolgot kifelejtettem a kérdésben.
a tv Lg 42la 660 s szóval nem mai gyerek. -
LouiS22
veterán
válasz
geri1111 #112301 üzenetére
Minden további nélkül. Azért nem árt, ha USB3-as (nem kattintottam a speckókra, majd te megnézed).
De azt gondolom tudod, hogy ha felvételre szeretnéd használni, akkor amennyiben valamit rögzít, akkor nem tudsz más tévécsatornát nézni addig, amíg a felvétel be nem fejeződik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest