- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #11930 üzenetére
Ha gyári a vezérlő, nézd meg szoftverben, mit mutat az akkura,
már ha az akku ugyanúgy rá van kötve a vezérlőre, mint a gyári.Mindig is tetszett a Xiaomiban, hogy egy csomó infót megad a
használójának, feltéve, hogy a használó szereti ezen infókat.Kerestem egy képet illusztrációnak egy sérült akkuról...
Na ezt ziher, hogy nem tudja feltölteni a töltő 42V-ra, mivel egy
cellacsoport valahol a béka segge alatt tanyázik. Látszólag így
a töltő hibája, hogy csak 41.x lesz a vége, valójában meg nem. -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #11927 üzenetére
Ez egyáltalán nem biztos, hogy a töltő hibája, főleg, hogy a töltő nem tudja csak
néha megváltoztatni a végfeszültségét. Sokkal valószínűbb, hogy sérülés van az
akkudban, ami miatt egy cellacsoport magasabb feszre kúszik, így a BMS levág.
Nézted a balance-ot? Elvileg a Xiaomi ezeket tudja, bár eleve nem 48V rendszer,
szóval sanszos, hogy nem csak akkut, de komplett vezérlést is cseréltél már.Más: szobahőmérsékleten valóban nagyobb kapacitás mérhető, már kb. a gyári.
Azt nem tudom, hogy van-e összefüggés, hogy a jobb szélső kicsit megint jobb,
de talán az lehet, hogy ott van a tesztelő szellőzője, magyarán azt magában fűti. -
-
gergo5991
őstag
válasz
Casseius #11910 üzenetére
tejóisten, 534 és még tervben van rá költeni 261et ezért már lassan egy fullos rollert lehet venni holy shit. Ez olyan mint amikor felmegyek a dualtron fb csoportba és rábasznak a rollerra hajókürtöt meg 5000 euróért ledeket, meg még vagy 3 féle rúd rá, gyerek kapaszkodó, meg utánfutó meg minden kurvafasza.. nem értem mit próbálnak ezzel kompenzálni..
-
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #11787 üzenetére
Oké, most leírtad azt a felhasználást, ahol én is írtam, hogy lehet értelme...
De ha már itt tartunk, eleve a hüvelykujj gázkar vicc. Sokkal használhatóbb
egy félmarkolatos, főleg ha a roller egy picit nagyobb teljesítményű, aminél
már erősen számít a gáz adagolhatósága.Ha meg lefagy, meg belilul az
ember keze, akkor elgondolkodnék rajta, hogy tényleg megéri-e rollerezni...
Most lehet, hogy jó ötletnek tűnik... évek múlva az ízületifájdalmak után is?Ui: én is téli motoros kesztyűt használok a motoron, meg néha rolleren is...
(Motorokon elő szokott fordulni szélfogó a markolat előtt, nem véletlenül.)
Node egy kezemen meg tudom számolni, hányszor mentem mínuszokban:
annyira sose voltam rászorulva... Markolatfűtesem, meg fűthető kesztyűm*
sincs, de akik túráznak a hegyekben télen is, gondolom fel is szerelkeznek
hozzá rendesen: a roller vagy felszerelhető így, vagy nem, akkuja van, lehet
12V-os tápot csinálni, igy megoldhatók a motoros kiegészítők. Elméletileg.Viszont, szerintem nem sok motorkerékpárt tudsz mutatni, amin tempomat
funkció van, nem beszélve arról, hogy egy rutinos motoros fékkészenlétben
van, ha a városban közlekedik, azt meg aztán végképp nem váltja ki semmi.
Igen, kint van az ujjad, igen bármikor meg kellhet húzni a féket, és esetleg a
fékerő is azon múlik, hogy mennyire van lefagyva a kezed. Észnél kell lenni!*: látszik, hogy ezzel mennyire képben voltam: saját akku, bármire jó, occó.
-
Berci77
tag
válasz
Casseius #11728 üzenetére
Köszi, messze vannak.
Mézespálinka: köszönöm a hasznos infót!
Ray és Reggie0: melyik kívánalmamnak nem felel meg akár a Xiaomi 1S, akár a Scooter 3? Hogy a gyerekeim mellett pár sarkot guruljak, vagy annak, hogy nagyon alkalmanként megtegyek max 4-8 Km-t max 15 m szintkülönbséggel, ahol ha kell, a legmeredekebb szakaszokon hajlandó vagyok tolni? A mászóképességet tekintve csak igyekeztem tájékozódni itt, de az az érzésem, hogy ez alapján erősen félregondoljátok a tervezett fő felhasználást, pedig már számolni sem tudom, hányszor írtam le.
Hol írtam olyat, hogy sokat menjen el? Pont, hogy igyekszem átgondolni és leadtam az igényekből, ezért finomítottam az elvárásokon. De melyikből is kellene még leadni? Melyik kritérium is az, amire gondolsz?
Nagyon komolyan kezdem nem érteni a válaszaitokat és lehet, hogy velem van a baj, de ha a nevezett rollerek képtelenek 100 kg tömeget elvinni 8 km-re egy töltéssel, mondjuk 15-20 km/h-ás utazóval, akkor valóban nem alkalmasak arra, amire MAXIMUM, évente 2x használva lennének, egyébként mennék vele 10-zel a gyerekek mellett 2 km-t. Ha ennyit sem bírnak, akkor forgalmazni sem szabadna ezeket. Ebből hova adjak le? Ez még a 180-as kategóriában is ritka? Melyik paraméterre kellene többet költenem, hogy alkalmas legyen erre egy roller? Ha meggyőztök, hogy a tervezett szabàlyozásnak bizisten meg fog felelni (honnan is lehetne biztosan tudni) és valóban szükséges a fenti feladatokra, akkor szívesen költök akár 5-600-at is a rollerre, nem a pénztárca a szűk keresztmetszet, hanem valóban nehezen hiszem el, hogy szükségem van egy számomra kihasználhatatlan, drága gépre. Mert nem látok részetekrők érvelést.
Ugyan már. -
Amorialz
csendes tag
válasz
Casseius #11709 üzenetére
Köszönöm igazad van, erre se árt gondolni. Ilyen téren mondjuk az e-twow-al mi a helyzet? Meg úgy általánosságban, elég komolyan veszik az e-roller témát úgy látom. Konkrétan Booster s+ al szemezek most leginkább, mindenhogy állítható, kompakt, mégis 120+os teherbírást ígér, stb... Vagy ami még megfordult benne esegway.hu-s 500-as verzió, amihez viszont van szervízháttér, de amúgy az miféle? Mindent egybe vetve a kettő közül melyik inkább ha mondjuk a köztük lévő 20 ezer forintos difi nem releváns?
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius #11603 üzenetére
*Szerkesztve, mert félre ment a link.
(#11599) Joshi
Electric scooter burned in fire Croatia ZagrebÍme egy nyomós érv arra, miért nem tolerálja minden bolt tulajdonos, ha valaki be szeretné tolni az elektromos rollerét az üzletbe.
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius #11589 üzenetére
Én még soha nem láttam olyat, hogy valaki lábbal jelezte volna a kanyarodási szándékát.
Pedig télen-nyáron kerékpárral illetve most már rollerral megyek munkába. Úgy látszik nem mindenhol terjedt el.
Biztonságosabb? Ezt csak bizonyos körülményekre igaz, de nem általánosságban. -
-
Skynet258
veterán
válasz
Casseius #11552 üzenetére
Részben ezért is váltottam a légrugóra, ott legalább csak adott mennyiségű levegőt kell beletolni és ha akarod kemény a rugózás ha akarod puha. Mondjuk itt meg néha utána kell állítani de a kerekekbe úgyis fúj az ember akkor meg max ránézek erre is.
Én tavasszal hátra is tervezek valami lengéscsillapítót (Pro 2-höz) csak a Monorim elég batár és a súlyon is dobna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobil flották
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Tesla topik
- Asztalos klub
- Path of Exile (ARPG)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - garancia 2026.08-ig
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest