Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe979
senior tag
Itt az ideje végre , hogy elhozzam a Dunára való botot. Jól éreztem, hogy várjak vele

-
adrian360
őstag
-
-
Szeszkazán
senior tag
Azt mondják Százhalombattán az erőműnél engedik a forró vizet, remélem pár napig még megy és akkor szombaton ki tudok ülni.
-
golyós
addikt
Megejtettem első vásárlásom Ali-n, vettem 100db gumi kukoricát 2$-ért meg 1,29$-ért 50 db gumicsontit.
Ha rendben megjön akkor örülök mert úgy is kellenek.Ha nem akkor meg nem vészes a bukta, bár szerintem nem lesz gond, nem nagyon van negatív kritika az oldalról.
A következő vásárlás is ki van nézve: 1$-ért dobóújj.Fonot dobóelőkénél jó ha van
-
-
Ibituba
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én viszont folyóvízen használom nem ritkán 50-60cm-es előkével, tehát ezért gondoltam hogy minek az a cső oda. Meg eleve is egy tört csövön keresztül még ha a rövid fajta is, szerintem ha más nem a gumi súrlódása, letapadása végett is nagyok sok jelzés van, ami nem kerül el a spicchez, főleg ha finnyásan is esznek, épphogy csak rezegtetnek. Aztán lehet rosszul gondolom. Amúgy én is a sima betét nélkülivel szimpatizálok.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Ibituba
üzenetére
Én is próbálgattam, nekem teljesen jól működött a sima karabíneres forgókapocs, sőt, a pergetős kapcsokat használtam erre a célra. Viszont azért cső nélkül többször sikerült gubancot dobnom, még a power gum is fel szokott tekeredni. Valószínűleg a dobótechnikám a hibás, és mindig visszatérek a gubancgátló csőhöz. Rövid csövet használok, és rövid, methodos előkét, a lényeg hogy a horog ne érjen el a kosár fölé. Így bevált. A sodort zsinórszakasz volt még a legjobban bevált gubanc ellen, de 100%-os csak a gubancgátló cső volt rövid előkével.
-
Ibituba
aktív tag
El akarom hagyni a gubancgátló csövet a feeder-picker botjaimról. Az etetőkosarat szeretném ezután csúszó forgó kapocsba rögzíteni. Véleményetek szerint ebből érdemes olyat választanom aminek a szemébe van kis betét, vagy teljesen jó a betét nélküli is? Drennan power gumin (0,65) kellene akadás mentesen csúszkálnia.
-
Én már kifejtettem itt, hogy mennyire rühellem a telet. Nem csak a jég hanem maga a hideg is zavar. Utálom!

Steady74 Azaz, a fűtésszámla.

-
Ibituba
aktív tag
Velem az a baj hogy nagyon türelmetlen vagyok. Mennék már pecázni, de engem a hideg is nagyon zavar nem csak a jég. És mivel vezetem ezt le? vásárlással..
-
csƵ
addikt
Nem tudom, hogy titeket mennyire visel meg, de nekem rohadtul elegem van már ebből a mocskos télből. Lesz március is, mire ki olvadnak a vizek.
-
Lehet, érdekel valakit - mintha kerestek volna páran ilyesmit.
-
Most volt F&H-on Walter Velencei tavi dévérezése.
A lényegről beszélt, de vitt bele némi reklámot, de egyáltalán nem volt zavaró, sőt.
Nem mondta hogy ez aztán a csúcs, nem mondta hogy mindenkinek ilyen kell, nem mondta hogy csak erre jön a hal, nem mondta hogy milyen márka, csak hogy milyen típus (World champion, Nova 4000), az orsót nem istenítette, de megemlítette, hogy 4 dobbal és kétféle hajtókarral adják - ez így még érdekes is volt, nem pedig visszatetsző.
A stílusa is bejön nekem, semmi fellengzősség, ezért szeretem Jankovich Krisztián filmjeit is. -
Ibituba
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
ennek nagyon vékony az első tagja. milyen csatlakozó való rá?
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Valóban.
Hirtelen ehhez találtam linket, mert ezzel szemezek hónapok óta. Nekem gumival lenne nagyobbacska halakhoz.
gban: Nálunk még a sügérre is tilalmi idő van, ha jól tudom.
Egyedül a pontyra és az 50+ cm harcsára nincs tilalom. -
-
-
Ibituba
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Túl nehéz lenne? Van egy kompozit 6m esem na az böszme nehéz. Javaslat?
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
A 140-es persze jobb lenne, de égen földön nem találok értelmeset. Marad ez, ha mást nem találok.
-
-
-
Ibituba
aktív tag
Kora tavaszra lehet kellene valami spiccbot pl bodorkázáshoz... Nevis patriot 7m botról valakinek tapasztalata? Ezt néztem max 20e a keret rá.
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Sportex super safe2, 150cm. Közel 140cm ugye a matchbot, ezért kérdeztem, hogy az a plusz 10-12 cm problémás vajon?
-
-
tween
őstag
Még mindig a bottáska vételen agonizálok.. Plusz 10-12 cm még elfogadható? Vagy milyen az ideális méret? Szégyen vagy nem, de eddig soha nem használtam botzsákot

-
-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Pontosan, Döme versenyeken miért a Daiwa kurblikat használja ? Vagy már leszokott róla ?

-
tween
őstag
Gyerekek! Will Smith is jön a hétvégén hozzánk, a forgatásra. Már itt van kb. 15 kamion, meg egy hatalmas sátor, ahol saját konyhájuk van...Most ha már kiváltom az éves területit, remélem kéthavonta két hétre korlátoznak a pecában, mert filmet forgatnak állandóan...
-
Eleve az egész nem állja meg a helyét, mert nem is csúcskategóriás (de még csak nem is felső) termékeket árulnak. Az orsóikról meg már ne is beszéljünk. Nekem konkrétan semmi sem kéne tőlük. Persze van egy-két jó holmijuk pl bottartó, száktartó stb, de azok meg a hülye színük miatt nem kell.

-
jjohn
aktív tag
Hát igen írják a minden évben új bot és szerkó, de most nem nevesítem a céget azt írja, hogyha megvesszük pl: ezt a feeder botot több évre megoldottuk a bot vásárlás gondját, vagy legyen az orsó. Akkor hogy is van ez? Én figyelemmel kísérem az új technikákat szereléseket, és ha kell akkor kiválasztom a nekem megfelelőt mind anyagában, mind pénztárca vonalon. A marketing meg menjen a maga útján szerintem, mert nem tudja hogy nekünk mire van szükségünk. De gondolom mindenki másként vélekedik.
-
golyós
addikt
válasz
Ibituba
üzenetére
Sokunknak nem a Hd cuccokkal van a problémája hanem a marketingről.Nézz meg egy Walter videót, látsz rajta ruházatban 3 márkát, más márkáju bot, más márkájú minden, nem fényezi őket, inkább a technikát mutatja be.
Szintén ilyen másik kedvencem Jankovich Krisztián, nála sokszor nem is tudod mivel horgászik, ő is inkább apró technikai fogásokat, módszereket mutat be.
Erdei Attila pl.
Ellenben a HD videók: a döme bot nagyszerű párosítása a döme orsóval ami erre a távolságra lett fjlesztve a saját fejlesztésű Hd kék fúzióval ami a HD csalival HD kosárba töltve, Hd zsinorral garantálható fogást biztosít.A kifogott halat a Hd merítővel berakjuk a Hd haltartóba amit Hd pontymatravon lefotozhatunk a Hd erre a célra Nasa által kifejlesztett fényképezővel, amihez Hd filmet is adunk.
De természetesen csakis Hd sapkában, kabátban, szemüvegben ,zokniban, alsógatyában müködik így!
Na ez a próbléma. ( szerintem)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Ibituba
üzenetére
Sokaknak bejön, igen, nem véletlen az, hogy 40MFt+ keres DG rajtunk évente. Többek között Walter és a feedermania műsorai szimpatikusabbak nekem, nem azt mondják és mutatják, hogy csakis ezzel, hanem ami a célnak a legjobban megfelel azzal horgássz. Technikai újítást keveset látsz a HD-n, ha Döme kitalál valamit, akkor azt másolják a többiek, és hirdetik mint az igét. Preston filmeket inkább nézek, közelebb áll hozzám az a fajta peca mint amit a HD képvisel. Nem 100 méterre kell (csak) horgászni, nem öklömnyi gombócokat kell az etetőkosárba gyúrni, hanem ésszel, finom pecával kell megfogni a halakat.
-
Ibituba
aktív tag
válasz
Steady74
üzenetére
olvasom a csoportot is fb-t is, hd-t is, Igen valóban ez a próbálok mindig valami újjal előjönni, eladni rábeszélni az embereket hogy ez megint valami forradalmi ami nélkül nem is peca a peca ez nekem sem jön be. De látod mennyi embernek meg igen. Ez van. Amúgy cikkekből mindig próbálom szűrni a lényeget. Techniakiai megoldások érdekelnek márkák nem.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Ibituba
üzenetére
Miből gondolod, hogy a HD termékek nem tetszenek? Sokat használok belőlük, van botzsákom, száktartóm, nagytáskám, csomó aprócikk, évek óta a pellet line zsinórt használom, és van egy csomó etetőanyag amit használtam tőlük. Ha figyelmesen olvasod fórumot, ezt le is írtam, többször is. A marketingjük nem tetszik, minden évben előadják, hogy vegyél új botot, orsót, miközben valódi újdonságot azért nem mutatnak be. Közkedvelt csak a kék imrének meg ez a görcsös akarása már a vicc kategóriát súrolja, épeszű ember joggal mosolyog rajta. Most nem sorolom végig, nézd meg az fb oldalát.
-
Ibituba
aktív tag
Nektek jelent már meg valahol írásotok, vagy veletek készült riport? Mert olvasnám azt is szívesen ha belinkelnétek. Köszönöm!
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Megelőztél

Akár szimpatikus is lenne a srác, ha nem lenne ennyire csöpögős és kék-centrikus... de a cél ott van a végén. Nem értem, nem értem...
-
Szeszkazán
senior tag
Micsoda cikk van KékImréről

-
-
itachi94
tag
Sziasztok! Még új vagyok itt!
Tavaly el kezdtem újra horgászni, alap fenekező módszerrel.
Idén szeretnék át térni a ragadozó halakra.
Elsősorban csuka és harcsa.
Ehhez szeretnék venni egy alap felszerelést. Úszós módszerrel csalihal vagy haldarabokkal.
Szeretnék kérni segítséget, hogy milyen botot és orsót ajánlotok. (összesen kB 35e körül szánnék rá, online rendelés nem probléma)
Illetve alapok megtanulásához ha tudnátok linkelni cikkeket annak örülnék
-
Ezelőtt kb 10-12 éve sokkal jobb volt a fehova mint most. Ez a mostani már csak árnyéka önmagának.
Ami jó volt még az a hit csarnokos kiállítás volt. -
-
Ibituba
aktív tag
Most a Holler Imre csapattag a haldorádónál, vagy csak "Önkéntes" vagy mi? Engem ugyan nem zavar a tevékenykedése, de ha ennyi nyalással nem tudott még bekerülni a csapatba, akkor szerintem nem is fog. Ha meg már bent van akkor meg már minek...
-
A Zéé
addikt
Horgász show igazából egy baromi nagy bazár, legalábbis ősszel az volt. Ha nem akarsz vásárolni semmit, akkor nem biztos, hogy érdekesebb, mint végigsétálni egy Walterlandban, max azért, mert több féle cuccot tapogathatsz meg.
Viszont ha nagyobb cuccot szeretnél vásárolni (bot+orsó), akkor megérheti kifizetni a belépőt, mert jó akciókba bele lehet futni. De a programok nem igazán fogtak meg, csak azokért megint nem biztos, hogy érdemes elmenni. -
tween
őstag
Én cimborámmal a horgász showra megyek
Fehovára akartunk, de azt dobtuk. -
vendingo
veterán
Fehova jó szokott lenni? Gondolkodok rajta, érdekelne pár dolog.
-
fess
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
A dobozra mehet ez cimkének
-
egykettő
aktív tag
válasz
zsola32
üzenetére
Két hete rendeltem kínából hüvelyeket, fluocarbon berkley lesz itthonról, majd beszámolok hogy milyen. Facebookon kaptam olyan tippeket, hogy inkább réz hüvelyt vegyek alu helyett, ja meg ezt a fogót ajánlották.
Egyébként itthoni beszerzések is érdekelnek, hüvelyeket itthon csak irreálisan drágán találtam, fogó az van már ennyiért itthon is, igaz nem ilyen sokoldalú. -
jjohn
aktív tag
válasz
csabamigo
üzenetére
Szia.
Kezdésnek nem rossz az Arno szett az Energoteam termékek jók legalábbis nekem még nem volt bajom velük ugyan én feedert használok. Igaz bot 1,8 m carbon a Kamasaki-nál 2,4, de itt csak kompozit anyagból van. Pro és kontra szempontból a Kamasakit választanám kezdetnek is.
Igaz mindig azt mondják szettet soha ne vegyük, de azért akadnak kivételek szerintem. -
tween
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Lassan már kéket okádnak a halak...
Öreg pontypapa meséli rekedt hangon az unokának: Van a tónak egy pontja, erősen él emlékeimben, oda ne ússz drága kis moszatom, mert a nagy kékség elborítja az elméd, bűvöletéből nem szabadulhat kopoltyús, az a hely.... a bluedorádó...
-
Grillo
őstag

7MM-ES LEBEGŐ FLUO PELLETEK
-
-
joe979
senior tag
-
joe979
senior tag
válasz
zsola32
üzenetére
Spinfisherem volt, bánom , hogy eladtam , de az akkor életvitelem mellett nem fért bele, fölösnek tűnt.
A zsinórprofilja nem a legszebb., de az a fék hang.... ááááá .. Amilyen csúnyák, annyira jók ! Mikor kijött az új modell, elmentem megnézni, eladó gyerek tolta a nagy dumát , hogy ilyen hiper szuper fékrendszer, megtekertem , áááá, ne viccéljél gyerek
-
zsola32
őstag
válasz
joe979
üzenetére
a fonott vonal nálam is meg volt oldva, sőt már "hülyére" kötöttem az előkéket.
a mono vonal volt máig nyitva, remélhetőleg erre is pont került.ennek örülök, hogy a Manta ennyire jó választás lesz...szerettem volna a Spro Kixx mellé egy "igazi" pálcát.
Érdeklődtem ma a Shimano Diaflash után, a 2017-es Shimi katalógusban benne van, és rendelhető is, igaz csak 3 méteres méretben. én úgy tudtam, hogy létezik 2.7-es méretben is.
ez a pálca lenne a harmadik pergető botom, 50-100g dobóval, vele meglenne a teljes pergetős felszerelésem.
az orsó egy Penn Slammer 360, úgy tudom hogy ebből van egy nagyobb méret is, de szerintem ez elég lesz.Ti krimpeltek zsinórt?
Ha igen,milyen alapanyagokat használtok? -
joe979
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Én meg várom a tartós +15 fokot minimum. Addig nekem is csak vásárlás lesz

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
volt is para a 22 FC előke miatt