Hirdetés

Aktív témák

  • kolosszus87

    senior tag

    válasz Tegla80 #28091 üzenetére

    Nem áll szándékomban meggyőzni téged, de mivel te is játékos vagy (én hardcore arcnak gondolom magam, PS4 beszerzését is tervezem a jövőben, nálam elsődleges a játék és másodlagos a film) így szerintem ehhez a hobbihoz a képmegjelenítő minősége is hozzátartozik, csak úgy mint a filmezéshez (talán nem olyan mértékben fontos a tökéletes képminőség mint mozizásnál, de fontos azért).
    Az első HD tv-m 2008-ban egy 32"-os HDready Samsung belépő szintű lcd volt (nem ledes), mit ne mondjak az egész jó Philips CRT-m után minden szempontból visszalépésnek éreztem a képminőséget a felbontést kivéve, egyszerűen tragédia színei voltak (állítgattam én, próbáltam belőni nagyjából jóra, csak nem akart összejönni), 2 év múlva lecseréltem egy komolyabb, 37"-os IPS panelos Panasonic ledes lcd-re, na itt már végre szép, természetes színeket kaptam, elégedettebb voltam vele, mint a Samuval. A problémám ott kezdődött, hogy én nagyrészt este játszom (ekkor van időm), illetve sötétítek ha mégsem, ez a tv pedig az IPS panel miatt hírből sem ismerte a fekete színt, inkább grafitszürkének mondanám amit nyújtott. Mivel sötétben játszottam ezért ez rettenet szembe ötlő, és egyre idegesítőbb volt, főleg olyan játékoknál mint a Dead Space, de rengeteg más játékban is kell sötétben nyomulni. A lényeg, hogy 2012-ben, immár jól utánajárva a dolgoknak, pontosan tudva, hogy mit akarok, mi passzol a felhasználási körömhöz, méretben is nagyot előrelépve vettem egy 50"-os Panasonic UT50 plazmát (220-ért, a kis 37"-os ledes tv 180-ba került, finoman szólva is a plazma oldalán az kedvező ár-érték arány :D ) és láss csodát végre a helyére kerültek a dolgok, végre elégedett vagyok a látottakkal és mindezt már komolynak nevezhető képméretben, minden szempontból nőtt az élményfaktor, a fekete- fekete, a színek szuperek, a mozgásmegjelenítés kiváló, szóval igazán élvezet rajta játszani és persze filmet nézni is (pedig az UT50 még csak nem is egy csúcs plazma)!
    A lényeg, hogy van tapasztalatom lcd-vel és nem bántam meg a plazmára váltást, sokkal kevesebb a kompromisszum, nem tökéletes ez sem, de az én felhasználásomhoz ez passzol a legjobban és ez a fontos!

    Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

Aktív témák