- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz
Dißnäëß #34153 üzenetére
ITban lehet lufinak hívni, de igazság szerint ami történik az annyi - ami eddig is jellemző volt ciklikusan - h most épp senkinek se kell junior, mert van akkora produktivitás növekmény senioroknál az ai-nak hála, h kibekkelik, s amúgy most épp sok pénz megy el infrára s szolgáltatásokra megintcsak ai miatt. Tömeges elbocsájtás meg jellemzően ott van, ahol covid elején hirtelen megduplázódótt a létszám pl, de ez itthon nem annyira jellemző. Mi pl továbbra is szeretnénk bővülni, de nincs megfelelő tudás a piacon, már környező országokban is toborzunk - nem, nem bérigény problémák vannak, piac feletti béreket dobálnánk, ha lenne megfelelő tudás...
Hitelképes kereslet pedig eddig sem a junior volt... Seniorként it-ban ma, magyaroszágon tömeges problémák nincsenek, nyilván eseti lehet...
Autóipar más kérdés, az valóban nem kecsegtető. -
sakal83
addikt
válasz
Dißnäëß #34153 üzenetére
En ertem amit irsz. Te a munkanelkulisegre fogadsz. Fuggetlen az uj hiteltol, ami nem fog szamitani ha munkanelkuliseg lesz.
En az elozo valsagban mar aktiv voltam, akimek megmaradt egy szakertoi pozija, az jol elt. Most is az lesz. Az autoiparban 20% kuka lesz amig nem lesz feliveles, a tobbi attol meg zsebel.
-
FireKeeper
nagyúr
-
sakal83
addikt
-
-
Revolit
senior tag
válasz
Dißnäëß #34033 üzenetére
Szerintem 60 millió alatt nagy hatása lesz, aztán távolodva felfelé ettől az összegtől egyre kisebb. Már amúgy így is elég vicces, hogy 120-140 de még 160-ért is olykor lepukkant Pesti házakat kapni, viszont 160-tól felfele már újépítésű budai házakat venni, bár sokszor ikerházak az igaz. Pesten 140-ért már elég jó új házak vannak.
De amúgy tényleg, 140-160-as sávban nagyon durva pólusok vannak, egyazon áron. Szerintem ez a bejelentés ezt a szintet megint csak nem fogja megtolni, és még jobban összeérnek ekörül az árak. -
sakal83
addikt
válasz
Dißnäëß #34031 üzenetére
Betonfalnak utkozott a piac majusban extrem modon - tobb helyrol megerositve tudom-, ami szerintem a mostani bejelentessel ujra atomfokozatba kapcsol. Ezert is avatkozott be a kormány, mert valsag szintre kerult.
Az mnb zoldhitelbol kiindulva nagyon durva fellendules let, de majd a reszletszabalyok. Ha az adostarsnak sem lehet 50nel nagyabb tulajdina akkor mersekeltebb lesz a dolog, de akkor is 10-20m plusz jon az also szegmensbe ami fentebb is jelentkezik.
Ha nem lesz kizaras akkor extem dolgot lathatunk. Kb. Kotelezo beszallni, mert kb 2014es veteli pozit jelent az olcsobb szegmensben.
Ha megvan ra a cash, akkor 10 ev alatt terul a lakas arbitrazsolva.
Ha nincs, csak hitel akkor a torlesztot fedezi a berleti dij, ami idovel pluszos lesz, es ingyen van 15-20 ev alatt lakas...
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Dißnäëß #34031 üzenetére
Vagy máshogy is kérdezhetem: lakásár emelkedés görbe zenitjén lehettünk júni eleje körül. Azóta a görbéhez húzott érintő kicsit lágyabb, majdnem vízszintest zár be. Bukni nemigen fog, de biztassatok, ha igen. Aztán újra elindulunk felfele.
Ezt most így a vizeletemből kinéztem.
FireKeeper: gondolod, erős hatás lesz ? (Én kisebbre becsülöm, de tévedés joga fenntartva).
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Dißnäëß #34031 üzenetére
én azt láttam hogy tényleg kezdett lassulni a piac, bár a jó lakások így is elmentek max pár hét alatt, csak a szarul árazottak kezdtek felhalmozódni. viszont ez a 3% brutális pörgést fog hozni, nem lesz elég kínálat, megint egymást fogják taposni a vevők és hisztéria meg licitálás lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest