- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Overdose
csendes tag
válasz
blakey #29646 üzenetére
Pár nap olvasgatás, fórumozás után kialakult egy listám amin két 40-es tv foglal helyet.
Panasonic TX-40AS640E
Ár: 140 000.-Pro:
- 5 év gari
- 1200HzKontra:
- Nem adnak hozzá 3D szemüvegetSamsung-UE40H6500SLXXH
Ár: 149 000.-Pro:
- 2 tuneres (UPC Directem van, nem kell hozzá beltéri)
- 2 3D szemüvegKontra:
- 400HzEsetleg valakinek valami vélemény, hogy miért az egyik és nem a másik?
-
Overdose
csendes tag
válasz
blakey #29646 üzenetére
Az az igazság, hogy kell egy tv
Egy OLED re pályázok, viszont tvre szerintem 800 ezret költeni felelőtlenség. Remélhetőleg jövőre már ennél elérhetőbb áron lesz így nekem kb 1 évre kellene egy tv. Abból indultam ki, hogy mivel a 4k "újdonság", ezért a legújabb technológiát használták hozzá.
A méret 40es mivel ha veszek egy OLED tvt ezt a tvt anyukámnak adom és neki ekkora fér el a szekrényen.
Viszont most még mindig ott tartok, hogy akkor a 4k az gyerekcipő, és 4k ide vagy oda 160ból csak alsó kategóriás tvt lehet venni. Ha rákeresek a 40-es LED tvkre 170 nél nem igazán találtam drágábbat. Lehet jó tévét venni ebben a méretben?
(Tényleg ... Xbox One, Filmnézés, PC játék kb 4-5 méterről.)
-
BBéci
legenda
válasz
blakey #29637 üzenetére
Elképesztő, mennyire hatékony a marketing.
Íves TV, UHD TV, fő az, hogy minél többet adjanak el, semmi más nem számít.
Hülyítik a jó népet ezerrel, azok meg kajálják. Ugyanez ment 2010/2011-ben a 3D-vel, az kipukkadt, kellett valami más.
Szerintem hagynunk kellene, hogy mindenki azt vegyen, amit akar. Szélmalomharcot folytatunk. -
Brickhead
újonc
válasz
blakey #29553 üzenetére
Sziasztok
Vettem egy Samsung ue 32h5030 típusú tv-t
Van vele egy kis problémám, ugyanis nem ismeri föl a külső hdd -t
van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, hogy kell, e valamit beállítani vagy engedélyezni, mert ha nem kell, akkor ez valószínűleg rossz és akkor még háromnaposba cserélnem kell.Segítségetek előre is köszönöm.
-
csaba12242
tag
válasz
blakey #29357 üzenetére
Sokan voltak már nálunk úgymond 3D filmet nézni, senki nem látott csíkokat, több ismerősnek is van passzív 3D tv-je azok sem tudják mit kéne látni úgyhogy nem látják, biztos vagyok benne hogy túl van lihegve ez is mint sok más paramétere a tv-knek, átlagfelhasználókat ijesztgetnek sokan.
-
BBéci
legenda
válasz
blakey #29022 üzenetére
0,002 cd/m2 feketét csak a KURO-k és a VT/ZT60 tudnak, viszont ahhoz nem 12000:1 kontraszt, hanem a háromszorosa, négyszerese társul.
LCD tévéktől az 5000:1 kivételesen magas érték, én még nem találkoztam olyannal.(#29021) Pumma
Fogalmam sincs. Naponta több órán át böngészek a neten, ha nagyon akarnám, akkor sem találnám meg az említett cikket. Bevallom, nem is érdekel. De Googleval biztosan számos statisztikai adatot találsz. -
Shyciii
veterán
válasz
blakey #28836 üzenetére
Értem. Ellenben a felvázolt 3 készülék közül a Philips 46PFL4208H (ez ugye nem 6-os sorozatú) pl 200Hz-es. Pedig gyors mozgásoknál van különbség. Legalábbis én láttam különbséget egy tenisz közvetítésénél pl a 600Hz-es plazma és a 100Hz-es LED között. De ámen. Én örülnék, ha a 47PFL elég lenne, mert ennek még egy picivel nagyobb a képátlója.
-
-
Scale
őstag
válasz
blakey #28705 üzenetére
Hát most voltam Euronics-ban meg teszkóban, mert először a 30ezres technika 20"-osat akartam mert igazából nem kell nagy tv nekem, csak a régi crt-t akarom lecserélni mert idegesítő már, hogy a két felső fekete csík kitakarja majdnem a fél látható képet. Szóval voltam ezekben a boltokban és hát az lószar volt, a 25"+ már okés lenne, de 22-23 és 32 között nem igazán volt olyan ami jó lett volna ár-érték arányban..
Max 50000Ft-t szánnék rá, valami javaslat?
-
tmscsaba
tag
válasz
blakey #27041 üzenetére
Természetesen abban is van a klasszikus közismert televízóknál használt aktív rendszer. Viszont itt kimondottan arról szerettem volna beszélni, amit passzívnak gondolt "regger" kolléga.
"A moziban vetített 3D eltér az otthoni projektoros 3D-től."
Sok esetben igen, de itt úgy láttam a másik rendszerről volt szó!
Ilyen is létezik. -
Froclee
őstag
-
törölt tag
válasz
blakey #25144 üzenetére
Ott van 2 teszttel lejjebb a LG LA860 (47LA860W) saját IPS panellel és recommended plecsnivel, referencia színvisszaadással. Nem feltétlen az IPS hibája, hogy a Sony szar tévét csinál vele. Ugyanaz lesz a helyzet, mint a Philips és LG esetében volt az azonos panellel szerelt tévék esetében.
-
válasz
blakey #25110 üzenetére
De ha egyszer már világosban is látszott a különbség... Ráadásul ennél nekem nem is a sötét szobai kép a legfontosabb, mert filmezésre eszembe nem jutna a plazmát lecserélni ilyesmire. Ez a nappaliba kell tv-internet-játékra.
Én csak örülnék neki, ha elég lenne W6-ot vennem, hiszen jelentősen olcsóbb. De eddig akárhol láttam, engem nem győzött meg a W8-hoz képest. -
ferikek
aktív tag
válasz
blakey #24922 üzenetére
egyből le... nagy hülye vagyok, de életemben nem gondoltam volna h az olyan fólia, aminek ott kell lennie... neten rendeltem, nem szoktam előtte fizikaiig megnézni a cuccokat és nem is gondoltam volna, hogy manapság 'tükrös TV-ket gyártanak (előzőleg egy 2005-ös Philipset használtam (LCd), matt képernyő), egyáltalán eszembe sem jutott ez a matt/fényes képernyő-dolog.
3D: manapság a TV-k 75-80% ilyen, de úgy sem nézném, max mutogatni másoknak. Ezért inkább leszedetem az egészet. Megjavíttatnám akkor, ha a szerviz mondjuk rátenne egy új fóliát, de mivel állítólag csak LCD panellel együtt cserélik, így húzós, ennyit meg nem ér a 3D.
Tehát jól értelmezem, akkor lehet venni pl. matt képernyővédő fóliát a TV-rte? Ez gondolom rendesen rontja a képminőséget (kbb, mint a tableteknél/mobiloknál)Nagy kár ezért a tükröződésért, kvázi élvezhetetlen (még sötét helyiségben is...)
Tanulság: ezentúl csak és kizárólag matt képernyős TV-ket veszek (asszem Sony és Sharp is gyárt ilyet or Panasonic)
nem akarom menteni magam és nem is akarok egy macskaszárítás indamikro ügyet eljátszani, de kicsit egyértelműbben is beleírhatnák a használatiba, hogy az a vékony képernyő konkrétan a 3Ds tartalmak megjelenítéséért felelős cucc...
-
Dave567
addikt
válasz
blakey #24853 üzenetére
Semmi gond nincs vele, nincs ilyen tv-m ezt hagytam utoljára ha minden szakad
sokaknak bejön és ajánlott is a maga 16 ms input lagjával, csak hát para van a beégés miatt, mert hát monitornak használnám.
Meg ott van még a Sony is utolsó körben EX720 csak egyenlőre 320000 Ft-ot nem engedhetem meg magamnak. -
TeeJay
félisten
válasz
blakey #24338 üzenetére
tudok mondani pár olyan lakást...
nálunk csak 2 LCD van igaz csak az újabb tud lejátszani USB-ről és ha nekem is lenne a szobámban akkor már 3 TV lenne.
mivel én sosem nézek egy TV műsort sem a forma1-en kívül (bár azt is inkább letöltöm fullHD-ban) így számomra pont azért kellene csak egy LCD TV hogy nézhessem rajta azt amit USB-n bedugok
remélem fogok olyat találni ami nem bénázik a lejátszással mert nincs kedvem még egy lejátszót is venni melléfőleg hogy van egy 15,6"-os Acer notim HDMI-vel és egy Radeon 5470-el
akkor már inkább azt tolom rá mindig HDMI-n és attól jobb lejátszó nincs a világon -
TeeJay
félisten
válasz
blakey #24334 üzenetére
de vágod egyre több lakásban házban van 1-től több TV... általában 2 de jobb helyeken már 3, egy nagy a nappaliba meg mondjuk 1-2 darab kisebb 26 vagy 32"-os a gyerekeknél esetleg hálóban meg egyéb helyeken... na most ha olyat gyártanának ami tökéletes USB-s xvid és mkv lejátszást tud biztosítani akkor kvázi mindenhol tudod nézni a filmet így meg vagy veszel egy lejátszót és viszed minden TV-hez vagy mindhez veszel... na ez az amit sokan nem fognak... én sem... egyelőre kivárok bár a Samsung TV-vel nem volt még bajom filmlejátszással, szóval alap szinten megfelel!
-
válasz
blakey #24334 üzenetére
Azért manapság már lehet úgy tekinteni egy smart TV-re, hogy egy "mini számítógép" lakik benne. Némelyikben csak szoftver kérdése a legtöbb fájl lejátszásának támogatása, és itt a bibi, hogy a gyártók csesznek megcsinálni rendesen, mert akkor a kutya sem vinné az asztali lejátszóikat. Meg újabban már a bluray playerek is "smart"-osítva vannak...
Szerintem a tökéletes megoldás egy jól összerakott HTPC, csak az nem működik out of the box.
-
tmscsaba
tag
válasz
blakey #24200 üzenetére
"Ha gyerekkel is nézel 3D-t akkor passzív, de szerintem 7 év alatt nem biztos, hogy jót tesz neki."
Itt nem akarok én sem nagyon eltérő véleményt alkotni, de
azért kicsit hadd pontosítsak. Leírom az ezzel kapcsolatos gondolataimat.Nem az aktív vagy passzív rendszer okozhatja a gyereknél a gondot. Azzal adódhat probléma, hogy a látása még kicsi korában fejlődik ki és a televíziók és mozik jelenlegi 3D rendszere még minden esetben a képernyő síkjába "teszi" a kép tényleges fókusz pontját, aminek semmi köze a valósághoz. A felnőtt szem ezt is megtanulja, miután a természetes látás már rég kialakult nála.
Igaz, a gyerek látja a teljesen reális környezetét is ahol a parallaxisból adódó mélység és a fókusz pont egybe esik és a mesterséges megjelenítést csak egy rövidebb ideig nézi a valósághoz képest.
Viszont ha azt is tudjuk, hogy a gyerekek sokkal könnyebben megtanulnak pl nyelveket és nem keverik őket, inkább fejlődik a vele kapcsolatos képességük. Szóval szerintem, mivel találkozik a való világ látványaival is, sőt azt még nagyobb arányban látja, ezért nem lehet rossz hatással rá a mesterséges térhatású kép sem, egy bizonyos kor után.
Ezzel együtt azért én is azt mondom, hogy pici gyerekként először tanulja meg a szemét használni a valóságos látványoknál, aztán már bátran lehet mutatni neki mesterséges tér élményt is.
-
válasz
blakey #24195 üzenetére
Szia.
Köszönöm a válaszod.
Még egy kérdést szeretnék kérdezni.
Teljesen elbizonytalanodtam ebben az aktív passzív kérdésben.
Egy munkatársam most mondta,hogy neki aktív van és nincs semmi problémája a nézésben.
Mi a feleségemmel szemüvegesek vagyunk, szerinted jelenthet hátrányt számunkra az aktív 3D.
Gyereknél (7éves)?Az előnyöket hátrányokat már elolvastam, de nem tudok most már dönteni.
Ha esetleg tudnál segítséget adni nekünk, előre is megköszönnénk.
Aktívba mit tudnál ajánlani a fenti árakkal (250-280).
-
válasz
blakey #24193 üzenetére
a tizenpárezres médialejátszókról megvan a véleményem
Mire a médialejátszó is wifis használható kategóriába kerül, már az sem tizenpárezer. Androidos stickek is az értelmesek távirányítós billzettel minimum 30k, és azok használata közel sem kényelmes a jelenlegi állapotukban.
+ az még egy távirányító, a francnak kell az ha megy egyben is. -
válasz
blakey #24188 üzenetére
köszi a válaszokat.
Samsung/LG smart rendszert még nem láttam élőben, de a panasonic ET5-ösömmel nagyjából elégedett vagyok ilyen téren, szóval ha azt a szintet hozza a smart rendszer az már jó.
DLNA-s mkv lejátszás hiányát nem értem miért hagyták ki ha vinyóról tudja... így már nem ér ennyit a cucc, mert szüleimhez is akarok majd egy pici NAS-t DLNA-val, és feltétel ehhez hogy a TV tudja kezelni. -
válasz
blakey #24186 üzenetére
1. Német fórumon írták, hogy összekavarodik rajta néha a csatorna lista, és eltűnnek belőle elemek, ilyennel találkoztál?
2. Nem egyértelmű számomra, hogy tud-e time shiftet? PVR az oké hogy van.
DMS (digital media server)-en keresztül a gyári leírása alapján nem tud MKV-t, 720p-t sem visz így? Egyébként ez DLNA akar lenni nem?3. Ismét a német fórumon írják hogy sokat crashel a szoftver leginkább a smart felületen, és nemelyikük kifogott olyat ami erősen bevílágít a sarkokon.
4. EPG nézegetés közben van élő műsor kis ablakban?
5. Mekkora magyarországon az alkalmazáskínálat a smart rendszerben? (shoutcast/tunein radio ami leginkább érdekel)
+1 kiállítva vajon hol lehet ilyet találni Bp.-n?
-
KisApám
addikt
válasz
blakey #22715 üzenetére
Na haragudj, több mint 35 éve beszélem a magyart, és ha nekem azt írja valaki, hogy:
"Minden lcd felhősödhet. Szerencsére nekem egyik sem (3 van) "
nálam azt jelenti, hogy nem felhősödtek, hogy nincs és nem is volt felhősödés.HA azt írod, hogy felhősödés volt rajtuk, de be lettek kalibrálva valahogy, és már jóval kevésbé láthatóak, azt értem.
A hozzászólásod első mondata értelmetlen.
("Nem tudom te mit olvasol, de mint írtam nekem nincs felhősödés?")Talán ezt érteném:
Nem tudom, hogy te mit olvasol, de azt írtam, hogy nekem nincs felhősödés? -
KisApám
addikt
-
KisApám
addikt
válasz
blakey #22390 üzenetére
IPS panellal 2 gond van - kontraszt nagyon gyenge, feketében gyenge.
Hiába nem felhősödik annyira, hiába nagy a betekintési szöge,
nem kellene a legfontosabb hiányosságok miatt.Egyik tesztoldalon írták is pl. a Panasonic ez évi IPS TV-jéről,
hogy 2012-ben nem szabadna ilyen gyenge kontrasztú TV-t forgalmazniuk...Nem tudom mennyire megbízható a digitalversus.com, de szerintük:
"We measured 740:1, which is unacceptable for a 2012 TV!""the ET50 has one of the lowest contrast ratios we've seen in our recent TV reviews. This means that blacks look totally washed out (they look grey rather than black). In comparison, most competitor models easily score over 2000:1!" (Panasonic Viera TX-L47ET50 contrast: 740:1
)
Vagy hdtvtest.co.uk:
"Black Level: Let’s not sugar-coat it: black-level depth is not one of the strong points of IPS LCD panels..."
"Darker content is damaged by the IPS LCD panel’s contrast performance, which isn’t wonderful..." -
BBéci
legenda
válasz
blakey #22327 üzenetére
Idén volt nálam LG LM960 és Sony HX850, mindkettő kiváló LCD tévé, de egy valamivel olcsóbb VT50-hez és a sokkal barátibb áron kapható GT50-hez viszonyítva már - finoman fogalmazva - nem annyira rózsás a helyzetük.
Amikor tavaly a VT30 után feltettem a hifiállványra a Samsung D8000-et és legjobb tudásom szerint (műszer nélkül, mert arra csak pár nap múlva került sor) beállítottam, feleségem csak annyit kérdezett: mi ez a szar és mikor viszik el?(#22328) dh66e
Nem érzem sem bántónak, sem személyeskedőnek, sem tiprásnak ezt a megjegyzésemet.Vállalom érte a felelősséget.
Ha valaki korrekten, figyelmesen összehasonlítja a két technológiát, ugyanazt kell látnia, mint amit KisApám elmesélt. Mert az a valóság. Természetesen azokra nem vonatkozik, akiket zavar a villogás. -
törölt tag
válasz
blakey #22325 üzenetére
Így van, egyetértünk. A G30 nem egy rossz típus, de ránézek utána egy LCD-re és megnyugszom. Egyedül a plazmák mozgásmegjelenítését irigylem (ezt nagyon), némi feketét, semmi mást. Az LCD-k közötti mért kontraszton is állandóan megy a felesleges vita, semmi nem látszik belőle a valóságban. Bármelyik említett típusnak referencia szintre kalibrálható színhelyes és gyönyörű képe van. A valós 200Hz-es panelek pedig nyújtanak némi minőséget mozgásmegjelenítésben, persze jelentősen elmaradva a plazmától, de jókora előnyben a belépő elcédéktől.
-
Crytek
nagyúr
válasz
blakey #21753 üzenetére
Mozgásérzékelős távírányító számomra lényegtelen
Beépitett wifi ha nem néztem el semmit ugytudom van a 620S-en ,de ha írod akkor nincs. (Csak annyi van előkészítés ami gondolom az hogy ha rádugok wifi vevőt lesz net)
De számomra ez is lényegtelen hiszen itt a pc-men a net nem kell tv-re
Szóval nekem ezek a felesleges cuccok nem érnek meg +40k-t.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest