- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #7354 üzenetére
Megpróbálom, köszi.
Szerkesztési hibákra tipp? XPress rosszul kódol, Video MW meg kifagy szerkesztéskor. Szóval most TMPGenc Xpressben szerkesztek, aztán betöltöm VMW-be, ott megnézem az illesztéseket, mert ált. abban ott marad néhány képkocka, de törölni nem tudom őket, mert akkor kifagy, ugye, szóval vissza Xpress-be, 1-2 képkockát illesztéseknél törölni, majd megint VMW, és most már kódolhatom.
Nem kicsit macerás!
És persze, ha szélesvásznú 4:3-ban, akkor még jöhet az ATI XCoder, hogy levágjam a széleket 16:9-re. Nem tudom, amikor legalább 100-féle program van ugyanarra, miért nem tud 1, azaz EGY video-szerkesztő ennyit megcsinálni.
-
katt777
félisten
Sziasztok!
Rég jártam itt, nem volt netem. Problémám viszont van, 3 is:1: Az RTLK-ról és TV2-ről felvett .ts fájlokat a TMPGenc Xpress (4.7.7.730) mindigg szaggatottá teszi, olykor a kép is befagy. Mindent próbáltam állítani, hiába. 4.7.8 vmilyen class hibával folyamatosan elszáll. MC-rel felvenni nem olyan jó, mert kisebb a felbontás, wmv-tömörített, és bár az jó, DivXizálni mpegizálással kell, ami bonyolult, és a minőséget is rontja. Kéne valami jó .ts editor program. Szintén TMPGenc Video Mastering Works-öt töltöttem le, de az meg japán lett. Más program meg csak némán kezeli ezt a két adót. Mivel tudnám normálisan kezelni a felvételeket?
2: EVR módban M1 és M2 nézésekor pontosan 5p 30mp után lefagy a PVR2. VMR9-re állítva megy tovább. Ez mitől van? EVR-t valahogy jobbnak érzékelem.
3: .33-ad PVR2 rendben megy XP-n, de ha az XP-s (!) .39 verziót felteszem, több magyar adónak sincs hangja. W7-en OK. Mit qrtak el a cuccban? Most 2 verziót tárolhatok szükség esetére.
-
katt777
félisten
válasz
UnConnecteD #6777 üzenetére
Attól függ, milyen lapod van. A jobbakban van zajszűrő. GB-ban nem tudom, de nem csodálkoznék, ha az sem lenne benne.
-
katt777
félisten
Válaszd a Hardveres MPEG2-t, aztán a "Hozzáadás" gombot, és told fel a minőségi csúszkákat maximumra fix sávszélességgel (ez 10000kbps lesz), válaszd ki a legjobb hangot, stb. Egyébiránt éppen ezekről volt szó, ha kicsit visszaolvastál volna.
Videószerkesztő programból van kismillió, válogathatsz, ha nem tudna valamit, viszont arra érdemes figyelni, milyen paraméterekkel képesek dolgozni, mert a NeroVision pl. csak 8000kbps felvételt fog készíteni, ez a legtöbb, amire képes. TMPGenc-et nem használtam még.
Corel (Ulead) Videostudio X2-t érdemes lehet kipróbálnod. -
katt777
félisten
válasz
AXisBOLD #6742 üzenetére
Hát, pedig úgy fest, hogy ott a több cucc üti egymást. Célszerű beépített codec-eket használó alkalmazást használni, nálam pl. GOM Player van, ill. a codec-beállításokat módosítani, ha lehet.
Amit MPEG2-ben felvettél, azt az ATI Tray Tools-hoz mellékelt ATI XCoder-rel tudod a legjobb minőségben, és teljesen testre szabhatóan tömöríteni (ATT-t nem kell használni), ha az AVIVO pack telepítve van (emellé nem is nagyon kell más) még az alsó/felső fekete csíkokat is le lehet vágni vele, ráadásul teljesen ingyenes.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #6727 üzenetére
Hát tegnap berágtam erre a kurva MC-re is. Veszem föl a filmet RTLK-ról, mert mással nem lehet, erre ez a köcsög az EPG szerinti időpontban lekapcsol, és a film végének annyi! (Hiába indítom újra, mert vagy negyed perc, mire elkezdi venni.
) Aut. felvételnél be van állítva, hogy később kapcsoljon ki, de hiába. Aztán átkapcsoltam egy másik csatornára, ahol éppen közeledett a műsor vége, de simán vette tovább a megadott időpont után is. Akkor mi ez a f.szság? Az RTLK szar? Csak mert TV2-ről tudtam felvenni ilyen gond nélkül. Van valami megoldás a lekapcsolás ellen? (Nem időzített felvétel volt!)
-
katt777
félisten
Én csak azt írtam le, miben és miért jobb a Media Center, és mi az a kevés dolog, amely viszont a PVR2-ben jobb. Részemről elégedett lennék, ha a kettőből összegyúrnának egy minden igényt kielégítő szoftvert. Persze ez csak álom marad.
Találtam ma egy ilyen programot: IFrames2.2 Elméletileg szépen tud .ts-t vágni, és mpeg-be is tud konvertálni, de még nem volt alkalmam letesztelni. (Most töltöttem fel a netet, és egyelőre igyexem a lemaradásaimat pótolni.)
joecontra: Én egyéni beállításokat választanék a helyedben, és fix mintavételezési sebességet, mindent maximumra téve. Régebben TV2000XP-m volt, most PxDVR3200H, mindkettő esetében ez biztosította a legjobb minőségű analóg felvételt, ami a 2500kbps-es DivX kódolást sem tette szükségessé, 1600-1800kbps-szel is jó minőségű tömörítést kapni. Persze ez attól is függ, hogy milyen minőségű az adás, amelyet felvettél.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6711 üzenetére
Egyik sem csak teljes képernyőn működik.
Kifelejtettem, hogy ha MC-t némítom, az egész gép kussol, PVR2-vel csak a tv, szóval előbbihez a hangkezelőben kell külön a MC-t némítani.
Forrástól függetlenül bővebb és jobb a MC. rTLK-n pl. minden hülyeséget kiír, ha arra váltok, MC-ben mindig tudja az adott programot.
Itt a topicban ajánlottatok több .ts szerkesztő progamot, amelyik esetleg használható lenne, az menet közben rendszeresen elszáll, és ez sem változtat azon, hogy TV2 és RTLK adás szerkeszthetetlen, használhatatlan. -
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6707 üzenetére
Jó, hogy kérded, mert éppen azért néztem be, hogy megírjam a tapasztalataimat PVR vs. Media Center. Lássuk hát, mit NEM TUD a PVR2, és mit tud a sokat szidott MS:
MediaCenter előnyei:
1. Egyszerre tudok analóg v. digitális adásokat nézni, míg PVR2-ben váltogatni kell.
2. Tudok normális, szerkeszthető (ingyenesen) felvételt készíteni (TV2 és RTL Klub is), míg PVR2-ben csak .ts van, ami TV2 és RTLK esetében használhatatlan, amúgy pedig a felvételekhez nincs egyetlen normális szerkesztőprogram sem (próbáltam őket).
3. Tudok programon belül, többféle módban nagyítani, míg PVR2-ben csak a win nagyító működik, amitől roppant szar, kockás lesz a kép, míg MC szemlátomást felskálázza a képet.
4. MC műsorújsága bővebb, PVR2-ben néha a címen kívül semmi nincs.PVR2 előnyei:
1. Időzített felvételnél lemegy a gép üres készenléti állapotba, MediaCenternél nem. (Más kérdés, hogy ugye PVR-ben nem lehet normálisan szerkeszthető felvételt csinálni, tehát célszerűbb az embernek otthon maradnia, ha valamit nem csak utólag megnézni, hanem rögzíteni is akar.)
2. Rendben működik a mellékelt távirányítóval, MC nem.
3. PVR2 képe rendben működik alacsony VGA órajelekkel (150/200MHz), MC-nek a hibamentes megjelenítéshez 250/400MHz, azaz valamennyire emelt órajelű (de min. feszes) üzemmód kell (de ettől sem melegszik +2-3°C-nál jobban a VGA, és a hűtés is marad 0%-on).Ezek az én tapasztalataim. Lehet, hogy a Leadtek és a PVR2 a legjobb cuccok, amelyek a piacon kaphatók, de távolról sem nevezhetőek tökéletesnek.
-
katt777
félisten
Na, ma meg tudtam nézni végre az ORF F1 közvetítését, hát megérte digitalizálódni, RTLK-t TV2-t meg veszem analógban, oszt' jó napot. Nem kicsit jó viszont, hogy HD-ben jön a közvetítés (még a szabadedzés is), tehát az egész monitoromon tudom nézni, nem csak a közepén a kép egy részét kicsiben, mint RTLK-n, rengeteg a hasznos háttérinfó, ráadásul az önmagukat szakértőknek nevezők irdatlan baromságait sem kell hallgatnom.
-
katt777
félisten
Teljes képernyőn csak nagyítóm van, de nem nagyít, kis képen kell alkalmaznom a nagyítást, és úgy fullba váltani. Ez nálad hogy megy? Egyébként 125%-ra nem csinál semmit, 150%-ra kell váltanom. Nem tudom, miért csak ilyen elnagyoltan működik.
Milyen távirányítóhoz és hogyan adtad hozzá a nagyítógombokat? -
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6581 üzenetére
Megvan ám, vazze, én voltam vak.
Csak nem ott volt, ahol kerestem, lerakták a görgetőt a kép aljára, nem a műsorújságon van. Az EPG gombra meg nem tudok mit mondani, azt tényleg frankón benéztem. Mindegy, már megvan, minden problémám a 2 szar ker. adó maradt, de hát arra ott van az analóg mód, vagy a Media Center. Kár, hogy nem tudja ezeket is a PVR2.
Egyébiránt hiába a DivX, azzal is néma marad a 2 ker. adó.Arpee78: Olvass vissza egy kicsit.
(V. keress rá a karid nevére.)
A szélesvásznú adások digitális módban ált. úgy is jelennek meg, némelyik műsor kivétel, ezt én is tapasztaltam. Úgy jelenik meg, ahogy adják. Ha szerkeszted, levághatod a keretet, ill. ha lejátszod, már tudsz nagyítani.
MPG2 szerkesztésre sok jó program van, válogathatsz, tömörítésre szintén. Tekintve, hogy ATI kártyád van, én az ATT XCoder-t javaslom, nagyon jól paraméterezhető, és levágható vele a 2 fekete csík széles mód esetén.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6581 üzenetére
Lemezen? Ott nem is néztem.
De azért mégiscsak mindenféle úton elmehetsz egy autóval, nem csak autópályán, ugye?
Igen, azt láttam, viszont legalább az MS úgy támogatja, ahogy más formátumot egyetlen más gyártó sem. A lényeg, hogy a gyártók még mindig egymással hadakoznak, és a vásárlókat szívatják, miközben megy a nagy duma, mennyire értünk van minden. -
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6579 üzenetére
Hát igen, ezt el kell ismernem. De a saját szoftverében talán megtehetné.
Ha az MPEG nem korlátoz, akkor ez megint a PVR2.
Ja, tudom, hogy Matroska maga nem codec, ahogy a W7 pack sem az.
Tehát DivX-szel .ts-em lesz szerkeszthető formátumban kertévékből?Annyit töltögetek már a mobilnetemmel, hogy lassan lefogy az egész feltöltött keretem!
Nálam nincs ott semmiféle vízszintes görgetősáv, hidd el, kerestem!
A felületen nincs semmi (még helyi menüben sem), ill. egy olyan "kézikönyvet" kaptam, amiben az van leírva, hogyan szereljem össze a karit, és mit hogyan kössek rá, de az legalább v. tucatnyi nyelven.Ha minden le lenne írva, nem bő 1 évvel a vásárlás után kezdtem volna el a digitális vételi lehetőségeket sem keresni.
Akkor mi a hiba a rendszeremben? A PVR2-t, és a Leadtek drivereket mind feltelepítettem.Miért is kellene mindenféle szarságot keresgélnem?
Már feltettem a VLC-t, hogy kertévés felvételt meg tudjak nézni, most rakhatok divX-et, de előre nem hiszek benne. Mindenesetre ezek egyikét sem mellékelte, de még csak nem is javasolta a gyártó.
LMM nem tud 1440x1080-ban exportálni, csak Full HD-ben, ha csak nem siklottam el valami felett.
Nálam is megy, csak szerkeszteni nem lehet a .ts-eket. DivX-et még megnézem, de ha más nincs, ott van a wtv. Viszont ha wtv-ben ilyen faszán megy minden akár azt is lehetne használni. Gondolom, a MS nem adja, ezért a sok egyéb szarság. -
katt777
félisten
Hát, megathanx a sokat szidott Microsoft-nak, hogy az ő szoftvereivel rendesen használható a tunerem. Media Center-ben WTV formátumban rögzített adásokat a Movie Maker képes szerkeszteni (bár 720x576 formátumban ez sem exportál), nem kivétel a TV2 és az RTL Klub adása sem.
daa-raa: .ts formátumra TV2 és RTLK esetében MM sem jó, dettó hangtalan minden.
Ismételten köszönök minden segítséget és a türelmet.
-
katt777
félisten
Hát igen, ez tény. Viszont nem nekem fizetnek, ergo nem én alkalmazkodom. Alkalmazkodjanak a rabszolgák a saját verítékükért, az az ő dolguk.
Nem ellenem találták ki, hanem kvázi a felhasználók ellen. Azt persze minden cég szereti megmagyarázni, hogy a saját dolgai a felhasználókért vannak, de ezt kis koromban sem vettem be, amikor a saját bőrömön mást tapasztaltam.Ha a .ts formátum szabadon kezelhető lenne, nekem semmi bajom nem lenne vele. A legszebb, hogy a tunerhez mellékelt UV Studio is magasról szarik a .ts formátumra.
DVB-X topicban nem kaptam segítséget szerkesztés témában, és ott sem hozott a kereső semmi használhatót.
Azt sehol nem írtam, hogy a Leadtek file formátuma lenne a .ts, nem vagyok hülye. Az a bajom, hogy egy ilyen "szabvány" a legtöbb szerkesztő program számára nem is létezik.
A gyártót pont kellene, hogy érdekelje, miért okoz gondot nálam a szoftvere (akadás), mert mint írtam már, még mindig én fizetek a termékükért, és nem ők nekem, hogy használjam, amit gyártottak.
Ezt a Super(R)-t honnan lehet letölteni? 3 féle keresővel próbálkoztam, és mindenféle szarságot behoztak, csak ilyen progit nem.Az alábbiak fényében tartok tőle, hogy TV2/RTL Klub esetében ez is bajos volna, ha csak nincs közvetlen tapasztalatod ezekkel.
Az én további tapasztalataim:1. ORF-ről szépen lehet felvenni MPG-ben, de hiába HD, csak 720x576 lesz, gondolom MPG miatt.
Eszerint célszerű lenne ott is .ts-t használni? Viszont ott legalább reklám nélkül adják a filmeket. (ATV-n sajna nem.)
2. M1HD-ről .ts-ben vesz fel, teljesen rendben. Ezt már tudom konvertálni, Media Player lejátssza.
3. RTL Klubról/TV2-ről megint csak "hang nélkül" vesz fel, és a videókonverter (Xilisoft) programban is hibásan jelenik meg (innen gondolom, hogy akkor másban is), Media Playerben nincs hang, VLCPlayerben van. .ts (Matroska) codecet telepítve sincs hang, nem csak a w7 codecs nem volt jó.
4. Media Center felvétel (WTV) lejátszható sima Media Playerrel, TV2-ről és RTL klubról is, viszont ezt megint nem kezeli a video konverter.Viszont elismerésen a MS-nak, hogy a MediaCenterük ennyire mindenes, sokkal kezelhetőbb benne a műsorújság is, mint PVR-ben, ahol nem lehet jobbra görgetni.
Eddig úgy fest, hogy valamiért a TV2/RTL Klub szar, ill. az ezekről készült felvétel, "királyi" tévék jók. Ez is szép a kereskedelmi adóktól, ha az ő saruk.
Mivel a .ts-nek nincs felbontása, HD műsorokat 1920x1080-ba érdemes konvertálni?
Tényleg, PVR2-ben mi az EPG billentyűparancsa? Hogy ne csak távirányítóval jöjjön be.Elnézést, ha nehéz a fejem, de szeretem, ha a dolgok úgy működnek, ahogy kellene (rendben), és nem úgy, ahogy mások akarják (mindenféle hibával).
Továbbra sem vélem úgy, hogy el kellene fogadnom bárki kifogását, aki elfogadta a pénzemet a munkájáért.
Egyelőre tehát úgy fest, hogy a felvétel használhatatlanságát a keresk. adók okozzák, viszont a hardverelőnézetes probléma a PVR2-ben van. Azt egyébként az újabb outrideres meghajtóval frissítettem (a drive ua.). Lehet, ez a hiba, és a régi driver kéne az új PVR2-vel? Neked mindenesetre nem olyan tunered van, mint nekem, az adatlap szerint.daa-raa: Köszönöm az okítást.
Hiába 10 éves, nem foglalkoztam eddig vele, mert nem volt miért. De az még szebb, hogy ennyi idő alatt még nem tudja bármely program rendben kezelni.
Live Movie Maker tényleg?Gondolom a Windows Live csomagra gondolsz. Az megvan, akkor feltelepítem, és megnézem. Majd holnapra jelzek, sikerrel jártam-e TV2 és RTL Klub ügyében. WTV-t is?
Neked is köszönöm a türelmedet.
-
katt777
félisten
Most az szerinted érdekel, hogy más még rosszabb?
Az OS-eimmel semmi gond, ráadásul ha új progit/hardvert tesztelek, mindig visszateszem a fullos partíció-mentésemet, hogy semmi ne okozhasson gebaszt.
Mint írtam, a sok nyűglődéssel, és az itt, vmint DVB-T topicban kapott sok segítséggel a hibák többségét már megoldottam, de még mindig nem tudok videót szerkeszteni.Valaki most ajánlotta a ProgDVB programot, megnézem, az hogyan vesz föl, vesz-e egyáltalán, illetve most, hogy belőttem 1 csatornára a felvételt, megnézem holnapra azt az 1 szerkesztőmet is, amely képes kezelni (csak multicsatornával rossz volt), hogy így működik-e, mert akkor max. MPEG konvertálás, szerkesztés, és DivX konvertálás macera lesz. Holnap visszajelzek. Ha addig küldenél vmi alapból .ts-képes szerkesztőprogit (linket), megköszönném.
-
katt777
félisten
Nem hiszem, hogy érdekelnie kellene engem, mint felhasználót annak, hogy MIÉRT NEM MŰKÖDIK vmi a hardveren, amiért fizettem, ergo feltelepítem, és mennie kéne gond nélkül, nem ennyit szarakodni vele. Megnéztem, mi a .ts, de ettől még nem tudok videót szerkeszteni.
Tehát nem is lenne szabad használni a Program Stream-et?Az még szebb, ha megveszek valamit, aztán letiltanak benne funkciókat, nehogy már használjam.
Egyébként ts-ben beállítva az 1 csatornát ps-re, már tudtam felvenni vele.
Ha egyszer vmit halkabban vesz fel, azt lejátszás közben sem tudom annál erősebbre állítani, ez triviális.
Külön köszönöm a szerkesztőprogramok linkjeit.(Kereső sem talált semmit sem itt, sem DVB-T topicban.) Tényleg nem tudsz egyet sem?
-
katt777
félisten
Nem hiszem, hogy a hardver-előnézetes akadás ne PVR-hiba lenne. XP-n és W7-en is ugyanúgy csinálja: 3-4mp késleltetéssel indul a kép, aztán pedig akad, mint Zállat. Az meg Leadtek-sár, hogy csak .ts-ben képes felvenni. Feltétlenül olyan formátum kell ugye nekik, amely a lejátszók többségével lejátszhatatlan.
Nem, nem lehet egy csatornát választani, csak ha előbb transport stream-re kapcsolom, és akkor marad úgy. Nem véletlenül írtam, ez is dettó mind2 rendszeren.
VLC-t letöltöttem, de MediaCenter is lejátssza hanggal, csak az az érdekes, hogy akkor WMP miért nem.
Mik is azok a felsoroltak szerkesztésre?Ha láttam volna ilyet, nem keresném.
A felvétel hangerejének állításával nem volt problémám, csak a végeredménnyel. -
katt777
félisten
Már bocs, de nekem a mentés nem elég, szerkesztenem is kellene a felvett anyagot, szóval legalább MPG2 konverter kellene, de méginkább egy .ts-t hasznáni képes szerkesztő. Sorolom a hibákat:
1. MPG stream-nél azért volt kavarodás, mert csak a "minden jel rögzítését" lehetett "kiválasztani". Kínomban (mást nem tudtam tenni) átállítottam transport stream-re, ott már meg lehetett adni a "csak adott csatornát", majd visszaállítottam MPG stream-re, és láss csodát, ott maradt a "csak adott csatorna", és tényleg azt veszi fel! Bravo, Leadtek!!!
2. Le csak a PVR2 játssza hanggal a felvett műsort, de nem lehet közben kikapcsolni a TV-t, külön ablakban megy a videó, ráadásul sokkal halkabb, ergo az élvezeti értéke ZERO. Normálisan tehát lejátszhatatlan.
3. 3 féle programot is letöltöttem, egyik szarabb, mint a másik, közös tulajdonságuk, hogy a Tuner-nek még a kereséséig sem jutnak el.
4. MPC-HC hibával elszáll, ha lejátszani akarom a felvett műsort, a PxDVR2-re pedig nem tud felcsatlakozni.
5. Szerkeszteni és hanggal normálisan lejátszani még mindig nem tudok semmivel. Legfrissebb codec csomagot és x64 komponenseket feltelepítve sem javult a helyzet.
6. A normális digiTV kezeléshez (kérdőjelek helyett feliratok) fel kellett tennem a legújabb meghajtót és PVR2-t (amelyek a hivatalos oldalon vannak), amelyekkel nem lehet normálisan felvenni analóg módban, ha hardveres előnézetet használok, anélkül viszont halk a hang, viszont legalább csúszást nem észleltem (még, mert nem volt időm sokáig nézni).
7. Media Centerben tudok felvenni, de szerkeszteni a felvételt nem, ráadásul irdatlan nagy fájlokat (WTV) csinál, néhány mp. 500MB lett. Vmi PlayReady szoftvert is keres, azt honnan tudom leszedni (az, hogy önmagát frissítse, kizárt)? Nero Vision használhatatlan továbbra is.
8. Hardveres gyorsítást kikapcsolva is lefagy, elég párszor csatornát váltani.
Konklúzió: Még mindig egy kupac szarnak tűnik az egész. Leadtek-et beskáláztam az AMD driverek és szoftverek ALÁ.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6564 üzenetére
De MIVEL????
2 videoszerkesztőm van, az egyik (Ulead) fel sem ismeri, a Nero Vision meg folyton netre akar mászkálni kodeket aktiválni, hát aktiválja a jó anyját!
Hogyan lehet bármit is beállítani PVR2-ben? Annyi van, hogy felvétel formátuma: Program stream (mpg), persze azt is ts-ben veszi fel ez a barom, kiterjesztés átírása sem segít.Videó kodeknél MPEG2 van, de hiába, ráadásul 720x576 (ennyit a HD-ről), ill yuy2, mást nem tudok kipipálni, csak kis négyzetetk vannak, vagy nincsenek.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6562 üzenetére
MPC tudja? Mert azt letöltöttem.
Ami megeszi a gépemet, azt én eszem meg.
a felveszi az adás hangját, és nem játssza le, az 1 dolog, de hogyan játssza le egy másik adás hangját? Azt vette fel? (Tudom, nézzem meg MPC-vel.)
Még mindig nem tudok szerkeszthető formátumban felvenni, és konvertálni sem.Most letöltöttem ezeket: DVScheduler, MediaPortal, de még nem teszteltem le őket. Állítólag tudnak felvenni. Bár, ha .ts-ben, akkor cseszhetem.
Miért van az az érzésem, hogy a sok duma mögött a TV-adások digitalizálása is csak egy nagy kupac szarral ajándékozta meg az emberiséget?
Ez is kompatibilis (Alcatel X200 USB Stick,) szoftver frissítést adtak ki hozzá), baszhatom, ahányszor felcsatlakozik a netre, annyiszor új hálózatot érzékel, és W7 topicban sem tudta senki a megoldást erre a problémára. Vistán anno letilthattam az új hálózat felismerését, ha W7 alatt letiltom, juszt is megint új hálózat lesz. Aztán mire lejár a 45 nap keretem, már tele van a registrym a modem bejegyzéseivel.
Most találtam egy TVToolbox nevű kis progit, ami állítólag felvételek szerkesztésére, konvertálására, de ennek is csak utólag hiszek, ha netán működik. -
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6560 üzenetére
Persze, hogy lehet, de akkor hogyan fűzöm össze a 2-t? Sima jegyzettömbbel nem igazán lehet szerkeszteni
Hű, akkor jó gépem van!(fagyást illetően)
Jelenleg a problémák:1: X idő (kb. 25 perc) után szarrá fagy a PVR2 (ez akkor a hardveres beállítás sara)
2: a .ts felvételen sehogy nincs hang, és nem tudok állítani semmit, hogy legyen.
3. Xilisoft Video Editorral tudnék konvertálni .ts-ből, de az alatt azt hallani, hogy az amúgy minden lejátszóban néma kép alatt valamely más adó hangja szól.Ez digiprobléma, vagy Leadtek szarság? Utóbbi esetben kellene vmi jó TV-néző/rögzítő progi, amely képes használni a PxDVR3200H-t, lehetőleg ingyenes. Nero Vision nem ad képet (igaza volt a kollégának, aki panaszkodott), pedig abban lehetne MPEG2-rögzíteni, .ts-t meg csak állandó kodek-regisztrálással hajlandó szerkeszteni. Nálam egyetlen program sem megy netre elfogadható ok nélkül, márpedig az, hogy ő akar, nem elfogadható.
(Ráadásul XP-n netezek a szar Pannon modem miatt, minden más W7-en megy.)
A fenti problémákat nézve lehetséges, hogy bár a lehető legjobb Tuner kártyát vettem, valójában digitálisan ez is egy nagy kupac szar?
Amúgy melyik megjelenítési módot javaslod a 4 közül?
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #6557 üzenetére
Kicsit idegesítő, hogy az egyik adag adó bejön erről, a másik arról, viszont a közös halmazból pont kiesnek azok, amelyeket néznék. Ez még hagyján, ha elforgatással meg lehetne oldani, de ez a hülye PVR2 nem jegyzi meg a már betájolt adókat, mint analóg módban, hanem újra rá kell keresni a többire, ami negyed óra kb, és akkor meg a többit felejti el
Amúgy a .ts felvétellel mi a fenét tudok kezdeni? Mert le nem játssza semmi, és videószerkesztőben sem megyek velük semmire. Most ha fel akarok venni valamit, álljak vissza analóg módba?
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6554 üzenetére
Ilyen ügyes vagyok!
Tippeket a kérdésekre szívesen fogadok.
-
katt777
félisten
Mindig elfeledem megkérdezni: Hogyan lehet, hogy nincsenek képmentéseim? Szépen kattan a hang, de a mentési könyvtárban semmi. XP és W7 alatt is.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6550 üzenetére
Ja, hát a kereső kihozta, de a "kártyák" topicot nem néztem meg, csak az antennásokat, gondolván, hogy az itt nincs.
Köszönöm.
Ja, azt amúgy is szeretem, amikor fizetek valamiért, amit a reklámozók egyszer már kifizettek.Amúgy meg a szennycsatorna a legrégebbi, már a rómaiaknál is volt, csak még a helyén...
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6547 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Sajna a szobában nincs hely egy tetőantennának, árakat még néznem kell. A domborzat nem gond, mert dombtetőn lakunk, régen szépen jött a még analóg ORF. Bár az igaz, hogy a környéken pár újgazdag irdatlan magas házakat emelt, azok, gondolom, árnyékolnak rendesen, és azok ellen még a tetőantenna is alacsonyan lenne.
Megkeresem ezt az emlegetett DVB-T topicot.
Mivel a "retekklub" következetesen méretes darabokat vág ki a filmekből, anélkül tudnék élni, csak a F1-et is azok közvetítik. Hogyan fogom nézni akkor 2012-től?Egyébként meg miért is lenne fizetős, amikor reklámokból tartja el magát?
Mert a HBO-t még megérteném, ha lenne digitális földi szórása, elő is fizetnék rá.
-
katt777
félisten
Hát én pont itt néztem, és az jött le, hogy kell a sima adáshoz is. Ha mégsem, akkor minden OK. Tehát akkor a PxDVR3200H-val egy sima dig. antennálval ezt mind tudom fogni külön MPEG4 dekóder és egyebek nélkül, ugye?
daa-raa: Nekem milyen paraméterű dig. antenna kellene, hogy az ORF normális minőségben bejöjjön? (Anno Graz-ban volt adó, a digitálist nem tudom, van-e közelebb, ill. hogy ahhoz milyen sűrűségben kell adókat telepíteni.) Sajna leginkább csak szobaantenna jöhet szóba, de az eladók tudása a környéken kb. ZERO, ill. az az érzésem, hogy csak rám akarnak sózni valamit.
-
katt777
félisten
Melyik verziót használod PVR2-ből? Mert nálam is voltak gondok, de tegnap írtam éppen, hogy melyik jó. Amúgy MediaCenter hoz be nálam fekete-fehér képet, és nem tudom, hol állítsam át PAL-ra, Nero Vision-t megnézem neked holnapig. Egyáltalán melyik verzió? Nem lehet, hogy régebbi, mint a driver-ed?
Amúgy én PVR2-vel veszek fel (persze ahhoz neked kellene egy stabil), aztán szerkesztek Nero-val.
Sajna nem nagyon van egyébként a Leadtek tunereinél jobb, aki ismerősömnél más volt, az csak szívott vele. -
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6524 üzenetére
Hát nekem F1 miatt kéne. Valahonnan meg kell tudnom ORF HD-ben adja-e a futamokat, de mintha azt olvastam volna, hogy a nagy sebesség miatt F1-ben még csak kísérleteznek a HD közvetítéssel, mert tré a minősége, hiába a nagy felbontás.
thesound: Akkor kártyafüggő lehet a dolog, mert nálam ott van analógban. Anélkül nemcsak csúszott a hang, hanem sokkal gyengébb is volt. Örülök, hogy megoldódott, még ha nem is konkrétan ez volt a hiba, ha segített megtalálni a helyes utat.
-
katt777
félisten
Hát, lehet, hogy megkockáztatom. Ha analógból veszem fel, akkor m1-en ált. egyébként szélesvásznú, de ha ott lecsippentem a feleslegeket, akkor 720x480-as filmet kapok. No de ha ennyit javítanak fel "HD"-be, akkor megint a part szakad.
thesound: Remélem, rendbe jön. Én megszívtam az újabb driverrel ill. PVR2-vel (20333), mert behalt indulásnál és felvételnél, meg szaggatott. Nem tudom, driver volt-e, v. PVR2, mert gyorsan visszatettem mindkettőből a régebbit. Én amúgy az anno letöltött drivert teszem föl a saját telepítőjével, aztán a PVR2-t. Nálam az eszkezelős megoldás nem is jó.
-
katt777
félisten
Hát, ugye, ilyesmire gondoltam. Ami miatt még érdekelne, hogy azt látom, minden csatornán levágják a kép két oldalát. HD-adásokat is, vagy azok széles vásznon jönnek? Mert a válaszodat olvasva max. azért érné meg akkor digitális vételre átállnom (leszámítva, hogy digi antennával alighanem ismét tudnék ORF-et fogni, és nem balfaszokat kéne hallgatnom minden F1 közvetítés alatt
). Átméretezni én is tudok bármit, még képminőség-javítással is, szóval az egész HD-mizéria így egy nagy kamunak tűnik.
Sir Psycho: Vagy nem illeszkedik pontosan a kari? Az én tuneremet pl, miután beszereltem és rögzítettem, újra be kell nyomni a slotba. Mind2 lapban, amelyben volt, uaz. Hibát nem okozott, mert mind2x már a beszerelésnél észrevettem, hogy nem passzent, talán 1mm sem volt a kimozdulása.
thesound: Nálam a videó eszköz beállításainál van PVR2 settings-nél (a kicsavart filmecske ikon), legalul.
-
katt777
félisten
Kérdésem lenne: vegyek-e digitális szobaantennát a PxDVR3200H karimhoz? Megnéztem a digitális vétel beállításait, de csak annyi van ott, hogy "stream mpeg2(4)". Ez mégis mit jelent? Semmit nem lehet állítani rajta, így megnézni sem tudom, milyen felbontást és minőséget jelent, csak azt tudom, hogy video-kódolóban mindenfajta "stream" kódolás nagyjából a szarral egyenértékű. Ill. kell-e ehhez a karihoz mpeg4 dekóder, vagy nem. Elméletileg nem, de mintha az mpeg4 felvételt nem tudná. Bocsi a sok kérdésért, de nincs netem most otthon, és időm sem utánanézni. Nem akarok potyába kidobni pénzt egy dig. antennára, ha aztán csak szar minőségben "élvezhetem" és rögzíthetem a digitális adást.
thesound: Az én asztali karimmal addig játszotta a csúszást, amíg be nem kapcsoltam a hardveres előnézetet. Talán MCE is azért OK, mert azt használja, ezért megy a gép? Csak egy ötlet.
-
katt777
félisten
PxDVR3200H tunerhez letöltöttem és feltettem a frissített meghajtót és PVR2-t. Bár a driver verziója nem változott, az outrider benne igen. A problémám az, hogy bekapcsoláskor másodpercekig fekete a kép, ha pedig felveszek valamit, akadni kezd 10-15 mp-ig, akár be is fagy, és a felvétel is ilyen marad. Ennyire szar a frissített meghajtó (akkor mi a francnak frissítették, tiszta Catalyst-érzés
), és maradjak a réginél (azt visszatéve minden működik), vagy valami más probléma lehet?
-
katt777
félisten
A hiba akkor válik bűnné, ha nem javítják ki. Ez igényesség v. igénytelenség kérdése. A lehetőséget mindig meg lehet teremteni a megfelelő tesztelésre, csak a szándék hiányzik. Különösen nem érdekel olyan propagandaanyag, amely akár csak feltételezi is, hogy a hiba lehetséges. Maximalista vagyok, és maradok is tisztelettel.
Dolgoztam fejlesztésben, jelenleg is szellemi alkotó munkát végzek, kizárólag magam, hogy senki ne hátráltathasson. A munkám megköveteli a titoktartást, nem tehetek, és nem is akarok tenni ellene.
Hogy mivel jár az igénytelen, vagy netán szándékoltan rosszindulatú munkavégzés:
Pannon GSM bekaphatja, hóóó!!!! -
katt777
félisten
Nem értettél meg, többféle értelemben sem. Az ügyvédes hasonlatnál maradva: nyilván az újabb perben az egyik, addig veretlen védő bukni fog, de ezzel a rendszer ki is küszöbölte a hibát. Ha bárkit főbe lőnének az első hiba láttán, mindenki gondosabban végezné a munkáját.
Sajnos azonban nincs felelősség, a programozó (v. más, legyen az akár kormányfő) akkor is kap fizetést, ha nem végez teljes munkát, mert a user úgyis megveszi, hiszen már beetették azzal, hogy nem lehet jobbat csinálni. Ki nem gondolkodik el a másik szavain, amikor sokadszor is azt próbálod megmagyarázni, miért NEM lehet jó munkát végezni, és azt elképzelni sem tudod, hogy lehetne másképp?
Nekem nem kell elképzelnem, hogy rosszul is lehet dolgozni, mert lépten-nyomon azzal szembesülök.
Azt is írtam, hogy nem magával a hibával van bajom, hiszen azt a tökéletességre törekvő programozó (v. bárki más) kijavítja. A probléma ott kezdődik, amikor bármilyen okból (határidő, stb.) valaki eladja a szemetet (azaz azt hazudja, hogy készen van), és megmagyarázza, hogy nem is lehetett volna rendesen megcsinálni. Én is programoztam régebben (igaz, adatbázis-rendszereket, nem közvetlenül hardvert, ám a lényeget illetően nincs különbség: jó kódot kell írni), és egyszer sem hibagyűjteményt adtam ki a kezeim közül.
A szemét nem érték, bármilyen jó szemét. Ahogy egy ajtó nélküli kocsi sem fog sokat érni attól, hogy a gyártója azt mondja, sajnálja, de az ő alkalmazottai is hibázhatnak, és ettől még joga van teljes árat kérni érte. Abban is tévedsz, hogy én szapulnám bárki munkáját. Van egy objektív elvárás (nem az enyém), azaz a 100%-os munkavégzés, aki ennek nem felel meg, azt a rendszer minősíti, nem én.
Én csak felhívtam a figyelmet arra, hogy páran nem a megfelelő koordináta-rendszerben gondolkoztok. Attól, hogy az arány 1000:1, még nem a többség látja helyesen a dolgokat, ők csak magukat nyugtatják azzal, hogy a 90%-os munkát is elfogadják.
Én mindig minőségre dolgozom, és nem határidőre, és ezt jó előre közlöm is a megrendelővel. A poén az, hogy így is hamarabb végzem el a munkát, mint aki határidőre vállalná "olyan-amilyen" alapon. A munka jellege megköveteli a titoktartást, de ha nem jól végezném, nem lenne. Nekem kihívás, a megrendelőnek meg elégedettség.
Én nem kívánom szétoffolni a topicot, ha még mindig nem világos, miről beszélek, úgyis csak fölösleges szócséplés lenne.
-
katt777
félisten
A követelmény nyilván az opportunista elvárások manifesztálódása, ahogy pl. egy orvosi vizsgálat előtt is olyan dolgokat akarnak aláíratni az emberrel szövődményként, amelyek nyilvánvalóan csak orvosi mulasztásból erednek. De ti ezt nyilván elnézitek az orvosnak, ha azt mondja, hogy: "hát, pár % hiba belefér, maga most pont abba esett".
Ha mindenkit kirúgnának, aki nem 100%-ot teljesít, akkor 100%-os lenne a munka. A probléma az, hogy nem olyanok programoznak, akiknek ez szórakozás, hanem sima robotok. Mert aki gondolkodik, az észreveszi, és kijavítja a hibát, a robottól meg megy tovább a selejt a szalagon, aztán egy újabb robot vagy kiszúrja a sor végén, vagy átmegy ott is, aztán lehet magyarázni, hogy a technológia nem teszi lehetővé a 100%-os termék elkészültét.
Ha jól rémlik, a Dosadi kísérletben volt egy olyan faj, ahol mindig kivégezték a pert vesztő ügyvédeket, így kizárólag olyan ügyvédet fogadhattál fel, aki minden addigi perét megnyerte. Ez a kiválasztódási megoldás minden más munkában hatékony lenne.
Szoftver kell 1.0, és hibátlan? Stunts. De akad még pár.
-
katt777
félisten
Sajnos uazt igazolod, amiről eddig is beszéltem.
Minden munka ugyanolyan: vagy jól végzik, vagy rosszul. Ha mindenki rosszul végzi, akkor értelemszerűen nem lesz jó a végeredmény, de ettől ez még mindig csak önigazolás, nem törvényszerűség.
Nem oldalakat látok, hanem igénytelenséget, és nem rólam van szól hanem BÁRKIRŐL, aki vásárol valamit. Tökéletesen tisztában lehetek az egész szoftveripar minden apró, saját maga generálta problémájával, mint VÁSÁRLÓT, semmi más nem kell hogy érdekeljen, minthogy a pénzemért hibátlan terméket kapjak.
Minden hibát, a közérttől kezdve, ahol félreszámolnak, szóvá teszek, mert a legapróbb hanyagság is az ügyfél semmibe vétele, azaz megalázása, ami tűrhetetlen, legalábbis részemről, hiszen mivel én fizetek, a másik fél kvázi a szolgám, egy szolga meg ne nőjön az ember fejére, mert elszemtelenedik, aztán a végén nekiáll megmagyarázni, hogy az ő hanyagsága alapvető, és megváltoztathatatlan természeti törvény.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #5757 üzenetére
Hát erről beszéltem: számodra nem létezik hibátlan, ezért úgy véled, hogy az nem is létezhet. Ettől természetesen még létezhet. Mint írtam, hogy éppen ez a baj az ilyen hozzáállással: úgy véled, hogy nem létezik tökéletesség, ezért kevesebbel beéred, mint aki maximalista, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy még ha neked is lenne igazad, a másik végez jobb munkát, mert ő a tökéletességre törexik, te meg elfogadod, hogy jó, ha valahogy már működik. Nyilvánvaló, hogy ha opportunisták alkotják a hardvert, és írják a szoftvereket hozzá (nagy kár, hogy ez az általános gyakorlat), akkor a végeredmény mindig hibás lesz, de legalább büszkén önigazolhatják magukat, hogy ők megmondták. Sosem fognak rájönni, hogy saját maguk miatt nem képesek jó munkát végezni.
Ettől én még nem fogom elfogadhatónak, max. kényszerűen elviselendőnek tartani. -
katt777
félisten
válasz
#65675776 #5745 üzenetére
Ezért nincs semmi tökéletes. Tökéleteset alkotni ugyanis csak úgy lehet, ha arra törekszik az ember. Ha eleve kizárja ennek elérhetőségét, soha nem fog hibátlant alkotni, aztán büszkén igazolhatja önmagát nagy igénytelenségében.
stevve: Nem lehet jó, ha nem garantálja a hibátlan végterméket!
(Arról meg ne is szóljunk, hogy miért tesznek biztonsági réseket a rendszereikbe, aztán miért teszik át máshova ugyanezeket, ha olyasvalaki is megtalálja, aki nem valamely kormányzatnak dolgozik, így aztán folyamatosan "upgrade-elni" kell a szoftvert.)
bzoley: Egy ideje már nem. Viszont anno is egyedül készítettem programokat (és ahol vmi nem volt 100-as, rögtön javítottam), nem "team"-ben, ami jószerivel csak arra jó, hogy a különböző programozók különféle kódjai fasza hibákat produkáljanak egymással összeeresztve. És nem érdekel az a magyarázat, hogy miért és hogyan kell szétosztani a munkát, ha annak a munkának szar termék a végeredménye.
Mint feljebb írtam, a probléma ott gyökeredzik, hogy mindenki megmagyarázza magának, hogy nem lehet 100%-osan kész terméket készíteni, és ez szépen végiggyűrűzik az egész rendszeren. Szerinted egy Rolex v. Ferrari-vevő mit szólna, ha bármilyen apró hibát találna a termékben, amelyet megvásárolt? Az a nagy kamu, hogy a szoftvereknél a sok tök beveszi ezt a dumát, hogy lehetetlen hibátlan szoftvert írni. Sokkal inkább arról van szó, hogy a gyártók már akkor profitot akarnak termelni, amikor még a fejlesztés felénél tartanak, vagy ott sem, így aztán 100-féle inkompatibilis szabványra kell szoftvert írni, ami még mindig lehetséges volna, ha a programozók nem volnának lusták ezeket mind külön-külön lekezelni egy adott programon belül. Szóval én továbbra sem látok mást, csak hanyagságot, és ennek a marketingjét.100 szónak is egy a vége: engem, mint FELHASZNÁLÓT, kizárólag az érdekel, hogy az általam MEGVÁSÁROLT termék kifogástalanul működjön, és magasról leszarom a termék gyártójának kifogásait, ahogy nyilván ti, farizeusok (
) is bőszen rohannátok vissza a szervizbe (kereskedésbe), ha nem jól működne a kocsitok, és qrwára nem érdekelne benneteket, ha azt mondaná a szaki, hogy ilyen és ilyen okokból nem lehetséges az autót 100%-osan megcsinálni.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #5742 üzenetére
Az is bizonyítható, hogy Isten létezik, meg az is, hogy nem.
Minden bebizonyítható, ahogy mindennek az ellenkezője is. Pl. be tudom bizonyítani, hogy minden macskának 9 farka van.
Vagy azt, hogy nem létezhet 1 farkú macska.
A hibák kiküszöbölhetetlenségét mindig azok bizonygatják, akik képtelenek hibátlant alkotni.
De ha mutatsz nekem egy hibát a CLS utasításban, hát legyen! -
katt777
félisten
Hardveres előnézet. Fingom nincs, miért írtam HDR módot.
Talán nem 2 másik VGA-topic között kellett volna beugranom ide.
Kösz az infókat!
Én, amikor programoztam, sosem hibás programot írtam, ma ez már megengedhető. Amikor engem államvizsgán arról kérdeztek, hogyan keresek hibákat a programjaimban, közöltem a tisztelt bizottsággal, hogy sosem teszek ilyet, mert nincsenek bennük hibák (ti. minden részletet azon nyomban teszteltem, amint elkészült). És soha nem is voltak, pedig direkt olyan gonosz évfolyamtársakat eresztettem a progira (és persze vice versa én is megtettem nekik), akik szétcincálták a legapróbb részleteket is. -
katt777
félisten
Lehet, hogy a .29-es PVR2 simán szar, és ezért nem publikus, vagy esetleg a régebbi zavar bele, hiába távolítottam el? HDR-módban simán akad/fagy stb. Visszatettem a partíciómentést a .28-cal, most csak a TXT-fagyás van, de azt elismerem, hogy nem a Leadtek sara, már kiteszteltem.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Mindenesetre a lecserélt driverrel is ue. a hiba. Egyébként sztem az AVIVO codec-ek akadnak az ArcSoftéval. Ma visszateszem a VGA cuccoktól mentes W7 partíciót, akkor ki fog derülni. Persze, akkor lehet, hogy megint sima fagyás lesz, kb. 2-3. felvételnél.Egyébként ismerős a helyzeted, velem is előfordul, hogy elméletileg teljesen rendben működő VGA beállítások (pl. ATT konfigurációk) egyeseknél valamiért nem működnek. Ilyenkor a legnehezebb megtalálni, hogy mi okozza a hibát (mivel nem sokaknál láttam itt i7 konfigot, én továbbra is ennek vmelyik részére gyanaxom, ill. hogy a Leadtek fejlesztései ettől még le vannak maradva). De attól még nem tagadom, hogy másoknál előfordulhat.
-
katt777
félisten
Mikor érted már meg, hogy a felhasználót nem kell, hogy más érdekelje, minthogy a megvásárolt hardvere működjön? És miért nekem kell szórakoznom a megfelelő driver megkeresésével?
Az meg, hogy én írjam, egyenesen nevetséges!
Én fizettem a hardverért, vagy a gyártó fizet nekem, hogy tegyem működőképessé?
Na ugye.
Nálad is a .28 az utolsó letölthető PVR2
Változatlanul nem tudok mást mondani, minthogy a Leadtek oldaláról leszedett driverek működtek, a Sonora-ként máshonnan származóak meg nem. Mindenesetre most leszedtem tőled az újat, és megnézem.
Amúgy a TXT-ből kilépve biztosan elmegy a képe a TV-nek, ez új "szolgáltatás". -
katt777
félisten
válasz
eziskamu #5627 üzenetére
Mindketten tudjuk, hogy nem a képesség, hanem az akarat hiányzik.
bzoley: Nem a saját driverről volt szó, hanem ami direkt sonora-ként tölthető le. Keresgettem eleget anno.
daa-raa: Helyes a pontosítás, tényleg csak wmp alatt nem volt, viszont most van ott is. A konfigokat nézve szerintem eléggé esélyes, hogy az X58 platformra nincs igazán felkészülve a szoftver, mert az előző, és a mostani lapomban is más hangkari van a lapon, és egyaránt előfordult az akadozás, nem rögtön, hanem mondjuk egy felvétel készítése után, vagy újabb elindításakor. Szerencsére mivel a hardver előnézet működik, most már a hang-kép elcsúszása is megszűnt, szóval az időnkénti befagyáson kívül más probléma már nem nagyon van (kop-kop). Egyelőre előbb indítom a felvételt, úgyis szerkesztőben kell összeraknom egy-egy filmet a reklámok miatt; de azért mégsem így kéne működnie. TAlán majd jövőre...
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Akkor leírom 3-adszor is, hátha sikerül felfognod: Ha megveszek valamit, az működjön. Pont. Ennyi az elvárásom. Nyilván minden gyártó működést ígér, másképp el sem tudnának adni semmit (kivéve PC-k).
wargazoli: Lehet, hogy a bemenetekkel kell játszani (hangvezérlőből), esetleg kártyából a hangkártyára/alaplapra kötni.
eziskamu: Ugye?
Én magamtól is megkövetelem a tökéletes munkavégzést, ergo mástól sem érem be kevesebbel.
daa-raa: A kifogásokat én is ismerem.
Az sem érdekel, ha olyan törvények vannak, amelyek egyenesen támogatják a vásárlók átverését. Ha emléxel rá, az "átkosban" 10 év volt a kötelező támogatása minden műszaki cuccnak, no de akkor még az állampolgárt védték (amúgy mesélhetnék még a fogyasztóvédelmi törvények felhígításáról és eltüntetéséről
.
A procis hasonlatod erősen sántít, egy platformfejlesztés teljesen más dolog, mint egy elméletileg bármely platformon használható hardver kicserélése. Pl. akárhány autót cserélek, bármelyikben működik akár egy 20 éves rádiós magnó is.
Azt is tudom, hogy a Leadtek az egyik gyártó, de mint azt szintén írtam, az sem érdekel, hogy más szarabb cuccot gyárt.
A driverre nem tudok mást mondani, minthogy nálam W7 alatt is ismeretlen eszköz a tuner. Anno én is Vistás meghajtót használtam, biztosan emléxel, mennyi problémával. A W7-essel már van hangjuk az MPG fájloknak (egyszer azt írtad, hogy nálad sem volt), de ezzel most ezek a fagyási gondok jönnek elő. Egyébként most már a PCI-Audio engedélyezésével sem szakadnak a hangok, viszont a kép be tud akadni, úgyhogy van még mit javítani.
Béta drivereket nem feltétlenül tartom szerencsésnek, de ha konkrétan belinkelsz egyet a PxDVR3200H-hoz, azt megköszönöm. Sonora és társai nem érdekelnek, azokat már próbáltam, és egyik sem volt jó. -
katt777
félisten
válasz
eziskamu #5614 üzenetére
Na, ezt mondom; már megint a magyarázkodás, hogy miért nem működik valami. Azt se mondja meg nekem senki, hogy sok pénz-e, vagy sem; szarért 1 Ft is sok pénz.
bzoley: Na, +1 kondicionált rabszolga.
Mondtam már, hogy senki kifogása nem érdekel, akinek fizettem egy működőképes cuccért? Cseréljék ki szépen egy 64-biten is működőképesre, és akkor nem szólok egy szót sem. Nem szívesen cserélek le egy amúgy megfelelően működő hardvert csak azért, mert valakinek a pénzemre fáj a foga.
A majd' 10 éves Oki nyomtatómhoz miért lehetett 64-bites driver-t készíteni? Annak a tervezésekor sem gondolt senki 64-bites rendszerre...
Csak ők nem szarják le az ügyfelet. Szóval felejtsük már el ezt belemagyarázást, hogy mi miért nem működik, mert engem, mint vásárlót, semmi más nem érdekel, minthogy rendben működjön, amit megvettem, és ha nem készítenek drivert egy újabb OS-hez, akkor meglopnak. Persze biztosan van, aki örül, ha meglopják, én nem tartozom ezek közé. Az igénytelenek miatt lehet folyamatosan szemetet gyártani, aztán javítás helyett még "korszerűbb" szemetet a marketinggel megvezetett fogyasztókra sózni.
Amúgy nálam mindaddig mono volt, amíg át nem kapcsoltam sztereóra, nem csak azt írta ki.Daffni2: Hát, nálam meg nem működött, és még a W7 RTM sem ismeri fel. A MediaCenter-ben normahibás volt, és nem tudom, ott hol lehet állítani, nem találtam rá lehetőséget. Nero Vision-ben meg csak hang nélkül működik, és csak ha amúgy is megy a PVR2.
Esetleg te is megpróbálhatnád X58 chipsettel, vsz. ennek meg majd az lesz a magyarázata, hogy még nincs megfelelő meghajtó, ahogy a régi hardverekhez meg már, és ez egyesek számára teljesen természetes.
Nem akarok mozdulni, hogy sztereó legyen az adás, az a dolga, hogy az legyen. Egyébiránt most úgy fest, hogy mono-t ír ki, de sztereóban működik, viszont előfordult, hogy nem, de nem tudom, miért. Talán monó adás volt, és úgy maradt, még nem volt időm kitapasztalni.
Viszont az új driverrel végre ismét van hangjuk az MPG felvételeknek, halleluja! -
katt777
félisten
válasz
eziskamu #5611 üzenetére
Igen, hallottam "jókat" pl. használhatatlan ASUS tunerekről is, de szerinted az menti a szar munkát, hogy más is szarul dolgozik?
Egyébként éppen azért kellett lecserélnem a hiperfasza TV2000XP-t, mert akármennyit leveleztem is a gyártóval, csak kötötték az ebet a karóhoz, hogy nem lesz 64-bites támogatása, márpedig nem azért vesz az ember modern rendszert, hogy egy azt kihasználni nem képes OS-t telepítsen rá. Tényleg ment egyébként a régi is 32-bites Vistán.
Azt én is észrevettem, hogy az ArcSoft baszarintja meg a cuccot, de ugye semmi nem kényszeríti a Leadtek-et, hogy olyanokkal dolgoztasson, akik nem képesek minimálisan elfogadható munkát végezni. Ha meg maguktól nem képesek szoftvert készíteni a termékeikhez, akkor hagyják a fenébe az egészet, és ne tetszelegjenek a menő hardvergyártó képében. Már azt sem hiszem, hogy a VGA-ik jók lennének.Már bocsi, de a pénzemért magasról tojok rá, hogy ki, mivel magyarázza, miért kellett szart vennem.
Üljön ide mellém, aztán addig pofozom, amíg jó nem lesz a szoftver, ne messziről magyarázgassa nekem, hogy nem lehet ezt meg azt..
Ezzel a megoldással kurva hamar hibamentes lenne minden szoftverem.
Persze amúgy a felhasználót semmi nem védi.
Egyszerűbb a fejlesztésre való pénzt marketingre költeni, aztán leszarni a fogyasztót.
bzoley: Mi a probléma az összetett mondatokkal?
Ami értelmetlen, az ez a mondat: "Nem WHQL 7006-os nálam megtalálható".
Azokat a verziószámokat írtam, amelyek a PxDVR3200H oldaláról letölthetőek. Amúgy szűz W7-re tettem fel csak a meghajtókat és a szoftvereiket, és voilá, máris monó a PVR2, szintúgy az XP-n. Viszont a régebbi PVR-rel mintha az legalább rendben lett volna.
-
katt777
félisten
Na, az szép. Vajon mennyi eséllyel kérhetem a Leadtek-től az adatforgalom-korlátos mobilnetem díjának megtérítését?
A Leadteken még mindig az októberi, 2.0.3.28-as PVR2 van fent, a 64 bites W7 driver 6.0.1012.7002 meg szeptemberi. Honnan szedsz le újabbakat?
+1 hiba: Hiába kapcsolom sztereóra a hangot, mindig monóban indul a PVR2, XP-n és W7-en is.Eddig azt hittem, monó az adás (mellesleg digitalizálásnál vettem észre, hogy a 6 fejes sztereó videómon is minden monó, nem csak a felvételek
), csak most próbáltam ki a kapcsolót.
Kissé idegesítő, hogy minden indításkor kapcsolgassam.
Most egyébként megnyugtatónak kéne tartanom, hogy a rendszerem ezek szerint OK?Az tuti, hogy ez volt az utolsó Leadtek cuccom; ez szörnyűbb, mint a Catalyst meghajtók!
-
katt777
félisten
Végre van W7 driver, és újabb PVR a PxDVR3200H-mhoz, de ezekkel eddig jobbára fagyásokat és kilépéseket kaptam csak, illetve van olyan, hogy 2-3. felvételre fekete képet kapok, vagy éppen a felvétel lezárásakor, és kissé idegesítő, amikor vennék fel valamit a tévéből, de újra kell indítanom a programot, vagy ne adj isten, az egész gépet, mert a W7-es driverrel ez a "legkirályabb" fejlesztés: program lefagy, de DVBTap megy, és feladatkezelőből sem lehet kilőni. Megoldás???
Egyelőre most tettem vissza a szűz W7 partíciót, és reménykedem, hogy hátha valami más zavart bele, de tartok tőle, hogy megint csak az Arcsoft codecjeire visszavezethető a probléma.daa-raa: Hardveres előnézettel nem siet/késik a hang, ezt sikerült megoldani, de gondok még a Vistás driverrel is vannak, azzal max. a totálfagyást nem kapom.
Mindezek mellett Boldog Karácsonyt kívánok minden Leadtek-tulajnak!
-
katt777
félisten
válasz
Balinov #5071 üzenetére
Tudom, gyakorlatilag is az van (Realtek, nem?). Most ne mondjátok, hogy az se jó a tuneremhez, mert lerágom az asztal szélét.
Megpróbálom eladni a P6T Deluxe-omat, aztán veszek egy Asrock X58 Extreme-et (kevertem a Dlx-szal, az nem kell).
Core2duo6600: Szól ez szépen, nincs semmi gondja, egészen addig, amíg nem próbálom a tunert PCI-Audio módban használni. No és W7 alatt korábban jön a hang, mint a kép, és valahogy nem vigasztal, hogy mindenki másnál fél másodperccel előbb tudom meg a híreket.
-
katt777
félisten
Hát én is csodálkoztam a sima P5Q, és a remek Realtek után ezen az ADI-n, amelyhez még normális kezelőfelület sincs. Azt hittem, egy csúcslapra nem tesznek szar hangcuccot. Sajna hangkártyára végképp nincs keretem. Lehet, a lapot kéne eladnom, és venni egy AsRock X58 Deluxe-ot... Bár most nem tudom, arra nem ADI-t tettek-e ASUS-nál.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #5067 üzenetére
Feltettem W7-et saját hang driverrel, tisztán + a tuner-t. Hang semmi, PCI-Audio módban megint csak recsegés. Azt hiszem, feladom, nem lesz ebből énekes halott. Tuti vmi hardver gond van, hogy XP és W7 alatt is jelentkezik a hiba, de nem tudok mást kitalálni az ADI audio és a tuner inkompatibilitásán kívül, no és nem is tudok mit kezdeni vele.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #5066 üzenetére
Du. megnézem. Valamit biztosan nő, mert sima TV-zés közben is megemelkedik a procihasználat, pedig a GPU dolgozik. Kellett is neki külön profil ATT-ban. Gondoltam arra is, hogy ATT a bibi, csakhogy anélkül is ugyanez a hiba. XP-n csak picit röcög, W7-en meg reccs-reccs a hang végig.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #5062 üzenetére
Az van még, hogy W7 alatt előbb jön a hang fél másodperccel, de ha PCI-Audiot bekapcsolom, PVR2-t restartolom, majd kikapcsolom, és megint restartolom, akkor jó lesz. Na, erre varrj gombot.
Ha a videó felvételre gondolsz, akkor természetesen HW encoder-rel próbáltam felvenni, ergo az állításod hamis.
-
katt777
félisten
Nézd meg a hangbeállításokat, és kapcsold ki a hanglevételt, mert az a balfasz w7 úgy van beállítva, hogy tfonhívás esetén levegye a többi hangot, és alapértelmezett eszközt is 2x kell választani, máskülönben az előzőt telefonnak hagyja. Az 'A'-val váltogathatsz hang-üzemmódokat.
daa-raa: XP alatt kevésbé recseg a PCI-Audio hang, de felvételben már az is szar. Sztem nem véletlenül hagyták ki ezt a PVR2-ből.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #5038 üzenetére
Na, megvan a recsegő hang felelőse, elismerem, ez nem a Leadtek sara. Feltettem ugyanis a Bioshockot ismét, hogy valami normális játékot tudjak tolni, és amint EAX-ra tettem a hangbeállításokat, ugyanúgy elkezdett recsegni, mint a TV-n, amikor PCI-Audio módban volt. Most már csak az a kérdés, hogy akkor szar az alaplapom, vagy az ASUS által a jobb lapjaiban preferált ADI audio illesztő ekkora szemét. A P5Q Realtekjével ugyanis soha nem volt ilyen gondom.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #5034 üzenetére
Buszom nincs, még autóm sem.
Másnál nincs, ergo a driver okozza (vagy a PVR szoftver, tök mindegy).De nem az a recsegés, amit túlvezérlés okoz, hanem szaggatottá válik a hang felvételkor (és ilyenkor a szakadásoknál reccsen egyet), utána meg megszűnik.
azbest: Rutinos ATI tulajok tudják, hogy teljes rendszer install után, még bármiféle VGA-driver telepítése előtt mentsék le az egész OS partíciót. És nem telepítenek CCC-t.
-
katt777
félisten
válasz
Daffni2 #5029 üzenetére
Talán összefügg az alaplapi audio-cuccal.
daa-raa: Most a WMP hang-le-nem-játszásról van szó. Asztem, vista alatt csak a szoftveres módnál, de hardvernél is ugyanígy nem volt.
Szavakba beleköthetsz, de a driver használhatatlan a szoftvere nélkül, ergo az egy csomag, tök mindegy, miként hivatkozok rá.
Ja, a hangrecsegés nálam PCI-Audio módban jött elő, mihelyst felvettem valamit.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #5023 üzenetére
És az ArcSoft szarságát talán nem a Leadtek kényszeríti rám?
Én is mondtam már, hogy tényleg nem a driver teszi föl.
Ja, hát éppen azért váltottam.
Hát, mivel Vistán is ue. hiba volt, nagy eséllyel ez is igazolja a driverek azonosságát (VGA és mások is úgy vannak fent). A W7 lényegében olyan, mint a ME volt a 98 után: fazonírozott Vista (csak ebben sikerült jó pár dolgot elqrni).
Hát azért jó lenne, ha egy hivatalos driver legalább megpróbálna együttműködni az OS médialejátszójával...
Viszont nálam nincs a hangszaggatás, mondjuk magasra tettem a progi prioritását, mert ha más ment, hiába a 8 CPU-szál, még a kép is beszaggatott. Hang késedelem volt, az érdekes módon megoldódott a hardveres előnézet (dupla hang) be-, majd kikapcsolásával, azaz a szinkronhang maradt meg.Daffni2: Px-es? (Azaz PCI-E?) És biztosan van hangod WMP-ben MPEG lejátszásnál? Lehet, hogy akkor simán a PCI-E slot a baja a drivernek (OK, a codecnek)? Az megint szép lenne...
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #5019 üzenetére
Na, akkor arról a bizonyos codec-csomagról +1X:
Feltettem a PVR2-t, és azon nyomban eltűnt mpeg lejátszásból a hang!
Uninstalláltam a PVR2 Codec SDK-t, és azon nyomban ismét volt MPEG hang, ugyanakkor a program közölte, hogy nem jeleníti meg a képet a hiányzó komponens miatt.
BRAVO, LEADTEK!
Szóval "remekül működik" a 64-bit támogatás, ennyiből megtarthattam volta a TV2000XP-t (persze, még visszatehetem). Csak kérdés, visszaveszik-e most már az új kártyát, sajna, nem hiszem. Ráadásul a Leadtek driverei már 1 évesek, szóval nem is remélhető, hogy javítják a hibát.
Esetleg írni kellene egy e-mailt a supportjuknak? Próbáld meg, én nem szarakodok velük, mert már a TV2000XP esetében is csak a hülyeségeiket hajtogatták, amikor anno a 64-bites támogatásáról érdeklődtem.
Mindenesetre legalább igazoltam, hogy a PVR2 qrja el az MPEG lejátszást. Megpróbálom még a régi PVR2-vel, de annak Vista alatt is valami gondja volt, szóval nem tudom, mennyire sziszifuszi a próbálkozás.
Biztos, hogy szűz rendszeren sincs nálad MPEG hang? -
katt777
félisten
válasz
#65675776 #5019 üzenetére
Igen, sikerült!
(Mármint a codec-csomagok; el nem csesztek semmit, de hasznuk is 0.) Viszont van egy rossz hírem a számodra, és PVR2-t vsz. cáfolandó:
Mivel PVR-rel mentettem anno a W7 partíciót, feltettem újra (
), ezúttal anélkül, és szépen megvan a hang WMP-ben MPEG-en!
Na most 2 eset lehetséges: vagy a lap audio-drivere a hunyó (amire csekély esélyt látok), vagy a PVR2, mert W7-ben a saját driverei vannak fent minden felismert eszköznek. Én amúgy úgy emlékszem, hogy a driver-csomag telepíti a codec-eket, de mindegy, most majd előre kicsomagolom, és eszközkezelőből driverizálok. Egyébiránt porgramkezelőben 3 winfast SDK-t találsz (1 codec csomag), ha telepítés után megnézed, XP alatt nincs is baja. Mindenesetre megnézem, van-e W7 driver Leadtek oldalán... NINCS!!! Csak Vista (viszont Vista alatt sem volt hang). Na, most mi legyen?
Jut eszembe, csak az egybe szerkesztett filmet néztem meg, de az is MPEG2, a felvett darabokat nem, de mivel anno más MPEG-eket sem játszott le hanggal, esélyes a fenti lehetőség.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #5015 üzenetére
A PxDVR3200 drivere telepíti a codec-csomagot, amely x86 XP alatt rendesen működik, x64 alatt meg eltűnik az MPEG videolejátszásból a hang. AVIVO csomagot nemrég telepítettem, majd megnézem azzal, illetve töltöttem le egy W7 codec-csomagot, esetleg WMP codec-et teszek föl, amit XP-re is tettem WMP10-hez. Ha már más ötlet nincs.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #5012 üzenetére
Na, W7 alatt sincs hangfelvétel, legalábbis látszólag, mert XP alá visszatérve kiderült, hogy pedig van, csak MPEG felvételnél nem játssza le!
A hardvereset sem. Szóval valami gáz van a driver, ill. PVR2 codec csomagjával. 1 órát játszottam kimenet/bemenetest a W7 hangkezelőjében, eredménytelenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest