Hirdetés
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mano660
tag
válasz
LazacX
üzenetére
Igen valóban, a kilencvenes évek elején vásároltam egy Cormoran (pontos típusra már nem emlékszem) orsót, melyben a dob emelése wormshaft rendszerű volt. De, ez egy gyári hibás termék lehetett, hisz többször visszaküldtem garanciális javításra, melyet nem tudtak kezelni a szakemberek.
Viszont ellenpéldaként említeném a Shimano Aero-3000X orsómat, szintén wormshaft dobemeléssel, melyet húsz éves korában tökéletes működéssel adtam el. Tehát ezt is lehet jól és rosszul készíteni.
Mai napig vannak csigás és kulisszás dobemelésű orsóim ( Zauber, Vertigo ) tökéletes működéssel.
A fekete színű tányérkerék a hidegen kovácsolt alumíniumból (minőségi) készült és felület kezelés (védelem, keményítés, illetve a súrlódási tulajdonságok javítása) eredménye.
Ja, és lehet a fekete szín helyett arany színű is. -
válasz
LazacX
üzenetére
Most akkor mire is nem vennél mérget?
Csak mert nekem van két 45-ös méret és ha jól emlékszem több mint 4500 gramm a mért súlyuk. Az ember meglepődik amikor kézbe veszi és megtapasztalja a súlyát a méretéhez képest.Szerintem hülyeség a dobemelésről vitatkozni. Ha neked jó a kulisszás akkor vegyél azt, én egyáltalán nem tartom bonyolult szerkezetnek a csigás rendszert. Jobb nem lesz a kulisszás zsinórképe, abban azért kiegyezhetünk szerintem. ehhh....
-
LazacX
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Erre nem vennék mérget. Idézet a terméklapról:
"Penn Spinfisher SSV
A SpinfisherV az 1963-ban bemutatott Greenie-sorozat méltó utóda. A Cink-alumínium ötvözet használata lehetővé teszi, hogy nagy szilárdság mellett az orsó súlyát is kordában tartsák. Persze csak mértékkel, ahogy már említettem, a Penn márka a születésétől fogva az időtálló, erős, fém éppen ezért nem a legkönnyebb szerkezetek mellett tette le a voksát."Amúgy meg ezt az áttételt nem tudom hová tenni a hazai pecáknál. A villámgyors tengeri sügerekhez nyilván ez kell. Itthon balinozáshoz meg matchbotokhoz tudom elképzelni, a súlya miatt viszont ezekhez alkalmatlan. Esetleg távoli pörgős feederhez?
A kulissza egyszerű szerkezet, egyszerűbb mint a csigatengely. Szerintem gagyi az, ami a egy funkciót gyengébben lát el. Ha jól meg van csinálva (mint mondjuk a branzinál), a zsinórrakást ugyanolyan minőségben ellátja mint a féregtengely, akkor meg nem kell túlbonyolítani. Igaz hogy nem mai orsóknál de már nekem és mano660-nak is ment tönkre féregtengely. A másik meg, hogy a féregtengely (a működési elve miatt) kótog-pattog. Nem nagyon, kulturáltan, finoman, de határozottan. Boltban egymás mellett kipróbálva egy TP 2500 HGS-t és egy Inf Q 2500A-t (amelyek egy kategória, árban is szögre egyformák voltak) ez egyértelműen hallatszott. Finom tavi gumihalazásnál (3-8 g ) nekem ne kattogjon, nagyon elvétve wobblerezek, ott ennek nincs jelentősége. Folyóvizen majdnem ugyanez, ott balint leszámítva csak gumizok max. 15 g-ig.
tween: megnéztem a ProFisheren, jogos, fekete színű a tányérkerék. Mano660 pontosabban meg tudná mondani, ez valami kerámia bevonat lehet. Elismerem, túlzó volt ez az összeghatár, akkor mondjuk 50 E alatt.
Amúgy ismeritek a ProFisher oldalát? Nagyon pöpec ukrán oldal, fázisfotókból összefűzött elemenkénti szétszedés található az egyes típusokról, sajnos csak a két nagy márkánál.
-
RufuszX
senior tag
Ma nekem is sikerült végre kijutni egy pecára. Szél volt és napsütés, de egy 6,5-es tőponty benézett. Soha rosszabb évkezdést

-
vendingo
veterán
Próbálkozok, de még bizonytalanság van, nem tudom mire alkudjak és kinél

gban : Biztos megtudnám oldani, hogy lebeszélem a későbbi szállítást velük, volt már kacifántos rendelésem náluk, azt is korrektül levezényelték.
A gondom az, hogy 28 napos volt a hónap, nem tudom mennyi lesz a fizu.
Ha nem veszek semmit se érdekel, van egy ládányi orsóm, csak már vennék végre valami normálisat is.
Április 1-ig kell vennem valamit a pergetőbotra. Hiába venném meg most, félzsinórozáson kívül hozzá se nyúlnék a csukatilalom végéig.Én 1 hete zsinóroztam. Áttekertem egyik dobról a másikra a zsinórt és olyan volt a a tapintása, mintha csiszolópapírral megdörzsöltem volna, nagyon penderedett is. Azt hittem egy fordítás jót tesz neki, ehelyett inkább kidobtam a kukába.
A másik dolog amivel megszívtam, hogy alátétzsinór kellett az új tekercs alá. Szépen feltekertem az ecusima grafit dobjára úgy ahogy kell, majd átakartam csévélni a fémdobra, de a grafit dobra több zsinór fért mint a fémre. A dobra ugyanazok a paraméterek voltak írva, de a gyakorlatba meg nem stimmelt. Ki kellett dobnom jó pár méter damilt, mert már untam az oda vissza csévéléseket.
-
FireFox1996
addikt
Zölddel jelöltem azokat, akik tuti jönnek máj.13-án Tereskére. [link]
Ha nem így van, szóljatok, és javítom! -
gban
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Ekkora összegnél sem ingyenes a posta a CZ-nál? Az szép.
Amúgy ha most hétvégén megrendeled, vagy nem ér oda amúgy sem szerdáig, vagy odaírod hogy péntekre kérnéd pl. Vagy ha utalni kell arra is tuti van pár napod.
De véletlenül se akarlak semmire rábeszélni, pláne nem ekkora összegnél.Más. Átcsévéltem az egyik orsómról a zsinórt egy másikra, mert kidobásra még úgy véltem, nem érett meg, erre meg másikat akartam.
Meglepődtem, hogy a sosem használt vége (ugye a másik orsón ez került kívülre) totál hullámos, pedig úgy voltam vele, az szuper lesz mert sosem volt odáig letekerve a dobról.
Mitől lehet? Magától az állástól? Illetve ettől már kuka vagy kirúgja az magát és simább lesz az?Amit meg rátettem az előbbi orsóra, amiről áttekertem a régi zsinórt, az a Nevis Fluoro Carbon, amit hirtelen felindulásból vettem az utalványból amit az állami jegy kiváltásakor adtak.
Hát nem tudom, végighúzom az ujjam és nem kicsit egyenetlen, nem folyamatosan minden milliméteren, de 5-10-20-30 centinként érezni valamit.
Az Espiriten ilyet sosem tapasztaltam, de még az olcsónál is olcsóbb Winneren sem (mindkettő Nevis).
A gyakorlatban nem tudom hogy fog viselkedni, de jól nézze meg aki ilyenben gondolkodik. -
vendingo
veterán
-
-
válasz
LazacX
üzenetére
Van olcsóbban, 60 ezer alatt is 6,2-es áttétes orsó ami nem fog egy darabig tönkremenni. Konkrétan a Penn Spinfisher családra gondolok. Eredetileg tengerre szánt orsók, ellenállnak a sós víznek is de árulják nálunk is. Full fém az egész, agyon is lehetne verni valakit velük olyan nehezek.
-
Grillo
őstag
Mi meg jobb híján kimentünk a Tóvárosi pocsolyára, legalább már kiolvadt. Az biztos, hogy ide a 3 méteres spiccbot nem jó, úgyhogy legalább megtanul a gyerek orsós bottal dobni. Voltak kint ketten-hárman gyerekek, egy halat fogott is az egyik, de nem láttam mi az, pici volt.
Ha holnap délelőtt nem esik még, akkor kimegyünk megint, itt van 3 utcányira. -
-
LazacX
tag
-
LazacX
tag
Szerencsére ez nincs véresen komolyan véve. Halat elvinni persze nem lehet. De akkor mondjuk azt hogy harcsára. Nemsokára tényleg ébredeznek. Tavaly tavasszal (május elején és végén) kettőbe is belebotlottam süllőpergetés közben, de az egyik bement a nádba, a másik viszont kijöhetett volna, már fáradt, de végül elreszelte a fonottat. Olyan 20-30 körüliek lehettek.
-
vendingo
veterán
csƵ-től kedvet kaptam, ezért kilátogattam az egyik csatornára.
Összes szélvédett helyen voltak, ezért letelepedtem egy sráctól és faterjától nem messze, de nagyon nádtörmelékes volt a víz. Jobb híján elkezdtem szerelni a botokat, mire végeztem vele, a gyerek beleesett spiccbotostól a vízbe, máris lett szélvédett, tiszta, etetett helyem
20 perc múlva megjelenik egy nő franciául karattyolva, első mozzanat az volt, hogy rálépett az új szegecselt by döme nyelemre, de szerencsére nem tört el, erre az arcomba nyomja a telefonját amin az állt google fordítóba, hogy "eladni hal?" Nem, te venni merítőnyelet, ha nem vigyázol.Egy kis keszeget fogtam a berkley gumival, aztán ennyi.
-
LazacX
tag
Szóval most vagy a Szikin. Én nyitáskor voltam kint bő 2 órára, remek volt. Szerencsére nincs lelőve a pergetés és kishalazás sem (az aktuális tilalmi ragadozókat természetesen nem lehet elvinni, tehát harcsára pergettem
), egy 40 cm-es süllőt, egy 45-ös balint és egy apró 30-as csukát fogtam, 2 csukaharapás volt még, 2 apró rákoppintás, és egy elemi erejű rávágás, azonnal süvített a fék, sajnos pár másodperc múlva kiakadt a horog. Ennél rosszabb szezonkezdet, pláne folytatás ne legyen. -
vendingo
veterán
-
-
gban
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Óriási felajánlás a 40.

Amúgy a 3000-est vennéd?
A 2000-es 41 csak, a 3000-es 44 ebből gondolom.
Fishing time-on a 3000-es 48, viszont van náluk kedvezmény ha több botot vagy orsót veszel.
Ha pl. veszel egy 3000-es RZT-t, meg 3 db Okuma 3m-es spiccbotot 1290/db, akkor az 20% kedvezménnyel 41,5.
Szóval minden relatív
-
vendingo
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Írtam a centrumzoonak, hogy vettem volna 35 ezerért RZT-t , de 44-et sokallom érte.
Felajánlottak számomra 1 darabot 40 ezerért. Korrekt tőlük, de akkor is b.ssza az agyam, hogy kedden még 35 ezer volt
Most megy az őrlődés, hogy rzt vagy stradic. Tetszik mind a kettő, de nem bírok dönteni. 2 ezer különbség van a kettő között, illetve RZT-hez jár normális pót dob.
Daiwa-t teljesen elvetettem a sok helyen olvasható problémák, beszerezhetetlen alkatrészek és nem létező magyarországi szervizháttér miatt. -
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Van egy újabb Japán piacos széria . 480 dodótól indul .. full fekete ... bitang szép
Exsence
-
-
gban
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ezt nem értem:
Hagyományos horgászat nappalra 1850 Ft, ami tartalmaz 3 kg keszeg, vagy kárász elhozatalát díjmentesen.
Bojlis vagy sporthorgász jegy 2650 nappalra.Ami viszont nem biztos hogy jót jelent:
A tereskei sporthorgásztó kedvező feltételekkel ELADÓ! -
FireFox1996
addikt
Közös PH-s tavaszi peca úgy néz ki máj.13-án, Tereskén lesz
[link] -
vendingo
veterán
válasz
zsola32
üzenetére
Mit vettél?
Más:
Láttátok már az új shimi pergető orsót?
Stradic árban van, majd átbogarászom a különbségeket a kettő között. -
gban
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
Asszony ott vett nekem match botot meg orsót ajándékba, mondták neki, ha nem ez kell nekem, vigyem vissza és levásárolhatom.
Visszavittem, segítettek, és megtaláltuk ami nekem kell, egy Daiwa bot + orsó képében.
Még a zsinórt is visszavették szó nélkül.
Tényleg korrektek nagyon.
Egyszer voltam a Budafoki úton, meg többször az M5 mellett, de ott se volt gondom, igaz, csak pakoltam és fizettem leginkább. -
-
zsola32
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Úgy adódott, hogy Göd re kellett utaznom (szakma kiválló tanulója versenyre) és ha már ott jártam, benézten a Dunakeszi Walterba. Vettem egy match pálcát kiegészítőkkel, és mivel holnap már nem tudok visszamenni a boltba, megadták a 15%-ot péntek délután
Nagy köszönet Nekik -
csƵ
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Az az "ennyiért van jobb is" kategória.
-
DonThomasino
veterán
Shimano Hyperloop
AZ belépő hobbi kategória ?
-
tween
őstag
Az én Stradic FK-m még mindig nem látott vizet, pedig jó pár hónapja megvettem.

-
törölt tag
hali! 3.60-as heavy feeder botomra szeretnék zsinórt venni. ti milyent ajánlanátok? a 22-es még jó lenne hozzá? amit néztem:Spro carp feeder tubertini feeder line carp zoom trabucco
-
vendingo
veterán
Nem tilos, csak mindenre tilalom van, na meg most amúgy se akarnám csesztetni őket.
Matchbotoztam.Steady74 Ja, kint, remélem nem leszek beteg, mert szétfagytam.
Más: Pár hónapja szemezek a mitchell mag pro rzt orsóval. Most akciós volt centrumzooba, 47 ezerről 35 ezerre vitték le az árát. Majd március elsején feljebb ment 37 ezerre, tegnap meg felment 44 ezerre... Ez az én formám, szerdán kaptam volna fizut..... Még így is jó az ár a többi üzlethez képest, de nekem ennyit már nem ér meg.
Nordf.77-en daiwa hét van, nagy orsó akciók vannak, de nem találtam alternatívát a mitchellre. Lehet marad a stradic, de megint ott vagyok, ahol a part szakad, nem akarok ennyi pénzt kiadni egy orsóért!
Talán még a ballistic, ProRex Spin, Lexa tetszik, de az első kettőt kicsit nehéznek találom, az árukról nem is beszélve.
Jól tudom, hogy a daiwa orsóméretezése eltér a megszokottól és 1 mérettel kisebbet érdemes venni belőlük? -
vendingo
veterán
Megvolt az első peca, de sajna nem sikerült bevizeznem a szegecselt döme nyelet. 1 kapás volt berkley szúnyogra, de nem lett meg a hal, szerintem csak a végét csipkedték.
Jó hideg szeles idő volt.Próbálkoztam mindenféle csalival az édestől a büdösig, de semmi

-
Góliát
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ajándékba kaptam egy FOX MATRIX HORIZON FEEDER botot és életem legjobb feeder botja volt!
-
tween
őstag
Olykor olykor indulnék versenyen, ahol ugye a gyűrűs haltartó is követelmény. Ajánljatok nekem rövidebb minőségi gyűrűs szákot. Köszönöm!
-
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Valaha vett összes botom kipróbálás nélkül lett vásárolva

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kés topik
- Napelem
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- További aktív témák...
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Amúgy kis is b...nám az ablakon, ha egy idény után darálni kezd matchboton....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)