Hirdetés
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Yettel topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sp@rtan
senior tag
Hmm, és ha csak itthon van kutyus, ritkán megyünk vele picit sétálni, de akkor se erdőben, akkor is érdemes rakni rá valami kullancsriasztót?
Más.
Szeretnénk venni Szuroknak egy hámot, szétnéztem ezekben az állatos webshopokban, és ezt találtam megfelelőnek: [link]. Méretre tökéletes. Szerintetek? Később, ha elérte a végső méretét, lehet kap majd egy komolyabbat, majd meglátjuk mennyit fogunk sétálni.[MOD]: most hallom,hogy nagyon ugat valamit. Kimegyek kérdezem apát, mit ugat. Mondja, füvet vágott,és félt a fűnyírótól, elrohant előle. Most megállt a fűnyíróval, és Szurok áll és ugatja a fűnyírót
Megállás nélkül -
deicide
veterán
A kullancsokról: Mielőtt felraktuk a Scalibor nyakörvet, napi 1-2 kullancs volt a termés, aztán miután ráraktuk, utána is volt még 1 hétig 1-2, de azóta (kopp-kopp) semmi. Én alig akartam elhinni, de működik.
-
capulet75
addikt
Ja,és még valamit a kullancsokról:elterjedt baromság ( bocsánat de tényleg az ) hogy ki kell tekerni a kullancsot.Nem.Sőt az sem baj ha beszakad a feje de amennyire lehet minél jobban a tövétől kell kitépni és egyetlen határozott és gyors mozdulattal.A bacik a kullancs potrohában vannak!Nem rakunk rá gázolajat sem.Az a kocsiba való nem kutyákra.Lehet hogy megdöglik tőle a kullancs de így van ideje a virusokat "átpumpálni" a kutyába.Tartson mindenki otthon digitális lázmérőt ami csak az ebé.Az egyszerübb darabb 1000 forint szint bármelyik gyógyszertárban.Ha a blöki levert és étvágytalan,nincs mese,kutyát lefektet a földre és seggébe a lázmérőt.Kb 6-12 mp alatt meg van az eredmény.Nem kellemes sajnos senkinek de alkalomadtán a kutya élete múlhat ezen.
-
capulet75
addikt
Ha könnyen kijött akkor valszeg semmi para de 2-4 hétig csekkold a kutyát.Ne hallgass azokra akik megelőzésnek imizolt ajánlanak.Azt csak akkor szabad adni neki ha tényleg babéziás lett.Viszont akkor ragaszkodj hozzá hogy az állatorvos adjon neki 2-3 palack infúziót.Ki kell "mosni" a kutya veséjét.Nagyon nem tesz jót nekik de nincs más megoldás sajnos.Ja, minden palack infúzió után vinni kell pisilni.
A blogomban van részletesebb infó.
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Tegnap túl estünk az első kullancs élményen. Még nem fúródott bele teljesen mert nagyon könnyen kijött úgy, hogy nem szakadt bele. Most pisi checkolás van amikor csak tudom. Hány napig kell fokozottabban figyelni, hogy nem-e bevitt valamit az a dög?
-
capulet75
addikt
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Legújabb trükkünk Amperrel Adj egy ötöst!
-
flensburg
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére

-
flensburg
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Foglakoz a magad dolgával,vagy ha ennyire untatkozol ,Talizunk és adok Német órákatt,Te meg Macsart,,na ennyi erröl...Vagy kezdek el én cikizni,hogy nem tudod a Németett????Nem azt montam,hogy nem tudok magyar,hanem azt,hogy nem jártam soha Magyar suliba,,,Kis korom ota éltem kint,,,
Netes forditás ez jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
,,,,,,, 
-
sp@rtan
senior tag
Szurok 3.5 hónapos. Szurok nagy. Babaszőr helyén gyönyörű, fényes vastag bunda van. Szuroknak a jobb füle mindig feláll, a bal is próbálkozik néha-néha. Színei egyre jobban kezdenek kialakulni, egyre több helyen tűnik el a fekete, és jön helyére őszes, vagy sárgás-vöröses szőr. Már ritkán harap, általában lehet vele szépen nyugodtan játszani, simogatni. Ül, fekszik, pacsi megy, marad, és a gyerét még gyakoroljuk, de azt is ügyesen csinálgatja. Kedden megyünk az utolsó oltásért.
Képek hamarosan, nagyot fogtok nézni, hogy mekkora lett

-
Winner_hun
félisten
válasz
flensburg
üzenetére
Amugy meg minek szólógatsz be itt
Mert itt olvastam a förmedvényedet.3 netes fordítóból egy se tudta lefordítani amit - elvileg - németül írtál a végére, ezek után teljesen mindegy hogy hol nőttél fel..
Amúgy tényleg ennyi amit tudsz helyesírásból vagy csupán igénytelenség az egész?
A ragozásokból nem épp az jött le hogy ne menne a magyar..Az aláírásod meg 4 soros, 3 a megengedett...

-
flensburg
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem tudom mert nem jártam Macsar Suliba,,,Német Országban nötem fel!!!!!
És képzeld el még a Macsar abc-t se tudom ....
Amugy meg minek szólógatsz be itt
Ez itt nem a hejes irás rol szól hanem kutyák roll..Ha még nem tünt volna fel-Tisztel Magyar Egyetemi Tanár úr
Aber weist du was,,was intrasiert dich das..Tut es dier vileicht weh das ich nicht Ungarisch kan?????
-
macikos
addikt
A 13 éves kutyánk most pisilt egy hatalmas véres foltot, benne egy nagy, alvadt vérdarabbal
Tudom nem lehet így megmondani, de mi lehet a baja? -
Eagl3
veterán
Igazából az a helyzet, hogy először mikor nagy kánikulába vittem a tóhoz, nekifutásból belevágódott, úszkált egy darabig meg ivott, aztán rájött, hogy nem ér le a lába és beparázott... én meg már vetkőztem, hogy megyek utána, de végül is kiúszott.
Nah, azóta bátortalan a vízben, viszont ahol leér a lába, ott eszméletlen mit művel. Ezért sem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet beledobni a mély vízbe, lehet, hogy utánna már abszolút nem menne bele. Majd azt csinálom, ha olyan helyen vagyok, hogy beúszok vele, hátha... mondjuk az sem tragédia ha nem úszik, a lényeg, hogy a vízbe bemegy. -
Kidus
őstag
Az en spanielem nem mert bemenni egy hetig a vizbe, hiaba dobaltam neki botot, hiaba latott madarat, tobbi kutyat, akkor sem.
Meguntam, levittem a Dunara, es jo ivesen behajitottam a stegrol.
Ezt meg eljatszottuk ketszer, kozben megdicsertem jol, onnantol nem volt problema.
Illetve volt, nem akart kijonni.
A tulparton uszott a kacsak utan arral szemben....
-
fero02
nagyúr
Hi all!
A közeljövőben szeretnék egy német juhász kutyát vásárolni. Jelenleg különböző oldalakat bújok és olvasom, h mi az, amire egy ilyen ebedlinek szüksége van. Volt már régebben több kutya is itthon, de rengeteg hibát követtünk el a neveléseikben. Ezt szeretném korrigálni a következő ebnél, így szívesen vennék minden tanácsot, segítséget, útba igazítást.
Továbbá, aki ilyen fajtával rendelkezik azokhoz lenne még olyan kérdésem, h honnan lenne érdemes vásárolni a kölyköt (itt leginkább az ismert fajta betegségek elkerülése végett érdekelne), stb stb...
Minden választ előre is köszönök!

Üdv!
-
-
kircipeti
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Multkor az egyik nemet csatornan elcsiptem egy nemetjuhaszos musort. Abban volt egy juhasz, akit ugy vizsgaltak meg, hogy eloszor a mellso labainka labfejet hatrahajlitottak es azt neztek, hogy magatol vissza tudja-e forditani normal allasba. A mellso labainal ment neki, de a hatsoknal ugy maradt. Majd a doki elkezdte elolrol hatrafele vegignyomkodni a hatat es a farkahoz kozel valahol egyszercsak osszerogytak a hatso labai, nyuszitett is szegeny a fajdalomtol. Mutoasztalra is kerult, de utana mar nem mutattak, hogy mi lett vele.
-
Winner_hun
félisten
válasz
kircipeti
üzenetére
Vittem de az a csipőjére ment. Egyik lábát emeli, nyúzták a kutyát össze vissza de nem reagált semmire se. Aztán jött a gerincteszt, ott már jelzett. Az utolsó két csigolyánál van a gond, fajtabetegség

Na majd jövőhéten rákérdezek hogy milyen fajtabetegségek vannak még amivel esetleg számolni lehet. -
kircipeti
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az hogy derult ki? Te vitted rontgeneztetni is kiskoraban, ugye?
-
Winner_hun
félisten
-
kircipeti
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Siman.
Brunoval mi a tema? Meggyogyult mar?
lacos001: Szorni kell ra borsot (rovid o betuvel), esetleg pirospaprikat. Mas kajat adni neki otthon.
-
Boxer001
veterán
Tegnap voltunk fateréknál, kb. 2 hete nem láttam a kis biglit, hát hihetetlen, hogy milyen kis idióta.
Egyszerűen nem lehet lelőni se, össze-vissza fut, mintha meg lenne kergülve, hirtelen neked ugrik, meg ilyenek, készen van.
Nőtt is, erősödött, legújabb Duracellt pakolhatták bele. 
-
macikos
addikt
válasz
total90
üzenetére
Ismerős
Amikor még voltak macskáink, akkor volt az, hogy a Pumink harapdálta őket, meg megfogta a macskát a nyakánál és ide-oda csapkodta a földhöz
Persze játékból. Aztán volt hogy a macska megunta, elkezdett rohanni, át a sziklakerten meg mindenen. Semmit nem láttunk a sűrű bozótban, csak azt hallottuk, hogy törnek az ágak, gallyak,
olyan volt az egész, mint amikor a Jurassic Parkban megetették a Velociraptorokat 
Egyébként mostanában az a kedvencem, amikor este viszem ki a kaját a kutyáknak, erre azt látom, hogy mind a 3 tál (2 fém, 1 műanyag) hiányzik. A kicsi elviszi őket a kertben és jól eldugja
A műanyagot megértem, na de hogy a fémet is... 
-
iwu
addikt
vazz, tegnap a juhásznak jó napja volt

szomszédom erdész, és elvitte magával "melózni". (össze vannak nyitva a kertek, jó haverok)
15km körüli séta, plusz amit a kutya bóklászott...sajna nincs hozzászokva az ilyen sétákhoz. hazaértek öröm a köbön, hozta a labdáját, kis játék, bejöttem, 2 perc múlva úgy bealudt a kutya, hogy csak na

horpasztott 2 órát az árnyékban... -
flensburg
tag
válasz
lacos001
üzenetére
Hát akkor hirtelen sok érte,majd elmulik..
Ilyen Kajakos sztorim nekem is vann,,
Az egyik Rotti mikor még kicsi volt uszott bent a dunában,és a fejének ment egy Kajakos..
Azota jajj,multkor uszott az egyik után az meg megáltt,kiabáltam neki evezen továb de hiába,,,Kiboritotta a kajak boll csorikámatt,,,, -
-
lacos001
senior tag
válasz
flensburg
üzenetére
Bemegy magától is,csak tegnap előtt szaladt a parton madarak felé és ugrás után elmerült,azóta tart kicsit ahogyan látom.Velem mindent megcsinál,csak a Dunába nem megyek bele

Más kutyákkal simán beúszik ha mondom neki,sőt.....mondani sem kell.
Még a motorcsónakot sem ugatta meg,holott tegnap csak azokat kergette meg a kajakosokat
-
lacos001
senior tag
válasz
flensburg
üzenetére
Nah.....kiscsajnak eszében sem jutott beljebb menni a vizbe,lehet a tegnapi elmerülése kicsit megijesztette

madarak elmenekültek és kis bot ami értékelhető,a többi semmilyen,meg kedvtelen,mert vérzik.

flensburg nem neked reagáltam,csak rád ment a kattintás

-
flensburg
tag
-
Tudom, néha magam is észreveszem, hogy fáj amit csinálok

(#7108) Diego!

_____
Tegnap előtti kép, be volt lazulva az eb. Épp ásítás közben fényképeztem le:
Nagyon élvezi, hogy sok a növény az udvarban és bír rohangálni köztük. Dzsungelharcos
Az a "legjobb", amikor meglát egy lepkét és beszalad anyám virágai közé 
-
INMOTEP
őstag
Az én kutyám egyszerűen kikészít . Olyan szokásai vannak hogy ....... igaz találtam a neten videókat vizslákról és az enyém 1 az egyben úgy viselkedik néha

pl :
igaz az enyém férfi
de ha bejön véletlenül a folyosóra ,a szőnyegen nem tudom hogy de gerincen fekve táki jáki : [link] az első 2 lába be a hátsó szét és ugyanígy szolok hozzá és még a nevére se reagál
, készíteni fogok videót rolla , mert ez már természet ellenes 
-
Diego!
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
Az jóó ha mindent megeszik
Szerintem az nem zavarja ha nézi a gazdi ahogy eszik, én is csak tisztes távolságból szoktam. 
lacos001: Hát egy ilyen sorozat volt az animal planeten, 101 nagykutya vagy mi volt a címe, és egy részbe több fajtát is bemutattak és köztük volt a francia buli is és valami ilyesmit mondtak, hogy nehéz (feje) és elmerül a vízbe ezért nemtud úszni, meg a kanok nemtudnak fedezni
stb...
Na a videot nagyon várom

Szerk.: De akkor miért adnak le téves információval ellátott akármit is

-
lacos001
senior tag
Mit néztél?

De tud,ő legalábbis,fűrdőkádba profi,Cseh Lacit megalázza,dunában kicsit félénkebb.Kacsák irányába beuszik kb 1.5-2 métert és visszajön,de lehet hideg neki a viz.Botot dobok neki,még el sem dobtam,már repül is érte.Tegnap előtt nagy volt a lendülete,futásból szerette volna megoldani a bot kihozatalát,és totál elsüllyedt,feljött a viz felszinére,és elkezdett befelé úszni,rászóltam,hogy rossz az irány,erre felém jöjjön,megfordult és simán kiuszott a partra.Ma délután videózunk is,majd dobok fel vmit.
-
deicide
veterán
De, csak így kétszer lehetett az igazodást gyakorolni. Mindent megeszik, amit elérakunk, vasárnap a kerti partiról megmaradt fél kiló zöldséget raktuk elé (uborka, paradicsom, paprika, hagyma, összevágva), ugyanúgy habzsolta, mintha hús lett volna. Egyébként én is mindig bámulom, amikor eszik, párom nem szereti, mindig elrángat, hogy hadd egyen nyugodtan a kutya.
-
Diego!
senior tag
total, deicide: Nagyon jók a kajálos videok
én ugy szeretem nézni mikor a kutyus eszik 
deicide: Miért két részletbe kapta meg a vacsit? Miért nem összekeverve, ugy nem eszi meg?total: Szupeeerr...azok a fülek

lacos: Pont a múltkor láttam egy kisfilmet a francia bulikról, hogy nemtudnak úszni....de akkor mégis tud nem? Friss képeket nem raksz róla?

flensburg: De édesek a kölykök
a középsőnek mekkora feje vaaann 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Vicces képek
- Minden fronton drágulást vár a DRAM-piacon a Trendforce
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fűnyíró topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Megállás nélkül

A ragozásokból nem épp az jött le hogy ne menne a magyar..

Tudom nem lehet így megmondani, de mi lehet a baja?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)