Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
nekem az lett volna a tervem hogy augusztusban kérni egy hitelbírálatot erre a csudihitelre, és azzal a zsebben próbálni nyélbe ütni valami hogy már szeptember elsején lehessen menni a bankba pendíteni az aláírást, csak nem tudni még mikor lesz minden feltétel adott is mikor tud nekem egy bank bármit mondani.
-
Qtya123
őstag
Pár napja pont beszámoltam szintén Óbudáról. Ismerősék gyakorlatilag úgy tudtak csak venni szigeteletlen panelt, hogy azonnal lecsaptak rá. Ami 60 vagy kicsit alatta volt és nem egy hullára pusztult állapottal rendelkezett, azt mind elkapkodták előlük.
Durva, hogy úgy kell 60 millákért közepes állapotú panelt venni, hogy nincs az, hogy átgondolom, meg megnézek még másik kettőt, hanem jó napot, itt a pénz, megvettem. Máskülönben lemaradsz.Mondjuk ez árfüggetlen, legalábbis mikor mi még a 9 millióért kapsz belvárosi ingatlant (az mondjuk Debrecen volt) időszakban vásároltunk, akkor is igyekezni kellett a jobb vételekkel. Ugyanígy volt 22, 35 és most 60 milliónál is.
-
attiati
veterán
"nem hitelezhető a lakás bármi okból"
Ezt azért érdemes különbontani, hogy mire gondoltok?
Eladó hibájából nem hitelezhető?
Vagy akkor is, ha előre látható oka van? Pl. külterületi nyaraló.
Semelyik banknál nem hitelezhető, vagy csak az adott banknál?Ezek fontos pontok.
Jogos az elképzelés, hogy kizárólag a nem hitelezhető részére vonatkozzon valami, de akkor azt nagyon pontosan meg kell fogalmazni.
Ellenkező esetben nem mennék bele.Az eladót is illene amúgy megkérdezni
Eladóként is hoznék ügyvédet a szerződés átnézésére."eléggé pörög most az ingatlanpiac"
Pont ezért nem fog belemenni sztem. -
sakal83
addikt
Hagyjad sztem, aki nem akarja latni mi folyik, az nem akarja. Sok embernek nem esik le, hogy hiaba hirdeti 20 honapja vki a draga lakasat, es ennek ellenere emel, nem tudsz odamenni es elhozni olcsobban... Mert nem adja.
Nyugati agloban az egyik ikerhazas projektben annak ellenere emeltek 1.3m/nm arrol 1.5mnmre, hogy 1.3ert nem adtak el egyet sem. De ha odamegyek, nem adja oda sem 1.3ert sem 1.2ert...
Kozben aki albiban ketyeg, annak bizony ketyeg az onero, es nyilik az ollo tovabb.Nemhiaba van csucson a hitelezes...
Arakat kerek most kivitelezesre nm alapon, kisse eltero muszaki parameterekkel ugyan, de borzalmas kilengesssel kapok ajanlatokat. (500-1m) Nem erositett meg a hitemben...
-
Csabroncka
addikt
-
Segal
veterán
-
axioma
Topikgazda
az utca zajossaga erosen csokkenhet ha magasabb emeleten vagy, meg az atjaros maszkalas is csak a foldszinten erint, fent mar nemigen lepcsoznek - persze az meg fentebb nagyobb szivas, ha nincs lift
masreszt a konvektoros futes modernizalhato [mika kazan vagy hogy hivjak kozpontira], ennek esetleg nezz utana
A tavolsagok persze szubjektiv, foleg ha kiszallitas is van [vagy ha ugyis kell a mozgas ;-) ] -
rwin5
őstag
Szerintem annak annyira nem kéne megdobnia, de ez saját vélemény.
Amíg nincs kész a gyár addig még nem kéne kihatással lenni, még sehol sem tart az egész, nem olvastam bővebben utána, de kétlem, hogy 1-2 éven belül itt már gyár lenne. Szerintem tippre minimum +3 év. A jelen helyzet szerint pedig Szeged nagyon le van maradva bérezéssel kapcsolatban, de az albérlet itt is hatalmasat ugrott. Most annyira nem vagyok képben, de tavaly ismerőseim ilyen átlagban 250 nettó körül kerestek egy 2 szobás panel albérlet meg itt is 120-140.000 Ft körül van
Mindenesetre valamennyit biztos dobott a BYD, de azért egy 20 milliós másfél szobás panel ne legyen már tőle 8 millióval drágább.
Amúgy is a munkák java része gyártósori lesz, én emiatt nem költöznék Szegedre, ha nem születtem volna alapból Szegeden és nem lenne itt a rokonság java része én már rég felszámoltam volna a vagyont -
Segal
veterán
Most azert 2 elegge "megeroszakolt" honapon vagyunk tul. December az utolso csokos honap volt, januar meg az elso csokpluszos, tehat az elso a meg a masodik meg a minel hamarabb vegyunk honap volt.
Februar meg mindig eros lehet. Az igazi kerdes hogy utana is kitart e a vasarlos lelkesedes mert a kamat jo esellyel meg csokkenni fog viszont a csokpluszra alkalmas parok szama meg csokkenni fog.
Szerintem aprilis, majus kornyekere tisztulhat a kep. -
attiati
veterán
-
Drizzt
nagyúr
November 2. felétől nagyon kevés új hirdetés került fel, de csak január második hetéig. Onnantól kb. ugyanannyi hirdetés került fel, mint egy éve, pár százalékkal kevesebb. Tehát két dolog lehet a magyarázat: sikeres értékesítés és hirdetés abbahagyasa. Szerintem mind a két faktor kellett ahhoz, hogy ilyen szintű csökkenés legyen az aktív hirdetésekben. Talán ha nézném az országos hirdetésszámokat és a azt vetném össze a trazakciószám becslésekkel, akkor jól tudnánk erre közelíteni egy arányt. Arra sajnos nem számítok, hogy ezeket közvetlenül elkezdje az orrunkra kötni az ingatlan.com.
-
sakal83
addikt
Sokat elvittek, tobb ismerosom eladta a 6+ honapja hirdetett ingatlanat januarban. A csok+ eleg jo, ha celkozonsegbe tartozol, minden cikk ellenére... 40m ft babavaroval ugy h 2 gyereknel elengednek 13m ftot igy 27m hiteled marad cca 2% fixen 20-25 evre es hasznaltra is ervenyes. A torleszto ket gyereknel 127e ft/ho 40mra. Ez nagyon jo.
Januar 1en vettem volna lakast ha ram ervenyes lenne.
-
Drizzt
nagyúr
CSOK+ alapvetoen mas koncepcio, mint a CSOK volt. Kifejezetten keresem az ezzel kapcsolatos elemzoi velekedeseket, de a szamomra hitelesebbek egyike sem szamit ettol jelentos ingatlan aremelkedesre altalanossagban(, de esetenkent igen. PL. falusi CSOK felkapott telepuleseken). Viszont nagyobb mozgasra a piacon, valamivel magasabb tranzakcio szamokra igen.
[Legutobb ezt neztem. Van majd ket ora, de ebbol kovetkezoen elegge alapos is.] -
Segal
veterán
Még ha esetleg emelekdni is kezdenek a lakásárak (amire ugye semmi garancia nincs) akkor is jobban jössz ki ha pmap-ban tartod a pénzed (remélhetőleg jelenleg is valami régebbiben van már) mert az tutira többet fog hozni mint amennyit drágul esetleg a lakásár és ugye mint már említették a hitelkamat is esni fog még.
-
MrCsiT
addikt
Kp-s vagy hiteles vásárlásról beszélünk?
Ha utóbbi, akkor a csökkenő banki kamatok miatt én várnék még. Ha érzelmi döntés (beleszerettél valamibe) akkor nincs kérdés.Ár tekintetében amit legjobb értékelést olvastam mostanában, az lassú, oldalazó áremelkedést írt (ne kérj forrást xD) olyan 0,5%-os átlaggal a jobb állapotú és/vagy lokalizációjú ingatlanoknál éves.alapon. Máshol és mások akár erősebb (10%-ot meghaladó) alkukról írtak, de azért azt vélem, hogy nem a jobb helyeken lévő ingatlanok esetében (vagy nem trend, hanem csak szerencse volt, hogy sikerült.)
Ha csak ennyi volna valóban az árak mozgása, ezt bármilyen átgondoltabb befektetés túlszárnyalja, így (ha ez maradna a növekedési ütem) érdemes lehet később vásárolniEnnél több találgatáshoz pedig már kell egy jósgömb is.
-
darksamu
csendes tag
Én is láttam ilyen önkormányzati bérlakás hirdetéseket. Pl. az egyik amire emlékszem egy 13. kerületi 90 m2-es földszinti lakás volt 10 misiért (újépítésű házban). Akkor - amennyire tudtam - utána is néztem a neten, hogy mi a helyzet ezekkel.
Azt az infót találtam, hogy oké hogy te kifizeted a jelenlegi lakónak az X összeget és ő lelép, de az önkormányzatot semmi sem kötelezi hogy utána veled kössön szerződést az adott lakásra vonatkozóan és a feltételek is változhatnak. Tehát sztem simán előfordulhat, hogy elbukod a kifizetett összeget, mert az önkormányzat éppen mással (esetleg egy jobban rászorulóval, neadjisten egy sógor-koma-jóbaráttal) kíván utána szerződni.
-
Kobe
veterán
jó helyen nézed őket ?
csak mert volt olyan bérlakás, aminek 2 éve még kb 5-6M lett volna a lelépti díja, ugyanazt idén 18M-es lelépti díjjal "árulta" az új bérlő.....és pesten ez elég általános tendencia lett, hogy a lelépti díja is 2-3x-ára felment a pár évvel ezelőttihez
szerintem nem éri meg...pár éve még jó biznisz lett volna, de amennyire én látom, szinte csak a 13. kerben lehet újépítésűeket kifogni (igen, ott az önkormányzatnak volt esze újépítésűbe invesztálni). A többi az mind csövestanya közepe kb, pesti oldalon legalábbis....a budait meg tudjuk hogy az önkormányzati csókosok kapják
-
hurenzon
senior tag
Szia.
Minimum 20%, de a legtöbb esetben egy 10m értékű ingatlannál maximum 6,4m hitel nyújtható. Pl. 10 m a forgalmi érték (Fé), akkor a hitelbiztosítéki érték (Hb)lesz 8 m és adható hitel pedig 6,4 m. Képlet: Fé :10×0,8 = HB =8×0,8 =6,4 adható hitel.
Így egy 10m Ft értékű ingatlannál minimum 3,6 m önerő kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest