- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
gorog67
aktív tag
válasz
Tegla80 #29885 üzenetére
Örülök, hogy neked jó tapasztalataid vannak a W8-as Sonyval, de a kérdés az volt, hogy létezik-e 32"-os tv, ami monitornak is jó. Hibáztam, hogy a válaszomban általánosítottam, de tulajdonképpen az számít, hogy a tv / monitor szélét milyen szögben látja az ember, mert az lcd panelek oldalról világosabbnak látszanak, mert átszivárog a háttérvilágítás fénye. Persze a különböző technológiájú és árkategóriájú tévék ebből a szempontból is eltérnek.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Tegla80 #28091 üzenetére
Nem áll szándékomban meggyőzni téged, de mivel te is játékos vagy (én hardcore arcnak gondolom magam, PS4 beszerzését is tervezem a jövőben, nálam elsődleges a játék és másodlagos a film) így szerintem ehhez a hobbihoz a képmegjelenítő minősége is hozzátartozik, csak úgy mint a filmezéshez (talán nem olyan mértékben fontos a tökéletes képminőség mint mozizásnál, de fontos azért).
Az első HD tv-m 2008-ban egy 32"-os HDready Samsung belépő szintű lcd volt (nem ledes), mit ne mondjak az egész jó Philips CRT-m után minden szempontból visszalépésnek éreztem a képminőséget a felbontést kivéve, egyszerűen tragédia színei voltak (állítgattam én, próbáltam belőni nagyjából jóra, csak nem akart összejönni), 2 év múlva lecseréltem egy komolyabb, 37"-os IPS panelos Panasonic ledes lcd-re, na itt már végre szép, természetes színeket kaptam, elégedettebb voltam vele, mint a Samuval. A problémám ott kezdődött, hogy én nagyrészt este játszom (ekkor van időm), illetve sötétítek ha mégsem, ez a tv pedig az IPS panel miatt hírből sem ismerte a fekete színt, inkább grafitszürkének mondanám amit nyújtott. Mivel sötétben játszottam ezért ez rettenet szembe ötlő, és egyre idegesítőbb volt, főleg olyan játékoknál mint a Dead Space, de rengeteg más játékban is kell sötétben nyomulni. A lényeg, hogy 2012-ben, immár jól utánajárva a dolgoknak, pontosan tudva, hogy mit akarok, mi passzol a felhasználási körömhöz, méretben is nagyot előrelépve vettem egy 50"-os Panasonic UT50 plazmát (220-ért, a kis 37"-os ledes tv 180-ba került, finoman szólva is a plazma oldalán az kedvező ár-érték arány) és láss csodát végre a helyére kerültek a dolgok, végre elégedett vagyok a látottakkal és mindezt már komolynak nevezhető képméretben, minden szempontból nőtt az élményfaktor, a fekete- fekete, a színek szuperek, a mozgásmegjelenítés kiváló, szóval igazán élvezet rajta játszani és persze filmet nézni is (pedig az UT50 még csak nem is egy csúcs plazma)!
A lényeg, hogy van tapasztalatom lcd-vel és nem bántam meg a plazmára váltást, sokkal kevesebb a kompromisszum, nem tökéletes ez sem, de az én felhasználásomhoz ez passzol a legjobban és ez a fontos! -
BBéci
legenda
válasz
Tegla80 #28088 üzenetére
Bárhová nem, csak oda, ahol kivételes kompromisszumkészséggel, és/vagy bizonyos fokú, képminőség iránti igénytelenséggel rendelkeznek a nézők. Ezt egészen komolyan, túlzás nélkül állítom.
Ma hozta egy szerelő a Mediacardot és leesett az álla, amikor meglátta a tévém képét. Na ja, kalibrált GT60.(#28089) kolosszus87
Tegyük hozzá a nagyságrenddel rosszabb feketeszintet és kontrasztot, valamint a rémes mozgásmegjelenítést és a 300 soros mozgóképfelbontást. -
kolosszus87
senior tag
válasz
Tegla80 #28086 üzenetére
Nem szoktam zoomolni és a fehérmosást sem használtam még soha, igaz, nem sok tv műsort nézek, leginkább filmezem és játszom PS3-mal. Nincs beégésem, de ghostom is ritkán szokott lenni, pedig a játékok HUD-ját sem tüntetem el. Maradjunk annyiba, a ledes lcd-k bevilágítása, felhősödése jóval zavaróbb, látványosabb, mint egy kis gyorsan eltűnő ghost.
Az általad említett 24/7-ben rtl bambuló, nem tudatos felhasználó még a beégést sem venné észre. -
Osynho
addikt
válasz
Tegla80 #28086 üzenetére
Aki utána olvas, az tudja, hogy épkézláb felhasználással egy mai plazma nem fog beégni.
Persze, ha 24 órát megy az rtl logó, az más, de talán dolgozik és alszik is az a család.
Egyébként az sd tv adás is szebb plazmán, tehát nyugodtan vehet máuni-kára és tomász-ra is.
-
oxide83
aktív tag
válasz
Tegla80 #27175 üzenetére
Annyi, hogy az eladóktól hallottam, hogy a Samunál az 5-ös sorozat a csak 100Hz miatt sem ajánlatos, mert gyorsabb mozgaásoknál játékok során vagy épp filmeknél be "darabosodhat" a kép. Míg a 6-os szériában már van 200Hz is. Erről mi a véleményetek? Konkrétan használ valaki 5-ös sorozatú Samut monitorként? Mik a tapasztalatok? Egyenlőre a UE32F5300AW típussal szemezgetek.
-
ezso
tag
válasz
Tegla80 #27098 üzenetére
Igen így van. Régebben a Vestel gyártmányoknál is mindent lehetett turkálni, aztán megunták és a 2009-2010-es modellévtől már csak olyat enged távról piszkálni, amivel nem tudod tönkretenni a tv-t.
Egyébként kicsit gyanús ez az ár nekem. Bruttó 129.900Ft-ért, 50" Full-Hd Led tv az kicsit gyanús.
Vagy tényleg gagyi kijelző lesz benne, vagy a szokásos sokszor eljátszott marketing, hogy meghirdetik, azután áruházanként lesz belőle 10-30db és ezren fognak tolongani érte.
Majd, "ha már tv-t venni jöttünk" alapon rásóznak valami drágább modellt. Ha 100 emberből 1-2 nél bejön, az nyereség. Sajnos sokan, sokszor eljátszották már ezt...
Remélem nem lesz igazam. -
ezso
tag
válasz
Tegla80 #27087 üzenetére
Igazad van, nem tudom mennyire partner a Tesco, hogy beléphess a szevíz menübe, viszont elrontani nem tudja a tv-t, mert távirányítóról nem engedi a változtatást. Csak számítógépes interfészen keresztül lehet(ne) állítani a fontosabb értékeken.
Amit meg tudsz nézni, hogy milyen panel, SW verzió, stb, továbbá a távirányító teszt, Factori Reset és egy-két működést nem befolyásoló dolog elérhető el távról, a többi beállítást csak megnézni tudod, elállítani nem.
Aki írt PÜ-t annak válaszoltam.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Tegla80 #26515 üzenetére
Erősen kétlem, hogy ekkora bitrátával sugároznának idehaza MPEG4 SD tartalmat. Tekintve, hogy még hagyományos crt tv-n is erősen szar a kép minősége példának okáért a T-home Sat TV szolgáltatásának.
Egy akció dúsabb jelenetnél egész egyszerűen szétesik a kép és ehhez még HD TV sem kell.
Az ugye tudvalévő, hogy fix bitrátával sugároz a műhold - bár egyéb technikai részletet nem ismerek - és a kép minőségéből adódóan nem hinném, hogy ez 2 MBit/s-nál több lehet, de még a felét is el tudom képzelni, mivel a régi Divx-es időkben (1-2 CD lemez egy komplett film) voltak ilyen botrányos minőségek, illetve manapság az online sorozatok képviselnek hasonló minőséget, mint a TV adók.Aztán ha megnézek egy átlag tucattermék online sorozatot, jellemzően 3-400 MB egy 40 perces epizód, ami kalkulátor szerint épp 1000 KBit/s körüli értékre jön ki.
Na ekkora szekvenciális írási tempóra röhögve képes akármelyik kínai pendrive.(Más kérdés persze, h a TV hajlandó-e írni rá, vagy kiköpi, de nem is erről volt szó.)
-
Markizmark
addikt
-
krx21
nagyúr
válasz
Tegla80 #26165 üzenetére
Mivel nekem, most Sony TV-m van, úgyhogy nekem az a aktuális:
" Név: PKG3.710EUA
Kibocsátás dátuma: 05/09/2013
Szükséges frissítenem?: Ha az új Bravia tévéjét nemrég vette, akkor előfordulhat, hogy már a legújabb firmware van rajta. Amennyiben nem biztos benne, könnyedén ellenőrizheti, hogy milyen verziószámmal rendelkezik. Kövesse az alábbi utasításokat az ellenőrzéshez.
Előnyök és továbbfejlesztések: The software improves the TV performance and solves the following power problems:
The TV turns on by itself at midnight.
The TV doesn't turn on in the morning.
No sound after turning the TV on.
Korlátozások: kizárólag az Európában forgalmazott tévékhez használható. Nem minden modell kapható minden országban."A samsung újabban tényleg nem közli mit javított benne...
(tudom, Te úgy gondolod szándékosan elrontanak valamit)
-
krx21
nagyúr
válasz
Tegla80 #26157 üzenetére
Már megint azt írod, hogy frissíteni káros! Evvel sok-sok felhasználót megtévesztve! Ez nem igaz...
A firmware-ek általában mind hibajavítások és csak ritka esetben lesz rosszabb a TV tőle...
Janos666 is azért írta, le amit leírt mert ez nem éppen általános... Ilyen információ ismeretében persze nem éppen érdemes frissíteni... Tájékozódni kell ennyi ez egész! Sok gyártó le is írja az adott új firmware milyen módosításokat takar. Egyébként csodálkoznék rajta, hogyha ezt a Samsung nem javítaná ki...
Az összes gyártó tanácsa a firmware frissítés, nem véletlenül van az összes TV-ben a szoftver letöltése bekapcsolva... Ha a TV maradéktalanul panaszmentesen működik és a firmware nem tartalmaz számomra érdemi hibajavítást, akkor esetleg nem frissítek... Szerintem ez a normális...
(Nekem a Sony w905 mindig bekapcsolt a frissítési időpontban, hiába volt kikapcsolva, majd jött egy új firmware ami megoldotta a problémát...Persze az nem információ, hogy egy új firmware valamit megoldott, pedig mind azért jönnek ki...) -
krx21
nagyúr
válasz
Tegla80 #26083 üzenetére
Látom az aláírásodból, hogy Te input-lag fóbiás vagy...
Én meg frame/sec fóbiás...
Kinek a pap, kinek a papné... Tényleg nem multizok sokat, engem a látvány és a történek jobban érdekel, minthogy "reflex-ping-pong meccseket" játsszak vérpistikékkel...Amúgy a TV-t inkább konzolon használják és ott kevésbé vannak a játékosok az alacsony input laghoz hozzászokva, eleve a rádiós kontroller is rátesz...
De a véleményemnél ezt mindig hozzá is teszem, már csak el kell dönteni kinek mi a fontosabb...
Egyébként az én TV-m elég alacson input lag-on is tud mozgásjavítást... (W905) Jó nem is volt olcsó... -
Rivyan
csendes tag
válasz
Tegla80 #26079 üzenetére
Csatorna nem hiszem, arra figyeltem, olyanon vagyok amin nincs más. Azért ide írok, mert ugyanazon helyen (10 centi a különbség) a TV 1200 ms-mal mér ilyen sebességet, a telefon (droidos) meg a tabletem max. 40 ms-kel. Ezért gyanakodok a TV-re, és nem a routerre. Ugyanabban a szobában van egy laptop is (távolabb mint a TV) és az is jobb értékeket mér. Kábelezéssel nem igazán megoldható sajnos.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Tegla80 #25927 üzenetére
A konkrét számadatokat nem vizsgáltam, nem analizáltam, csak a szöveget futottam át. Szerintem abban van a lényeg. Azt szerintem mindenki (aki picit foglalkozik a témával) tudja, hogy a CMR, CMI, stb. nevezetű akármik a marketing bullshit kategóriába tartoznak. Gimmick, ahogy a cikk megállapítja.
-
cascada
senior tag
válasz
Tegla80 #25594 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy megnézted! Igen állandó autokikapcs lehetőség nekem is van
Jobb híján lehet azt is használni, csak tényleg nem értem miért nem tették be a normál kikapcsot USB-hez. Ha ott nem tudná számolni az időt, akkor gondolom ki se tudna kapcsolni, de mégis ki tud.
-
DigitXT
félisten
válasz
Tegla80 #25214 üzenetére
Jó, akkor kezd langyosodni a kérdés. Hogyan látszik egy EH5000
és egy EH6000 közt a képminőségbeli eltérés, ha PC monitorként
60 Hz-en fut mindkettő, tehát nem játszik a mozgásinterpoláció, és
kifejezetten le van tiltva a háttérfény villogtatása? (Az ES és az EH
közt vágom, hogy az Edge/Direct LED a "legfontosabb" különbség,
ami nem biztos, hogy előnyös az ES számára, ha pl. felhősödik...)Ha még párszor megcsavarjuk a témát, talán lassan eljutunk oda,
hogy lesznek konkrét ajánlatok? És konkrét érvek a típus mellett:
pl. ES5500: szuper, mert olcsó, és alacsony az input lag.De...
Szívesen mennék a "monitoros" topikba, hátha ők jobban értenek
az ilyesmihez, de szemmel láthatólag kicsit halott az a topik...képminőségben az ES fejlettebb picit talán ezért is.
Az ilyen homályos véleményekkel nem vagyok kint a vízből.Ez
inkább tűnik olyan "magasabb verziószámú NYÁK az biztos jobb"
érvelésnek: inkább való marketinganyagba, mint szakmai topikba.mert játékra kell és stb
Fogalmazzunk úgy, hogy arra is... Magas input lag tehát kilőve.Esetleg Sony-ból nem tudtok javasolni valami jobb vételt?
-
DigitXT
félisten
válasz
Tegla80 #25212 üzenetére
A "tudástárat" olvasva pont az ES széria tűnik gyengébb képminőségűnek az
EH-tól: úgy érvel a direct LED ellen, hogy (botrány): vastagabb a TV! Az edge
LED meg csak felhősödik, tehát sokkal jobb. Hát: nem tudom, hogy az jobb-e.Kiemeli még, hogy nincs WiFi modul (botrány 2). Én meg mondom, hogy nem
is kell, mivel "speciális felhasználásra" lesz a TV, ahol a PC-m "okosabb" nála.
Kitér arra, hogy nincs benne SMART sem, azt meg már szvsz túltárgyaltuk."Melyiket vedd: ha megteheted akkor csakis az EH6030-at. A többi képe a
vibrálás/remegés miatt könnyen csalódást okozhat." Mégis mi a töktől vibrálna,
ha nem kapcsolom be a parasztvakítós CMR funkciót? Jön viszont egy komoly
ellenérv, a magas input lag, amit lesöpör azzal, hogy sokan fifáznak ilyenen, és
nem veszik észre. Nos: a FIFA eleve egy olyan típusú játék, hogy hatalmas az
input lagje (megnyomod a lövés gombot, a játékos meg rákészül, majd lő stb.),
tehát pont nem alkalmas arra, hogy megítéljük, mennyire zavaró 70-100 ms.
Szerintem az már nagyon durva amúgy (0,1 s basszus!), szóval játékra tuti fos."ES5500: az előbb mindent leírtam róla. Aki ennek a modellnek a vásárlásán
gondolkozik azt csak lebeszélni tudom, ugyanis pontosan ugyanannyiba kerül
a látványosan jobb képminőségű EH6030." Most akkor jobb az ES, vagy sem?
Technikailag, szárazon.Egyáltalán nem győzött meg a cikk... Félre ne érts,
továbbra sem a még meg sem hozott döntésem akarom védeni...Jól akarok
dönteni. Jó minőséget szeretnék kapni a pénzemért, felesleges* feature nélkül.*: leírtam, hogy mik ezek számomra (3D/mozgásinterpoláció/SMART funkció).
-
DigitXT
félisten
válasz
Tegla80 #25205 üzenetére
Igen, valóban fasza dolog a DLNA (meg a társai): én is "rácsodálkoztam",
hogy mekkora buli a telefonról közvetlenül áttolni a képet/videót a TV-re...
DE! Ez az eset a szüleimnél van, ahol jelenleg kb. hetente egyszer járok,
és ahol ezekből az esetekből max. 2-3 hetente akarok videót vagy képet
bemutatni 32"-on, arra meg kibírom a HDMI kábelt... Ami a legfontosabb:
nem szüleimnek keresek új TV-t a 32"-os Full HD TV-jük helyett, hanem
magamnak a 32"-os HD Ready helyett. Otthonra/monitornak/PC-re kötve.Ne menjünk el abba az irányba, hogy megpróbáltok meggyőzni, hogy az
adott technológia miért kellene nekem, s aki "picit is ért hozzá", az tudja,
hogy KELL az.Számomra sokkal hasznosabb infó volt a HSZ-ed alatti
rész: Samsung 40"ES5500-(16ms input lag), ez az érték ugyanis tetszik.Szerk: egyébként droid.
HOX. 1280x720 4,7"-on... Brutál pixelsűrűség,
überfasza képminőség, de ennek megfelelően elég közelről is nézem. A
TV meg nem olyan dolog, amibe szeretnék belebújni, úgyhogy 80 cm++. -
DigitXT
félisten
válasz
Tegla80 #25201 üzenetére
Szia!
Természetesen örömmel veszem a tippeket mindenkitől,
sőt, ha vki a konkrét kérdésre válaszol, az bónuszpont.Rosszul emlékszel viszont, nem 32"-ban gondolkodom,
hanem 40/42"-ban. Pont hogy 32"-ban nem tetszene a
Full HD az adott 80+ cm távolságból... A másik "véglet",
ami most van: 1366x768 - ennél azért lehetne nagyobb
pixelsűrűség. A kettő között. Esetleg 46" távolabbról?A SMART-ot hidd el, hogy leszarom: PC-re van kötve a
TV, ugyan miben lenne "okosabb", mint egy PC?
Ilyen fényképek/videók bemutatása szüleimnél, telóról
közvetlenül megy, HDMI kábelen. Nem kell net a TV-re.
Nekem. Ettől még más használhatja nyugodtan...Üdv,
DigitXTLocotus: eddig milyen méretet nyüstöltél? Távolságot
én is tudom növelni (minimum 25 cm-rel), ha felrakom
a TV-t a falra, többel, ha hátrébb jön az asztal is, de azt
nem nagyon rángatnám messzire... Ilyen 1-1,5 m lenne
a monitoros használat. A filmezős meg akkor 2-2,5 m? -
válasz
Tegla80 #25202 üzenetére
Én is ezen dilemmázok mostanság, hogy elég e a 40" ha monitornak használom, vagy legyen 46? W905-nél ugye nem mindegy, ár ügyileg...
A távolságot magam és a TV között szabadon meg tudom választani, de kérdés, hogy mi a kényelmes... (főleg hogy a kábeles inputról nem mondok le) -
pjen
félisten
válasz
Tegla80 #24777 üzenetére
szia.van otthon egy samu meg egy philips tavalyi évjárat mindkettő,ha látnád a különbséget megdöbbennél.Én már sokszor irtam ez vizuális műfaj.Mindenkinek más a jó kép.függ a szobától képtartalomtól látásélességtől.Irhat nekem bárki bármilyen mérési eredményeket ha,nekem nem tetszik.
regger:
-
kenwood3
addikt
válasz
Tegla80 #23863 üzenetére
Azért is volt ott a kérdőjel is a végén
A led és az lcd között a legnagyobb különbség a fogyasztás? Nem igazán foglalkoztam még ezzel a témával, így lövésem sincs a kettő közötti különbségekről. Van itthon led tv az öcsémnek, de igazából még sose figyeltem meg annyira a különbségeket. Egyébként nekem 8 mennyit fogyasztanak, mert még így is mind a kettő kevesebbet fogyaszt a jelenlegi tvm-nél
"USB ről médialejátszás terén a samuk picit talán jobbak(több formátumot megesznek)"
Igazából a tv ezen része se érdekel, mert az esetek 100%-ban pc-re lesz kötve és csak azzal lesz használva .
Nekem csak 1 nagy tv kell, aminek a képe nem rosszabb a jelenleginél, legyen benne dvbt tuner, és pc monitorként is jól működjön
-
kenwood3
addikt
válasz
Tegla80 #23860 üzenetére
Hali"
Ez amit linkeltél árban sajnos 10-15k-val hosszabb mint az lg és ez már nem igazán fér be a keretbe. Márkahűségem nincs , így ez igazából hidegen hagy. Ez az lg is megtetszett ennyiért ezért fordultam ide. De ha azt mondjátok, hogy nem érdemes megvenni akkor inkább jegelem a témát egy időre?! -
tmscsaba
tag
válasz
Tegla80 #23601 üzenetére
"A 10 és 20 pontos fehéregyensúly beállításokat nem véletlenül teszik bele a komolyabb tévék menüjébe. Tökéletesen színhelyesre csak azokkal lehet beállítani a tévét. Ha nem nyúlsz hozzájuk, nincs miről beszélni."
Természetesen mindent ki kellett próbálni, de azok úgy voltak jók, ahogy a gyárban beállították. Vagyis próbáltam a hatását de vissza kellett állítani gyárira mert ott volt szemre is tökéletes a szín.
A felhasználói szintű "bőr szín tónus"-t kellett melegebb irányba tolni és a színeket telítettebbre.
A fényerő-szín-kontraszt beállításokon is nagyon sok múlik.
Fekete tónus és Dinamikus kontrasztot kikapcsolva hagytam, különben nagyon el tudja rontani a képet. Mindent végig próbáltam és így lett jó.Gyárilag nagyon rossz volt és beállítás után viszont szerintem szemre hibátlan lett, mi kell több, hiszen
/kedvenc mondásom:/ csak nézésre használom, nem szigorúan műszer pontosságú etalonnak.
Az összes elérhető menü pontot kipróbáltam és mindent a legjobbnak látott kép állásba állítottam.Itt korábban volt linkelve egy ú.n. szín teszt. Kipróbáltam.
Az pontosan úgy látszik a képernyőn is mint itt a linkelt oldal képén.
Tudom, ez csak egy féle ellenőrzést tesz lehetővé, de az jól látható.Az meg szerintem elég fontos, hogy valaki legyen tisztában a készülékének a beállítási lehetőségeivel, már akit kicsit is érdekel. Persze akinek abszolút nincs érdeklődése ebben az irányban, annak kell kalibráltatni.
Ez amellett, hogy siker élményt ad, amikor látom az eredményt, még jó "játék" is.Mindenki mást vár egy készüléktől. Van aki csak ki-be kapcsolja és ne kelljen még véletlenül sem hozzá nyúlni. Ott van helye a kalibráltatásnak.
-
pootytang
tag
válasz
Tegla80 #23357 üzenetére
Hello! Nem játsza le az mkv-t azért akarom frissíteni, ezzel hátha... itt a link a fw-hez a hivatalos oldalon :[link] . Van egy samsung smartunk is, nekem vagy 2x-3x frissített neten keresztül és semmi gond nincs vele, mondjuk gyorsulást vagy egyéb más dolgot nem tapasztaltam a frissítésekkel. A samsung médialejátszója nekem eddig mindent vitt, azaz kb 300 fimből 2-t nem , de ott nem volt tökéletes a rippelés. A szóban forgó Thomson nem netes... de mindent a leírásnak megfelelően csináltam szerintem...
I. Software upgrade by USB
Download the software from www.thomsontv.eu, support/download page, on USB drive
Please save file upgrade_loader.pkg at the root of the USB drive (do not save file in any folder)
Put TV on standby
Insert USB drive in ‘USB 1’ slot of the TV
Press Power Key using directly the local keyboard (not the remote control). Press this key for5 to 7 seconds until the LED is blinking.
Upgrade will start automatically.
During upgrade TV screen will go black.
Upgrade will take some time.
Do not switch off, unplug, remove USB drive until upgrade is complete.
Wait around 3 minutes, the USB drive / TV LED indicator will stop blinking.
Once upgrade completed, front LED on TV will stop blinking and TV will switch ON.
Remove the USB drive from the USB port.
Please delete the file ‘upgrade_loader.pkg’ from your USB disk to avoid any unwanted software download.
Congratulations, you have now the latest software.hiába tartom nyomva a bekapcsoló gombot, nem kezd villogni a LED....
-
flyinghair42
csendes tag
válasz
Tegla80 #23130 üzenetére
Köszi, nagy segítség volt, annyira, hogy most már eléggé hajlok az ES6100 felé.
Még egy kérdés, van valakinek tapsztalata az Elektorudvar kapcsán? Ha igen megosztaná velem?
Előre is köszi!
-
BBéci
legenda
válasz
Tegla80 #22979 üzenetére
UPC Direct, vagy valami hasonló lehetőség sincs? Nem bírnám ki, hogy csak SD-t nézzek a full HD tévémen, arra nem is vennék.
UPC kábeles már 18+2 HD-t ad.
15/2 bőven elég a 1080p filmek beszerzéséhez, nekem csak 18/1 van, de 10 hónappal ezelőtt emelték 10-ről és azzal is ömlöttek a full HD filmek, annyi, hogy nem győzöm azokat törölni, pedig 4 TB tárhelyem van. -
vagabor
aktív tag
-
elodman
aktív tag
válasz
Tegla80 #22845 üzenetére
Köszi Blakey és Tegla80,
fincsi infokat adtatok, úgyhogy kicsit jobban belemélyedtem eme "TV mint monitor" témába.
Tegla80 Samsung UE40ES5500-ese úgy látom, jóval drágább az igen olcsó (kb. 110 e FT.) Samsung UE40EH5000 -nél.
Lag inputban 4 ms-al gyorsabb is, és biztos más extrákat is tud, de a UE40EH5000 -et kb 99%-ban ajánlják vásárlói oldalakon, úgyhogy talán azzal is kipipálhatnám nem irreálisan igényes alkalmi PC játék, internet és sima TV-zési szenvedélyemet.Elég szemkímélő e TVzés egy /pl. Nem-PWM-es / monitorhoz képest?
E Samsung UE40EH5000 ajánlott szerintetek is?
Panelje nem valószinű, hogy IPS, de talán nem ront sokat használhatóságán?
Elég 2-3 méter távolságról bámulni?
HDMI ---> DVI v. D-sub átalakító nem ront a képen?thanx, ha hozzászóltok.
haho -
r6man123
senior tag
válasz
Tegla80 #22811 üzenetére
Szia!
Nővéremnek vennék TV-t. A technikai dolgok teljesen hidegen hagyják, képes (lenne) mozis kamerás filmeket nézni, egy tök egyszerű CRT készülék is jó lenne neki, de az nem lapos, meg szép meg bla bla..
Alacsonyabb kategóriákban ~15ezerrel olcsóbban láttam a PH által is tesztelt minimalista, 720P-s, pár csatlakozós LCD tv-t, de hál'isten 84ezer Forintot tudunk most televízióra áldozni és +15ezerért, még ha olyan szolgáltatásokat is kapunk, amiket az életben nem fog használni (ügyvéd szó fel sem fogja mi micsoda
), legalább én geekskedhetek majd ha nála vagyok.
szerk: nightshadow linkében szereplő készülékre gondoltam
-
Kephamos
addikt
válasz
Tegla80 #22812 üzenetére
Nem 5-7 méterről fogom nézni, hanem a monitor mellett lesz, max az ágyból nézem, ami maximum 2 méterre van. Azért ilyen távolságra csak elég lesz. A monitoromon szoktam filmet nézni és teljesen jó, pedig anno a legolcsóbb LED monitor volt (valami benq 22"-os). Gondolod, hogy ilyen kondíciók mellet sem megfelelő?
-
sixer66
senior tag
válasz
Tegla80 #22609 üzenetére
De igaz is, mert Nekem se volt szempont a 3D viszont az ár méret képminőség igen, és mivel ami nem 3D-s általában 50Hz-es, persze kivétel plazma, így már muszáj vagyok 3D-s tv-t venni, Smart nem kell, bár az se lenne rossz, de összekötöm géppel ha annyira szeretnék netezni rajta, de ha már 3D-s, néha csak megnéznék egy 3D-s filmet, de akkor olyat, ami nem szedi szét a szemem, persze ez egyén függő, meg hát jövőben talán egyre több és jobb minőségű 3D-s tartalom lát napvilágot, persze ahhoz megint csak más képi megjelenítésre lesz majd szükség, de hát ilyen ez, mindig van olyan ami csábítja az embert, hogy jobban belenyúljon a pénztárcába.
-
Hold
őstag
válasz
Tegla80 #22591 üzenetére
Köszönöm a tippet, nagyjából elolvastunk sok sok cikket, véleményt
Már csak azt nem tudja eldönteni EH vagy ES legyen, ő is netezik gépen így a Smart nem tudom mennyire kell, ettől eltekintve miket lehet az ES javára írni ?
Ugye EH vastagabb 9,6 cm míg az ES 4,7 cm
EH könnyebb 11,3 KG, míg az ES 12,9 kg talp nélkül.. 1,6 kg nem sok csak adat
Olvastuk hogy a háttérvilágítással van pici gondja az ESnek mert az már EDGE ledes, EHról nincsenek vélemények ilyen térenSamsung 46EH6030 (188.270 Ft)
Samsung 46ES6100 (215.070 Ft)Ezeket vetettem most össze, vélemény ?
-
mayday00
őstag
válasz
Tegla80 #22432 üzenetére
Nagyon örülnék neki h segítene valaki
Biztos van itt aki,,szakértő"ért a samuhoz.Csak helyre lehet hozni,nem ,,fizikailag"sérült a készülék.Bár ne mentem volna be a szervíz menübe..De már mindegy a baki megtörtént sajnos.Ezen nem tudok változtatni.Máskor is kaptam segítséget remélem most is fogok
-
BBéci
legenda
válasz
Tegla80 #22378 üzenetére
A hozzászólás számát, amire válaszolsz, mindenki látja, felesleges az egészet idézni, akit érdekel megkeresi.
(#22379) tmscsaba
Egyetértek nightshadow-val, az egész 3D mizéria nem a tévénézők kedvéért van, hanem a gyártók bevételeinek növelését szolgálja. Már nem tudtak mit kitalálni az eladások növelésére, kínjukban elővették a 3D-t, amit a 4 K követ. Sajnos sokan bedőlnek a marketingnek, az ő bajuk. -
tmscsaba
tag
válasz
Tegla80 #22378 üzenetére
"Szerintem meg mindkét 3D-és technológia zsákutca. 99,99%-ban "
Láttad-e már valahol, hogy nem hiszed el, hogy mennyire jól működik?
A 3D technikával készülő adás még csak most fog igazán elkezdődni,
eddig csak próbák voltak. De ne aggódj, ez ugyanúgy be fog indulni, mint
ahogy a színes tv-k elterjedtek.Még a '70-es évek elején ..mekkora vitáim voltak emberekkel.
Mindenki azzal jött, hogy a színes tv sosem fog elterjedni, az halva született dolog.
Nincsenek is színes adások, legfeljebb néhány műsort adnak a 2-es kísérleti csatornán, amit csak konverterrel lehet fogni és csatorna váltós tv kell hozzá.Bizony, akkor volt kettő elérhető csatorna, amiből egyiket mindenki tudta fogni.
Akkor nem nagyon akarták néhányan megérteni, hogy ki a fenének kellene a színes kép a tv-n ?
Egyébként is -mondták- a színek meg sem közelítik a valóságot. Annyira íllúzió rombolóak, hogy sokkal inkább érdemes egy jó fekete-fehér tv-t venni, mert akinek nincs annyi fantáziája, hogy bele lássa a színeket, az fantáziátlan beteg ember.. Mintha most lenne....legalábbis ezt mondták emberek a színes tv-ről még akkoriban.
Ez most kísértetiesen megismétlődik a térhatású kép megjelenítéssel kapcsolatban.Akkor is igyekeztem meggyőzni őket ész érvekkel de látszólag képtelenségnek tűnt.
Mindig vannak akik nehezen ismerik el akár önmaguk előtt is, hogy nem feltétlenül az a jó, amit véletlenül éppen megvásároltak.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest