- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajafix
addikt
válasz
eladocuccaim #31246 üzenetére
A mostani történések (árfolyam, KoVi király mindenek feletti növekedési próbálkozása) nem nagyon engedi a magyar kamat csökkentését.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
eladocuccaim #31246 üzenetére
FED-nél már most szóbajött az elmúlt heti munkaerőpiaci és munkabér adatok alapján, hogy lehet vége is a kamatcsökkentésnek egy időre. Még azért az enyhe csökkentésre számít a piac, de napról napra nő a szünetelés valószínűsége. Egyébként elég szélsőségesen változnak a várakozások a legkissebb új adatok hatására is.
5% Magyarországon normális versenyhelyzet esetén még mindig nagyon kérdéses, hogy lehetséges lesz-e egyáltalán( a nagy átlag számára). Közben forintgyengülés miatt az MNB kamatpályáján is várható némi módosulás. Ebbe viszont a jövő évi MNB elnök csere szólhat esetleg bele. Az, hogy az 5% THM plafon megvalósul-e és ha igen, akkor milyen körben, hamarosan ki fog derülni. Viszont ha ilyen nem lesz, akkor jövőre elvétve fogunk látni 5% környéki kamatokat, azokat is legkorábban év vége felé. Egyelőre inkább felfelé mennek a kamatok, még ha nagyon picit és lassan is.
-
sss
őstag
válasz
eladocuccaim #31243 üzenetére
Az 5%-os THM-re gondolsz?
-
Csabroncka
addikt
válasz
eladocuccaim #31243 üzenetére
Csak az a kérdés kinek
(?)
-
axioma
Topikgazda
válasz
eladocuccaim #30976 üzenetére
kerdes, hogy a hatas meddig gyuruzik ki, pl. belvarosi lakas megfizethetobb (mind1 hoyg vasarlas vagy berles), attol a kulso keruletek + agglo cs.hazak ara mozdul-e...
(nekem kerdes, mivel belathato idon belul eladnek, a vasarlason meg tulvagyok)
plusz milyen idotavon? sztem huzni fogjak me'g azt az orszagos dontest, meg eleve a kov. evet me'g lehet hogy utoljara kihasznaljak -
basaharc502
aktív tag
válasz
eladocuccaim #30966 üzenetére
Tisztelet a kivételnek ,de ez sajna valóban így van...hörcsög üzemmódban van a többség, akiknek csak az a lényeg, hogy aláírd a szerződést, amiben kb. minden mondat őt védi, neki biztosít kisebb-nagyobb szeleteket a tortából.
Mindenféle - egyébként prosztó - kommunikációs eszközt bevetnek...eleinte elhúzza amézesmadzagot, a van tuti vevőm jellegű dumával. Ha nem ugrassz rá egyből, utána napok múlva visszahív, hogy tudom-e, hogy nem lesz egyszerű eladni stb.
Még két apróság: A szerződésben benne lett volna az is, hogy én nem hirdethetem sehol, a meglévő hirdetéseket törölnöm kellett volna. Pl. ezen is meglepődtem, bár belegondolva itt is egyértelmű, hogy mire ment volna ki a játék. A másik pedig, amikor az 5%+áfásnál visszakérdeztem, hogy az ok, hogy 30 oldalon keresztül ragozva van, hogy rám mi vonatkozik és mikor mennyit kell fizetnem neki, de, hogy ő mit fog csinálni a pénzért, az kb. egy 5 soros bekezdésben volt nagyából lefirkantva, semmi konkrétum nem volt nemhogy részletezve, megemlítv sem, hogy pl. melyik portálon, milyen fietős csomaggal fogja hirdetni, mennyi ideig, milyen kiemeléseket vesz, milyen időközönként stb. -
TomMusic
őstag
válasz
eladocuccaim #30908 üzenetére
Jó akkor reméljük ez így is marad, vagy legalábbis ha reálértéken nem, de legalább nominálisan növekedjen.
-
MrCsiT
addikt
válasz
eladocuccaim #30873 üzenetére
OK, kicsit több, mint fél éve volt, de tényleg jó helyen, és az volt tréfás, hogy a 70 m2 kb. 2 szobás kis tiptop ház mellé volt még további 70 m2 melléképület és pince. Mindez vagy 2 éve felújítva.. semmilyen lyuk, konkrét ház volt, csak váltak az eladók és ki lehetett fogni: előbb 50M-ért, majd kis korrigálással 48M-ért hirdették.
Néztem én is, hogy vagy 2 hónapja vitték csak el, pedig nagyon okés volt.
Az ilyen nyilván fehér holló
Ezzel együtt, a JTM fogja a lehetőségeket meghatározni nála ahogy megértettem, ha egy keresőről beszélünk. Egyáltalán: ad a bank egyedülállónak, kezes nélkül lakáshitelt?
Ezt nem tudom, mert ahol férj/feleség van, azt is bevonják másodikként, ha kell, ha nem. -
MrCsiT
addikt
válasz
eladocuccaim #30868 üzenetére
Tudni kellene, hogy milyen lokációban gondolkodik TomMusic?
Ha megelégszik egy 70-75 m2 körüli pici házzal, akkor pl. Taksonyban is árultak ilyet a közelmúltban is, a helyi viszonyok között jó lokációban vmi 48-50M körül, nagyon szép állapottal. Ilyesmi elérhető lehet számára is.
-
TomMusic
őstag
válasz
eladocuccaim #30868 üzenetére
Néha ki lehet fogni olyat ami amúgy nem vészes, csak sok vele a kompromisszum.
-
Segal
veterán
válasz
eladocuccaim #30396 üzenetére
Alapesetben baromság ezt maximálisan aláírom, de amikor azt látom az első fél évben kb 5%-ot drágult az ingatlan nekem meg közel 10%-os hozamom volt a pmappal, akkor nem látom értelmét a kapkodásnak.
Majd ahogy közeledünk a lejárathoz úgy erősödik majd a vásárlási hajlam nálam is, de egyelőre ez túl könnyű és biztos bevétel, a lakáskiadás meg melósabb és kockázatosabb is, így nem látom értelmét jelenleg kapkodva kiszállni a tutiból. -
robag93
aktív tag
válasz
eladocuccaim #30307 üzenetére
Na, azt én is
-
axioma
Topikgazda
válasz
eladocuccaim #30300 üzenetére
ellenben igy nem szedethetik le, mint ahogy a panelokra varoskepi okbol elkezdtek az engedelyezettsegi kerdest feszegetni, meg mindenki es egyformat vagy senki feltetelt szabni, szoval szerintem nem annyira egyertelmu hogy nem igy jobb-e hosszutavon
mas kerdes hogy magara a beepitesre szukseg van-e, ki van-e hasznalva hogy valoban belter -
robag93
aktív tag
válasz
Ez így teljesen rendben van.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Szerintem meg nincs ezzel gond
-
válasz
eladocuccaim #30298 üzenetére
Panel lakásoknál elég gyakori, hogy a loggia korlátjára eresztik rá a redőnyt, még beépíteni sem kell. Ahogy nézem, itt egy külön fém keret került alá.
Minden a kivitelező igényességén múlik, egyébként teljesen rendben van.A klímához pedig nem kell felhúzni a redőnyt, anélkül is működik, illetve a kondenzvíz gondolom ki van vezetve a külső beton virágládákba (én oda csatornáznám).
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
eladocuccaim #30298 üzenetére
Az nem belter, hanem beepitett loggia. Kinyitjak a loggia ablakot mikor megy azt csokolom.
-
válasz
eladocuccaim #30286 üzenetére
Nem érted ezért szerinted hülyeség és hitvita. Ertem
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Igy terjednek az altudomanyok es az ezoteria is. Ez a hozzaallas eleg rossz iranyba vezet
-
robag93
aktív tag
válasz
De ez nem hit, ez matek.
-
axioma
Topikgazda
válasz
eladocuccaim #30280 üzenetére
OK, a mennyibol mennyit csinaltal aka'r jo is legetne, de akkor legalabb fogyasztoi kosarban, sajtburgerben, vagy barmi a valosaghoz kicsit is hasonlitoan 'allando' ertekben add ossze, ha mar a jelenertekesitest nem csiped. Olyan mertekegyseg legyen, ami nem hasracsapastol valtozik 10%-ot egy ev alatt.
Me'g az is jobb lenne, ha eur vagy usd alapon szamolnal, persze a jovobeli arfolyam ott is tippelendo, de felteszem azt hogy evi 5-10% leertekeles az atlag azt nem vitatod, az mar kiindulasnak jo lehet. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Durva hogy most ment le 2 ev alatt 35%-nyi inflacio az orszagban es az emberek meg mindig nem ertik mennyit szamit a penz ido-erteke.
2-3 evvel ezelott 1.5x annyi javat tudtal vasarolni X forintbol, mint ma.
Es siman osszehasonlitanad a 2-3 evvel ezelotti forintot a maival, mikozben megtapasztaltad mekkora kozottuk a kulonbseg. -
robag93
aktív tag
válasz
Ezt csak úgy tudom értelmezni, ha normálisan számoljuk és nem nominálisan. Akkor pedig mindig jobban jársz, ha nem törlesztessz elő, hanem azt a pénzt befekteted pl. TBSz-en ETF-be. Egy olcsó támogatott hitel esetén még ETF se kell, állampapír is jó valszeg.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
eladocuccaim #30185 üzenetére
Én ezzel nem tudok minden körülmények között egyetérteni. Egyébként ugyanebben a lakóparkban nagyon hasonló lakás volt eladó másfél éve is, hónapokig hirdették ugyaennyiért, mint ezt most. A lakás nagyon tetszett, de túl hangosnak tűnt. Mostmár aktívabban fogom nézni a kínálatot, meg el is fogok menni megnézni azokat, amik ígéretesek. Azt valahogy a hirdetésből fel sem fogtam, de kiderült, hogy bútorokkal együtt hirdetik a lakást. Még azokra is azt mondanám amúgy, hogy az én igénymentes minimalista szemléletemnek tökéletesen megfelelt volna. Szóval még árban is rendben van teljesen, de a megtekintéskori zajszint kikapcsolt klíma mellett túlzás volt. De én nagyon háklis vagyok erre. Valószínűleg emiatt marad a nagyon zöld, vagy sokadik emelet. Vagy mindkettő.
-
_NCT
addikt
válasz
eladocuccaim #30146 üzenetére
+1. Kolléga jól mondja, annyi kiegészítés, hogy a bankoknak egyedi szempontrendszere és listája van azokról a településekről, amelyeket kedvezőbben hitelez. Ezek általában megyeszékhelyek, nagyobb városok. De így igaz, minimál önerőnél lehetnek meglepetések, ha nincs még tarcsiban pár misi.
Illetve a becslő olyan hbé értéket határoz meg, hogy a bank a lehető leggyorsabban a pénzéhez jusson, ha végrehajtás alá kerül az ingatlan és értékesítenie kell.
-
_NCT
addikt
válasz
eladocuccaim #30143 üzenetére
A piaci értéket húzták le ennyire. HBÉ meg sok mástól is függ.
-
Dorian
félisten
válasz
eladocuccaim #30054 üzenetére
Tegyek be kepeket is?
Déli agglo nyilván fos
Éppen ezert írtam mert abból nem lehet kóvetkeztetest levonni altalaban az aglóról.
-
Kobe
veterán
válasz
eladocuccaim #30044 üzenetére
nálunk ez úgy nézett ki, hogy amig belváros közeli részen laktunk, a közelben semmi, max tesco express, azok is a bulinegyedes vagy külföldi turistás parti teamekre specializálva. Piából volt 687 féle, pákáruból egy zsemlét se tudtál választani, szűk boltok, tejpultig élő sorokkal.
Emiatt minden hétvégén autóba be és irány valami olyan hely, ahol frekventáltan vannak olyan boltok, ahova szeretünk járni és tömeg sincs akkora
Ez vagy soroksár megapark, vagy budaörs..... bő fél óra oda, bő fél óra vissza, idő átgurulni a 2-3 hely között és még amit elbaszol még az áruházban. Átlagban 4-5 óra, per hétvége.
Nem a bevásárlás vitte el az idő nagyrészét, hanem az autózás.Aztán költözéssel a közvetlen közelben lett 3-4 nagy lánc boltja is, azóta autóba ülve még nem vásároltunk, mert felesleges, másrészt érezhetően a minőség is elkezdett elég drámaian esni pl Lidlnél, így már kicsit untuk is. A boltok mérete meg normál, interspar pl elég nagy, így tömeghatás sincs
Cserébe azóta jobban meggondoljuk mit veszünk (biztos megéri elgurulni azért odáig, máshova?), illetve a legtöbb cuccot ha nem is egy helyen, de 2-3 negyedórás, 20 perces futammal biztos be tudjuk szerezni. Egyik nap meló után beugrok ebbe a boltba 3-4 dologért, ami innen kellene, másik nap meg a másikba. Autózás ideje megspórolva, a vásárlásra szánt idő meg feleződött.
Na jó, az elején az első 1-2 alkalommal lehet volt ugyanannyi, kiismerni az új helyet -
TrollBalint
addikt
válasz
eladocuccaim #30001 üzenetére
Mi is ezen gondolkodtunk, hogy befektetés gyanánt ingatlant venni Pest valami külső kerületében. Aztán kiadni bérbe, hogy havonta jöjjön valami "járadék". De mivel elég sok hitelt kellene felvennünk rá, majdnem mind elmenne a törlesztőre, úgy meg annyira nem buli úgy hogy mi is lemondtunk róla.
-
gerii
addikt
válasz
eladocuccaim #29994 üzenetére
Én most az agglomerációs telkekben látok fantáziát, alig van már beépíthető belterületi, és csak kevesebb lesz, ami feltornássza az árát.
-
Segal
veterán
válasz
eladocuccaim #30001 üzenetére
Ebben az esetben végképp ne erőltesd szerintem, mert ha a kezedben a pénzzel állítasz oda és bemondasz egy elsőre arcpirító árat, még lehet hogy szerencséd lesz mert régen árulja vagy nagyon kéne a pénz, de ha úgy állítasz oda hogy engedjen milliókat és még várjon is rád amíg a bank ad pénzt akkor nem sok reményt adok a dolognak.
-
Segal
veterán
válasz
eladocuccaim #29998 üzenetére
Szerintem befektetésre JELENLEG semmi sem buli, mert vagy túl van árazva vagy ha mégsem akkor meg alkudni nem fogsz tudni mert aki lakhatásra venné annak jó lesz olyan áron is vagy az általad említett párszázezer alkuval.
Alapesetben is tudna talán 4% hozamot hozni bérbeadással, az állampapír meg minimum 6%-ot melómentesen...
Persze lehet a lakás értékének a növekedésével is számolni, de az elég lutri a következő minimum 0.5-1 évre, főleg ha eleve drágán veszed... -
axioma
Topikgazda
válasz
Biztos vagy benne, hogy lakas kell befektetesnek? Vagy csak onero es a tobbi hitel? Mert akkor me'g csak-csak, de penzt ingatlanba beparkolni nem biztos hogy a legnyerobb a jovore nezve.
-
Segal
veterán
válasz
Az lényegtelen hogy mennyiért hirdetik. Légy bátor és mondj be rá egy 30 milla alatti árat. Max megsértődik az eladó vagy elhajt, de vesztenivalód az nincs.
-
Villa7
tag
válasz
üdv a valóságban jópár éve
-
Dr.Én
veterán
válasz
eladocuccaim #29904 üzenetére
Hali.
Valamikor érkezni fog hozzám otp felől egy ingatlan becslő fazon. Miaz amit néz, mire készüljek?
-
Mercutio_
félisten
válasz
eladocuccaim #29690 üzenetére
Területfüggő, a vízminőség, és a vízkapacitás az elsődleges kérdés.
Van ahol már nem érdemes kutat fúrni (és jó esetben a környékbeli kútfúró ezt el is mondja), mert a vízkészlet olyan mélyen van és/vagy szárazság idején annyira lecsökken, hogy nem éri meg. Rosszabbik esetben a vízminőséggel van gond (környező pottyantósok és emésztők kialakítása + megnövekedett lakosságszám, vagy közeli túlzott növényvédőszerezés miatt) -
válasz
eladocuccaim #29690 üzenetére
nekem jó a pöcegödör is..
És az asszonynak is? Meg a vendégeknek? Szóval ezeket is érdemes bekalkulálni....keresgélni amíg lesz olyan amitől reális áron akar megválni a tulaj.
Minél jobb állapotú / minél több a közmű, annál drágább lesz. Persze itt is a lokáció van az első helyen árazással kapcsolatban.Ha valakinek van tapasztalata fúrt kutakkal...
Érdemes bevizsgáltatni. Utána ha rendszeresen van vízkivétel, akkor letisztul a pangó víz. Inni nem biztos, hogy jó, de minden másra igen.Mert azt sem akarom hogy drágán megveszem aztán eladhatatlanul a nyakamon marad.
Paradox módon valószínűleg a drága lesz a leginkább eladható. Illetve ez nem is paradox, hanem színtiszta piaci logika. -
válasz
eladocuccaim #29688 üzenetére
...vagy heti pát napot onnan HO-zni amikor kedvünk szottyan
Ez amúgy jelentősen bonyolítja a helyzetet, mert ehhez kell normális közmű. Ez drasztikusan lecsökkenti a szóba jöhető ingatlanok számát. A legtöbb hétvégi ház csak részben közművesített. Csatorna szinte sosincs, de gyakran folyóvíz se. Az áram megoldása talán a legegyszerűbb.Több napos tartózkodáshoz kell fürdő, konyha, akár fűtés/hűtés. Szinte egy családi ház komforját kell hoznia.
-
válasz
eladocuccaim #29674 üzenetére
Teljesen igazad van, ezeknél a ingatlanoknál is ugyan úgy mint pld vidéki 1000 éves felújítandó kádárkockáknál amikért 50misit kérnek már már nevetség kategória.
De Tapsinak igaza van, ha hétvégi ház akkor azt bizony gondozni kell egész tavasztól - őszig. -
válasz
eladocuccaim #29674 üzenetére
Annyi, hogyha nyaraló = valami hétvégi ház kerttel, akkor oda nem néha vonulsz el, hanem 2-hetente, különben felveri a gaz. Nekünk a fűnyírás tavasztól-őszig egy fix program. Nem beszélve a gyomirtózásról, gyümölcsfák permetezéséről.
Csak arra akarok kilyukadni, hogy a nyaraló nem egyenlő azzal, mint amikor kibéreltek egy apartmant egy hétvégére a haverokkal. Rohadt sok meló van vele.
-
rwin5
őstag
válasz
eladocuccaim #29666 üzenetére
Igatlanon a fotós hirdetés egész borsos áru (tán 20k? ha jól rémlik), szóval érdemes azért nézni máshol is. Van aki ebből kifolyólag kép nélkül vagy meg se hirdeti ott.
#29667Csabroncka: felénk Mártélyon ami egy Tisza holtág és szúnyogtemető, már egy kisebb is ilyen 15-20 milla. Jobb helyeken már nem is tudom mi lehet, ha ez is ilyen túlárazott.
-
Csabroncka
addikt
válasz
eladocuccaim #29666 üzenetére
Jófogás még, de nagyon érdemes odafigyelni, hogy zártkert/osztatlan közös/közmű közel átbaszásokra!
Balaton/Dunakanyart ki is lőheted! Somogy ÉK része, Fehérvártól északra, Duna paksi vonalában.
Olcsó: Tiszató környéke, Pécs alatt Harkány stb, Zalában Homokkomárom környéke, ÉKH Arló környéke.
Nekünk ez messze volt, és mivel Budán lakunk maradt Nagyegyháza, miután Veszprém-Felsőörs környékéről totál kiárazódtunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest