- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
StLui
veterán
a "béke bíróság" békéltető testület, egy bírósági procedúrát megelőző választható "folyamat", viszont ezek szerint mégis vállalták a garis javítást, csak a második panel meg 400 órás volt, erre lépett valamit? Barátom kapott egy pana plazmát a westendben, kiderült ott kiállított darab volt, de őt nem érdekelte, meggyőzték, hogy direkt jó, be van járatva
-
StLui
veterán
hát őszintén megmondom, ha nem ment bele a hercehurcába akkor lehet tényleg ő volt a hunyó? szállítási hiba vagy valami? de ez csak okoskodás részemről
dechatlonba visszavittem egy hosszú futónadrágot, térdhajlatba horgolt betét volt, elpattant egy szem, elkezdett bomlani, egyre nagyobb lyuk lett ott. visszavittem, a végén négyen próbálták kideríteni, hogy én szakítottam-e el. Mondtam nekik, hogy ezt nem fogják megtudni ha hatan nézik akkor sem, döntsék már el mi legyen visszaveszik-e vagy nem, hisznek-e nekem vagy nem. Végül visszavették.Miért nem mered most sem leírni a cég nevét?
-
sznoopy1977
tag
-
Gicz
addikt
na látjátok ez a baj itthon: egy számtech fórumon megjegyzést teszek egy 14 éves oprendszerre, és 4-5 hozzászólás alatt a közmunkabérig, meg a munkanélküli segélyig jutottunk.
ha valakinek fontos fontos a számítógép, és a régit 10 éve vette, akkor 120 hónap alatt 500 FT-ot eltett volna havonta, hogy 10 év után vehessen használtan egy jó gépet újra. (fél doboz cigi, sokan ebben mérik, bár én nem cigizek)
svgyula: mekkora erőfeszítés? nem akartam személyeskedni,de ti kezdtétek... most vettem egy pana plazmát 270 ezerért. mindezt hogyan? egyedül szedtem rá össze a pénzt, egyetemre járok nappalin (villamosmérnökire, nem büfészakra), mellette dolgozom. a minimálbért túl is teljesítem 20 ezerrel az ösztöndíj és egyetem melletti munkával. és nem megyek el hétvégén bulizni, nem dohányzom, nem játékgépezem (sokan nem is tudják mennyit isznak/szívnak el egy év alatt, aztán meg panaszkodnak hogy nincs pénzük, ettől tudok rohadt ideges lenni)
vagy ott van egy szaktársam. panelba lakik, szüleivel, öccsével. hitel a házon. sírhatna ő is hogy jaj de szar nekünk. ehelyett vett egy kocsit hitelre, amivel dolgozik, mellette tanít a volt középiskolánkban Cisco Academy-t (velem együtt)
és fizeti a kocsija részleteit, a biztosítást, telefonszámláját, kajáját mindent, mellette kirándul sokat kocsival, és most akar ő is plazmát venni 200-ért. pedíg sírhatott volna hogy milyen szar neki.
biztos tényleg vannak emberek rossz ehlyzetben, de az én környezetemben akiket ismerek, azok vannak olyan helyzetben, akik sírnak, de nem tesznek ellene
-
Gsx-rr
veterán
Ha már a prémium kategóriáról beszélünk: A Porsche dízelbe is Audi motor van! Ezért nem is egy nagy siker,mert abban a konfigban katasztrofális! Ezt nem hallomásból tudom!
Én speciel megszívtam a hálóba vett tv-mel .Dirty screen. És visszavittem ,de egyenesen a beszerzőhöz.
Nagyon rendes volt a srac (beszerzéssel szervízzel is foglalkoznak). Mondtam mhogy csalódott vagyok ,mert most akarok a nappaliba is tv-t cserélni és ha ez a lehetséges velejárója akkor kihagyom.
Megkérdeztem ,hogy milyen típust ajánl. Válasza az volt ,hogy a 3-400-000 kategóriába tök mindegy mit veszek. A Panasonicban LG a Sonyban ugyanez a Samsung panel van.Sonyt preferálom ,de minek fizessek 120-000.-el többet ugyanaz a technológiáért és állítólag szolgáltatásokban is elmarad az olcsóbb konkurensektől.
így szépen várok ,lehet nem is 1 hanem 2 évet amíg ez az edge led a homályba veszik!
Nem fogok ,kompromisszumot hozni. Hogy néz ki ,hogy egy új tv-nek esetekben rosszabb a nézési értéke ,mint a tökéletes képű 3 éves Lcd-nek? -
BullZeye
veterán
Semmi értelme a példádnak, nesze javítva:
Ha a mercédeszbe renault gyártaná a motort, skoda gyártaná a futóművet, és a lada csinálná a féket, akkor is megvennéd a mercédeszt, amibe csak a kasznit tervezte a mercédesz?
Hát persze, hogy megvennéd, mert ez az apple lényegemind1 mi van benne, csak legyen rajta a plecsni
Ettől függetlenül aki ért hozzá, tudni fogja, hogy sok köze nincs a mercédeszhez. -
Andrasxy
tag
Nekem a Philips 40PLF7007-es készülékem menüjében van külön lehetöség a fülhallgató hangerejének állítására.
A TV leírásában van külön téma a Csökkent hallóképességüek foncióról.
Ott írnak olyat hogy be lehet állítani, hogy egyszerre a fülesen és magán a tv hangszóróján is szóljon.
Olvassátok át , hátha segít valamit.
itt a link a használatiról. Azt hiszem a 41.oldalon van leírás.Lehet a Philips alacsonyabb (olcsóbb) kategóriájú készülékein is van ez a funkció. Nézzetek utána!
Remélem sikerült segítenem.
-
Teasüti
nagyúr
Tehát ha nem márkabolt, akkor közönséges áruház - MM pl?
Argép is csak listázza a webshop-okat, rendelni kockázatosabb? Gondolom a garancia ugyanúgy megillet, meg van 8 napom is. Mik az ellenérvek egy tv esetében?Voltam ma nézelődni MM-ben, sajnos csak rövid látogatás erejéig, de mindjárt megtalált egy eladó, aki ráadásul értett is a tv-khez.
Nos ledöbbentem, mikor mondta, hogy 32"-ban nem igazán fogok találni olyat, ami tudja a 24hz-et, az meg pláne irreális igény, hogy full hd@60fps képet küldjek ki PC-ről, mert az v1.4 HDMI szabvány ezt nem tudja.
Ezek igazak? Igaz, hogy 24p csak 300-400k-tól és 40"-tól támogatott???
Igaz az, hogy a 60 hz képfrissítés fullHD-ben nem is triviális dolog?
Igaz nincs HDMI-s monitorom, meg nem is fHD, de igencsak meglepne, ha még nem tartana ott technika, hogy nem tudok kiküldeni nyamvadt 60 képkockát másodpercenként, sőt 75-nek sem kellene gondot okoznia.
Mi a tökömet használnak manapság akkor az játékosok a kornak megfelelő gépeiken? Mert nem 25 fps-el játszanak a PC-n a HDMI korlátja miatt, az is biztos.szerk: HDMI 2.0-át is említette, miszerint még nem létező szabvány és még csak az idei IFA-n (vagy min) mutattak be ilyen tv-ket.
-
BBéci
legenda
Nem érdemes arra beruházni, mert egyrészt az 55 colos aránytalanul drágább az 50-esnél, másrészt a kihúzható és forgatható konzolra szerelve elmozdítható a TV és akkor nincs útban.
Csak azért meséltem el a történetemet, mert valóban nem gondolhattuk 10 éve, hogy egyáltalán szóba jöhet 42 colosnál nagyobb TV vásárlása. A Philips, amit éppen 10 éve teszteltem, 1725000 forintba került. 3 évvel később már 530000 volt egy ugyanakkora, de képminőségben durván jobb Panasonic, amit szintén teszteltem. -
Dorian
félisten
Nem a közszolgálatiakat kell nézni, onnan csak F1
Van ezer másik adó, aminek a nagy része ugyan semmire nem való, de azért 20 körül össze lehet szedni kinek-kinek érdeklődése szerint. Én betettem azokat a kedvencekbe, így csak ezeket listázza a tévé, sport egy sincs köztük, de jó dokumentumfilm mindig akad vhol, jó minőségben. -
BBéci
legenda
"Marad a divix +avi és egyéb rettenetek pl:cam."
Meséld már el, miért kellene olyan szutykokat nézni egy full HD tévén? Még 72 centis CRT-n sem néztem soha DVD-nél gyengébb minőséget.
Vidáman nézem a sima SD tévéadást is az 55 colos VT60-on, 3,8 méterről. De csak azért olyan messziről, mert baromi súlyos a kanapém és nincs kereke. Ha megérkezik helyette a 64 colos F8500, akkor már javul valamicskét a helyzet.A Thompson amerikai és dobtáras, Al Capone és bandája is olyannal lövöldöztek.
-
_ak_
addikt
Bevallom őszintén, nem tudom, hogy milyennek kéne lennie egy rendesnek.
Amin eddig jött azzal nem volt baj, legalábbis ha szedett is fel zajt, nem volt feltűnő. Most viszont, h megtoldottam, a képen látható kábellel (alsó kép), az egyik csatorna szemcsés a másik szellemképes.
Mosnjuk eleve egy hosszabb kábelen jön az adás, meg ahogy most megnéztem ez a hosszabbító is, több mint egy méter, csak nem tudom, hogy milyennel érdemes próbálkozni. Anno sokat szívtam elosztókkal és ezért gondoltam inkább érdeklődöm, mielőtt rohanok a boltba. -
-
BBéci
legenda
Egy ideig tanítottak, de akkor sajnos nem voltam rá fogékony.
Egyébként szó sem volt arról, hogy én tudnám zongorázni a különbséget. A mondás úgy hangzik: zongorázni lehetne, a különbséget.
Ezt kicsit továbbfejlesztve: ha zongorázni tudnám a különbséget, a Carnegie Hall-ban lépnék fel.(#25306) Dorian
Harmadáron.Olyat használok fél éve.
-
DigitXT
félisten
Az olyan homályos kérdésekre, hogy mennyire olvasható,
nem itt keresem a választ, ez szerintem félremagyarázás.- 40/42" (46"?) méret
- Full HD felbontás
- lehetőleg matt felület
- alacsony input lag
- értelmes árazásA fentieknek az EH5000 megfelel(őnek tűnik), de arra azt
az infót írta a helyi szaki, hogy fos a képe és csak jobbak
vannak nála a piacon, és különbenis vegyek plazmát...És ezután elment a beszélgetés az erdőbe, hogy kell-e a
24 fps forrást mozgásinterpolációval javítani (elbaszni)?
Kell-e a háttérvilágítást villogtatni közben? (Vibráljon...!)
Kell-e az okos TV-n Facebook-ozni + YouTube videókat
nézni (miközben ott lóg rajta a PC, minden funkciójával).Felesleges körök, mert ebben nem kell egyetértenünk.
Aminek viszont örültem volna, hogy nézzem meg inkább
"ezt" a típust, mert ez jobb, szakmai szempontok szerint:
ehelyett még a leghasznosabb próbálkozás az volt, hogy
ES5500. Kíváncsi lennék, arról mit mond a tesztelő.Sonyból is volt egy javallat, igaz dupla árban, de legalább
vmi: nem feltétlen ár/érték arányban keresem a legjobbat,
vagyis inkább úgy fogalmazom, hogy MÁS, amiért adnék
többet, mint az átlag, mert mások a szempontjaim: kevés
film, sok monitor. Egyforma képű TV-k esetén egy huncut
fityinget nem adnék a nekem nem kellő feature-ökért...
Más meg beszámítja azokat is, mert számára értékesek.De mondjuk egyforma képű TV-k esetén, ha az egyik egy
"noname" kínai, akkor inkább vennék Sonyt, Samsungot,
esetleg LG-t, Panasonicot, stb. Vmi ismertebb márkát. -
DigitXT
félisten
Ez nyilván nem rossz ötlet. Ami viszont nem egyszerű, hogy az ilyen kiállított
TV-k eszement fényerőn vannak hajtva és tipikusan nincs arra sem lehetőség,
hogy az ember rákössön egy laptopot, és megnézzen egy-két weboldalt, hogy
olvashatóság szempontjából milyen + kapcsolgassa a "képjavító" elektronikát,
stb. Szóval nem tudod így szemrevételezéssel kipróbálni, otthon milyen lesz...Ezért alapból úgy gondoltam, hogy - műszaki beállítottságú révén - leszűkítem
legalább a jelöltek körét az ismert technikai paraméterek alapján: csak azokat
kell szemrevételezéssel is értékelnem. (Azt hittem, ha leírom a paramétereket,
akkor a hozzáértők felsorolnak pár típust, amit szerintünk érdemes megnézni.)Ehelyett kaptam zongorázást / homályos utalásokat, hogy ez "jobb" az jobb...
Kevesen kezdtek el érdemben érvelni, hogy miért, pedig azért van a topik.
(Akik érdemben válaszoltak, azoknak köszönöm! Aki meg a kérdést sem érti,
azzal nem tudok mit kezdeni, nem muszáj ám mindent "megkommentálni"...) -
DigitXT
félisten
Ezzel abszolút egyet tudok érteni, szóval nem is ilyen irányban indulnék!
Csak amikor azt mondja valaki, hogy ez sokkal jobb, de azt nem mondja
meg, hogy miért, akkor a falnak megyek. Ez nem audiofil fórum, vagy mi.
(Videofil, ha van olyan.) Szép nagy monitort szeretnék, értelmes árban. -
DigitXT
félisten
Akkor pontosan minek van a topik? Csak ilyen "homálykodásra"?
Azért köszi a tipped...Valószínűleg az lesz. Azt hittem vannak
itt hozzáértők, akik el tudnak vonatkozni a saját preferenciáiktól,
s ha megkérdezem, hogy 2 típus közt mi a különbség, akkor azt
nem "zongoradarabban" adják elő és nem eltáncolják, hanem ha
már billentyűzetet ragadtak, akkor le tudják írni egzakt módon. -
Jó, de azért a ZT65-höz még a lottónak is be kéne jönnie
Egyébként ez a baj a W9-el is, hiába van annak néhány %-kkal jobb képe, ha árban meg sokszorosan el van szállva... Abból max 40-est tudnék venni. Hát még ha azt veszem, hogy abból a pénzből milyen pana plazma jönne ki, el is sírom magam. (de most más célra kell a TV)
-
Hát lehet hogy te tévedhetetlennek hiszed magad mikor rápillantasz valamire a bolt polcán, de én azért fenntartom a lehetőségét, hogy más okból láttam jobbnak a W8 feketéjét.
Erre majd szépen pontot tesz egy review, ahol mindkét típus járt.
Ugyanakkor még ha a W6-nak valami csoda folytán tényleg jobb lenne a feketéje, még mindig csak 2db HDMI van rajta, ami eggyel kevesebb, mint ami minimum kellene nekem... -
-
maszat07
tag
bedugtam egy szobaantennát
melyik menüponton kell futtatnom a csatornakeresést??
olyanok vannak hogy:
Automatikus keresésen belül: digitális antenna, digitális kábel, analóg, digitális és analóg antenna illetve digitális és kábel antenna
valamint van manuális keresés ezen belül pedig: digitális antenna, digitális kábel illetve analóg! -
dh66e
veterán
én se hétköznapra gondoltam.,bár az esti séta akkor is megoldható és nem kerül semmibe
Viszont hogy témánál maradjunk túl van misztifikálva ez a kijelző dolog nem is kicsit.Crt szép emlék már csak viszont hála a magasságos tervezőknek van választási lehetőség a kiváltására mégha nem is tökéletes. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Nagyon sokszor leírtam.
A full HD LCD tévék mozgóképfelbontása alaphelyzetben nem több 300 sornál. Éppen ezért mondják sokan, hogy nem szabadna erre a célra használni, de az egy másik történet.
A 300 sort a 100 Hz megduplázza, tehát a gyors mozgások kevésbé lesznek életlenek. Viszont ennek az interpolációs eljárásnak negatív mellékhatásai is vannak, azokat nevezik digitális artefaktoknak.
A "kamu" 100 (400, 800, 1200) Hz a háttérfény villogtatásával növeli a mozgóképfelbontást, egyik hátránya a fényerő csökkenése.
Tehát éppen az ellenkezője igaz annak, amit írtál, mivel az élességet növeli. -
-
Watt25
veterán
Picit próbálkozom én is.
A női szépség valóban szubjektív. Azonban a tévének elvileg azt az objektív módon rögzített képi és színvilágot kellene visszaadnia, amit a rendező/operatőr megálmodott egy adott szituációban. Az, hogy egy filmben az alma mennyire piros, nem a te szubjektív döntésednek kéne lennie, hanem a rendezőé/operatőré. (Elvileg.) A műszerrel elvégzett kalibrálás pedig ezt biztosítja. -
BBéci
legenda
Nekem a különböző szépségversenyek győztesei nem tetszenek, a helyezettek között viszont rengeteg lányt álomszépnek neveznék. Ez szubjektív.
Tévék színhelyességének esetében nincs szerepe a szubjektivitásnak, mert csak akkor lesz a piros egy bizonyos árnyalata ugyanolyan Koreában, mint Soroksáron, ha mindkettőt műszerrel szabványos értékekre kalibrálják.
Valamikor 3 éve kezdtünk műszerrel kalibrálni, a laptopom volt az első "áldozat". Első pillantásra nem tetszett a színe, mert a vacakhoz voltam szokva. Pár nap kellett ahhoz, hogy ráérezzek az ízére. Ha most néhány egérkattintással visszaállítom az eredeti, gyári profilt, elkeserítő a látvány. A PH! oldalak alapszíne is teljesen más lesz.
Arra is rájöttem, nem a fényképezőgépemmel van baj, tud az színhelyes képeket készíteni, (ha előtte szürke lapra beállítom a fehéregyensúlyát) csak a monitor nem adta vissza. Lefényképeztem egy csokor virágot az ebédlőasztalon, mellé tettem a laptopot és közük nem volt egymáshoz a színeknek.
Szerencsére ez már a múlt!Ajánlom, nézegess néha kalibrált tévét is, hátha mégis tetszeni fog! Mert a szavaidból azt veszem ki, még nem láttál olyat. Sok hozzászólást olvastam itt a PH!-n, amikben áradoznak, mennyivel nagyobb élményt nyújt a tévéjük kalibrálás után, mint előtte.
-
BBéci
legenda
Legyetek büszkék arra, hogy széllel szembe pisiltek. Ha így folytatjátok, egymás gatyájára is jut belőle.
Nézd meg ennek a világszerte kedvelt és elismert tesztoldalnak a méréseit egy népszerű tévéről!
LG LM620
Óriási eltérés látható a gyári és a kalibrált értékek között. Szerinted miért vacakolnak vele? Nincs jobb dolguk, nagyon ráérnek? Nem! Mert tévék képminőségét megítélni kizárólag szabványosra kalibrált állapotban lehetséges.Itt egy másik tesztoldal vizsgálata egy kiválónak mondott és drága tévéről: Philips 46PFL9707. Vagy a kék, vagy a piros van túlhúzva, képprofiltól függ. Ha Te ezeket műszer és gyakorlat nélkül szemre beállítod, akkor vállalkozást kellene építened rá és 1-2 év alatt meggazdagodnál.
(#23610) csizo13
Ezek szerint szakértő vagy a témában. Elvállalnád az AVO következő tesztkészülékének beállítását? -
BBéci
legenda
Akármennyit gondolkozom, sosem fogok rájönni, miért nem érted azt amit mindenki más, például StLui.
Ha beviszed a faágat a szobádba és a tévé mellé teszed, ugyanolyannak kell látnod a képernyőn lévő leveleket, mint az igazit. Ha eltérést látsz, nem színhelyes a tévéd. Ez teljesen független ízléstől és színtévesztéstől. Persze a felvételt készítő kamerának vagy fényképezőgépnek is kalibráltnak kell lennie. -
StLui
veterán
Láttok a valóságban egy bizonyos falevelet, azt lehet egyikőtök épp kéknek látja, mert színtévesztő, de hogy a tévén ugyanazt lássátok mindketten mint amit láttatok az erdőben (mindketten valamennyire tegyük fel más-más árnyalatot), mindkettőtöknek pontosan ugyanúgy kell a tévét kalibrálni, mert te is csak akkor fogod a levelet ugyanolyan kéknek látni, mint ahogyan az erdőben is láttad a valóságban, pontosan ugyanannak a színárnyalatnak kell "kisugárzódni" a tévéből, és a másik ember is csak akkor fogja ugyanolyan zöldnek látni mint amilyennek az erdőben látta. Az megint más kérdés, hogy esetleg ez valamelyikőtöknek nem teszik, és a tévében azt szeretné, hogy mondjuk sárgásabb legyen az a levél, vagy mit tudom én, és eltekeri a valósághű színekről, ez már viszont mindenkinek az egyéni problémája. de akkor nem ugyanúgy fogja látni már mint ahogy az erdőben látta volna a levelet, tehát az egyik kéknek, a másik zöldnek, hanem neki lesz egy sárgásabb valami.
-
BBéci
legenda
A fényképezőgéped fehéregyensúlyát is úgy állítod be, hogy neked tetsszenek az elkészített képek, függetlenül attól, hogy milyen a valóságban, amit lefotóztál? Ugyanezt kérdezhetném a nyomtatóra vonatkozóan is.
Tegnap este felkerült a honlapunkra egy híranyag, amihez sietve készítettem a fényképeket. A teljesen egyforma kábelcsatlakozók eltérő vörös árnyalatúak. Elmulasztottam a szürke lapra kalibrálást.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Házimozi belépő szinten
- YouTube
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AliExpress tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tomato firmware
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest