- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
törölt tag
Ez a hazugság, mert én soha nem kötöttem az orrodra, hogy milyen műszaki dolgok voltak a tulajdonomban, és ez ezután is így lesz.
Azt mondta, hogy vegyen használtan, és: Garanciásat is találni. Különbség, de fontos.
Mindettől függetlenül zsákbamacska lenne egy használt plazma vétele, ez a véleményem. -
-=RelakS=-
veterán
Elhiszem, a kényelmet én is meg tudom szokni (lásd: telefon/tablet képernyő érintéssel ébresztése), csak az ilyen nyavalyákkal nem tudok dűlőre jutni, hogy ha jön valami digitális hang, akkor azt miért kell mindenképpen feldolgozni? Köpje ki ARC-on, optikán azt az adatfolyamot ami bejön, majd a hangot produkáló rendszer eldönti, mit kezd vele.
Lehet, hogy csak én nem vagyok tisztában, hogy hogy van a hang a képhez hozzácsomagolva, és ez az akadálya, de akkor is, utálom az ilyen apró bosszantásokat.
Legjobb példa, hogy amíg Philips tv-m volt, addig a számítógép HDMI-n keresztül ki tudott adni 5.1-es jelet, és az ment is tovább az erősítőbe. Amióta Panasonic tv-m van, ez nem opció -
gorog67
aktív tag
Látom, hogy túlzott igény, de én szeretném megőrizni azt a szabadságot, hogy eldönthessem, hogy használom-e a házimozit, vagy nem. Ha a külső eszközök az erősítőre vannak kötve, akkor muszáj azt is bekapcsolni, akkor is, ha este halkan tévézek. Ha a tévék többsége ki tudná adni a hdmi-s 5.1 hangot a saját optikai vagy az ARC kimenetére, akkor a hang és a kép szinkronban lenne. Jelenlegi felállásban a tévékép 30-50 ms-t késik, az eredeti forrás optikai kimenetéhez képest.
-
gorog67
aktív tag
Nem akarom elhinni, hogy a külső eszköz 5.1 hangja nem jut ki az ARC-on. Akkor mi értelme a drága erősítőnek? Nem mindenki tudja használni a tv tunerét. (Ha persze a kütyüket nem a tv-re, hanem az erősítőre dugod, akkor működhet a dolog.)
A műholdvevőm végleg bekattant és elnémul, ha a HDMI-CEC be van kapcsolva és a soundbar is ARC-on megy. Vagyis a 3 eszköz együttes ki-bekapcsolását nem tudom használni, csak akkor, ha a soundbar blutooth-on kapcsolódik a tv-hez. Kár, pedig már a sokadik szoftverfrissítésen túl van a beltéri és szépen menne a hangerőszabályzás is a saját távjával, ha szólna egyáltalán. -
gorog67
aktív tag
Azt látom, hogy a TV-n van több HDMI bemenet és csak 1 HDMI kimenet. Azt nem gondoltam volna, hogy a hangprojektoron lévő HDMI In és HDMI Out közül ez utóbbit kell használni. Egyébként, ha a HDMI In-be a műholdvevő jelét vezettem, akkor szólt, ezért meg sem próbáltam az Out-ot. Még most sem értem, hogy mi a különbség a box és a TV kábelén megjelenő jel között. (Összekötöttem két TV-t hdmi-vel, de semmi. A Samu csak akkor ad ki jelet az ARC csatira, ha a kábel másik oldalán egy Anynet-es eszközt érzékel, pedig jó lett volna összehasonlításhoz két TV-n ugyan azt nézni HD-ben.)
Úgy látszik, az egésznek a lényegét nem értem. Van egy hdmi-s erősítő sok bemenettel. Ezek közül az egyiket kiválasztva szól a hangja az erősítőn, a képe megjelenik a tv-n. Esetleg annak van értelme, ha a tv saját tunerét használva akarom hallgatni a tv hangját az erősítőn. Ez nekem akkor is túl komplikáltnak tűnik.
-
gorog67
aktív tag
Abban csak annyi volt, hogy az ARC arra való, hogy a házimozihoz csatlakozzunk vele. Nekem nem hdmi bemenetes erősítőm van, így csak feltételeztem, hogy ott az optikai bemenetek helyett hdmi bemenetek vannak.
A kimenetről az eManualban olvastam és nem akartam hinni a szememnek. Továbbra sem értem az okát, de végre működik. (Kicseréltem egy vacak kábelre és úgy is szól.) Majd később kiderül, hogy az automatikus ki-bekapcsolás is megy-e hdmi-vel. (Blutooth-al jó volt, talán még optikaival is, de abban már nem vagyok biztos.) -
Cha-b
senior tag
Neki LCD kell, reggeltől estig megy a tv amikor otthon van, akkoris ha nem nézi...
Szóval neki az a legjobb alternatíva.
Szerk.: ahogy látom nem pörög a topic...Valszeg LG LB650V lesz belőle vagy Samsung UE40H6200, holnap majd utánnukolvasok külföldi oldalakon ma már nincs hozzá kedvem. De azért várnám a tapasztalatokat akik találkoztak már ezekkel a tv-kkel.
-
törölt tag
Kezdődik?
Egy honlap nem gyárt tévét, a kérdéses cég legfeljebb bérgyártató, összeszereltető, de saját összeszerelő üzeme is lehet esetleg, vagy csak simán kínai tévét árul saját néven. Valódi tv gyárak: Samsung, LG, Sony, Panasonic, stb. A tv gyártás egy komplex tevékenység, nem azt jelenti, hogy összedobáljuk a szedett-vedett, és általában a legolcsóbb összetevőkből. Sajnálatos, hogy ezt neked még el kell magyarázni.
-
utas666
tag
Miért IPS panelt kerestem:
Azért említttem az IPS-t, mert szemre az ilyen kijelzők szebbek, élesebb, fényesebb, napsütésben és szög alatt is szép, nincs az a halovány hatás. Plusz ez egy újabb technológia és a nagyobb kijelzőkbe most kezd elterjedni, egy ilyen mellett talán a többi paraméter sem lesz kifogásolható. Kíváncsi vagyok az árakra 30" felett is, illetve hogy manpság készítenek-e még 3D(whatever, majd veszek valami sisakot ha kell), 4K(nincs ilyen eszközöm/forrásom), Smart(bitch pls) nélküli minőségi kejlzővel szerelt TV-ket, mert engem ez érdekelne és egy ilyen mellett talán több eséllyel lesznek jók az egyéb paraméterek is (mozgások, szemcsés kis felbontású kép kezelése, alacsony input lagg, stb. amiről nem is tudok). Ezeket a képminőségi dolgokat azért már csak-csak ki tudom használni és hajlandó vagyok érte pluszban fizetni.A D-SUB pedig egy must, mert sok ilyen eszközöm van és 10-évig szenvedtem azzal hogy SCART-VGA csak drága aktív átalakítóval mehetne. Most hogy cserélek a csövesről ilyen hibát nem akarok.
A szép képért hajlandó vagyok a zsebembe nyúlni, a többiért nem, akkor inkább megveszek egy olcsóbb régebbit és élvezem, hogy a pénzemnél maradok. Például ezt itt: SENCOR SLE48F10M4
-
gameroboy
csendes tag
Szia!
Igazság szerint azért nem érdekel a 3D mert nagy részt PC játékokat játszanék rajta, ezért fontos lenne a minnél alacsonyabb input lag ami a 3D-s készülékeknél gondolom nagyobb. Hetente 2-3 alkalommal filmet is néznénk az asszonnyal. Véleményem szerint 55"-os méretben és fölötte lenne jó a 3D ,viszont erre a kategóriára az életben nem lesz pénzem.
-
mano42
aktív tag
Szerintem is jobban jártam volna, főleg így utólag, de ebben az árban nem kaptam olyant ami nekem tetszett, és lépnem kellett mert jó árban kaptam vevőt a plazmára. Persze ha akciósan 1-2 éven belűl elkapok egy csúcs plazmát jó áron valószínüleg ismét váltani fogok. Az U20-ban meg a legjobban a nappali használat korlátai zavartak, azonkívűl meg (bár hűlyén hangzik) a cec nem működött stabilan, kiszámíthatóan, és eléggé dependens lettem ettől a funkciótól. A színvilága határozottan jobban tetszett az lcd színvilágához képest, bár lehet az ütősebb képvilághoz az is hozzájárult, hogy a panel fényes volt. Az új tévének viszont tényleg jó a képe ahhoz képest amiket láttam az utóbbi időben.
Az U20 egész biztos tough panel, (ismét rákerestem) bár régi genrerációs és ezért van egy belső tükrözése, ami kizárólag oldalról, és kontrasztos részleteknél látható, pl. felirat. (nagyon ritkán vettem észre mivel a szoba elhelyezése miatt annyira oldaról nem volt hogy nézzem). -
mano42
aktív tag
Köszönöm a válaszod, kicsit túlságosan lekezelő volt, úgy látszik errefelé így szokás, de jogos, elvégre én kértem. Mint írtam, tévét váltottam, és tulajdonképpen unalmamban álltam neki a cikkírásnak, meg a haveri kör unszolásásra, mivel úntam külön-külön elmagyarázni a váltásom okát, amatőrként, nem volt semmiféle kioktatási szándékom. Végül is konkrétan a tévéről (meg a váltásról) akartam írni, de túl kevésnek tűnt, úgy gondoltam kitoldom valami technikai háttérinfóval, anélkül, hogy nagyon belemerülnék, viszont az a rész túl felszínesre sikerült, úgyhogy töröltem. (nem az egészet, csak azt a részt
).
Amúgy is rosszul volt elhelyezve, szóval konkrétan egy modellről akarok írni, erre fel meg elkezdek összevissza hablatyolni más dolgokról.
De ha már itt tartunk, rávehetlek, hogy a maradékot, a tulajdonképpeni eredeti cikket elolvasd, vagy vess rá egy pillantást? Ha már kitettem megtartom, de csak a lényeget. -
Fr3eWar
őstag
A képminőség javulása mérhetetlen lesz, úgyhogy kiba felesleges ezen lovagolni.
Jelenleg egy Epson TW 980-as fhd projektorral vetítek falra, eco módban mocsokalacsony fényerővel.
A lakásban nincs redőny és nem is lesz, mivel átmeneti volt (3éve) ha minden jól megy január-február már költözhetünk, így csak rolókkal sötétítettem, tehát használat télen 6-7 után, nyáron 8-9 után lehetett.De köszi, hogy a kérdésemhez hírből sem kapcsolódó választ választ kaptam, ügyes
.
-
törölt tag
2x12W-os hangszórók 10W-os mélynyomóval szólnak jobban, vagy a 2x5W-osak ? Lehet választani.
Nem mindenki tud, vagy akar 5.1-es vagy bármilyán más házimozit, Pl. egy hálószobát se akarnak sokan bekábelezni, és lehet hogy hely sincs neki. Legtöbb esetben az anyagiak hiánya miatt nem terveznek vele.
Feltételezem, nálad minden full extrán van a kacsalábon forgó kastélyodban, nyaralódban, autóban, mindenütt high-end hifi cuccok és csak ezért kérdezted, vagy csak a szokásos piszkálódás megy az összes topicban ? -
-
krx21
nagyúr
Én nem szeretem önmagában. Persze, az nem hibázik, mert a villogtatáson kívül nem is csinál semmit...
Az interpolációs 100Hz viszont megtartja a fényerőt és lehet a Samsungokon egyedire tenni, hogy kevésbé legyen szappanopera hatás.
Egyébként én teszteltem a W905-ön (a Panasonic teszt lemezzel), hogy élesebbnek hat az tény, de nem tudtam több sort leolvasni... A kettő kombinációja viszont jó nagyon... -
gaga1
tag
Mint irtam az a sajat tapasztalatom volt!
Ha valaki ez alapjan vesz tv-t az baj.
En is azert jottem ide,hogy informaciot gyujtsek es osszak meg.
Nem azert,hogy valaki kioktasson!
De ha figyelmesebben olvastad volna el a hozzaszolasom akkor az inkabb kerdes volt mint tanacs reszemrol. -
-
Bogyi007
veterán
-
blakey
titán
0,002 cd/m2 feketét csak a KURO-k és a VT/ZT60
Mint ahogy van 0,17 cd/m2 és 0,12 cd/m2 IPS panel is. Általános megállapítás volt. Való igaz nem írtam intervallumot.
5000:1-es LCD-t én sem láttam, de 4000+-t igen, ezért írtam intervallumot.
A számok amúgyis mindent elárulnak, nem kell porba tipirni az IPS-t egy 30000:1-hez kontrasztú számmal.
(#29024) nismoka
Enyém 3490:1-hez, pl. -
törölt tag
Mondtam, hogy mindegy a sorrend
, de ha már itt tartunk beszúrnál egy hivatalos statisztikát, mint szakmabeli?
Értsd: 80-ason van a kontraszt a tévén és 100-on már túlvezérelt lenne, akkor miért lenne indokolt ezen a tévén, hogy 300-ig lehessen állítani a kontrasztot. Így könnyebb érteni a lényeget. -
törölt tag
Igazából mindegy is, mindkettő panel jó a mai kornak megfelelő jó minőségű tévék gyártásához. Bizonyítja ezt az eladási listák elején az LG és a Samsung. Talán ebben a sorrendben, de ez is mindegy. Nekem véletlenül van mindkét márkából, tehát paneltípusból, és tudom értékelni is. Jah, és hiába is van egyiknek nagyobb kontrasztja,
amikor semmi előnye nincs, ugyanis nézhetetlen lenne maximális értéken. -
Cheesy
őstag
-
Cheesy
őstag
HDMI kábellel van összekötve a box és a TV.
Amit ma reggel kipróbáltam: LG True Motion funkció kikapcsolása. Ez felel azért, hogy a képkockák közötti átmenet sima legyen. Miután kikapcsoltam, a sima fullHD akadása szemre megszűnt.
3D továbbra is akad, de talán kicsit kevésbé. Kb. olyan a különbség, mint a tegnapi beállítások mellett a 3D és a fullHD akadása között. -
-
Elydan
aktív tag
ok, köszi. Szerencsére az antennát ajándékba kaptam, így nem költöttem rá
Átmenetileg szeretném csak használni így kb. egy hétig a tv-t. Megpróbálom megkeresni az ajánlott topikot is, hátha. Költeni nem szeretnék, bízom benne, hogy elég az antenna, de ha valaki fixre mondja, hogy nem, akkor meg se próbálom.
-
bul07
nagyúr
Na de ha ennyi a keret (65e Ft-os fizetésből nem lehet nagyon ugrálni)
Szerinted melyik ha választani kellene
LG 32LB5610 & Samsung 32EH5000 -
ezso
tag
Kössz a segítséget, megkaptam a PÜ-t is és válaszoltam rá.
Sajnos segíteni nem tudtam, mert a Vestel csoport eladta a Blaupunkt nevet a kínaiaknak és most már Szlovákiában rakják össze ezeket a tévéket a jól megszokott kínai "minőségben"
...de azt hiszem jó néhány hónapja már volt erről szó.
-
Gab130
tag
Bármelyik bemenetet használom, nem jelenik meg a PIP lehetősége. Elképzelhető, hogy csak és kizárólag a tv által önállóan szabályozott esetekben van PIP ( tv-műsor információ stb)? Szóval a felhasználó által nem elérhető szolgáltatás? A menürendszert oda-vissza átnyálaztam, de még inaktívként sem jelenik meg sehol.
-
lbabarczi
csendes tag
Szerintem egy prémium gyártó termékéről igen, ha noname sz...rról lenne szó, akkor nem.De egyébként a gyártók évrőlévre változtatják a specifikációkat és ugye minden évben kijön az új modell, vagyis a tavalyiból nem nagyon lehet kiindulni, vagy nem mindig (pl. Sony W905 vs W955).
Amiről egyébként hosszabb tapasztalat van, az meg már nem kapható. Szóval lehet, hogy a kérdéssel van a baj...
-
viharkabat
aktív tag
Biztos keverem, mert nemigen tudnám definiálni a különbséget
A BFI-vel kapcsolatban:
1. Ez amikor fekete kép kerül két valós közé - tehát a sz.o-hatásért pusztán az interpolált számított kép a felelős?
2. BFI ugyanaz, mint Pana-nál a BLB? Utóbbiról azt olvastam tesztben, hogy háttérkép villogtatás, nem tudom, hogy a köztes fekete kép minden esetben a háttérfény ki-be kapcsolgatásából adódik (ami elsőre elég megterhelőnek tűnik a szemnek és a készüléknek is) vagy a folyadékkristályok állnak vigyázzba és zárnak? Vagy ez mindegy? -
Gicz
addikt
Kiegészíteném picit: nem csak ez áll a mozgóképfelbontás hátterében.
Amikor a képen mozog egy labda, azt te szemmel követed, folyamatosan, de a kép valójában áll, a szemed viszont ezt nem tudja, és az állóképen is "odébbmegy" a tekinteted, és ez mossa el az éleket a retinádon. mert ugyan az a kép több helyen vetül a retinádra, elmosódva.
A plazmán ilyen gond nincs, mert a kép nagyon rövid idő alatt ( pár subfield-nyi idő alatt) felvillan "beleégetve" a retinádra, és amíg a szemed mozog, addig fekete képernyőt lát (tehát nincs minek elmosódnia), majd újra felvillan a plazma a következő képpel, pontosan ugyanazokat a sejteket "égetve" újra.
Emiatt lesz jó egy plazma mogóképfelbontása. ezt imitálja a sony az impulse móddal.
A 100hz-es tévék pedig, köztes képet interpolálnak, azért, hogy ne legyen akkora "távolság" a két képkocka között, hogy a szemed rövidebb ideig kapja ugyanazt a kockát, és rövidebb ideig pásztázzon állóképen.
Ezt ki is próbálhatjátok,LCD monitoron huzogasd az egeret, és kövesd szemmel. elmosódva fogod látni. majd nézz egy fix pontot a monitoron, és ne mozdítsd meg a szemed, csak perifériából figyeld az ugyanúgy huzogatott egeret, és sokkal élesebbnek fogjátok látni.
Ezt nem én találom ki, HDTV shootouton mondta David MacKenzie, és ha belegondoltok tök logikus.
-
viharkabat
aktív tag
Ez így elég szemléletes. Általában a film végi felirat megjelenését szokták példának hozni, annak az akadozva-röcögve mozgását. Bár ha belegondolok az általad írtak szerint inkább egy folyamatos elmosódásnak kéne látszódnia.
Tehát ha növeljük a hertzet, akkor ez csökkenthető, viszont megjelenik a szappan-opera, ami viszont egy természetellenesen lágy mozgás. Lényegében a melyik ujjamat harapjam le dilemma. -
-
Vesa
veterán
Valójában nem sokat nézek TV-t, adást egyáltalán nem, csak filmeket a szerverről...
Tényleg nem értek hozzá, de nem az van, hogy a plazma vonalat már az éllovas Pana is lelőtte mert nem vitték eléggé? Persze, ettől még lehet nagyon jó, elvégre, a tömegigény általában nem a legjobb minőség....
nekem viszont csak egy szimpla szép képpel megáldott TV kell, ami ha nagy ritkán leülök elé, elfogadható minőségben (és jó betekintési szöggel) képes megjeleníteni a filmeket... -
LucasGrant
aktív tag
Csak 1-2t említve, nem vibrál, világosabb a kép, ott a Dual Play, ott a szemüvegre csiptetös 3D lencsék, nem kell elemeket venni a szemüvegbe, ha fekve nézem akkor nem zárnak a lencsék stb. stb.
De ahogy elöbb is írtam ez szubjektív, de nálam ezek a legfontosabbak amik a polarizált 3D mellett szólnak.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest