- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
Repsolból a moto competition volt emlékeim szerint, amit próbáltam ( sok éve)
Nem a kenésével, vagy a kátrányosodásával volt bajom, hanem nem színezett erősen, és a füst illata sem volt olyan, mint az Elf, vagy Motul. Kisgépeknél ezt is szem előtt szoktam tartani.
Castrol Power1 Racinget használtam nagyon sokáig, kiváló olaj, de az is csak halványan színez, ráadásul csípős a füstje.
Ismertebb márka (pl: Repsol, Castrol, Fuchs ) offroad olajai ( full szintetikus, JASO FD) mind kielégítőek, egyikkel sincs különösebb gond. Az Elf és Motul olajok kinematikai viszkozitása jobb, az Elf pl 8-9 helyett 11, erősebben színeznek, jobb illata van a kipufüstnek, magas a viszkozitási indexük, tehát jó alapolajból vannak.
Ahogy a többi márkánál, a Repsolnál is van különböző teljesítményszint.
Melyik Repsol olajat használod?
-
csiga8
senior tag
Szia!
Felhasználás módjától függően 3 félét tudok ajánlani.
Amikor csak pici gépeid vannak, gallyazol, nincs nagyobb teljesítményigény, bőven elég az Elf moto2tech. Gallyazásnál 1:50, sok a "pisztolyozás", ne füstöljön az orrod alá. Erősen színezi ( kékes) a benzint, füstje nem büdös, inkább kellemes. 3.100 Ft-tól indul.
Az Elf moto2tech komolyabb terhelésre is jó, nagyobb gépekhez, de ott én már inkább 1:45, fűkaszánál 1:40 arányt javaslok. Több éve van a való életben tesztelve, krosszmotor, robogó, fűkasza, láncos, stb. Eddig mindig csak pozitív viszajelzés jött róla. A gallyazáson kívűl mindig 1:40-et javaslok. Nem hagy kormot, kokszot. Ez a "minimum beugró szint", amit szoktam javasolni, legjobb ár/érték arányú.
Most tesztelem a Motul710-et, igen ígéretesnek tűnik. Neki már 150C fok körüli a lobbanáspontja ( hőtűrőbb), szép összefüggő olajfilm réteget hagy maga után, nem kormol. Erősen színezi ( zöldes) a benzint, füstje nem büdös, inkább kellemes. 4.000 Ft-tól indul az elérhetősége.
A Motul 710 lesz - szerintem- az, ami szinte minden igényt le fog fedni, gallyazástól a tuskózásig, fűkaszához. Itt is 1:50 a gallyazásnál, 1:40 a fűkaszához. Véleményem szerint jobb, mint az Elf, de még nincs hosszútávú a tapasztalat. Krosszosok, láncosok, igényesebb felhasználók használják, csak ajánlani tudom.
A Motul800-nak majd kétszer akkora a kinematikai viszkozitása, mint mondjuk a Stihl ultrának. Attól nagyobb a lobbanáspontja ( ez is egy kicsit a baja), az ultra tán 210C fok körüli, a Motul800 meg 250C fok körüli. Kisebb terhelésen, vagy kicsi gépeknél hűvösebb időben nem ég ki a kipufogó, olajködös marad. ( Az ultrától is egyébként). Olyan vastag olajfilmet alkot, hogy 0,3-04 tized bar sűrítési végnyomás plusszt tud okozni mondjuk egy Elfhez képest is. A vastag olajfilm jobban eltartja a két gördülő vagy súrlódó felületeket egymástól, ezáltal nagyobb kopásvédelmet ad. A nagy hátánya a magas klobbanáspontja, ami miatt igazából csak 60 ccm gépeknél és afölött lehetne elérni azt a hőfokot, ahol kiégeti a kiput. Az egyik legjobb olaj, legnagyobb teljesítményű. 1:45, 1:50 arányban még fűkaszába is. ( Oda pl kifejezetten jó, mert általában melegebb időben kaszálsz, szinte végig nyélen járatod a motort)
A krosszosok körében az amatőröknél sok esetben a power szelep leolajosodása miatt visszalépnek a Motul710-re. A 800 az igazán kemény bajnok, de túl jó sem mindig jó....
Erősen színez ( piros), nem büdös a kipu füstje, hanem kellemes. 6.000 Ft-tól már elérhető. Eddig kettő favágó brigád használja javaslatomra. Előszőr féltek tőle, most már 4L kiszerelésben veszik.
Szummázva.
A Hp-hez képest bármelyik jobb, amelyiket ajánlottam. A ( régebbi) Stihl gépek a Husqvárnokhoz képest hűvösebben járnak. Ha régebbi gépeid vannak kisebb gépek, akkor az Elf is elég, de a Motul710-el sem lősz mellé, ( sőt!) az szinte mindenhez jó lesz
Nem tudom milyen gépeid ( típusok) vannak, milyen a felhasználás módja.
szerintem a fentiek alapján el tudod dönteni neked mi a jó, vagy ha nem vagy biztos, megpróbálok segíteni.Ha nagy 660, 661-ekkel tolod az erdőn méteres rönkökkel, akkor jobb lehet a Motul800 is.
A Motul800 nagyjából a HP ultra szintje, de attól jóval vastagabb olajfilmet alkot a kenendő felületeken.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest