- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juhász Imi
újonc
-
dellfanboy
őstag
figyeled a forgácsot, az alapján is meglehet állapítani, hogy a lánc elkopott.
én pár éve uj láncal nekiestem egy tuskonak. valszeg elkaptam 1-2 követ de kb 3 vágás után éreztem hogy itt a játéknak vége.nagymuternél elektromossal felaprítottam 35m3 keménytuzifát. figyelve hogy véletlenul se érjen a lánc a földhöz. láncnak semmi baja
-
csiga8
senior tag
Ha homokos, sáros, száraz, kb 1 tank.
Nedves, nem homokos kb 2, nagyon max 3 tank.
Élezésről nagyon jó videók vannak a youtube-on. ha életlen a láncod, nyúlik, égeti a lapot, nagy plussz terhelést ad a kuplungnak és a főtengelycsapágynak. Sokkal többet fogyaszt a gép, jobban is elfáradsz, ha életlen. A legjobb "tuning" a mindig éles lánc.
-
csiga8
senior tag
Egy másik fórumon aktívabb vagyok, olajból néhányat próbálgattam, próbálok most is.
Évekig a Castrol Power1 Racinget használtam , később évekig az Elf moto2Tech [link] volt a befutó ( 1:40, 1:45 körüli arány) a kiváló ár/teljesítmény aránya miatt, szépen színezett, nem volt büdös.
Mostanában ( mások tapasztalatait megvárva) próbálom a Motul 800 Factory Line [link] olajat és csak jót tudok mondani róla. ( 1:50 arány)
/ vigyázat, a Motul 800-ból van Racing is, azt már nem iztos, hogy maradéktalanul elégeti a motoros fűrész/A Stihl HP ultra is észter bázisú olaj, mint a Motul, abból is elég lesz ( későbbiekben) az 1:50-es keverék, különben előfordulhat, hogy olaj csöpög majd a kipun, tehát nem égeti el rendesen. Az olajos kipuból a dzsuva visza tud folyni, ezzel extra kopást okoz)
( Majd meglátod, kitapasztalod)A 261-es - ilyen felhasználás mellett amit írtál- kb örök élet lesz!
-
Butcher82
senior tag
Szia,
nekem ilyen drága gépekkel nincs tapasztalatom, de tüzifát darabolok egy Efco MTH 5600-al.
Ha választanom kellene (mindenféle szakmaiságot mellőzve) a Sthilt venném. Mellé egy liter Stihl HP Ultra olajat egy kanna 100-as benzint plusz egy szett láncot és hadd szóljon.
U.I. Azért kicsit "szakmaizva", nem hiszem, hogy bármelyiknek megkottyana az otthoni tüzifa darabolás, hosszú hosszú évekig remek szerszámok maradnak.
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Nekem van 550Xp-m, használtan vettem. Most fogom átcsapágyazni, széthullott benne a kuplung oldali csapágy műanyag kosara. Pont ugyanezt csinálta az 560XP-m is.
Újként nem lesz(lenne) ilyen bajod, de sajnos ezeknek ez típushibája. 300 üzemóra után ( termelésben) várható a csapágy hiba. Egyébként qrva jó gép.
A 261 kiforrottabb, gondtalanabb. Én azt venném. Mondom úgy, hogy van vagy 10 db Husqvarnám.
Bármelyiket veszed is, a 2T olajra nagyon figyelj oda, csak full szint olajat vegyél hozzá.
Nem kell feltétlenül a drága Stihl-Husi olajait megvenned, elég egy Elf moto2 Tech, ( évekig használtam olajra kényes Husqvarnákba) de ha ínyenc vagy akkor pl egy Motul 800 Factory Line. Nálam most van próba alatt, mások megelégedéssel használják ( termelésben is) .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen házat vegyek?
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Parfüm topik
- Fogyjunk le!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged