- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
uniqm1
tag
-
PociAti
őstag
Láttam már baromi rossz és balesetveszélyes megoldásokat gyalogosok és kerékpárosok leválasztására. Te konkrét esetet említettél. Nem ismerem, és szerintem sokan mások is így vannak vele.
És akkor visszatértünk az eredeti témához, ha az ország Bajcsy-Zsilinszky utcáit nézzük, esetek bő 90%-ban szerintem felesleges is lenne a kordon. -
PociAti
őstag
Igazából azért hívtam fel a hiányosságra a figyelmet, mert Budapest belvárosán kívül is van élet.
Például a sisakviselés legelvakultabb hirdetői meg szoktak erről feledkezni, úgy állítják be a kerékpárutakat, mintha az valami életveszélyes dzsungel lenne, miközben én munkába menet gyakran egyetlen járművel sem találkozom a kerékpárúton. -
-
gergo5991
őstag
1-2 honaoja vettem dhgaterol segway g30 maxot, direktbe kartyarol fizettem, amig nem kaptam meg a rollert addig a dhgate orzi a penzem mint valami middleman es amint megjott a roller jeleztem hogy delivered es ugy fizettek ki az eladot. Lengtel raktarbol rendeltem, masfel het alatt ittvolt, ado es vam nelkul termeszetesen
ha te is g30 at akarnal rendelni, neten szoktak lenni 30-40 euros kuponok is ra valamikor, ha nem talalnal szoljal es megnezem
DSHDEGE50
DHNOV30OFF
ezt a kettot talaltam most -
Reggie0
félisten
En nem vennek paypal nekul ilyet. Kingmaxi-rol rendelve is csak az mentett meg, mert nem akartak a hasznalhatatlanul hibasan erkezett rollert cserelni/visszafizetni csak szervizelni, az meg iszonyat sok ido. Paypal meg szo nelkul visszaadta a penzt, meg a visszakuldest sem kotottek ki feltetelkent. (Persze addigra feladtam a rollert.)
-
Dave™
nagyúr
Már csak azt nem tudom, hogy reálisan meddig tudok rollerrel közlekedni. Ez a 0-2 fok még vállalható, a hó meg a jég nyilván nem lesz az, de ezekből amúgy is ritkán van az utóbbi években. Nagy mínuszokra sem emlékszem, talán összesen 1-2 hét ilyen. Ha így lesz, akkor még egy darabig lehet rollerezni, bár mindenkinél máshol van a határ.
-
PociAti
őstag
Mindkét rollert a Ninebot gyártja, szinte biztosan azonos anyagokból.
Nyikorgó hangot bizonyos típusú fémek, jellemzően rideg alu ötvözetek adják, amikor két nyers felület elmozdul egymáson.
A WD40 egyszerű, de hatásos (átmeneti) megoldást tud nyújtania a jelenségre speciális olajos, teflonos anyagának köszönhetően.
Ha azért nyikorog valami, mert két olyan elem mozdul el egymáson, aminek szorosan egymáshoz kellene tapadni, ott nem olajozással, hanem csavarok megfeszítésével kellene orvosolnia problémát, amíg van rá lehetőség. Ha már állandósult a hézag, akkor jön jól a szilikon vagy gumi tömítő.
Monorim.hu oldalán vannak mindenféle kormányrögzítők, ha már nagyon gáz lenne a helyzet. -
Skynet258
veterán
Nem néztem utána a garinak én sem így tételesen, megmondom őszintén...
Amit linkeltél az az Esparts kínai copy-ja, tudtommal az egyetlen aminél nem kell roncsolni. A Monorim MR1 ahol fúrni kell, az Esparts hátsó lengőjénél pedig az a baj, hogy a feklampa kábele miatt van egy kis kiugrás a taposó hátsó részén, azt kell lekapni különben nem fekszik fel az a rész amibe a 3 csavar megy. A Monorim.hu-s srác ki is rakta a termékhez a képet amit küldtem neki, hogy miért nem megy fel roncsolas nélkül... Erre a kínai copy-ra meg a Rollexes szervizes srácok mondták, hogy szar minőség, és annyira nincs tartása, hogy szetcseszi a csapágyat.
Szóval nálam az MR1 van tervben, igaz nagy dög és fúrni kell de az jó minőség. Veszel hozzá még egy légrugót a sima rugó helyett, 10 colos gumik és kimaxoltad a Pro 2-t (meg persze előre is ugyanez, Monorim és légrugó). Nekem eddig csak az első lengő légrugóval van meg, Esparts ment vissza, 10 colos gumik meg a fiókban. De jövő szezonra osszedobom, onnan már csak egy komolyabb roller lenne előrelépés. -
PociAti
őstag
Nem kell annyira túllihegni a garancia témát, legalábbis Xiaomiknál. Rengeteget adnak belőle, de nem igazán hallani garanciális problémáról, bár a nagy számok törvénye miatt biztos megesik. Nyilván a kereskedők többet tudnának erről mesélni. A 2 generációval ezelőtt előforduló gyerekbetegségeket, egyeseknél előforduló konstrukciós hibákat rég javították.
"Pl. akkumulátor 1/2 év, ..."
Első ránézésre irreális, mert sokkal kiforrottabb technológiáról van szó, de akkor számoljunk.
Ha jól idézem, akkor akkunál 500 teljes töltési ciklus után várható, hogy az eredeti érték 70%-ára degradálódik az akkucsomag. Ha a teljes töltési ciklust nagyvonalúan csak 20 km-nek számolom, akkor is legalább 10.000 km hatótáv van az akkuban. Ha fél év , azaz 180 nap alatt minden nap lenne hajtva a roller, nem számít hogy vasárnap van, vagy esik az eső / hull a hó, akkor is napi 55 km-t kellene megtenni, tehát naponta kétszer kellene tölteni. (Pl. 20 km-re lévő munkahely, + hazaút, + rövid esti csavargás), vagy visszább kellene venni a tempót.10.000 km-t elég nehéz belepakolni a relatív rövid hatótáv miatt, ezért az általában évekbe telik. Én minden nap rollerral járok munkába és boltba, de így is csak havi 100 km-t pakolok bele (közel van a melóhely). Kb. 11 év alatt érném el a 70% körüli degradációt. Nincsenek miatta álmatlan éjszakáim.
-
Skynet258
veterán
Minden olyan beavatkozás ami úgymond visszacsinálható, az nem jár garivesztéssel. Első lengéscsillapító tehát ok, a hátsó már nem mert fúrni kell hozzá, ha Esparts akkor meg reszelni. 10 colos guminál szintén le kell kapni a hátsó részén pár centit mert nem fog elférni a gumi. Nekem is otthon van a 2 10 colos gumi külső-belső, de még nem szántam rá magam. Szerintem meg is marad jövőre...
Mondjuk az jó kérdés hogyha pimpelve van de mondjuk vezérlő hiba lenne akkor mit szólnának. Más firmware persze ok, ha kiüti az ilyen jellegű garit, de mondjuk fúrás a hátsó részén... Nem tudom. Én inkább minden megcsinálok rajta aztán úgy kezelem a garit, hogy bukta. -
R a y
senior tag
Én sokáig vaciláltam a g30II és a pro2 között, végül a pro 2re esett a választás. Még csak pár napja van meg, de eddig meg vagyok vele elégedve. Nyilván nincs összehasonlítási alapom, mert g30al még nem mentem. Én úgy gondolom, hogy nekem nem érte volna meg a közel plusz 100 ezer forint többlet a g30ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest