Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thlaca
csendes tag
Sziasztok. A botjaimon használok fonott doboelőkét. A kérdésem az lenne hogy ugye általába 10 méteres kiszerelésűek ezek, és én rá szoktam tenni mind a 10 métert 1 botra, mert a felesleggel nem tudok mit csinalni. Szerintetek mennyire felesleges mind a 10 metert rarakni?
-
LazacX
tag
-
-
A Zéé
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
van egy 3-12-es, egy 7-30-as meg egy 15-45-ös botom. Mindegyik 2m környéki, az utolsó kettő meg ráadásul multis. + úton van egy 3.60-as spicc/tenkara bot kínából, oszt' ennyi.
Hétvégén mondjuk csak elnéztem a Walterlandba match botokat tapogatni...
Csak aztán a matek nem áll össze. Botnak még szimpatikus is lenne a 3,90-es Nevis Whisper Carp Match, ára sem vészes, sztem azzal már a Dunát is lehetne vallatni, de orsóból csak oda jutottam megint, hogy 10k alatt egyik sem... Akkor kellene még szék+egyéb biszbaszok, aztán huss 60-70k.Élőhalas csukázás amúgy se játszik, úgy sose horgásztam, nem is fogok.

(#29490) tepenzed
Hogy a linkelt konkrétan milyen, azt nem tudom, de maga a polár szemcsi szerintem mindkét esetben nagyon hasznos, és megéri. -
tepenzed
őstag
Szerintetek ezek a szemuvegek ernek valamit? Ilyesmire lenne szuksegem vezeteshez es horgaszathoz
[link] -
A Zéé
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
nincs olyan felszerelésem, amivel részt tudnék venni

-
FireFox1996
addikt
Jelentkezzetek fiúk!
[link] -
gerii
addikt
Tudtok olyan pergető botot ami 3 tagos / illetve rövid tagokból áll? A Favorite-nak volt 60cm-es tagokkal egy.
Kocsiba akarnék egyet állandó jelleggel betenni, hogy melóból hazafelé meg tudjak állni dobálni, ha van kedvem, illetve nyaralásokhoz is jobb lenne a méter alatti hossz. -
-
Eagl3
veterán
Multkor kicsit szetneztem kulfoldi forumokon, tobben helyen olvastam, hogy az FK finomabb futasu szerkezet. No nem mintha a CI4+ vacak lenne

Van egy light botom es most tervezek venni egy ML-t, sulybam lehet jobb lenne egy 2500-as CI4+, de van egy olyan erzesem, hogy az FK tartosabb darab. -
Eagl3
veterán
Van valakinek esetleg tapasztalata a Shimano Zodias pergető botokkal? Az egyreszes ML-t neztem ki elso sorban, balinra, csukara es sullora hasznalnam (sajnos a kornyekbeli lerabolt vizeinkben nem egyszeru valogatni, arra dobunk ami epp van
), wobblerekkel es gumival egyarant.
A masik ami erdekelne, hogy a Shimano Stradic FK es a Shimano Stradic CI4+ kozott vacillálok, van egy ilyan erzesem, hogy a CI4+ egyetlen elonye a kisebb suly, ami vegul a hatranya lesz, gyorsabban szetmegy. -
golyós
addikt
Gondoltam végre feltöltöm az Okuma orsómat, leugrottam Walterbe de sajna nincs Tubertini Gorilla 0,20 vagy 0,22.
Talán jövőhéten ha lesz a nagykerbe akkor hoznak. Technium se volt csak 0,30, ez ma nem jött össze
-
joe979
senior tag
Rive újdonság vödör és dézsa vonalon, millerek előnyben
Full EVA ...
2 év és a gyártok többsége átveszi .... Kinézetre baba .
-
Gabesz26
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
A felső rész két nagyobb csatja elég masszív műanyag, az sztem bírni fogja, az oldalán lévő tolózár meg nem igazán kap terhelést.
Nekem az előző tulaj rakott rá maszek vállpántot, így tökéletes (túl sok mindent kell kézben bevinnem, ráadásul a láda megpakolva elég nehéz is lenne)
-
jansky1
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
A második képen látszik, hogy van egy kiszedhető aprócikkes (ami mély annyira, hogy pl. elektromos kapásjelzők elférnek benne) rész. Az alatt hatalmas hely van még, ott tartom a gyerekkori horgászládámat - kb. így kell elképzelni -, valamint az úszótartót. Ha gondolod, este teszek fel róla képeket, megpakolva.
-
-
jansky1
senior tag
Én ilyet használok, szerintem remek. Néha erre ülök horgászat közben, simán bírja csöpp testemet

-
hcs57
addikt
-
gerii
addikt
Az ilyen pergetőtáskáktól nem fájdul meg a derekatok egy idő után? Én egy oldaltáskával szoktam mászkálni, kb 3Kg, de bárhogy forgatom is, 10-20 perc dobálás után majd meghalok, így mindig leveszem.
-
válasz
vendingo
üzenetére
"Nekem jelenleg egy nagy vödörben van a láda állítva, mellé meg begyömöszölöm a csalikat, etetőt, de nem éppen életképes, mert kaja bekeveréskor mindent ki kell pakolni a vödörből, aztán kupi van körülöttem."
Nekem ebből első olvasásra az jött le, hogy ömlesztve vannak a cuccaid. Elnézést.
-
vendingo
veterán
Nekem is elég lenne a kisebbik, gyakorlatilag csak a flatt shadet húzom, ebből van a legtöbb, de van mellé még jó pár sebile wobbler. Gumit nem használok, csak dísznek van pár fajta, elszoktam osztogatni a gyerekeknek, van még egy vasas doboz, ul csali doboz, de ez zsebben is elfér, forgós/kapcsos, előkés doboz, olló, fogó meg hasonló apróságok.
Már nagyon várom a jég és a tilalom végét, nem mintha lenne ragadozó a az egyesületi tavakban.
sityupityu: A pergető és match/spicc cuccaim nekem is külön vannak. Szép is lenne fél mázsa cuccal a nádban harcolni pergetés közben. Pergetésre van egy kis hátizsákom, csak unom a le föl vételét, a nyitogatását, a folyamatos ki be pakolást ha stégről stégre járok.
A mostani ládám kinőttem, pedig nagyon jó filléres silstar doboz, elpusztíthatatlan. Ha pár centivel nagyobb lenne, akkor nem kéne ládában gondolkodnom. Majd bemegyek pár üzletbe, aztán a legszimpatikusabbat megveszem.
Match/spicc felszerelésem: szék, botok orsók, merítő , egy díszperlites vödör, benne a pici ládám, etetőanyag, csalik, bottartók, pár sör. A bottartók kiálló végére szoktam akasztani egy pici vödröt, abba még bele pár szendvicset... A lényeg, hogy ne kelljen kettőt fordulni a kocsitól, mert akkor inkább neki se kezdek a horgászatnak.
-
válasz
vendingo
üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy minden módszeremhez külön vannak a dolgaim. Tehát ha tudom, hogy pergetni megyek akkor biztos, hogy nem viszek magammal vödröt és etetőanyagot.
Ha rakózni vagy matchbotozni megyek akkor versenyládát viszek magammal. Ebben gyakorlatilag minden elfér, de pluszba az ilyen pecához még egy nagytáska is van nálam görgőknek stb, plusz ugye viszek vödröket is. Hát igen, ehhez a két módszerhez egy autónyi cucc van nálam.
Régebben amikor partról is pergettem olyan táskát használtam (megvan még) amit tween is linkelt, csak én a kisebb méretet használtam.
Most már csak csónakból pergetek oda egy ilyen nevist használok, ebben négy lapos műcsalis doboz van. Bár bevallom, hogy ezt már kinőttem, pluszban még szoktak dobozok lenni nálam.
Ha a Dunán partról feederezek akkor a Zoli bácsi által linkelt carp zoomos kis ládát viszek magammal, ebben vannak a nagy Dunai feederes motyóim, de csakis azok.
-
gban
veterán
Ma megvolt a szezonnyitó peca. Nem nagyon kapkodtunk, fél egyre értünk le.
Abban sem voltam biztos hogy teljesen kiolvadt a víz, de szerencsére így volt.
Próbáltam a nemrég kapott Rapalákat, 2 deep runerrel kezdtem, ezek használhatatlanok nálunk, nem tudom olyan lassan húzni hogy ne kezdje előkészíteni az ötös metró alagútját, ezeket majd lehet fel is dobom cserére.
Aztán feltettem egy sinking jointedet, ilyet kaptam még 87-ben azzal együtt amiről írtam hogy beszakadt, ezt lenyúlták pár éve úgy hogy nem is használtam egyszer sem, szerencsére volt egy ilyen is a múltkori csomagban.
Első dobás, 53 centis csuka (szerencsére nálunk nincs tilalom).
Aztán sokáig semmi, sok más wobblert próbáltam, majd pár óra múlva ugyanerre jött egy 45 centis is.
A víz amúgy még elég halott, nem látni semmit a szokásos kishalakból, bodorkákból, sügerekből, úgyhogy ez a két csuka is eléggé ajándék volt a szép idő mellé. -
tween
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Sok profi is használja. Egy dobozos sör amúgy a felső zsebben szerintem pont elfér, de majd kipróbálom neked
Van benne kettő nagy twisterálló doboz, átrendezhető fakkokkal
Hálós zseb, egy zseb az engedélynek/papíroknak, akasztófülek...van minden 
Két méret van belőle, én a kisebbiket használom, a magnum nekem kényelmetlenül nagy lenne, ez a magnum:
-
vendingo
veterán
Ez baromi jó. Nézegettem korábban is rapala táskákat, de valahogy ez kimaradt.
Kicsit drága, viszont nagyon praktikus cserkelő horgászatnál.Én sokat járok stégről stégre, tóról tóra, oda pont megfelelne, csak a sört meg a botot kell kézben vinni.
Csónakos pecánál is látom létjogosultságát. -
Csirekk
csendes tag
Egy 3,60-as 80g M-MH feederre kinéztem az új Okuma Longbow XT orsót, egy 40-es passzolna hozzá, vagy inkább 50?
-
adrian360
őstag
-
vendingo
veterán
Nekem ez így túl átláthatatlan, kezelhetetlen, meg amilyen mocskot szoktam csinálni a ládába, ez egy szezont nem bírna nálam.

2 napja a netet bújom, de valamin mindig elvérzik a kiszemelt láda, vagy a csatok gyengék, vagy a méret nem jó, vagy a belső elrendezés... Azt hittem egyszerűbb lesz. Pergetőládát/táskát már 1 éve keresek, de annál is túl nagyok az elvárásaim

-
vendingo
veterán
Köszi a tippeket, lehet jobban járnék, ha végignézném a boltokban, mert így képek alapján nem jönnek át a méretek/arányok.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Nekem egy carp zoom ülőkés ládám van [link]
Melléje még egy nagy diszperzites vödör, abban van etetőanyag, beleállítva a botvillák, szák stb.
Az ülőkés láda aljában van egy kisebb szerszámos láda, pont belefér, abban vannak ritkábban használt holmik. Az ülőkés láda felső, felnyithatós részében sűrűn használt dolgok (olló, horogszabadító, fogó) vannak. Az aljában a kis láda mellé befér csomó csali, pelletek, kukoricák.
-
vendingo
veterán
válasz
tepenzed
üzenetére
Ezek szerszámos ládák. Vagy sok kis rekesz van bennük, vagy kevés nagy.
Nekem a kettő ötvözete kellene, amit a horgászládák tudnak, csak éppen nem találok olyat, ami minden igényem kielégítené.Ti milyet használtok, illetve a csalikat miben szállítjátok?
Nekem jelenleg egy nagy vödörben van a láda állítva, mellé meg begyömöszölöm a csalikat, etetőt, de nem éppen életképes, mert kaja bekeveréskor mindent ki kell pakolni a vödörből, aztán kupi van körülöttem.
-
vendingo
veterán
Ajánljatok egy normális ládát, amibe ólomkészleteket, bojlifűzőt, etetőkosarat, horgos dobozt, kést, ollót és egyéb cuccokat tudok pakolni.
Match és fenekező cuccokat tárolnék benne. Amiket találtam mind bóvli vacak, szerintem 1 szezont nem bírnának ki, csupa műanyag, gagyi záródásúak.Nézegettem az obiba is ládákat, de azokba javarészt csak ömlesztve lehetne a cuccokat beletenni, mert a tetejébe pár apró cikknek van hely, az alja meg csak tátongó űr...
Ülőkés versenyláda nem jöhet szóba.
Keret: ~10k.
-
adrian360
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
tópartról is lehet 5 méterre meg 40-re is horgászni, snecire is meg pontyra is. Mondom elösször döntsd el, hogy mit akarsz fogni vele.......
-
csƵ
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Én 180-as 3-14g bottal fenekeztem.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Szerintem ne erőltesd.

-
DonThomasino
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Tó partól már nem OK ?
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Egy stégről magad elé belógatni még jó lehet, de komolyabb úszózáshoz már a bot hossza miatt is alkalmatlan lenne.
-
adrian360
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
azért tudni kellene mit jelent számodra az hogy úszózás, mit szeretnél fogni, milyen helyen.
egy parttól nem messzi pár grammos úszóval keszegezést még megoldasz vele ha muszáj, de egy 30-40 méteres match úszós pontyozást nem nagyon lehet vele csinálni. -
DonThomasino
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Jó Jó.

De maga a bot alkalmas vagy azt is felejtsem el ? -
miska17
tag
Csapágy ügyben hosszasan keresgélve keresgélve ide jutottam :[link]
Cormoran orsó zsinórvezető görgője lesz perselyből csapágyra cserélve . -
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Én 10-40-es pergetőbottal, fonottal, 3000-es orsóval szoktam élő halazni.
Erre jó, de békés halazni nem való. Arra match, mono kell, ha már úszózás a téma. -
válasz
DonThomasino
üzenetére
Na én ezt inkább meg sem hallott. Atyaég!

-
RufuszX
senior tag
Van esetleg valamilyen háziparaktikátok kicsi (14-16-os) lapkás horog kötésére?
Nagyon finom szereléket szeretnék kipróbálni tavasszal az első pecán, de a kézügyességem nagyjából nulla, gyakorlatom pedig mêg annyi sincsen ilyen horgok kötésében. Ha más nincs akkor marad az előkötött verzió, de ott igen kicsi a merítés. -
egykettő
aktív tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
pl pótdobbal és valami monóval jobban járnál azt azért te is érzed, de érzem én is tilalom van és low budget.
-
DonThomasino
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ja az lemaradt egy 25 os pergetö orsóval és fonott zsinórral.

-
egykettő
aktív tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nyilván kompromisszumokkal, de sztem simán, de mindig figyelj a dobósúlyra, ne eröltesd a 20grammot, ha izomból kell dobnod.
-
DonThomasino
veterán
Van egy 210 es 5-20g 2 részes pergető botom.
Ezzel elképzelhető az úszózás vagy kizárt?
-
tween
őstag
-
gban
veterán
KInéztem ezt Alin, erre nem lehet paypallal fizetni

Nem véletlen rendeltem eddig ebayről, megint kiderült. -
gban
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
3000 sincs 500 méter, én is tegnap nézegettem, de még meg kell terveznem hogy melyik hossz a legjobb nekem, illetve melyik vastagságból mennyit vegyek, ide értve a monokat is, a korábban emlegetett hozzám került orsókból párat fel kellene töltenem.
De az új modell ára se rossz. 500m is bőven 4000 alatt van
Viszont ebay-en már nem nagyon kapni olcsón, eposeidonnál is felment az ára rendesen.
Ami meg van olcsó, az kérdéses hogy milyen, így fájó szívvel de szakítok az ebay-es rendelési szokásommal (aliról sose rendeltem, csak dx.com-ról korábban, de onnan nem pecacuccot). -
vendingo
veterán
Nincs semmi gond a kastking minőségével. Minimálisan vastagabb, mint a márkás zsinór ugyanolyan szakítószilárdságnál, de pergetéskor ez teljesen mindegy. Nem kell alátétzsinórral vacakolni, mehet telibe a dobra, 5000 forint 500 méter. Biztos, hogy nem fogok 3-5 ezer forintért 100 métereket venni.
-
A Zéé
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
a Gébárti tóról nekem a kiló körüli keszegek, meg az azokat elnyomó mocskos törpeharcsák maradtak meg.
Ifihorgászként volt oda utoljára területim, pedig ott van a szülői háztól kb 500 méterre légvonalban. De amikor már törpeharcsa filével is 10 cm-es törpeharcsát fogtunk, akkor felhagytunk vele. Kustánszegre jártunk, utána a Balatonra, meg a Rábára. -
A Zéé
addikt
-
tepenzed
őstag
Valaki segítsen légyszi

Ha x városban vagyok egy egyesület tagja és y városban szeretnék éves jegyet venni egy tóra, akkor azt csak akkor tehetem meg, ha az ottani egyesületnek vagyok a tagja? Vagy valami extra díja van?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- EAFC 26
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Csak aztán a matek nem áll össze. Botnak még szimpatikus is lenne a 3,90-es Nevis Whisper Carp Match, ára sem vészes, sztem azzal már a Dunát is lehetne vallatni, de orsóból csak oda jutottam megint, hogy 10k alatt egyik sem... Akkor kellene még szék+egyéb biszbaszok, aztán huss 60-70k.

Jó a Ci4 is, de ugye tudjuk, hogy egy adott típusnál mindig az elődd a jobb, mert arra jobban odafigyelnek, mint a frissített utódnál...
Pont valamelyik nap néztem meg. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)