Hirdetés
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Fotók, videók mobillal
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz
Mr.Csizmás #49708 üzenetére
haverom doglozott olyan helyen, ahol ezeket az angliai bálákat válogatták. nem csak aprópénzt, hanem napszemüveget, mobilt, meg még az isten tudja mit nem találtak a ruhák zsebeiben....
-
válasz
Mr.Csizmás #49557 üzenetére
Na ja, volt egy sejtésem, hogy feleslegesen mentem el most a CAMPONA-hoz is.
Máskor majd figyelmesebben olvasok.(#49560) tamas3211 - Köszi Tomi! Írtam a FB-on.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #49564 üzenetére
Nem, álló helyzetben nem tudom reprodukálni, akkor sem ha rázom, mint a diófát. Első körben én is arra gondoltam, hogy lötyög valami, de rángatásra semmi sem történik. Csak nagyobb tempónál (30km/h felett) jön elő. Olyan mintha az első kerékagy vagy a kormány felől jönne.
A másik meg a hajtókar felől (mi annak a "tengelynek" a neve ami a két hajtókart köti össze?), szóval valahonnan onnan. Ezt lehet szét kellene szednem, mert laikusként azt mondanám, hogy valami elkopott, mert ez csak terhelésre (nehezebb fokozaton) kezd kotyogni meg durvábban kattogni. Könnyű fokozatban zajtalan az óránként egyszer eleresztett kattanást leszámítva.
Oké, ez csak az olcsó munkába járós bringám, de jobb hiányában "edzésre" is ezt használom, nem akarok valahol az isten háta mögött lerohadni. Az irodából még haza tolom (3 km), de azért széjjel gyilkolni nem akarom.
Szerk: Többieknek is köszi a tippeket. Lehet szerviz lesz belőle. Összegányolni nem akarom. Mondjuk kétlem, hogy találok olyan szerelőt aki hagyná, hogy végignézzem az operációt, hogy később esetleg magam is karban tudjam tartani.
-
cekkk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #49554 üzenetére
Lekellet volna fényképezni
Na de mindegy is végül is
-
cekkk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #49551 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy ez WD40 volt, csak különböző dolgokhoz ajánlották őket.
A Metróban láttam tegnap. Meg is lepődtem rajta. -
cekkk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #49544 üzenetére
Én láttam most olyan WD40et amit lánckésre is ajánlotta, ilyen zöld volt a közebe a doboznak. Volt ott vagy 3 féle az eredeti WD40en kívül.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Mr.Csizmás #49544 üzenetére
WD-40 főként mosásra, ha a "kiöntős" verziót nézzük.
Kicsit ugyan ken is, de hamar megszűnik a hatása.
Utána én TF2 spray-t használok (mosás után és ismétlő kenésre). -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #49277 üzenetére
Kell a francnak gépkarabély. Az U-lakattal akkorát lehet odasózni, hogy nem lesz kedve folytatni a vitát.
-
válasz
Mr.Csizmás #49261 üzenetére
Hót mindegy. Jól érezték magukat és kész. Illetve a kellő helyekre is eljut, hogy van igény több/jobb minőségű kerékpár sávokra (utakra).
Mellesleg nincs autós kerékpáros gyalogos buszvezető. Csak ember. Amíg nem így éltek, addig szerintem szívni "fogtok" (akinek nem inge ne vegye magára) az autósok miatt.
Mostanában nem is anyáznak nekem, nem dudálnak, csak napi max egyszer. Azt is csak a főúton szoktak, hogy takarodjak mert nem lehet ott bringázni, persze tiltótábla nincs és máshol nem is mehetnék, mert kerékpár út sincs, de nembaj. Szóval szerintem sokat fejlődtünk és látni a javuló tendenciákat. -
cekkk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #49189 üzenetére
Közben megtaláltam, csak barátnőm KRESZ könyvében már nem volt rendesen leírva
(11) Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog-és kerékpárutat jelöltek ki a kétkerekû kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog-és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem fõútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog-és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek - ha a közúti jelzésekbõl más nem következik - a kétkerekû kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.
-
cekkk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #49184 üzenetére
A kijelölt utat jelenti, de nincs megfogalmazva az, hogy a vele párhuzamosan futó főút vagy egyéb bármilyen utat nem veheti igénybe, persze ha a főút alatt van tiltó tábla az megint más eset.
-
cekkk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #49176 üzenetére
Én viszont tegnap nem láttam ilyen táblát csak a két bicikliút jelzőt. Vagy ha már az kint van akkor az a tiltást is jelzi?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #49178 üzenetére
Van egy felújított Condor országútim, de nincsenek rajta drága alkatrészek (majdnem minden gyári). Az összértéke a bringának 30k körül van. Egyrészt érzem is, hogy ez nem lesz elég arra, hogy "komolyabban" tekerjek vele, másrészt igénylem azt, hogy le tudjak térni az aszfaltról is. Ezzel járok munkába (napi 6 km), arra jó, többre már csak akkor ha ráköltök nagyon sokat. És akkor még mindig csak az aszfalthoz vagyok kötve.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #49171 üzenetére
Mert nem tudom most egyben megfizetni. Munkába meg nem járnék ezzel, nem akarnám a "drága" bringát kint hagyni egész napra, ezért van az olcsóbb (30k értékű) darab. Azt is féltem, mert az is pénz volt, de kevésbé féltem, mint egy 80-90k értékű bringát féltenék.
-
cekkk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #49173 üzenetére
Mondjuk a 48as ami jön be Debrecenbe. Tudom ott van bicikliút mellette, de azon meg haladni nem lehet, mert 10 méterenként van benne hiba
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #49169 üzenetére
Nem csak városba lenne. Kb 70% aszfalt és 30% könnyű terep lenne. Ezért akarok crosst. Sajnos új esetében nem nagyon látok ennél olcsóbbat, ami meg drágább az már sajnos nem bevállalható jelen pillanatban úgyhogy nagyjából a 80k környékére vagyok kényszerítve.
Mondjuk azt a részét még nem gondoltam át, hogy hova a bánatba fogom tenni, két bringa már van a lakásban (barátnőmé és az enyém), több már nem nagyon fér el.
De azt tudom, hogy kell valami amivel el tudok szakadni az aszfalttól alkalomadtán, de az országútizást nem szívesen adnám fel. Meg az mondjuk nem egy drága darab, az a melóba járós.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #49167 üzenetére
Azért én maradnék a relatíve könnyű kivitelnél. Tudom, hogy a teleszkópok ebben a kategóriában inkább dísznek és nehezéknek vannak, de jövőre lecserélném. Most már azzal is beérném, ha az országútival ellentétben egy-egy nagyobb döccenőt képes lenne minimálisan csillapítani.
Tegnap azt hittem, hogy kiszakad a karom amikor egy kátyút akartam kerülni, erre egy idióta kilépett elém az útra, pedig csengettem neki, meg rá is szóltam... hát választhattam vagy nekimegyek, vagy bevállalom a kátyút. Azóta is kotyog valami a stucni felől. De nyolcasból sikerült megúszni egy nagyon apróval, még simán korrigálható. Meg nem tudom van-e összefüggés, de a hajtás is elkezdett kotyogni amikor nehezebb fokozatba váltok. Amikor tekerem akkor, mintha a csipet csapat kalapálna. Visszaváltok könnyebbe és megszűnik a hang.
-
válasz
Mr.Csizmás #48966 üzenetére
Jam.
Igazából telópumpa a villához és a taghoz, ha út közben át kellene hangolni őket, de mivel autószelepes, ezért vész esetén a kerék is felfújható vele, és így nem kell két külön eszköz.
venember83: olyan 6-7 perc alatt simán fel lehet vele fújni egy kereket.
Hozzáteszem (kopp-kopp-kopp), évi átlagban 1 db defektet szoktam kapni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #48952 üzenetére
Pár napja majdnem kivasaltam egy kis vakarékot. Amúgy állatbarát vagyok, de ki nem állhatom a neveletlen, kis testét agresszióval kompenzáló, gyenge idegrendszerű szobacirkáló kutyákat, amik ha kiszabadulnak a szabadba, akkor mindennek és mindenkinek neki akarnak menni.
Az egyik ilyen beszaladt a kerekeim alá, nagy mázlija volt, hogy a kettő között pont átbújt, mert ha a 85 kilómmal és a bringával átmegyek rajta, akkor nem biztos, hogy a gerince kibírja.
Erre még a kedves gazdi kezdett ordítozni, hogy "Rohadt barom, majdnem elcsaptad a kutyámat!". Én meg visszafordultam és úgy lebasztam, hogy idegbeteg, agresszív kutyáról ne vegye le a pórázt, hogy rögtön befogta. Láttam már a könyéken ezt a kutyát, majdnem megharapott egy kislányt, úgy kapta fel az anyja, erre az anyja nadrágjának esett neki. A gazdi meg hagyja, hogy idegeneken élje ki magát... gondolom addig sem otthon rágja a bútort.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #48947 üzenetére
Nem értettem félre és én is egyetértek azzal, hogy oda kell figyelni a többiekre akkor is ha mi szabályosan közlekedünk. Mellesleg a KRESZ megköveteli, hogy mindig felkészült legyél a baleset elkerülésére, amihez hozzátartozik, hogy akkor is figyelsz és nyitott szemmel jársz, amikor teljesen szabályosan közlekedsz. Szóval ilyen szempontból ez kötelesség. Nem opció.
Én nem bízom a többiekben az utakon és ennek megfelelően kezelem őket. Ma reggel is volt egy hülye pina egy vadonatúj Golfban, nem lehetett több 17-18 évesnél, totál friss jogsi, egyebek. A kereszteződésben nem volt kirakva elsőbbséget vagy annak megadását jelző tábla, de tudtam, hogy nekem van elsőbbségem, de inkább megálltam biztos ami biztos, mert már fordult rá a kereszteződésre, erre ez a hülye a kellős közepén satuzik és néz rám, gondolom leesett neki, hogy meg kellett volna adni nekem. Én intettem neki, hogy elengedem őt, erre csak mosolygott és visszaintett. Gondolom azt hitte kikezdek vele...
Éjsötét ostobaság honol egy csomó autós, bringás, gyalogos fejében.
Múltkor a haverommal mentünk autóval, amikor nekünk volt elsőbbségünk, de egy kerékpáros koppant a hátsó ajtón. Mondtam a haveromnak, hogy ha egy másodperccel később érünk a kereszteződésbe, akkor ez a szerencsétlen barom a kerekek alá teker. Erre csak vonogatta a vállát és azt mondta, hogy az ő baja, mert ő volt szabálytalan. Itt a bringás volt a fő ludas, de ilyen mentalitással sem lehet vezetni... és ha valaki babakocsival lép ki eléd szabálytalanul akkor meg nem állsz meg mert a babakocsis a szabálytalan?
-
beci
őstag
válasz
Mr.Csizmás #48825 üzenetére
Holnap hozzák is,tegnap megrendeltem.
Köszi.
Elfogadható árú pumpát tud valaki?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #48936 üzenetére
Sajnos ilyen a forgalomban való részvétel. Én mindig azt mondom a barátnőmnek is, hogy még gyalogosan is, ha neked van zöld lámpád, akkor is körülnézel mielőtt az útra lépsz, pedig a KRESZ szerint neked van ilyenkor jogod keresztezni az utat és az autósnak meg kötelessége megállni... Nem mindig hallgat rám, pedig volt már, hogy felült egy motorháztetőre... csak két méterrel később állt volna meg az autó, akkor most ő nincs többé.
De hány és hány hullát láttam már, akiket idióta autósok csaptak el, miközben szabályosan sétáltak volna át.
Az autó ugyan ez... hiába van egy útszakaszon elsőbbségem, ha nem látom be, hogy oldalról belém vágódhat-e valaki, akkor inkább lassítok. Lehet ezt óvatoskodó nagypapás tempónak nevezni, de a barátnőm apja és két másik autóban ülő egész családok haltak meg amikor szabályosan haladtak egy gyorsforgalmi úton és egy bekötőútról egy túlzsúfolt Lada (khm...) elsőbbségadás nélkül hajtott fel. A mérleg: 7 halott (a Ladában csak könnyű sérülések), 5 összetört autó és megannyi összetört élet.
Én bevallom, hogy sűrűn van halálfélelmem az utakon, mert rengeteg az idióta barom akiken látszik, hogy leszarják a KRESZ-t vagy nem is ismerik, de még a saját korlátaikat sem. Az életem meg fontosabb annál, mintsem kerekesszékben vagy a síron túlról bizonygassam, hogy én haladtam szabályosan. Van nem egy olyan autós ismerősöm akik ugyan szabályosan haladnak, de soha nem figyelnek a többi baromra. Úgy vannak vele, hogy ha beléjük mennek, akkor úgyis neki lesz igaza. Mondom nekik, hogy oké... neked lesz igazad ha túléled, de elég csak egyszer elpatkolni, aztán akkor magyarázhatod akinek akarod, hogy márpedig te voltál a szabályosan közlekedő, te voltál aki nem ivott, te voltál akinek az autója megfelelt a műszaki előírásoknak, stb...
Persze ezzel nem a bringás nőt szeretném leszólni, ő az aki nem tehetett az egészről, mégis az életével fizetett. De abban egyetértek veled, hogy "szamár szenved, okos enged". Inkább te figyelj jobban a barmok helyett is. A bringás, motoros és a gyalogos meg amúgy is csak puhatestű, nincs gyűrődő- és energiaelnyelő zónákkal rendelkező acél páncélunk.
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #48936 üzenetére
Tegnap hazafelé a Veres Péter úton lefele elém is kigurultak....
Épp hogy le tudtam lassítani 30-rólFigyelni kell, mert mi "törékenyebbek" vagyunk.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Mr.Csizmás #48850 üzenetére
Nem, azokat visszavonta a cég.
Szó nélkül, térítésmentesen. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Látom megtetszett, amit tegnap mutattam!
Nálunk évek óta jól szolgál egy ilyen Kryptolok lakat, egyszer fújtam be WD-40-nel a zárat rajta. Csak úgy, nem volt rá szükség, nem akadt v. ilyesmi. -
beci
őstag
válasz
Mr.Csizmás #48838 üzenetére
-
beci
őstag
válasz
Mr.Csizmás #48832 üzenetére
Ok.Csak fogalmam sincs mi az...
Ugy gondoltam az csak a lakat tartó. -
Muton
addikt
válasz
-
beci
őstag
válasz
Köszi.
Ez elfér a vázzal 1 szintben,hogy ne lógjon ki oldalra?
A sodronyt külön kell szállítani,vagy a tartóra az is felfogadható? -
cekkk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #48772 üzenetére
Köszi!
Még rá kell jönnöm, hogy ezt, hogyan használjam.
Meg is van.Nekem valami gát rémlik,hogy gáton csináltak valami bicikli utat. De ha hülyeséget beszélek szóljatok
-
zoli03
őstag
válasz
Mr.Csizmás #48712 üzenetére
Ismerősöm autófóliázónál vett átlátszó fóliát. Ha az autón kibírja, akkor a biciklin se lesz vele gond. Amúgy mondta, hogy szokott néha bicikliket is fóliázni, szóval ha bemész valamelyikhez, biztos tudnak majd ajánlani megfelelőt.
-
válasz
Mr.Csizmás #48708 üzenetére
Autósboltokban, illetve, ahol táblákat árusítanak, rendszerint kapható többféle fényvisszaverő motyó. Én a felnire ragasztottam, így prizmaként funkcionál, csak sokkal hatékonyabb (meg könnyebb
).
-
zack
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #48397 üzenetére
Fogalmam sincs. Nekem is a csajom mondta. Gondolom koponyaalapi törés. Általában ez a biciklis halál leggyakoribb oka. Döngetnek lefelé a hegyről pár cm-re a fatörzsektől... Egy apró hiba és már le is fejelte az egyiket.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #48283 üzenetére
néztem én is. passz. gondolom mert a legkisebb kryptolook. de az evo mininél képek alapján lényegesen nagyobb, már az a méret, amivel szerintem nem okozhat logisztikai problémát a lakatolás. az evo-val néha trükköznöm kell.
pengemetal:
xylevi:
igen, szerintem 60-ba el eleht hozni, talán érdemes is. amúgy tatabánya annyira nem vészes táv, csak látatlanban nem tudhatod ugye, hogy érdemes lemenni. a matts 10-ből is lehetne alkudni.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #48280 üzenetére
amit az előttem szólók beszéltek. kryptonite alsóbb szegmense, 6-8k körül. ez kb. pariban van a géppel. keeper széria a minimum, az 6k, de én lehet, hogy beneveznék egy kryptolook-ra, az már 9, de egy jó lépés előre.
pengemetal:
te géped volt? uh, degáz, sry
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #46594 üzenetére
Miért előre raknád a kisebb ellenállásút? Hátul szinte kétszer akkora a terhelés a keréken.
És előre kell olyan gumi, ami elboldogul a legtöbb felületen.
Szóval pl. ha hátulra slick menne, akkor előre semi slick-et raknék.
Amúgy így is tettem.
Én városi gépen elől CST 1446, hátul meg CST 1218 van. És tökéletesen bevált. Az első még sosem hagyott cserben a jégen kívül sehol. A hátsó meg suhanósabb, cserébe korrigálom, ha megcsúszik vmin.
Ezzel az összeállítással gond nélkül mentem már sáros turistautakon is, ahogy döngölt földúton, aszfalton, járdaszegélyeken, kátyúkon, hóban, jégen is. -
D.Orion
veterán
válasz
Mr.Csizmás #46597 üzenetére
Jaj bocs, este van már nekem nagyon.
Ésszerű határok között igen, járható út a két különböző gumi, maximum furán néz ki a kerékpár tőle.
fpeter07: Mennyiért is? Na, szerintem azért a pénzért mondhatni nincsen. Nem egy járható út átlagembernek.
-
fpeter07
veterán
válasz
Mr.Csizmás #46594 üzenetére
Terepviszonyoktól függ. Városba szerintem nem kell különösebben variálni. Terepen általában előre rakják a nagyobb fogódzóképességgel megáldott gumit, hátra pedig egy kevésbé durvábbat. Ez a kérdés a versenysportban igazán érdekes. El kell dönteni, hogy a biztonság a fontosabb, vagy a súly és a gördülési ellenállás.
(#46595) D.Orion: De van.
Fotokromatikus lencsének hívják.
-
Def26
félisten
válasz
Mr.Csizmás #46411 üzenetére
Na ez fasza, egyszerű.
Meg is mutatom neki.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #46223 üzenetére
Doki-HUN1978:
én is hidraulikus tárcsát raktam volna fel, ha már ilyen komoly a gép. első teló nincs, ez merevvilla.
-
válasz
Mr.Csizmás #46187 üzenetére
köszi!
jó lesz ez akkor -
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #45843 üzenetére
Még feltételes. Meg hogy egy darabban ér-e ide.
Gondolom biztos, mert nem ez lesz az első biciklijük. Még egy hét és talán meglesz a pénzem rá végre.
Amúgy két futárcégnek is írtam mind a kettő ennek többszöröséért akarta hozni, utánvét nuku és arra hivatkoztak hogy a futószalagon nem fér el ezért nem garantálják hogy tudják kézbesíteni. -
Def26
félisten
válasz
Mr.Csizmás #45771 üzenetére
Jól van ne aggódjatok. Holnap esni fog.
[link]
deicide:
kelet az nekem =anyóssal. Nem izgat. -
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #45433 üzenetére
Szentes - Észak Balaton.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #44840 üzenetére
Ja, aztán majd lesel, ha miattam szétesik alattad a bájk
-
tomek017
tag
válasz
Mr.Csizmás #44649 üzenetére
Ezzel foglalkozó műhely.
Köszönöm a véleményt, tényleg nem éri meg. -
fpeter07
veterán
válasz
Mr.Csizmás #44616 üzenetére
Egy ilyen hegyes tájon biztosan elő fog fordulni, hogy egyszer hegyre vezet az út, ráadásul sokáig. Na akkor én nem irigykednék.
-
rii
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #44289 üzenetére
az ilyenek zártak:
de az úton irdalmatlan zaj keltkezik a füled mellett .... mivel -gondolom- nem kültéri használatra lettek tervezve ....
-
rii
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #44281 üzenetére
sisaknál arra vigyázz, hogy ne beltéri legyen ... a menetszél miatt
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #44277 üzenetére
+ kerdesek:
- sisakra lenne szuksegem, ami zartabb valamennyire, nem olyan alien feju nyitott
- lakat lenne jo (kripto...?)
- hatulra tura mikulas zsak, csomagtartora teheto, ikertaska?ezekbol mit javasoltok?
-
presbazsi
tag
válasz
Mr.Csizmás #44189 üzenetére
Igen, ez az én fejemben is megfordult...
egyenlőre nem tudom feladni, nem tudom elengedni a reményt. Nem érezném jól magam, hogy nem tettem meg mindent.
-
rii
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #44189 üzenetére
mesélték, volt olyan, hogy követtek egy suzukikra specializálódott autótolvaj bandát, .... figyelték amint felpakolták a lopott járgányt a teherautó rakterébe, majd küvették, hogy hol áll meg.
mikor kb. 30 pecr mulva megállt a teherautó, rendőrök körbevették, mindenkit kiszállyítottak, és benéztek a raktérbe, a kocsi minden alkatrésze már dobozolva volt
)))-.
akkor egy kerékpárt hogy szétkaphatnak már
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #44140 üzenetére
-
bubi92
őstag
válasz
Mr.Csizmás #44140 üzenetére
mijazafék
amúgy a lassítás se lett volna túl szerencsés, mert akkor meg egy ikarus támogat meg hátulról.
-
Frozzy
őstag
válasz
Mr.Csizmás #44123 üzenetére
fúú srácok most nagyon letörtétek a szarvamat
tökre örültem, hogy végre találtam egy olcsó kerékpárt erre meg elviekben semmit sem ér :S
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Mr.Csizmás #43902 üzenetére
Hát ha egész álló nap DH-zol vagy 4X-ozol, akkor persze
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #43905 üzenetére
Ha nyomod közben a fekvőtámaszokat, persze, hogy erősödik...
-
szki
őstag
válasz
Mr.Csizmás #43902 üzenetére
Mellizmot nem, de hasizmot, és csípőizmot lehet. A felsőtestemet ház körüli munkákkal erősítem már 35 éve. Főként fa fűrészeléssel, hasogatással. De most elfogyott egyelőre az ilyen meló. Most gondolkozok, hogy a rövid, azaz a 15 km-es futásaimat 2x2 kg-os kézi súlyzóval kellene végeznem.
-
Auratech
őstag
válasz
Mr.Csizmás #43877 üzenetére
Például a Metróban 1400-ért lehet egy kiló metrós diákcsemegét venni. Sokáig kitart és kiváló Mg, K, Ca... Fe. forrás. Ja és nagyon sokáig kell rágni, mert nehéz étel majdnem egészben lenyelve...
-
fpeter07
veterán
válasz
Mr.Csizmás #43809 üzenetére
Az árra gondolsz nem? Csak mert ha a forintot olcsóbban kapod meg, akkor a tőzsdén a helyed, nem holmi használt piacon.
-
tomek017
tag
válasz
Mr.Csizmás #43809 üzenetére
Egybe van. Szerintem jó, igaz el kéne egy jobb teló, bár attól függ hol jársz vele.
Főleg ha olcsóbban megveszed, jó vétel lehet -
pengemetal
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #43802 üzenetére
Azt hiszem munkavédelmisek között van olyan, amibe dioptriás lencsét is lehet tenni (nem igazán vagyok otthon a témában)
-
D.Orion
veterán
válasz
Mr.Csizmás #43802 üzenetére
Arra még sok is, hogy ha nem esel el vele.
Egyébként még szerencse, hogy nem erdőben, hegyről lejövet sűrű fák közt vezető úton akarod csapatni civil kukker nélkül.
-
D.Orion
veterán
válasz
Mr.Csizmás #43798 üzenetére
No míg szerkesztettem az előzőt addig megszületett ez a hsz-ed is, de az előbbibe már nem tudok szerkeszteni.
Faternak olyan szemüvege van, hogy fényre sötétedik a lencse + egy mágnes pánttal tud rá rakni még eléje egy külön erre készített napszemüveget. Maga a fényre sötétedő lencse és a spéci mágneses keret + napszemüveg kijön olyan 40-50K-ból. Apumnak drágább volt, mert neki a rossz szeme miatt spéci lencsét kellett készíteni, 130K-nál állt meg a történet nála.
De ha "csak" egy egyszerű lencse kell fényre sötétedőben, akkor az kifizethető kategória.
-
pengemetal
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #43795 üzenetére
A Pulsafe XC-t is sokan dícsérték, ez is cserélhető lencsés munkavédelmi.
-
Syd69
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #43795 üzenetére
Akár pl Uvex is van
-
rii
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #43781 üzenetére
jó árban van
ez nem karcolódik? -
madmike
őstag
válasz
Mr.Csizmás #43781 üzenetére
Ebben mi ennyire vicces?
lsebestyen: találkoztam azzal a papirral,de tökre nem egyértelmü, hogy mit kell hajlitani, a lencsét vagy a keretet... Mindegy,most egy ideig ugyis csak az átlátszó kell, addig bátorságot gyűjtök a cserére
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #43773 üzenetére
Na majd az új!
Este megnézem a bolhás linkeket rendesen.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #43771 üzenetére
Enyém tip-top gép, potom 110k-t költöttem már rá, de a hátsó felniben akkora tojás van, ami úgy veri a hátsóm, mintha egy buzibárban téged kocogtatna minden vendég. 4k egy felni, nincs pénzem kicserélni
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #43751 üzenetére
Hoppá hoppá. Még a végén lehet, hogy nem 5 év múlva lesz meg az XC gépem? Micsoda tipp, köszi.
-
maross
nagyúr
válasz
Szabadido reszen levo penzre siman lehet venni. Masrol sajnos nem (legalabbis nem talaltam olyan helyet).
szerk: mondjuk en azt gondoltam minden nagyobb boltban elfogadjak...ezek szerint nem, ki kell keresni oket.
-
rii
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #43763 üzenetére
jai'gen? betonozott?
még nem mertem benézni
azért a villamos nem viccel -
deicide
veterán
válasz
Mi annak idején üdcsicsekkre "vettük". Kibérelted a járgányt x időre (de persze visszadátumozva, hogy a bérlet aznap már le is járt), x forintért (ahol x=a csekk értékével) és az árkülönbözetért megvetted a "használt" biciklit
-
szki
őstag
válasz
Mr.Csizmás #43669 üzenetére
Hát, szerintem meg bicajozáshoz bicajos cucc kell. Farmerban/szövetnaciban bicajozni lehet, de hosszabb túrára alkalmatlan. A téli bicajos nacim például elöl szélálló, de hátul meg szellőzik. A farmeren meg átfúj a szél, és ott dörzsöl ki, ahol a legkellemetlenebb.
Használt ruhásnál én már rengeteg sport cuccot vettem. Vadi újakat is pár száz forintokért, amit a boltok 20-30 eFt-ért mérnek. De ez nem is Bp. -
lsebestyen
addikt
válasz
Mr.Csizmás #43655 üzenetére
Én a schwalbe land crusier-t.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Mr.Csizmás #43602 üzenetére
Gondoltam h elsütöd
(#43603) zoli03: hát ez vlmi gyönyörű
-
lsebestyen
addikt
válasz
Mr.Csizmás #43599 üzenetére
Te meglépnél vele
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #43576 üzenetére
Akkor a 17-es bringa kicsi lesz számodra.
19 colban nézelődj!Mindenki mást. Van aki olajat, van aki zsír sprayt és van aki lánc sprayt.
Mindegy melyiket használod ezek közül, lényeg, hogy rendszeresen tedd. (és ne csak évente) -
belaazallat
addikt
válasz
Mr.Csizmás #43565 üzenetére
Kelly's-t választanám. Viszont az 170cm körüli testmagassághoz ideális. A másik 180+.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Mr.Csizmás #43397 üzenetére
Az első drága, mert újonnan 10k-val kerül többe, a másodikról meg már nyilatkoztak..
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #43392 üzenetére
-
Bati0501
őstag
válasz
Mr.Csizmás #43385 üzenetére
Az ő bringája olyan mint vmi ezer éves szovjet harckocsi...elpusztíthatatlan.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #43381 üzenetére
Udvarban vagy lakótelepen? (mert nem mindegy..)
Ha lakótelepen, akkor nagyon olcsó pénzért vegyél,mert gyorsan ellopják.
Ha kertes ház udvarán tartanád, akkor ponyvát neki, de elég egy nylon is. -
Eagl3
veterán
válasz
Mr.Csizmás #43381 üzenetére
Én csak annyit tudok ez esetben javasolni, hogy drága bicót ne vegyél.
-
Gergő_
őstag
válasz
Mr.Csizmás #43237 üzenetére
Ehhez én sajnos nem értek, de szerintem alapvetően nem kell semmi extra, a lényeg a napi tekerés, legalább 15km nálam. Tudom ez egyáltalán nem sok, de nekem pl bőven elég.
Én sok túrórkémet eszek, talán ez segít valamit de én nem vagyok fit. Banán,gyümölcsök, rengeteg rost. Izotoniás italok.A csirkemellet és húsokat személy szerint kerülném, ezek mesterségesen modósított szennyezett alapanyagok, inkább sok hal szerintem.
Deicide kollega az aki azt hiszem 20-30kg-tól szabadult meg sikeresen, jobb tanácsokat tud adni.
Ja, ne várj sokat a tél végére szerintem, szerezz be egy olcsóbb bicajt ami azért bírja és kezdj el naponta tekerni. -
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #43247 üzenetére
Véleményem szerint nem, de nem vagyok orvos.
Ez számomra úgy hangzik mintha a mézet szeretnéd "kiváltani" valamivel. Ez is valami páratlan "kincs" lehet úgy gondolom. -
emre
veterán
válasz
Mr.Csizmás #43058 üzenetére
egy másik lehetőség, egyébként "B"
-
sanzi89
addikt
válasz
Mr.Csizmás #43058 üzenetére
Én a B-t választanám, még akkor is, ha felszereltségben alacsonyabb kategóriás a többinél. Az elsőt sztornóznám, a teleszkóp szerintem ilyen szinten csak nyűg lesz. Igaz a GIANT azért név, a felszereltsége jó,, igaz nem mai darabok, meg kellene nézni, hogy minden klappol-e (váltás, fék, hajtás). A második alap felszereltségű, de újabb, modernebb, könnyebb később fejleszteni, de városi használatra szerintem ez a szint is tökéletes. A harmadik véleményem szerint túlárazott, még ha jó állapotban is van, de felszereltségét tekintve a leggyengébb darab. Az utolsó is régebbi felszereltséggel rendelkezik, de jó állapotban van. Én csak azért nem ezt venném, mivel nehezebb fejleszteni később, bár árban elég jó ajánlat. Ha tényleg nincs gond semmivel jó ajánlat lehet, 30k környékén nehéz értelmes bringát találni.
-
bubi92
őstag
válasz
Mr.Csizmás #42900 üzenetére
lánc, sodrony, gerinclakat, beton.
láncon és a u-lakoton kívül a többi hanyagolható csak dísznek jók.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Mr.Csizmás #42890 üzenetére
nekem is meg havernak is kryptonite lakat van, es nagy jo. van rajta egy bevonat amitol nem cseszi szet a bringat. szoval csak ajanlani tudom.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Mr.Csizmás #42189 üzenetére
Brennbergbányáról mindig az jut eszembe h kva másnaposan kellett 12km-t futnom egyhuzamba
Persze fel hegyre, meg le...
-
lsebestyen
addikt
válasz
Mr.Csizmás #42175 üzenetére
hatso tarcsafeknek nincs sok ertelme egy jo v fek ezerszer tobbet er
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #42175 üzenetére
És ha veszel használtan egy komplett bringát és átépíted a saját vázadra?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #42162 üzenetére
Ekkora egy szar oldalt!!
Direkt mentem volna flame war-t indítani arra a blogra, erre még a most létrehozott t-online accommal meg nem enged belépni. -
deicide
veterán
válasz
Mr.Csizmás #42162 üzenetére
Ludsimon világhírű lett, már a BKV figyelőn is fenn van
-
válasz
Mr.Csizmás #42150 üzenetére
Talán ez az utam közelíti meg legjobban azt a környéket. Nyergesújfalu-Zsámbék szakaszon van mit mászni. Lehet tőle combosodni az biztos.
De Zsámbék-Perbál-Tinnye-Úny-Máriahalom-Bajna-Szomor-Zsámbék szakasz is tele van mászókákkal. Talán egy kicsit lazábbak, mert hosszabb szakaszon van ugyanaz a szint. De pl. Máriahalomtól Epöl felé borzalmas az út. Régi beton lapokból van kirakva ami már rommá van töredezve. -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #42150 üzenetére
Üdv!
Nem pont arrafelé tekerek, de sokszor járok arrafelé motorral, nincs túl jó véleményem arról a szakaszról. Az aszfalt minősége kritikán aluli, a forgalom kicsi, de legalább száguldoznak az idióták. A Bajna és Gyermely közötti szakasz évek óta fel van marva, de semmi mást nem csináltak vele. Nyáron, a betakarítási szezonban tele van munkagépekkel az aratás miatt, olyankor a legrosszabb a közlekedési morál, mert senki nem szeret 30-al tötymörögni a traktorok mögött.
A domborzatról csak annyit, hogy meg fogsz combosodni ha arra tekersz -
hoffman_
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #39229 üzenetére
Hun lakol főnök? Pesten ebike.hu, bringabutik.hu az első, amit megnézek. Mondjuk ezek visznek máshová is, nem arról van szó
Csak a butik itt van helyben.
Kukira húzható kacat ezeken is van, meg kell nézni, hogy mik az igények, és mik az árak. ebike-nál figyelj oda a kosár színére, a piros az kukás, esetleg írj mailt, hogy lesz-e, ha rendelsz, de lehet, hogy hónapok kérdése... a hányás-zöld, sötétzöld és 24h jó.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest