- Mobil flották
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
footy
addikt
Próbáld ki azt hogy letakarítod(nem csak uninstall, hanem pl CCleaner is) a lenovo féle drivert és leszeded az Intel honlapjáról az eredetit, nekem 5100-asnál javult a hálózatkezelés.
(#4668) Throme
Szerintem arra gondol spyduck, hogy van sok ilyen a gyártók által készített utility (pl a plussz gombok vezérlésére; email; böngésző stb) amik miatt előfordulhat a nálad említett probléma. -
Laca0
addikt
Na összejött a dolog, csak egy kicsit erőltetni kellett.
A 0769-esnél nem kell azt a 2 csavart kiszedni, úgy láttam. Ill. megtaláltam a hardver maintenance manuált a neten, és megnéztem
Nagyon nehéz volt állítani a csavaron, mert 5-ös kulcs kellene hozzá, meg egyébként is jól rá van szorulva. De azért sikerült egy árnyalatnyit lazítanom rajtuk. -
solarian2
csendes tag
helo!
akksi ki, ott talalsz 2 csavart, azokat kicsavarod, majd a kis blokkot amin a gombok es a ledek vannak kipattintgatod. Ha kell alanyulsz valami puha dologgal hogy 'megkezdd'!
Ha felpattintgattad de meg mindig nem enged a zsanert takaro muanyag, akkor kijelzo becsuk, picit feszeget, kijelzo kinyit, picit feszeget modszerrel celt lehet ernisok szerencset
de persze elviheted szervizbe is.
-
nortol
senior tag
elvileg dobhatod a merevlemezt a kukába ...
más se fogja kiolvasni a dolgokat belőle egykönnyen ...
a HDD jelszó tulajdonképpen azt jelenti, hogy a merevlemez tartalmát a jelszó nélkül teljesen olvashatatlanná tetted ... gyakorlatilag mindenki számára ...
itt most nem az erre szakosodott emberekre gondolok, hanem azokra akikre általában számítani kell a szeméttelepeken ...
szal, ha kidobod, nem lesz bajod a merevlemezen tárolt adatok miatt :-)
-
nortol
senior tag
közben utána olvastam a dolognak. hát szerintem sincsen a kettőnek sok köze egymáshoz, kivéve, hogy lenovórol van szó ...
ennyit a lenovó-ügyi szakember tanácsáról :-)
majd az első magyar IdeaPad tulaj nyit magának egy IdeaPad topicot, de nem kéne keverni a 3000 n200 topicjával ...
-
hudyfiu
senior tag
-
annulus
aktív tag
ket wifi driver volt fent osszesen a gepen:
a gep beuzemelese utan a lenovo oldalarol szedett nem eppen up2date drv, majd az intel oldalarol leszedett legujabb 2008 -as drv.channeleket valtogattam a routeren + mixed es g mod kozott szteppeltem. az intel wifi advanced bealltiasaiban a roaming agressiont a power savinget a throughput enhancementet allitgattam, de kb semmit se szamitottak.
elforgattam az antennat, s lass csodat..itt tenyleg ez segitett
-
effb
csendes tag
Az Albacompnál biztosan tartósabb lesz......még ha anyagában szerinted lágyabb is......az én régi Albacomp gépemen a fedlapot többször cserélték garanciában, még több évesen is, mivel "konstrukció hibás" és a zsanérnál egy idő után reped.....még a mai napig is.....akárhányszor lecserélhetik, jobb/ jó soha nem lesz.....
-
tpeter
aktív tag
Hát ja... Csak ne sz**jon be, és elégedett vagyok.
Amúgy tök érdekes ez a driver dolog. Eleinte mikor szedegettem le a drivereket a lenovo oldalról és pakoltam fel mindent ami a kezem ügyébe akadt, nem egyszer produkált kék halálokat a masina mindenféle lehetetlen helyen (pl. windóz betöltéskor), aztán most hogy gondolkozni is szoktam telepítés előtt, ezek valahogy eltűntek és megy minden (kopp-kopp).
Sajnos a lenovo tényleg elég "kényesre" csinálta a gépet. Nem tudom. Lehet hogy egy Dell-el jobban jártam volna, csak abból 200 fölött volt ami kb. ezt tudta. Majd kiderül.
Amúgy a billentyűzet minősége nagyon tetszik. Elsőre tudtam gépelni rajta (ami nagy szó egy notebook esetén). Az egyetlen dolog ami zavar, hogy csomószor hozzáérek a touchpadhez ami "leklikkel" az aktuális ablakból.. brr.... Ja, és azt nem lehet "letiltani", csak "eltávolítani". Legalábbis nekem.
-
turbolali
csendes tag
RM Clock átállítva az előző hozzászólásomban említett módon és a szabvány sémát használva. Mondjuk a fényerőt én elég alacsony értékre állítva használom...
A wifi takarékos módra állítva, de nem kapcsolja ki a rendszer, ha nincs forgalom. Az adóteljesítmény is akku kímélőre állítva (hisz a router házon belül van,így nem kell nagy teljesítmény), minden egyéb beállítás defaulton.
-
turbolali
csendes tag
Én az Everest 4.20. 1270Beta Ultimate-et használom, ennek a túlhajtás része frankón mutatja a nevezett értékeket.
A RM Clock- nál átállítottam az Advenced Cpu settings menüben, az utolsó előtti sort Mobile-ra. Így már helyesen írja, méri a dolgokat és az asztalinál kisebb feszültségértéket ír (az Everest is), nem tudom hogy a valóságot tükrözi-e...
A Notebook Hardware Controll nekem sem nagyon jön be, viszont lehet vele FSB-t állítani (throttle néven), így akár 400MHZ-en is lehet járatni a gépet. Ez utóbbit nem használtam, csak kipróbáltam, de sok értelmét nem látom, hisz nagyon lassúúúúúú...
Mindenesetre az alap beállításokkal és némi Wifi átállítással, akksiról max 3ó45p-4ó közti időtartamot tudom használni, a 4800-as akksival. Szerintem ez nem olyan rossz.
-
-
egy_senki
csendes tag
-
bit_vector
tag
ebben azért nem lennék biztos.... ha lesz a microsoftnak egy "újítása" akkor elég lesz az ujjlenyomat a fájlrendszer titkosításához :-)
sose tudhatod hogy ki milyen szoftvert ír rá. Bejelentkezés is egyszerűbb nekem mint pl 92 karakter begépelése (jól olvasod: kilencvenkettő - kicsi nagybetű szám, spec karakter...)
üdv.
-
Ordogke
csendes tag
Köszi. Sajnos a TV-n nincs s-video. Próbáltam hosszú (3-4m) és rövid (1m) kábellel is. 2 különböző s-video-rca átalakítóval. Az asztali gépet és a TV-t ezekkel összekötve a jel átmegy.
Szükség lehet esetleg BIOS frissítésre?
Egy-két fórumon láttam, hogy más gépeken, de hasonló chipset-tel és oprendszerrel is találkoztak már ilyennel. De sehol senki nem kapott választ a kérdésére. -
effb
csendes tag
Én nem játszom a gépen, így engem nem zavar, hogy nem "szereti" a játékokat XP-vel.
Ha nagyon zavarna, akkor lehetésges, hogy csinálnék egy külön partíciót a játékoknak, amire felraknám csak játék célra a Vistát. A winchester elég nagy.....az elbírná...Vagy türelem és ez esetben az Intel driverfrissítést terem, olyant, ami jobb barátságban van a játékokkal.
-
effb
csendes tag
Lehetséges, hogy a driver nem tökéletes.....de sajnos az Inteltől letölthető legújabb verziónál jobbat nem találni sehol XP-hez.
Többek tapasztalata.........
Ha nincs jobb driver, akkor marad az op rendszercsere, ha valaki játszani is akar.....én nem, így maradok az XP-nél, mert amúgy működik minden rendesen..... -
evetke
csendes tag
-
evetke
csendes tag
A teljes igazsághoz hozzátartozik a windows update is, a R&R és Presentation Director mellett valahogy abban az újraindítási fázisban frissült a .Net 3.0 is, meg még néhány minor windows update. De nincs okom ezekre gyanakodni, hacsak valaki meg nem győz arról, hogy a telefonos kapcsolat felépítésekor ezek bármelyike használatba kerül.
Amint lesz egy kis időm, megnézem az uninstall után változik-e a helyzet... -
evetke
csendes tag
Szia Laca0,
egy ideje hasonló gonddal küzdök én is. Lenovo N100-on Nokia telóval PC Suite-on keresztül neteznék. Új telepítés esetén sima ügy, amint felteszem a rescue&recovery és presentation director frissítéseket - a kapcsolat felépítésekor kék halál. Tejlesen mindegy, milyen adatátviteli technikát használ az ember, bluetooth vagy usb kábel, ugyanazt műveli. Próbáltam különböző Nokiákkal (2G, 3G), különböző SIM kártyákkal (Pannon, T-Mobile, Vodafone). A problémát nem a telefonok vagy az adatátvitel okozza, hanem valamilyen driver-ütközés a Lenovo-n belül (vagy a fent említett, utólag telepített frissítések egyike).
Kíváncsian várom a fejleményeket... -
bog9
csendes tag
Szia Laca!
Nemrég vettem egyet laptopot, mégpedig egy:TPN200 TY2BAHV PD1.46G-2M, 2*512,120G +Vista Home
--- nagyon belassítja
.
Elsősorban az a kérdésem, hogy hogyan tudtad elővarázsolni a webcamot, és az ujjlenyomatolvasót?
Jó az igaz, hogy nem nagyon értek a gépekhez, de mindent megnéztem amit lehet, és egyedül az eszközkezelőből tudom hogy van USB 2.0 webcamom, meg abból hogy látom a kis lencséjét és a jelet. Az ujjlenyomatolvasó is feltelepült bizos magától, mert a bekapcsolással feltelepített mindent magának a vista. Ha tudnál ebben segíteni, az nagyon jó lenne! Próbáltuk a Skype-on, és MSN-en keresztül elindítani, de azt írja hogy más program használja, vagy hogy már használatban van vagy ilyesmi, de nincs semmi életjele, nem is világít semmi. :-( :-( :-( Lehet csak dísz!!!:-)
Ha tusz kérlek írj nekem a bog@vipmail.hu címre mert azon bizti egyből meglátom. A Vista leszedéséről, meg kezdek lemondani, mert a driverkeresgélés nem nagyon megy. A lenovo oldalán nem tudom hogy minden fent van-e ami kell. Neked sem adtak hozzá telepítő Cd-t? Az már a múlté:-)?
Mindenesetre köszönöm előre is válaszod! Remélem nem nagy a probléma! De elég vicces, hogy ilyen nehéz megtalálni. :-) Köszönetel: Bogi :-) -
effb
csendes tag
Nekem jöhet.....effb@index.hu
és köszi.
Talán ez lesz a bibi, ha a videókártya lenne rossz, az nagyobb szívás.....
Vagy ennyire nem bírná a google earth-t csak?????
Azért ezzel legalább meg kellene bírkóznia.....
Játékokkal nem tudom mi a helyzet, nem futtattam még ...de lehet, ott is gond lenne ezek után.... -
bit_vector
tag
tegnap ráeresztettem a gépre a system update-t, és szépen a 23-ast felülírta 21-el... túlságosan bíztam abban, hogy azért csak tudja a szoftver készítője, hogy mit csinál...
az opció pedig a backup bios only...
üdv...
ja, az enyém 0769-BAG típusú, nme tudom a tied milyen (ez sem mindegy)
-
bit_vector
tag
szegény szervíz mennyit dolgozik most más elszúrása miatt
egyébként én is elszúrtam tennap a frissítéssel az új bios-t
ma leszedtem a bios updater-t csak kellene egy új bios tartalom
(ja és teljes C++ forráskód ott van mellette
)
ha valakinek van mentse le, és ossza meg velünk
(a serial és egyébb cuccok külon EEPROM tartalomban vannak ha jól sejtem)
-
effb
csendes tag
Én miután megvettem a gépet rögtön frissítettem a BIOS-t. Ahogy nézem, nekem a 68ET21WW van telepítve most. Igaz vakon megbíztam abban amit felajánlott.
Csak a hálókártya driverét raktam fel rá én, hogy fel tudjak menni a netre, azután meg magára hagytam, hogy a support oldalról lehozza azt, amit a gyártó hozzárendelt.....így a fent írt BIOS változatot is frissítette.
Gondolom csak tudja a gyártó, hogy az én konfigomhoz milyen BIOS kell......vagy kár volt vakon bízni?????? Bár bennem fel sem merült az, hogy az IBM miután beazonosítja a gépet, valami "elavult" verzióval próbálna frissíteni......
Talán érdemes lenne rákérdezned a központi szervízben......nekem amikor kérdésem volt, e-mailre 1 napon belül válaszoltak. -
effb
csendes tag
Hát narancssárgán még nem világított az akkutöltöttséget jelző LED, de pirosan (legalábbis szerintem ez piros színű volt) már igen. Majd letesztelem, mikor vált át zöldről pontosan és megírom. Bár megvallom, én leginkább hálózatról üzemeltetem. (akku nélkül is megy, és nem tudom, hogy ennél miként van, de egy max. számú feltöltésre méretezik mostanság az akkukat. Szóval én így kímélem és spórolom a feltöltések számát.)
A teljesítményszintre visszatérve, lehetséges hogy automatikusan is állítja magának, de szerintem másként is lehetne. Csak azért kérdezem, mert az én N200-asom időnként akkor is "zúg", amikor szerintem nem kellene és valahol mintha olvastam volna, hogy 3 szintet lehet beállítani és ezzel ez a "gondom " megoldódna.
-
bit_vector
tag
N200-nál nem csak zöld az a led, bár a pontos százalékokat nem tudom, de halvány emlékeim szerint 25% alatt lesz narancs... 5%-nál meg leáll a windoze
Na mindegy, legalább elejét veszi a mélykisülésnek.
A teljesítményt pedig az akksi jelzésénél állítod be emlékeim szerint, hogy milyen stratégia szerint gazdálkodjon (maximális, kiegyensúlyozott és teljesítménycentrikus). Azért emlékeim szerint mert ma még nem kapcsoltam be, meló van, asztali gépen. Fura 3 hét tapipad után egy disznókövér M$ egeret tologatni
De ha bekapcsolom, esküszöm megírom a pontos választ
üdv.
Apropó, az eredeti kérdés... jól sjtem akkor, hogy ez lenne a kensington féle záraknak az előkészítés ?
-
Faby
senior tag
Magenta óriással nem tudom, mi a helyzet a Pannonét tudnám megmondani, a modemnél elvileg nincs kitöltve nálam semmi alapból, és be kell írnom a Pannon *99# számot a tárcsázáshoz, és a felh.nevet és jelszót üresen hagyni.
Az én telóm elvileg a GPRS-re képes csak, így a 3G stb nálam szóba sem jöhet.
Arról nembeszélve, hogy amit én használok hozzáférést a Pannonnál az csak a GPRS-re vonatkozik (190 Ft/10MB). -
Faby
senior tag
Nem PC Suit-on keresztül, de rendszeresen használom a 3000 N100 0768 gépemet. Simán Bluetooth-szal összepárosítom, utánna felismeri modemként, majd a Pannon GPRS internetét használom (190 Ft/10 MB, nem sok, de szükség esetén böngészésre elég). Ha van kérdésed még, szólj.
-
chillytommi
csendes tag
Köszi a driver linkjét! Ezt már megpróbáltam feltenni - igaz x64 alá - de nem engedte, kiírva, hogy csak win xp rendszerre telepíthető (!!) Mintha az x64 nem XP lenne...
Már csak az a dilemmám, hogy a 64 bites rendszer tényleg nagyon gyorssá teszi a gépet, viszont mennyivel lassabb lesz a normál xp-vel?
Bár egy tény, hogy a driverek/programok elérhetősége jóval stabilabb, mint a 64 bites rendszerekhez. -
Joon
csendes tag
Én World of Warcraft-ok rajta. Mondjuk 800x600-ban játszom majdnem minden a minimumon, de így szépen fut a játék (Olyan 18-60 Fps között változik a sebesség). Megpróbálkoztam a Need for Speed ProStreet-tel is, de a menü után amikor bejött volna a verseny kifagyott. Hasonló eset volt a Half Life 2 Episode Two, de ott kb 5 perc jaték után tette ugyanezt. Bár mondjuk nálam sokat fog a Celeron M530 proci, és szerintem egy Core2Duo procival jobban elmennének a játékok (ezért is akarom most lecserélni benne). Persze személy szerint a RAM bővítést is ajánlom akinek ilyen kártya van a gépében, mert ha csak 1 Gb van a gépben, akkor mikor az X3100 elveszi a kis 380 Mb-ját meghal a rendszer (ezért hamarosan 2 Gb kerül az enyémbe).
-
effb
csendes tag
Nekem meg 4. éve van Albacomp gépem, szerencsére céges, mert igen gyakran járt garancia után is a szervizben. A zsanérnál a fedele csak 2x repedt meg, konstrukciós hiba, mert az összes kolléga gépén is berepedt.
Amilyen gépet én biztosan nem vennék magamnak és nem is ajánlanék a tapasztalataimból kiindulva: az az Albacomp.
Lehetséges, hogy van jobb modelljük is, de nekem 1x elég volt/van belőle.
Ennél szerintem egy Lenovo is klasszisokkal jobb lehet.....még ismeretlenben is szvsz. -
Rás
csendes tag
hang témában az a véleményem hogy laptophangszóróktól sokat elev nem lehet várni. Tény hogy a mezőnyhöz képest kissé gyengusz a hangereje, viszont (szerintem) legalább egész szépen szól (a Clevomhoz képet tuti, az Asusok és a céges HP nc8230-am amiket hallottam szintén nem jobbak).
Ha minőségi hangzásra vágysz mindenképp külső hangrendszer kell. Filmezéshez (szövegértés szintjén) teljesen korrekt. -
Rás
csendes tag
virtualizáció akkor lehet jó ha párhuzamosan akasz oprendszereket futtatni: pl linux alól Win vagy ilyesmi (Win alól is bármi mást is lehet elvileg de kevésbé értelmes
speciel még nem tartok ott linuxban de nekem ez is előnyként jelenik meg.. meg az hogy a T7XXX-esek Core2Duo magos motyók nem pedig sima Core vagy még korábbi architektúra -
Kovido
tag
Ez nálam nem igaz. Akkuról is és hálózatról csak akkor kapcsol be a venti, ha melegszik a proci.
Az akkus és a hálózati üzem között nincs semmilyen teljesítménycsökkenés sem prociórajelben, sem pl. a képernyő fényerejének csökkenésében.
A proci terheletlen állapotban 800mhz-en megy. Azért láttok a tesztprogikban kevesebbet, mert az alapórajel nem éri el a 200Mhz-et.
A T7xxx sorozat pl. a csak egy magot igénylő programok esetén a szorzót 1-el megnöveli, így pl. nálam az normál 2400mhz helyett 2600mhz-en megy. Ez Intel ficsör...Próbájátok ki az Everest tesztprogramjait, ott láthatjátok, hogy hogy működik mindez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged