Új hozzászólás Aktív témák
-
Btamas81
csendes tag
válasz
Acheron #4107 üzenetére
De amúgy a kínaitól se kell félni.
Csak minél olcsóbban kell venni.
Normális szimering, főtengelycsapágy, beragasztod az olajzócsövet, normális lánc (ha szar a vezetője akkor még az is, vagy ha nagyon gagyi henger van rajta akkor mehet rá egy jobb) és had szóljon.
Csak tudni kell a helyén kezelni. Ha ésszel használja az ember, meg munka után szépen eltakarítja az ember ahogy kell, akkor sokáig elmegy. Nyilván nem lehet tartósságban, kényelemben egy márkással összehasonlítani, de az ára sem annyi. -
Btamas81
csendes tag
válasz
Acheron #4107 üzenetére
Azt hittem a lánc tart vissza.
Ha újszerű az oleo, 50et adhatsz érte bármelyik típus.
Lánckenőből csak ásványit használj, a bio az egy rohadt dolog. Ha jó árba van az oregon akkor veheted. Én SL55 használok teljesen jó
Kétütemű olajból viszont minimum a félszintetikust.
Mol dynamic garden 2t, vagy amit a fórumokon nagy ajánlanak az Elf Moto 2t.
Ezen az egyen nem szabad spórolni. -
Btamas81
csendes tag
válasz
Acheron #4103 üzenetére
Na most nehogy már a lánc tartson vissza. Az kopóalkatrész. Amúgy is a husi lánc nem egy nagy durranás.
Alkudj a gépből egy 5öst, hazafelé menet meg ugorj be egy boltba és vegyél rá egy stihl láncot. Elleszel vele egy darabig.
Nekem ilyen a jonsered amiről feljebb írtam. Nem rossz, könnyű, karcsúbb mint a régebbiek (amiket ajánlottam neked). Cserébe kicsit gyengébb.
Ha ez nem jönne össze, nézhetsz cs340et is, azon is 38ccm henger van. -
Butcher82
senior tag
válasz
Acheron #4101 üzenetére
Próbálnék én is valamit ajánlani, de tényleg annyira drága lett minden, hogy az borzasztó. Anno én a Mcculloch CS340-et 38.900-ért vettem a közeli Husqvarna kereskedésben. Az eladó azt mondta, hogy ennyi pénzért nem egy nagy szám, vegyek Husi 135-öst (akkor volt kb. 70 ezer). Nem vettem meg, inkább a CS340-et. Majd eladtam egy idős bácsinak 30-ért, kb. rá egy évre. Azóta is gallyazza és darabolja vele a gyümölcsfáit. Használt fűrészt én nem vennék, max. magamtól.
Ha tudsz az 50k mellé rakni egy kicsit, ott a Mcculloch CS35 vagy az Obiban van CS380 online rendeléssel 69.900-ért, azzal már ellennél. Hecht nekem annyira nem jön be, azért nem ajánlom, nekem az nagyon kínai.Persze, ha nem lenne most minden ennyire drága, egészen más gépeket tudnék mondani.
-
-
Btamas81
csendes tag
válasz
Acheron #4087 üzenetére
Így abból amit leírtál, szerintem jó gondolat az oleo, vagy a hecht. Ha meg tényleg lenne sok meló akkor majd az oleoval kikeresel egy jobbanak az árát.
Igazából nem jobb konstukció egy husi vagy stihl, hanem kényelmesebb, nem ráz annyira. Illetve tartósabb, de ugye az alkatrész se annyiba kerül.
És a végén nagyon jó a megállapításod. Jó ha van egy kicsi könnyű, meg egy nagyobb. Bár ha veszel egy kalodát az apró fának, akkor nem kell a kisebb gép. -
Butcher82
senior tag
válasz
Acheron #4087 üzenetére
Én 7 köbmétert akácot vágtam össze egy jó nap alatt egy Efco MTH5600-al (Oleo GSH 560 ugye) igaz két új lánccal vágtam neki, hogy csak cserélni kelljen menet közben (a gyári vezetőt 40 cm-re cseréltem) A rönkök átlag 30-40 cm-sek voltak. Csak azért írom, hogy tudj mihez viszonyítani teljesítményben és kapacitásban. Tankoláskor és hagyni szoktam "pehenni" egy jó 20 percet és persze magamat is.
-
Btamas81
csendes tag
válasz
Acheron #4085 üzenetére
4kg felejtsd el. Min 5kg még egy 40es is felszerszámozva.
Ha jó gépet fogsz ki az alkatrész bagatel. Membrán csillag/kuplungharang kell max. A lánc meg a vezető az tök mindegy milyen gép árba hasonló lesz mindegyikhez.
Megbízható/biztonságos. Hát ez nagy részben csak rajtad múlik.
Kezelni mindegyiket ugyanúgy kell.
A komolyabb feladat miatt írta Csiga az 50+ gépeket. Lehet, hogy ritkán lesz akkora fád, de lesz.
50ért a fent felsorolt sthilt meg husit nagyjából elfelejtheted. Lehet, hogy van, de tuti kell még rákölteni.
Oleo mac meg hecht egykutya. Hasonló komatsu klón mindkettő. Annyi, hogy később az oleot könnyebb lesz eladni.
Két nagyból akkor választanék, ha tényleg ki lenne használva. De nálad nem lesz.
Nekem is van olyan fűrészem ami jó lenne neked, még árba is beleférne, de úgy érzem az írásaidból, hogy te valami újat vagy újszerűt akarsz, meg nevesebbet.
Ha türelmes vagy, ki lehet fogni. De ha csak néha kell, mostanában tele van a jófogás 25ezer forintos parksideokkal, én simán vennék azt is a helyedben. -
csiga8
senior tag
válasz
Acheron #4082 üzenetére
Inkább ezek, mint egy kicsi 135-ös. Ezekre teszel - később, ha a gyári elkopott- 1.3mm-es lapot-láncot és egész jól megdobja a vágási teljesítményt.
Gyakorlatilag ez 1001-ik kínai másolata a szegény Komatsuknak.
Kínai, de ez már használható. Azért a pénzért - most- szerintem ez a legjobb vétel.
Én ajánlom, hogy cseréld le sima kínai ( katalizátor nélkülire) kipufogóra a gyárit.
Megéri.
Én a Hecht58-on lecseréltem a gyári légszűrőjét is kínai papírosra, a hengertalptömítésen vékonyítottam. A kipu természetes kati nélküli lett. Gyári 0,5 mm helyett 0,3mm.
Picit állítottam rajta, a gyári 11.000 rpm-ről kb 11.800-ra állítottam+ 1.3 mm-es vágószett.
Nem csináltam videót, de érzetre kb hozta a 3,8-4L körüli gépek vágásteljesítményét, amin 1,5-ös lap-lánc van.
Testvérfórumon sok kép+ videó van [link]
A videóban a láncfékkar bénázásomon nem ér röhögni.
A Husikhoz képest nyúlósabb, nem olyan határozott, ezért bénáztam vele egy sort egy kézzel.
A lényeg hallatszik. Be lehet azt állítani elég ugrósra is.
-
Btamas81
csendes tag
válasz
Acheron #4077 üzenetére
Én a csavarokat néztem rajta, szerintem még igaz is lehet amit ír. Vetesd le vele a légszűrőfedelet, úgy is kérj képet. Meg persze a láncvédő tokot is. Mondjuk ha ment is, de keveset, akkor is éri az árát. Én a 136-141-137 husit nem javasolnám használtba, 325 vágószettel adták gyárilag, kicsit sok volt neki. Én kettőt javítottam, mindkettőnél a főtengely volt kicsit kopott a szimeringnél.
Évjarat meg köbcenti különbségek vannak. A 136-os 36ccm, ennek volt a 40ccm verziója a 141. A 137 40ccm, a 141-es utódja, a 135 meg a 137 utódja.
Mondjuk ez az ikra is sanszos, hogy 325 vágószettel van, én javaslom rögtön pikora cserélni. -
Btamas81
csendes tag
válasz
Acheron #4075 üzenetére
Ha ezeket a kisebb gépeket nézegeted mindenképpen a legnagyobbat vedd belőle (sthil 180/husi135).
A kis stihlek túlárazottak szerintem. Én is szerettem volna egyet, de letettem róla.
30alatti 135 -tel kapcsolatban, lehet jobban jársz ha kivársz egy megkímélt újszerűt, mert pikk-pakk rá lehet 20ezeret költeni gyári cuccal(a két csapágy szimmering+dugó, gyűrű meg is van a 20ezer) utangyártottból mondjuk fele. Akkor még lap, lánc, membrán.
De van még egy fűrész amit ajánlanék. Jófogason van fent egy elvileg vadi új Ikra 30ért. Ha a közeledben van, mindenképpen megnézném. Ugyan az mint a partner/mcculloch/poulan/jonsered tesói, annyi pénzért, ha tényleg új, ajándék. Max kell bele egy membránszett. -
Kiscsőke
aktív tag
válasz
Acheron #4061 üzenetére
Az a 4,3 Le tuti kamu, csak meg kell nézni nagy gyártók gépeit:
40,9 cm3 1,8kW -> 3,4 Le
42,6 cm3 2 kW -> 2,7 Le
45,7 cm3 2,1kW -> 2,8 LeNem hinném hogy egy régi licence alapján legyártott gép 42cm3-vel kétszer akkora teljesítményt tudna mint a nagy gyártók hasonló gépei.
A láncvezető képe ne tévesszen meg, mivel egy gyenge festés akár egy használat alatt is lekophat, viszont ez sajnos olyan, hogy el kell menni és ki kell próbálni, és ha használtál már hasonló mérető jól működő láncfűrészt akkor van összehasonlítási alapod is.
-
Btamas81
csendes tag
válasz
Acheron #4055 üzenetére
Régebbi mcculloch/partner/poulan/ikra gépeket is nézegethetsz. Néha fillérekért szoktak lenni.
Egyszerű, jól szerelhető gépek, minden alaktrész van hozzájuk. Az utángyártott henger 40ccm rájuk, azzal olyan 2,3LE környékén vannak.
Itt egy tipp, ez kb az a mcculloch amiket nézegetsz csak nagyobb motorral, poulan köntösbe
https://www.jofogas.hu/somogy/Profi_Lacfuresz_Poulan_Pro_4218_130838974.htm
Áruházas gépekkel kapcsolatban feljebb írtam. -
Butcher82
senior tag
válasz
Acheron #4053 üzenetére
Elektromost ajánlanék én is ilyen felhasználásra. Az MS170 nagyon olcsónak tűnik, bár ettől még lehet jó vétel, de nehéz így véleményt formálni. A Mcculloch 340-380 nem lenne rossz, de pár éve még 50k alatt volt az új áruk, most, hogy elszálltak az árak, 50k használtan egy ilyen gépért nonszensz, de tény "madzag" nélkül kényelmesebb.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Acheron #4053 üzenetére
en az elektromosra szavaznek, uj, garis nem lesz vele probléma, én most egy 2000w auchan sajátmárkás masinát kaptam kolcsonbe uj oregon éles lánccal, ugy vitte a fát mint forró kés a vajat, hasonlo felhasználásra mint te használnád.
ha van vezeték és nem derék vastagságu tolgyfát dontesz nem éri meg a benzines extra teljesitmenye, persze házinyúlra is lehet bazooka-val lovoldozni, csak minek?
ms 170-nél nem a lánc miatt aggódnek, mi van ha dugot kell cserelni benne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miele W1 és T1 egyben eladó azonnal vihető
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged