Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Muton
addikt
válasz
Doki-HUN1978 #44196 üzenetére
egyet??? én inkább úgy fogalmazok, hogy csak úgy körözgetnék
-
Cadal
őstag
Hali!
Ti hogy oldjátok meg a család legkisebb (~ 1 éves) tagjainak a kerékpáron való szállítását rövid távú bringázások alkalmával?
Konkrétan egy hátra-vázra szerelhető ülést néztem ki, de kicsit szkeptikus vagyok hogy jó döntés lenne-e. Egy mtb jellegű kerékpárra lenne felszerelve és tényleg csak rövidebb túrákra mennénk a kislányommal (max. 1-2 óra időtartamú túrák). Vagy esetleg más ötlet?
Thx. -
.bruszli.
senior tag
válasz
Doki-HUN1978 #44196 üzenetére
Se teleszkóp,se tárcsafék...nyilván nem.
-
-
madmike
őstag
válasz
presbazsi #44188 üzenetére
Nekem is megfújták egy komolyabb mtb-m 4-5 éve. Kihivtam a kékeket, aki elárulták hogy semmit se tudnak tenni és hogy menjek el a Verseny utcai és a Józsefvárosi piacra, mert sok ott köt ki. Basszus, ha tudják, hogy tele vannak ezek a piacok lopott szajréval, akkor miért hagyják ezeket működni? Nem értem...
-
presbazsi
tag
válasz
Mr.Csizmás #44189 üzenetére
Igen, ez az én fejemben is megfordult...
egyenlőre nem tudom feladni, nem tudom elengedni a reményt. Nem érezném jól magam, hogy nem tettem meg mindent.
-
madmike
őstag
Xlc pd-s03 pedállal kapcsolatban mot gondoltok. Lehet olyan jo mint mondjuk shimano m520?
-
rii
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #44189 üzenetére
mesélték, volt olyan, hogy követtek egy suzukikra specializálódott autótolvaj bandát, .... figyelték amint felpakolták a lopott járgányt a teherautó rakterébe, majd küvették, hogy hol áll meg.
mikor kb. 30 pecr mulva megállt a teherautó, rendőrök körbevették, mindenkit kiszállyítottak, és benéztek a raktérbe, a kocsi minden alkatrésze már dobozolva volt
)))-.
akkor egy kerékpárt hogy szétkaphatnak már
-
superecneB
őstag
Sisakot szeretnék venni. Segítsetek légyszíves kiválasztani a befutót.
Giro Indicator
Giro Phase
Giro - RIFT
BONTRAGER 06 ANTHEM C
Bontrager - 08 Vapor
Bontrager - Quantum
Uvex i-voA félkövér ami árban a legközelebb áll ahhoz amennyit szeretnék rá költeni (nem utolsó sorban kapható Debrecenben), normál betű ami normálisan belefér, a RIFT, az csak akkor meggondolandó, ha megéri azt a plussz pénzt, a Uvex is már kicsit drágább mint a tervezett keret, de ha jobb minőséget kapok nem csak más feliratot a felárért akkor rendben van.
Valamiért inkább vennék Girot, vagy Uvex-et mint Bontragert, bár nem tűnnek rossznak azok a sisakok sem.
-
presbazsi
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Pár napja egy „kedves úriember” magáévá tette a kerékpárom. Helyszínelés, feljelentés megvolt. A rendőrségen nem sok jóval kecsegtettek… sajnos. Ezt nem nagyon tudom elfogadni, ezért úgy döntöttem, a saját kezembe veszem a dolgokat, és mindent megteszek hogy megtaláljam, elsősorban a kerékpárt, másodsorban azt aki elvitte.
Tudtok-e abban segíteni, hogy mit érdemes ilyenkor csinálni, merre érdemes elkezdeni a kutakodást, internet stb… milyen bringaboltok vannak Pécsen és környékén, ahol vesznek be bizományba stb… nyilván ezeknek a nagy részét ismerem, teljesen tanácstalanná tesz az idegesség, és a kétségbeesés.
Minden tipp jól jönne!
Előre is köszönöm!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
---Lasali--- #44186 üzenetére
Még ha kerítek egy FSR vázat, akár újonnan (és tegyük fel meg tudom oldani anélkül, hogy bármi egyebet kéne változtatni/venni a gépen), még talán akkor is olcsóbban jövök ki
Ez a Nakita szívem csücske lett, egy órája nézegetem, szerintem nekem soha nem kéne ennél több. Egy ilyen még tervben van a ss mellé, remélem most már nem kell éveket várni rá. Bár ahogy most kinézünk...
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
---Lasali--- #44183 üzenetére
Még a váltókarokon is spóroltak, ez 5 kilóért vicc. Mikor 250-ért itt van ez(amibe most szerelmes lettem, de húú nagyon!), vagy 400ért ez.
-
madmike
őstag
válasz
GeneraL_XTX #44181 üzenetére
Nekem van Beginnerem(kék vázas). Full x-5, RS dart2, viszont csak v fékek.
-
hoffman_
nagyúr
Ez mondjuk durvább, 500.000 huf, és octa, ez a szégyen, nem a Mali
-
D.Orion
veterán
válasz
GeneraL_XTX #44176 üzenetére
2010es váz, Magellan Polaris Sram Beginner, részben Sram X5-el, Dart 2 teloval, normális méretben 140K.
No, de tényleg húzok aludni.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #44176 üzenetére
Nem is nézek bringát újonnan már, csak néha az árak miatt. Horribilis :/
madmike:
Első blikkre nekem fel se tűnt, de ja, ez dart2-es gép volt mindig is, elírta. Persze még úgy is jó - csak pici.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
hoffman_ #44174 üzenetére
Hát ez az, nem tudom mióta divat évenként visszafejlődni, pont hogy egyre jobb és jobb cuccoknak kéne a modelleken lennie, nemhogy rosszabbaknak. Jó persze h 150k-ba nem fér bele minden ez kicsit túlzás volt, de MINIMUM egy komplett Deore vagy Sram X5 szett rajta lehetne ennyi pénzért, nem is beszélve valami normálisabb Isis vagy Octa hajtásról. A teleszkópról ne is beszéljünk ott is a RS Dart a minimum szerintem ami egy ilyen árkategóriájú géptől elvárható lenne.
Hopp itt a bringám
Ugyanez van csak Sram szettel/Avid fékkel még a szín is stimmel
-
hoffman_
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #44169 üzenetére
Még használtan se könnyű olyan gépet találni, ami integrált, mondjuk SLX váltás van benne(a htk legyen csak Deore), legalább egy Tora és Avid Elixir 1 vagy Alivio fékek, ugyanakkor 150k... Ezt a Mali-t nem okos húzás megvenni, de mégiscsak 29er, és annyira nem trágya, amennyire szoktak lenni az új összeállítások, a Merida gépe szvsz pl szarabbak, hát még a Kross mostanában.
mod:
-
madmike
őstag
-
D.Orion
veterán
válasz
Érzek némi iróniát is az írásodban.
De bennem van a hiba, hogy azt veszem alapul, hogy egy kifutó modell mennyivel gazdagabb felszereltségű tud lenni. Én 150K-ért már nem szeretnék egynél több Alivio feliratot olvasni a kerékpár leírásában. Bár láttam már Deore + Acera házasságot is az előbb böngészve, be is csuktam gyorsan.
(#44171) gmatti: lehet találni, csak nem 2013-mas gépeken. Bár kisebb márkákon lehetséges.
Szerk.: Jut is eszembe, menni kéne aludni. Holnap is 4:20kor kelek. Bázeg.
-
gmatti
csendes tag
válasz
" na de hát hasonló árban minimum SLX van, hanem XT." ez komolyan irtad?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
gmatti #44163 üzenetére
Hű, nagyon tetszik. Örülnék, ha a Mali tenne le jó vázakat/gépeket az asztalra, ez a bringa nagyon begyere nekem. Kár, hogy alap cuccok vannak rajta, bár ahhoz képest, hogy új és 150k, nem olyan rossz. Egy rendes teló bele, pl Recon, ezt eladni, megáll 170-180 körül, és már egész tekerhető gép - ráadásul 29er. Kíváncsi vagyok, hogy milyen minőségűek a Mali saját márkás cuccai. A váz nagyon tetszik.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
D.Orion
veterán
válasz
GeneraL_XTX #44164 üzenetére
Az a vicc, hogy a 2013 Kross Level B2 29er 150K-ért még ennél is "szarabb" felszereltségű.
gmatti: Szerintem nézegess 2011-es, 2012-es kifutó modelleket. Lehet érdemes feladni a 29er méretet a jobb felszereltségért. Első hsz-t fusd át, hogy lásd pl. egy váltó vagy egy teleszkóp milyen szintet képvisel.
-
gmatti
csendes tag
-
Muton
addikt
válasz
#90933760 #44161 üzenetére
kettőt vettem, mert hogy kerékből is kettő van, de mivel nem kért senki, megettem azt is
szki: remélem Zsömle is megjön holnap a szervizből, és akkor átszerelem és kipróbálom. Tulajdonképpen csak azért kellett, mert nem kónuszos, és qrva jól néz ki (szerintem), csak most lehet hozzá plusz kerékkábelt is venni, csak hogy jó legyen
-
törölt tag
A Kalóriabázison számolgattam, persze tudom hogy ezek nem épp pontosak. Nem 50 Kilótól kell megszabadulnom úgyhogy annyira nem létfontosságú, ha leállok a tálcázással meg kicsit többet mozgok az elég lesz, nagy szelet nem kell neki csapni. Csak gondoltam utánanézek, mert úgy általában sok minden érdekel.
Muton, az meg ott mi a pohárban. Ahhhhhh. Ide vele.
-
szki
őstag
válasz
#90933760 #44152 üzenetére
Milyen képlettel számolsz kalóriákat. Tudod pontosan mennyi az izomtömeged? Tudod mennyi energiát használsz fel egy nap? Nagyon nagy a bizonytalanság mindenféle számolásokban!
A tálca süti jöhet nekem! Segítek elfogyasztani!
(#44159) Muton: Ez a kerékszett használatra termett!
-
Muton
addikt
-
D.Orion
veterán
válasz
GeneraL_XTX #44153 üzenetére
Köszi a választ/elemzést neked is.
-
fpeter07
veterán
3.17-én a lidl-ben kerékpáros cuccok lesznek, érdemes lesz rájuk figyelni! pl. sisak 3000-ért.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
D.Orion #44151 üzenetére
Szerintem a piros Serpens jobb ár/érték arányban van. Én azt venném annak elenére is hogy nekem a Truvativ hajtókar nem jött be az én Magellánomon, azt cserélnem kellett Shimano-ra.
Teleszkóp ugyanaz mindkettőn, szerintem vázban se lehet sok eltérés minőség szempontjából.
-
törölt tag
Összeszámoltam kb. mennyi kalóriát zabáltam fel ma. Reggelire olyan 500. Ebédre 800. Uzsira meg 700. Ez pont 2000 körül van. A BMR-em vagy mi a rák 2100, ennyit használok el akkor ha döglök egész nap és 2900 az amit naponta felhasználok, amit lehetetlen megmondani, mert valamikor nem dolgozok annyit/hétvége, valamikor meg jóval többet. Ehhez jön, hogy adott nap bringáztam/sétáltam pluszba vagy nem, meg mennyit.
És igen éhes vagyok most is. A számok szerint nem véletlenül. Akkor még egy 500-ast ehetek.
Ha 0.5Kg/hét a fogyási ütem akkor 2500-at ehetek naponta, még az is oké pont annyi jött ki mára.De ezek szerint annyira nem zabálok veszélyesen, ezért is jött rám ilyen alattomos sunyi lassan észrevehetetlenül. A legnagyobb probléma valószínű a hétvégén doboz/tálca teasüti elpusztítás és társai. Na ezzel azonnal le kell állnom, nem csak a további súlygyarapodás miatt. Ez már magában egész jó lesz. Kicsit több mozgást hozzácsapok és korrekt.
-
D.Orion
veterán
válasz
GeneraL_XTX #44150 üzenetére
Alig van bennünk közös öcsémmel, de egyben egyformák vagyunk, mindig kijjebb akarjuk tolni a határokat. De ebben szerintem inkább a váz és a teleszkóp lenne a gát, mintsem a fék.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
D.Orion #44149 üzenetére
Hát leginkább két érdemleges területen más a két gép, az a tárcsafék és a hajtókar.
Attól függ mire fogod használni, hogy megér-e neked plusz 45 ezret egy olajos tárcsafék (bowdenes helyett, bár a BB5 is igen jó, a Shimano BR-M575-el nincs tapasztalatom) és egy integrál hajtókar (isis helyett).
-
D.Orion
veterán
Ajj tiszta hülye vagyok.
Megszabadultam a Mundo-tól és venni fogok egy komolyabb mtb-t. Tegnap linkeltem már azt a Magellan Serpens AM Disc-et, de most egyel odébb láttam ezt a Magellan Serpens BTS/LX/DEORE verziót is. Megdumáltam öcsémmel, hogy közösbe vennénk, persze amit ő tesz tönkre rajta azt ő is fizeti
. Vagy én vagy ő, de valaki esni fog vele az tuti. A 170K tényleg a plafon, de kérdés, hogy ott -40K-val lejjebb az is jó vétel lenne?
Illetve ha már ilyen hülyék vagyunk, akkor ebben a 170K-s régióban van még alternatíva?
(Van ám pofám kérdezni rendesen). Mindketten 188cm-es magassággal vagyunk megáldva, szóval ehhez kéne gép.
-
dudi6
senior tag
Hátha valaki ráismer
-
D.Orion
veterán
válasz
GeneraL_XTX #44144 üzenetére
Nekem az SE WT19i-m egész telefonom kisebb, mint az S3-mad kijelzője.
Valszeg nálam jobban mutatna/fogna. De egyébként 2K-t szerintem is megér.
-
GeneraL_XTX
veterán
Na megjött nekem is a T-Mobile-os iGrip Biker Kit hát azt kell hogy mondjam kettős érzéseket keltett bennem.
Egyrészt sajna látszik, hogy nem egy Galaxy S3 méretű telefonhoz tervezték, az alsó karokat le is kellett szednem, hogy normálisan, középen tudjam elhelyezni a telefont.Azt nem is értem ezek miért nem húzhatóak ki pl...
Másrészt gyakorlatilag csak a gumik tartják úgy igazán meg a telefont és nem az oldalsó kis szárnyacskák, azok alig-alig fognak valamit, pedig rendesen meg van húzva. A gumival már nagyon jó a tartása, csak kérdés hogy ha kitágul, vagy ereszt a feszessége akkor mi lesz? Kuka?Városba GPS-nek jó lesz, de terepre én nem merném vinni az tuti.
Úgyhogy kb annyit is ér, amennyiért vettem ennél többet tuti nem adnék ki érte.
Képek:
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #44140 üzenetére
-
bubi92
őstag
válasz
Mr.Csizmás #44140 üzenetére
mijazafék
amúgy a lassítás se lett volna túl szerencsés, mert akkor meg egy ikarus támogat meg hátulról.
-
D.Orion
veterán
Ja ezek a negatív irányba kivitelezett fekvőrendőrök.
Más: Tegnap megint elmászott a hátsó váltóm beállítása és ugyanazt játszotta, mint állítás előtt. Fokozatok fel és le másféllel elmaradva a váltástól. Beugrottam az egyik boltba, mert úgy is kellett vennem új pumpát. Megérdeklődtem, hogy megcsinálják-e holnap ha visszajövök ilyen időben. Erre mondta a srác, hogy akár most is. Srác hátratolta(áttolta a nyitott ajtó túloldalára, tehát láttam a gépet) a kerékpárt, szervizes nekiállt, majd 2 perc után szólt, hogy ez gebasz, bovdenház csere fog kelleni. Hát mondom, ha már itt vagyok és megjavulni úgy se fog magától, akkor hajrá.
Ők elsősorban XLC-s kiegészítőket árulnak így bovdenből és házból is azt ajánlottak, meg csak az volt. Igaz a gyári fekete ez meg fehér(fekete holnapra lett volna), de összesen munkadíjjal együtt 2K volt.
Az eredmény? A zsír új gyári állapothoz képest is fényévekkel jobb! Ejtésnél tizedmásodperc alatt vált, húzásra pedig olyan könnyen jön felfele, hogy el se akartam hinni. Brutálisan pontos lett. Ezt az XLC-s alkatrészt/kiegészítőt is csak ajánlani tudom, mint ahogy a többit is ami a gépemen van.
-
zoo8800
veterán
válasz
Frozzy #44119 üzenetére
Ez a retek tényleg egy forintot sem ér. A felni egy átlag embert nem bír el, mindenféle komolyabb igénybevétel nélkül nyolcast kap. Az első teló dísznek van, nem fog mozogni. A csapágyak tömítetlenek. A műanyag pedál is letörik a súlyod alatt.
Tizenéve nekem volt ilyen teszkós lom. Egyszer a hátsó agy tört ketté. A bal és a jobb küllőperem közti cső hegesztése nem bírta az emelkedőt, egymáshoz képest elforgott a két perem, a felni pedig szinte összerogyott ezáltal... -
Teasüti
nagyúr
válasz
Frozzy #44127 üzenetére
Ez azért van, mert elhitették veled a multik, hogy lehet biciklit venni szaré-hugyé.
Régen, egy generációval ezelőtt is már egy havi fizuba kerültek a biciklik, ez ma sincs másképp, csak nagyobb a választék: vagyis legalább egy havi fizuba kerülnek.Én betiltanám ezeket a gagyikat, ön és közveszélyesek és ráadásul elrontják a kerékpározás hitelét is, mert mint te is, azt hiszik az emberek ennyiért már lehet kapni. Lehet mint látható, csak az nem az. Kb az arany és a pirit esete (bolondok aranya).
Használtan bolhapiacon éppen ez az ár a vízválasztó a használható és az erősen felújítandó biciklik között tapasztalataim szerint.
(#44130) Szakbarbár
Program függő, ha van kompatibilis alkalmazás a telefonodra, akkor persze.
Polar pulzusmérő BT-s övek ilyenek, elég sok program kompatibilis velük. -
Szakbarbár
aktív tag
Úgy látszik még van lehet reménykedni a biciklisekben, reggel 10 percig álltam a buszmegállóban, ezalatt legalább 10-15 ment el előttem és mindegyiken volt első és hátsó lámpa. Úgy látszik vannak akik még akarnak élni.
Van olyan bluetooth-os pulzusmérő jeladó amit symbianos telefonnal lehet párosítani? Elvileg tudna ilyenhez kapcsolódni a telefonom, csak nem találtam pontos típusokat hozzá.
-
Frozzy
őstag
válasz
Mr.Csizmás #44123 üzenetére
fúú srácok most nagyon letörtétek a szarvamat
tökre örültem, hogy végre találtam egy olcsó kerékpárt erre meg elviekben semmit sem ér :S
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
hoffman_ #44125 üzenetére
Igen, nagyon állat.
Nekem elsőre az a kiválóan elhelyezett kulacstartó tűnik mindig fel. (vagy nem is tudom, az a sárvédőszett része talán?!)
Elképzelem, ahogy repesztek a Velencei-hegység birkaürülékes földútjain a nyári kánikulában, majd mikor szétesett alattam a kerékpár a második lejtőnél, szeretném lemosni a sebeimet,majd egy nagyot kortyolni a kulacsból... megkeresem a késem és inkább felvágom az ereimet ott a domboldalon.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #44121 üzenetére
Ezt a cikket nem tudom megunni, örökzöld
-
Teasüti
nagyúr
válasz
tomek017 #44116 üzenetére
Ilyen 10k alatti Tesco villa? Árulkodó jelek a préselt lemezből hegesztett fékhíd és a gané szimmering.
Nem, azokkal nem érdemes babrálni. Megy, amíg megy, aztán leadni a vasasnál.
Számomra a legértékesebb része az a gumiharang.Meg hát nem tudom a rugóval lehet-e kezdeni vmit, mert az ugye nem szar minőség így anyagra, csak hát ki tudja mibe lehetne még berakni.
Amúgy tudja vki mi a best buy 20k alatt városba, nagyon max murvás vagy döngölt földútra?
Létezik ebben a kategóriában olyan, aminek nem acél becsúszója van, hanem vmi rozsdamentes? -
madmike
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #44118 üzenetére
Tehát az a szett amit a végén linkeltem jó lehet, az véd előre is.
-
Frozzy
őstag
Sziasztok!
Készülök olcsón kerékpárt venni.. amit max rá tudnék szánni 25-30ezer forint.
kinéztem Ezt a kerékpárt az Auchanban. elég olcsó. Viszont jó kerékpárt szeretnék. erre még jönne szerintem egy hátsó sárvédő még az első annyira nem is lényeges de az is kéne. meg egy világítás szett. meg gondoltam rá, hogy a kormányt kicserélném idővel Cruiser kormányra. és az Üllést meg ilyen városias széles Üllésre..
mik a véleményetek a gondolataimról? jól járnék így vele?
Köszi mindenkinek a segítséget! Üdv!
-
Doki-HUN1978
senior tag
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Mivel egész hétre mondanak esőt és ma reggel is sikerült nyakig sárossá válljak mire beértem melóba, igy szeretnék valami gyorsan felrakható, illetve leszedhető sárvédőt mtb-re.
Kiváncsi lennék a gyakorlati tapasztalatotokra. Mivel járnék jobban?
Előre egy alsó vázcsőre szerelhető + valami ilyen hátravagy
-
tomek017
tag
válasz
Teasüti #44095 üzenetére
Nekem is még az van rajta, 1 colos villán
És szinte zéró kosz, víz kerül alá..
Igen egyébként erre gondoltam, és igazad van, ezek átáznak olyan közegben, időben.
Egyébként ezeket a régi telókat hogy a picsbe lehet szétszerelni??
Egy szárnak levettem a kupakját, és az alján látni valami imbusszal 'oldható' csavart.
Viszont kb 20cm mélyen van. Van ilyen hosszú kulcs hozzá?
Gondoltam megtakarítom a telót belül. -
D.Orion
veterán
válasz
GeneraL_XTX #44105 üzenetére
Thx, de a magellan az korrekt igaz?
-
dqdb
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #44102 üzenetére
---Lasali--- szokás szerint részletes válaszához csak egy apróságot tennék hozzá: ha azonos* gyártótól származó fékkar és váltókart vásárolsz, akkor a
marketingesek kedvénekcsillagok szerencsés állása esetén ki tudod használni a SRAM MatchMaker vagy a Shimano I-Spec rendszerét, ahol egyetlen bilinccsel lehet a kormányra rögzíteni a két kart (a SRAM rendszere esetén harmadikként egy Rock Shox lockout kart is), így helyet spórolhatsz meg a kormányon, és némileg szabadabban tudod a fékkar helyét állítani a markolathoz képest.* több neves fékgyártó (például Magura, Formula, Hope) egyes modelljei is MatchMaker kompatibilisek
#44106: a kategóriát illetően ebben az esetben "kissé" félrement a hozzászólásom, kellett nekem egy órával az írás elkezdése után elküldeni
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
---Lasali--- #44104 üzenetére
A fiamnak vettem egy bicót amin eltörtek a marokváltók. (3x6-os)
Arra szeretnék valami egyszerű bajuszváltót.
Köszi!
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Doki-HUN1978 #44102 üzenetére
Nagy általánosságban elég csak ezekre. Shimanonál a bowden húzás a hátsó váltóknál elvileg ugyan az, kivéve a 10 es MTB rendszereket, mert ott többet húz hogy pontosabb legyen. Ugyan ezért nem jó a sram a váltókar a shimano váltóhoz mert az 1:1 húz míg a shimano felesbe nyomja, 2:1 el, kivéve a 10 es MTB rendszereket.
Nagyokos nagykeresek a múltkor megtévesztettek minket azzal, hogy az országúti hátsó váltóhoz nem jó az MTB váltókar, pedig de és ezt így is tudtuk (kivéve a 10 es ugye..). Viszont az első országúti váltóknál van még egy anomália, ami nem teljesen tiszta, hogy van kétféle váltó shimanoban, az egyiknek hosszabb az erőkara, aminek a végére a bowden berögzíted, míg a másiknak rövidebb, pedig ugyan arról van szó. Majd ezeket ki kell próbálgatnunk egyszer, mert míg nem jön szembe egy ilyen addig nem jössz rá mivan, mert leírás meg kb sehol semmi, egyébként lehet az lesz a válasz rá, hogy az egyik két tányéros a másik meg 3 ashoz jó, de lehet ökörség.
Minden esetre pl 9 es váltókart akarsz, és nézel valami régebbi 9 es deore, lx-et, xt-t, bármit, vagy újabb acerát, kategórián kívülit, azok simán jók az összes 9 es shimano hátsó váltókhoz. Csak a 10 essel lesz probléma de ottis csak az MTB nél, mert a 10 es outi hátsó váltót is ki kell kezelnie faszán a 8-9 es mtb karnak. -
Szakbarbár
aktív tag
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
---Lasali--- #44086 üzenetére
A váltókar vásárlásánál elég csak a gyártmányra és a fokozatokra figyelni, vagy más okosság is?
Köszi!
-
Atesz 666
aktív tag
válasz
lsebestyen #44100 üzenetére
-Úgy bizony..
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- DELL Gamer PC // i5-7500 // 16GB DDR4 // GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 // 256GB M.2 SSD // 500GB HDD //
- Clubsport Tableclamp
- ITX budget gamer - Asus Prime, i5 12400F, 16 Gb, 1 Tb, RTX 2070, CH160, 650W SFX
- LEGO Super Mario 71424 - Donkey Kong lombháza kiegészítő szett
- Új Xiaomi Mi Airdots 2 Bluetooth headset eladó
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest