Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fotók, videók mobillal
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
norbee2244 #34598 üzenetére
Már eladta ha jól értettem
-
válasz
TESCO-Zsömle #34593 üzenetére
Szerintem magára mérges! Azaz magának célozta
-
_seth_
veterán
Merida Matts TFS 300-V
Meglepően jó állapotban van pedig csak 56e forintomba került. Külsők teljesen országútisak, még minta is van mindkettőn bőven. A vázon karcok vannak persze mivel használtan vettem, korábban valaki javított is pár karcot a festésen de szerencsére semmi komoly pláne semmi ami mechanikai lenneHolnapi nap kap két számomra jobb gumit, végül az sem kizárt, hogy land cruiser lesz rajta. A Cateye lámpák megvoltak még az előzőről, egy mity 8-as óra szintén így azt is átrakom majd. A pedál ami rajta volt az egy vicc de ezt írták neten is róla, spd/sima shimano pedál került rá ezzel azért már jobb
-
norbee2244
senior tag
Huha ha tudnád nekem mennyit ment már a look stoplim és agyon van törve és szétvan szakadva és agyon kell sprézni ,de bírja. Még 1 éve vettem pedig tartalékba 1000 forintért egyet,de valahogy nincs humorom kicserélni pedig már darabos a másik nagyon meg lötyög tehát kénytelen leszek. Nah hajrá!
-
Köszi mindenkinek!
Fejben már eldőlt a dolog, ha valami technikai dolog beütne amit kétlek, mert ma full átnéztem a gépemet, akkor is végigtekerem csak akkor veszélyben a 600km.
Már teljesen összekészülődtem. Még egy két dolog kell holnap pl. szilikon spray, hogy ne idegesítsem a többieket a nyekergő LOOK stoplimmal. mert 1000-1500ankén cserélni kellene. De én inkább csak 4000-ként cserélem anyagi okokból.
Most azért egyszerűbb lesz, mert világosban biztosan sokan leszünk, itt most az a kérdés, hogy hányan akarjuk végig letolni a napot.
Ja és még az asszony még süt nekem csirke melleket.
Na most tolok még egy kis tejberizst még leviszem a blökit. Aztán 1-2 pohár bor, mert az izgalomtól nehéz lesz most elaludni, valamit az utolsó napokban lecsökkentettem a kilométereket is -azaz nem igazán vagyok elfáradva- aztán szunya. Mert egy 10-11órát kellene most aludnom. -
venember83
nagyúr
válasz
norbee2244 #34580 üzenetére
Vannak standard rangok, amiket x idő elteltével és y hozzászólás megírásával kapsz meg. Rangtáblázat. Egyéni rangod akkor lehet, ha túlléped a Jómunkásember szintet. Meg mostanság vannak ilyen-olyan egyedi rangok, pl Szakértő, Közösségépítő.
Nem mi szavazzuk meg, hanem a moderátorok, és nem mindegy, hogy hol szólsz hozzá. Mivel ez IT-vel foglalkozó oldal, a szakmai részen (hardver, szoftver témák) egy adott hozzászólás 1-nek számít, míg a fáradt gőz topikjaiban 0,25-nek, így számold a hozzászólásaid a linkelt rangtáblázat szerint.
-
norbee2244
senior tag
Hajrá Tomi!
Nekem a mai program 2 óra hegyi-állóképességi kevert volt holnap holnap után 5-6 óra állóképességit össze hozni 2 napból össze adódóan hétfőn picit regenerálódom kedden pedig betonkoszorút öntő edzés következik (
ezt űbereljétek) szerdán pedig megyünk 220-azni Simonnal ha minden igaz 1000-1500 szintet bele véve.
Cathfaern: A rangos kérdésem tényleg nagyon érdekelne. Ha privátban kifejted nekem az is elég.
venember83 : Tehát tegyük fel ha sokat publikálok illetve ide írok edzéselmélettel és egyéb dolgokkal kapcsolatban akkor kérhetem valamelyik rangot aztán vagy megszavazzátok vagy nem?
-
szki
őstag
válasz
Akkor bicajozzunk!
Tominak drukkolhatunk holnap a 24 órás tekerésen!Én kora este csak regeneráltam egy kis bicajozással, és úszással a tegnapi 18-as terepfutás után: [link] Holnap reggel egy laza 21-es jön futva. Este meg elferdülés buliban. Vasárnap meg egy kis szintezés esedékes bicajon (50 km, 1200 m szint).
-
ludsimon
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #34581 üzenetére
Mi köze a rangomnak az egészhez?
Te kezdted a kötözködést, nem én!Ha ez nem volt elég, akkor viszlát! Nincs több mondanivalóm ezzel a témával, személyeskedj máshol..
Csak a baj van ezzel a rohadt ranggal, le is kellene mondanom jó az alap PH! Kedvence, ezzel csak a **** kivan, mindenki belém köt napi rendszerességgel.
Egyébként ranggal kapcsolatban, ha már ez volt a személyeskedés tárgya:
Logoutos tevékenységem miatt kaptam, az miatt mert látták, hogy sok közös programot rendezek és rendeznék. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Engem hamar otthagynátok.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
ludsimon #34578 üzenetére
Miután kérdeztem valamit, értelmes válasz helyett ezt kaptam:
"De azért ügyi vagy, hülyeségeket tudsz válaszolni"A saját véleményed állítod szembe magaddal.
Bizonyára nem szereted magad ezért van így
U.i: Hogy lettél Te "közösség építő".
Elég annyi, hogy napi 200 hsz-t beírunk?! -
norbee2244
senior tag
válasz
Cathfaern #34579 üzenetére
Kerékpározzuk inkább le egymás közt asszem lenne nagy lihegés-fáradás már az egymás ellen harcolok részéről
. Tényleg ezek a rangok hogy vannak? Pl ha x hszt beír valaki egy topicba akkor automatice jár neki a rang vagy ezek egyéni dolgok? Ha én pl kérvényezném,hogy legyen "segédedző" a rangom v "karbonkerék" akkor egy bizonyos idő után vagy adott segítség után vagy "ha kiérdemlem" megkapnám?
Napfénysüti: Te nem vagy a kötekedők sorában én úgy érzem
-
Cathfaern
nagyúr
Eddig olyan nyugis és baráti volt ez a topic, muszáj ezt?
(sokaknak szól ez, messze több embernek, mint azt szeretném... ) -
ludsimon
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #34560 üzenetére
Nyilván ha már elfogyott az érv jön a személyeskedés, nagyon szeretem az ilyen embereket.
Inkább meg se szólaltál volna, bölcsebb is lettél volna. -
szki
őstag
válasz
venember83 #34574 üzenetére
-
SOAD19
addikt
válasz
Napfénysüti #34562 üzenetére
Nekem is kellett már kb. 2-3* felcipelni a bicajom a 10.-re, lift meghibásodás miatt az elmúlt egy évben, mióta panelben lakok. Még az a szerencse, hogy állítva pont befér a bicaj a liftbe, ellentétben barátom lépcsőházában lévő lifttel.
(#34570) Doki-HUN1978
Megerősítem, igen csak kifulladok én is míg felérek a 10.-re. Az 5-6. emeletnél jön az első szünet, aztán két emeletenként szünet, de csak felérek. Igaz, nem vagyok túlzottan edzett, meg a bicajom is elég nehéz, 13-14 kilo körül. Legközelebb kipróbálom a válra akasztós technikát, amit írtok. Eddig úgy cipeltem, hogy a felsőváz csővet megfogva emeltem fel a bicajt a vállamhoz, és úgy cipeltem. De, hamar bedurran, így az ember felkarja ill. válla.
-
norbee2244
senior tag
válasz
venember83 #34574 üzenetére
Ne is törődj vele..lerágott csont az egész már szinte.
-
venember83
nagyúr
Nem tanúsítasz túl sok empátiát a legjobb magyar terepbringás iránt, hogy finoman fogalmazzak. Mondanám, hogy nagyon rossz emlék számára, de semmire se emlékszik belőle. Csak azért tegye ki, mert fura pózban kapta el a kamera? Van elég fényképe magáról, talál megfelelőbbet.
-
amargo
addikt
válasz
venember83 #34555 üzenetére
Simán!
Kis esés technika a fejvédésre, amikor már kinézted a leszálló pályát a tekinteteddel, akkor érdemes a fejet leszegni és akkor nem arccal csapódik be az ember.
dqdb: Munkahelyen, amikor magam mellé vittem én is 5 emeletet cipeltem, otthon csak 2-t kell
"Lépcsőn, főleg ha nagyon szűk, szerintem nem vállon kell vinni a bringát, egyik kézzel a kormányszárt fogom, másikkal közvetlenül a nyeregbilincs alatt a nyeregvázcsöve"
Én a vállamra szoktam akasztani a nyeregnél. -
dqdb
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #34570 üzenetére
Igaz, nem a kilencedikre, de sok emelet magasra napi rendszerességgel cipelek fel egy 11 kg környéki bringát lépcsőn, sokszor 8-9 kilós hátizsákkal kiegészítve. Ha rohansz, mint az őrült, persze, hogy KO leszel a végére. Ha szépen, kényelmesen haladsz, akkor a pulzusod is alig emelkedik, mindkét esetet direkt megnéztem, amikor volt rajtam pulzusmérő.
amargo: a track rém egyszerű: tekerj a Diós-árkon végig
-
Doki-HUN1978
senior tag
-
szki
őstag
válasz
Packersbay #34548 üzenetére
Buli után reggel ébredtem én már úgy koleszban, hogy fogalmam se volt ki hányt a szoba közepére. És a 2 szobatársam se tudta. Végül a hányás tartalma alapján azonosítottuk a tettest
(#34553) ludsimon: Épp Bp.-en leszek szerdán kocsival. Szóval ez a pécsi túra kilőve, pedig én oda hazajárok. Jó utat!
(#34554) ludsimon: Nekem a másik kép jobban tetszik róla. Kitehetné a FB-ra profilképnek, amikor tigrisbukfencben átrepül a kormányon
Psych0 (#34544) : Részvétem! Csúnya világban élünk!
Én a pincegarázsban tartom a bringát egy bizonyítottan harapós kutya társaságában(#34570) Doki-HUN1978: Ja kérem, majd akkor leszel edzésben, mikor 2 gyereket cipelsz séta címén, és még pár szatyrot is rád aggatnak, vagy cipelheted a rollert, kis-biciklit, stb. És hogy még kellemesebb legyen: még visítanak is a füledbe kánikulában
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Ilyen alacsony a lift, hogy nem fér bele állítva?
(ugyancsak 9.-re liftező kolléga vagyok
)
-
venember83
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz
Én inkább cipelném 9 emeletet, minthogy naponta kétszer szedjem ki a kereket (amúgy eddig három különböző építésű panelház liftjébe befértem vele kerékkivétel nélkül). Bár én mindkét helyen lift hiányában mást nem is tehetek, cipelem nem keveset lépcsőn a bringát, körülbelül 5 emeletnyit felfelé és lefelé (bár be kell vallanom, a régi bérházas lépcsőn nagyon régóta agyalok azon, hogy nem cipelni kellene lefelé
).
Lépcsőn, főleg ha nagyon szűk, szerintem nem vállon kell vinni a bringát, egyik kézzel a kormányszárt fogom, másikkal közvetlenül a nyeregbilincs alatt a nyeregvázcsövet, így maximum tízet (vagy tízet se) emelkedik a pulzusom, mire felérek. Ezért jó, ha könnyű az ember bringája
Toomy: vidd!
-
Napfénysüti
nagyúr
Én bizony minden nap felviszem a bringát a 9-re. Igaz liftben de az első kereket minden alkalommal ki kell vennem mert kicsi a lift. Lent nem hagynám sehol az tuti. Eleve melóba is csak azóta járok bringával mióta van badge beléptetős zárt tárolónk.
Múltkor mondjuk megszívtam mert meghalt a lift és vállon kellett felvinnem a kerót.
-
válasz
Psych0 #34544 üzenetére
Nagyon sajnálom ami Veled történt.
Lassan el kell gondolkodjak, hogy minden nap felvigyem a 4-re a bringát majd reggel le. Nálunk a panelban egy vasajtó van plusz még egy rácsos ajtó. A rácsos ajtót már feszegették, mert el van görbülve.
Ma pl. beugrottam egy jégkrémre a mini tescoba, de direkt úgy rakom le az outimat, hogy rálássak és 2mp-re sem hagyom figyelmen kívül. A pénztárnál fizettem, megyek ki és már ott van egy büdös réti nigger és nézegette. Az hozzátartozik, hogy mindig úgy állítom le, hogy le van váltva a legnagyobb áttételre. Vagyis ha ráugrik és meg akarja tekerni hirtelen akkor pofára esés lesz a vége és én oda érve agyba főbe rugdalhatom. Ha meg 2-3-an vannak akkor még én leszek agyba főbe rugdalva. -
ludsimon
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #34557 üzenetére
A tény és a rágalmazás között fényévek vannak. Vagy ha nem így van mutass idén milyen eredményeket mutattak fel. Vagy pedig ejtsük a témát.
-
Tanya-
tag
válasz
Packersbay #34550 üzenetére
Még a melóhely 8 km-re volt akkor kellett váltó póló, mert a hátamon volt izzadság folt, ahol a táska hozzáért. Most hogy közelebb jött a cég, most nem kell váltó ruha. Mondjuk az enyém vízálló műanyag cucc, szóval nem is csodálkozom rajta. A futárzsáknak szerintem az a fő előnye, hogy durván meg lehet pakolni, és mégis viszonylag kényelmesen tudsz vele tekerni.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #34535 üzenetére
Egy sportolót még mindig őszintébbnek tartok mint egy arctalan firkászt.
Nyilván a pénzről is szól, egy szóval sem írtam az ellenkezőjét.
(#34547) ludsimon
Nyilván nem hiszek el mindent, de egy sportoló szemtől szemben áll a rajongóival, közönségével.
Sokkal kisebb a valószínűsége, hogy ő hazudik, mint a pénz-és hírhajhász cikkíró, aki ma ott van a lapnál, holnap meg nincs. -
ludsimon
veterán
válasz
venember83 #34555 üzenetére
Illetve az a kulacstartó is kiválóra vizsgázott.
-
ludsimon
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #34551 üzenetére
Na fiúk lányok!
Szerdán fogunk menni Lelle-Pécs-Lelle 230 kili, aki gondolja csatlakozna outival [link].
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
Misály #34536 üzenetére
Én azt sem tudom,mennyi egy Margit sziget kör
A zsírdisznó elég túlzás, de értem én
183 centimhez a 94 kiló pacalos volt, a mostani 83 sem ideális még, de sokkal jobb.
A cardiót elkezded, meglátod, hogy 60 nap után micsoda változás lesz.
Jah, hozzáteszem, hogy a vége felé már a könyökömön jöttek ki a gyakorlatok és egyszer majdnem otthagytam az egészet, annyira untam magamA Margit körök után ne vállalj be hosszú futást.
Szvsz semmi hatása nincs.
Legyen fartlek edzésed, lassabb, de hosszabb futásod, közepes tempójú és távú futásod és legyen rövidebb, gyorsabb távjaid.
A kombinálás nem hoz eredményt, még magadnak sem.
Mondjuk futsz 3 kört a szokásos tempóddal.... és utána milyen sebességgel futsz mekkora távot?
Az az eredmény elmarad majd a fartlek edzések eredményétől.
A fartlekek közben,után nagyon el tudok fáradni.
Jobban, mint egy 12 km-es futástól!
100m sprint 90%-os erőbedobással majd 200méter séta,kocogással.
Mivel még nincs pulzusmérő órám,ezért a lélegzetemre és a szívverésemre figyelek.
Amint visszaesik, megy a következő etap.
Ezt csinálhatod 400m/400m 1km/500m-rel is..
Én a minap 8km-t futottam fartlekekkel.
Ugye minden alkalommal bemelegítesz -5perc- és utána lenyújtasz??
(cardio utáni nyújtás után a fejemet a térdemhez tudom tenni nyújtott lábbal és a
tenyeremet szinte le tudom tenni a földre , szintén nyújtott lábbal(állva)
Norbi a bicajozáshoz adott nagyon jó tanácsot, abból a lassabban,hosszabb távon a futásnál is ugyanúgy érvényes!
Aki megszokott egy tempót, annak nagyon nehéz lassabban bicajoznia, futnia, de ha ezt
hosszabb távon teszi, sokkal nagyobbat fejlődik majd, mint azt képzelnéMai menü: reggeli:
06:00 1 tál müzli tejjel. Tízóraira 2 makadám diós sütiféleség
12:25 Ebédre 2 banán
18:35 Vacsi mixelt gyümölcsök,de inkább szőlő,kb 1 nagy maréknyi
20:00 2 banán és most egy zacskó szotyi a filmhez.
16:00-kor egy 40 perces Pure cardio edzés volt.
Innivaló: 1.4 liter sport ital Cardio előtt és után.
Közben 1 liter víz, s a nap folyamán még 2liter víz.Mindenkinek jó időt.
Psycho: sajnálom nagyon, hogy TE is így jártál.
Én vettem két Abus lakatot, az U-t a nejem bicajának lezárásához, a Bordo lite 85 centis
zárat majd a leendő bicajomhoz használom,ha be kell mennem vhova és le kell zárnom.
Egyébként az erkélyre teszem... -
Tanya-
tag
válasz
Packersbay #34537 üzenetére
A futárzsák városban jó, ha sok cuccal mész. Pl. én ilyen futárzsákkal tekerek melózni, belefér a notebook, töltő, kaja meg a sok cucc ami kell. Ne húzza a hónod alatt be a pólót így a 4 km alatt nem lesz pisztolytáska.
A hátizsákkal meg el kell menni bringázni, hosszabb túrákra.
Ergo kettő kell -
ludsimon
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #34533 üzenetére
Ne legyél már ennyire naiv. Mindent elhiszel amit valaki leír a saját blogjában.
Erre csak annyit: Schmitt Pál plágiumbotránya is először kacsának indult, de ezek szerint MÉG IS valaki valahol köpött és kiderült a MÉDIÁN keresztül.
Ennyit a témáról. Szerintem semmi értelme védeni, mert nem érdemli meg. Amit pedig leírtam nem kacsa, hanem igaz. Vagy kiteszi a srácokat RadioShack vagy nem lesz többé ez a csapat, mert nem lesz lassan támogatójuk, szponzoruk.
Ezeknek a rágalmaknak van alapja. Miért nem vádolják akkor meg az összes politikust pl? Na...
-
D.Orion
veterán
válasz
Packersbay #34543 üzenetére
Amikor te voltál tini, akkor még nem is volt olyan, hogy bringaút. Még az értelmező kéziszótárban sem szerepelt ez a szó.
Viccen kívül nem azért töri szét a sörösüveget, mert az egy bringaút, hanem azért, mert csak simán földhöz vágta. Ha úgy tartja agykapacitása, akkor ledobja a hídról, vagy éppen bedobja az út közepére. Nincs nevelés, plusz egy 14-16 éves mai gyerektől mit vársz.
Psych0:
Ne bassz, még a végén kiderül, hogy a lakótelepen a beton garázsban sincs biztonságban a kerékpár. Elgondolkodtató lenne, hogy rá kell kötni a 230V-os feszt a vázra...
-
Misály
addikt
válasz
Packersbay #34543 üzenetére
Sose voltal meg igazan reszeg
-
Psych0
őstag
Beszarok.
Otthonrol elvittek a bringam. Budapest, a kertben a haz mellett tarolo, 2.2 meretes tomor kerites. Nem hiszem el, hogy ebben a kurva vilagban mar otthon is le kell lakatolni mindent. 130000 Ft igy ugrik egyik naprol a masikra.
-
Packersbay
tag
válasz
bimbilla09 #34541 üzenetére
De voltam természetesen,de akkor se törtem össze sörösüvegeket az úton,főleg nem bringaúton. vagy ma már az a menő.hogy basszunk ki a másikkal?
-
D.Orion
veterán
válasz
Jamby18 #34538 üzenetére
Felesleges. Én sem veszek semmi olyat a mostani alap kerékpáromra amit sajnálnék, hogy ha nem menne fel majd egy új gépre. 150K-ért vettem ezt a kerót, de eddig 40K-t költöttem el olyan dolgokra, mint: kulacstartó/kulacs, pumpa, szerszámos táska, nyereg, lakatok( U majd később lánc), világítás, km/h, ruházat(nadrág, póló). Ezek mind olyan dolgok melyeket minden bizonnyal átviszek majd az egyszer leendő új kerékpárra is. De olyat, mint például telócsere biztos nem fogok meglépni, mert ha ezt a szűk keresztmetszetet átlépem, akkor jön a következő. Egyébként is, átlagos városi használatra ez a teleszkóp is elég, terepen meg lassabban megyek úgy is vékony gumik vannak rajta.
Előre megmondom, hogy a teló csere lenne nálad is a következő lépés a váz után. Aztán pedig a felniket kéne lecserélned, mert az lenne a gyenge pont, ezzel egyidőben fejlesztenéd a fékrendszert is. Utána kiütközne már a váltó gyengesége. Ördögi körforgás melynek a végén sokkal olcsóbban megúsztad volna, hogy ha alapból egy jól felszerelt bringát veszel.
Becsüld meg a mostani kerékpárt és vigyázz rá, hogy ha majd összejött a pénz a következőre, akkor ezt minél többért el tud adni.
-
bimbilla09
tag
válasz
Packersbay #34510 üzenetére
te sosem voltal egyszerre tini es reszeg? ..sajnallak
-
válasz
Jamby18 #34538 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy megérné ezen a gépen sokat csereberélni, főleg vázat... szerintem inkább használd, ahogy van, és közben gyűjts egy komplett bicócserére. Rengeteg pénzt meg tud enni egy ilyen alap bringa felhozása, és szvsz több bosszúság lenne vele mint öröm.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Packersbay #34537 üzenetére
A kettőből egyértelműen a hátizsákot választanám, de abból is a kimondottan bringás változatot. Mindenképpen olyat érdemes használni, amelynek a hátkiképzése speciális, tekerés közben a menetszél bejut a táska és a hátad közé, így nem izzadod szét magad a táska alatt még 35 fokban sem. Emellett nem árt, ha van rajta sok fényvisszaverő felület, a vállpánt széles és párnázott, valamint a stabilitás érdekében két csattal szegycsont és a has környékén össze tudod még kötni a vállpántokat. Bringázáskor nagyon jól tud jönni az integrált esőhuzat, amit egy zsebből pillanatok alatt a táskára tudsz húzni, így az koszolódik (bónuszként éjszaka a rikító színével szintén jól tud jönni), aztán hazaérve zuhannyal másodpercek alatt tisztára mosod.
Nekem személy szerint a Deuter Airstripes rendszere nagyon bejött a kiegészítő apróságokkal együtt, egy hagyományos hátizsákhoz képest ég és föld használni, de nem olcsó (ugyanakkor egy minőségi hátizsákhoz képest nem is drága).
-
Jamby18
senior tag
Hali!
Vázcserén gondolkodom, lehetőleg minél több alkatrészt szeretnék átépíteni [link]
Na most itt az enyém.Mit fényképezzek még le, ha kihagytam valamit, ahogy méregettem csak 13cm a hátsó villák közötti távolság, régről valami olyasmi rémlik, hogy a kazettásnak 135cm kell. Tehát akkor új váz és 8-as rendszer és dobhatok ki mindent? Később bele tudok rakni egy jobb első villát is? Rock shox, Suntour? Jah és a Sabotage méretileg is jó, ez a capriolo 20-as. Gondolkodtam még a Magellan Pyxis team-os vázon [link] is, de ez olcsóbb és tetszik .
-
Packersbay
tag
Végleg tönkrement a hátitáskám amit bringázásnál használtam. Ti mit ajánlanátok hátizsák vagy inkább futártáska pl: ilyen [link] ez miben lenne jobb mint a sima hátitáskák ha van előnye egyáltalán??
-
Misály
addikt
válasz
Tizedes1 #34511 üzenetére
En par honapja vettem egy futocipot azota heti 3szor korbefutom a margit szigetet lassan felmegyek 4-re. Igaz en nem keszulok maratonra. Nekem eleg leterhelo a DH is.
telen zsirdiszno voltam cca 93 kilo (3 eve mikor meg dohanyoztam 80 korul mozogtam...) most vagyok 87-88 de meg mindig sok a 185 centimhez.
Leogang meg ugy megtepezta a hatamat hogy ihaj, a vallam a legkevesebb, also hat purcant meg ahhoz meg uszni kene, amit nem szeretek. Bar futni se nagyon
Szerintetek margit kor utan bevallaljak par gyors hosszt?
"Nem ugyanazokkal az izmokkal dolgozol futáskor,mint tekeréskor." - teljesen egyetertek, bringaval sose volt gond de amikor elkezdtem futni a szaboizmaim elkezdtek letezni.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Doki-HUN1978 #34533 üzenetére
Neked se ment át a mondandóm, úgy látom... Mi a garancia, hogy igazat ír magáról? Számára az a legjobb, ha azt írja, amit mások olvasni akarnak. Egy szponzorált sportoló se fogja beírni, hogy bocsi fiúk, nem megy tovább, mert szétszaladnak a pénzes szponzorok, kidobják a pénzes egyesületből. Ha azt hiszed, hogy a sport csak a sportról szól, akkor igen naív vagy. Ez a pénzről szól, főleg a felső szinteken. A sport a rajtnál kezdődik, és a célvonalnál ér véget. Ami előtte/utána történik, az üzlet.
És mégis mi alapján alkosson véleményt? A sportolónak nem hihet, mert azt ír, ami neki a legjobb, a médiának -szerinted- nem hihet, mert azt írnak, ami az olvasottságnak a legjobb.
Az egyetlen hírforrás azon médiák, amelyek felvállalják az igazmondást. Nagy felelősség, és kisebb pénzt hoz a bulvár médiánál, mert nincs rá akkora igény, de akit tényleg érdekel a sport, az csak az ilyen oldalakat olvassa.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #34532 üzenetére
Egy blog írása nem arról szól, hogy másokat leminősítünk, nem igaz?!
Vagy véleményed szerint arról kell szóljon???
Szerk: Látom nem érezted az iróniát az első mondatban.
Arra próbáltam utalni, hogy fórumtársunk olvas valamit és az alapján véleményez anélkül, hogy "meghallgatná" a másik felet is.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Doki-HUN1978 #34531 üzenetére
Te leírnál bármit is a saját blogodba, amitől neked rosszabb lesz, ha elolvassák? Ne viccelj már...
Ha mindenki csak arról írhatna véleményt, akit túlszárnyalt, akkor itt nagyon kevesen írhatnának bármi értelmes témában...
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
ludsimon #34529 üzenetére
Hol olvasod a híreket,talán Andy blogjában?!
Nem kell ám mindent elhinni, amit a médiában látsz vagy olvasol, de gondolom ezt még nem tanította meg neked az élet!?
Nem értem miért gondolod hülyeségnek az általam leírtakat?!
Gyalázol egy olyan embert akinek a Te akaraterőd és a fizikumod a kisujjában van.Mellesleg nem a kérdésemre válaszoltál...
Szerk: Ha a kifogások keresése alapján ítélnénk meg egymást, Te sem az élmezőnyben végeznél!
-
törölt tag
válasz
Packersbay #34524 üzenetére
Pedig elég kontrasztos a különbség, az alsó szakaszon majdnem tükör sima az aszfalt, utána meg töredezett, kátyús szar.
Itt meg is tudod nézni: [link] -
ludsimon
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #34528 üzenetére
Olvasok híreket is nem csak beirkálok hülyeségeket.
Véletlenül akarná kidobni a francba a RadioShack? Nem hinném. Töke kivan az edzőjüknek is velük.
Keressen más sportágat, ha kifogásokat keres, jön helyettük 1000 jobb aki nem csak a sajtóhírekről híres. Mellesleg felmondta az egyik nagy sponzoruk is a szerződést a RadioShack-el, indok: nem szerepeltek fényesen idén semmit nem mutattak fel.
Ha valaki annyira jó az nem a kifogásokat keresi, hogy miért nem indul, hanem indul. Úgy volt idén visszatér Vuelta-n de pár hónapja kiderült mégse...De azért ügyi vagy, hülyeségeket tudsz válaszolni.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
ludsimon #34519 üzenetére
"Egy hisztis k***a. Mit vártál tőle? Mindig csak ez megy. Ha férfi lenne akkor nem a kifogásokat keresné, hanem indulna"
Milyen alapon minősítesz Te ilyen módon egy élsportolót?
Talán ettől érzed magad férfinek?!
Majd ha hasonló teljesítményt mutatsz fel akkor megteheted, de abban az esetben sem vallana túlzottan magas IQ-ra... -
ludsimon
veterán
válasz
venember83 #34521 üzenetére
Rosszul fogalmaztam.
Akik már szerepeltek eleget, azok nem lesznek benne. -
dqdb
nagyúr
válasz
korikki #34523 üzenetére
Ez a kategóriát XC-ben masternek szokták nevezni, de a besorolási kritérium teljesen eseményfüggő. Van, ahol 30 év felett mindenki masternek számít, de nem ez az általános. Inkább az az elterjedt, hogy megfelelő számú nevező esetén ezt a kategóriát kor szerint szétbontják, a top maratonokon például három master kategória van.
Az idei Mátra Maratonon például így néz ki a kor szerinti kategorizálás:
* U13: 2000-ben vagy később születettek
* U15: 1998-99 között születettek
* U17: 1996-97 között születettek
* U19: 1994-95 között születettek
* FELNŐTT: 1983-93 között születettek
* MASTER1: 1973-82 között születettek
* MASTER2: 1963-72 között születettek
* MASTER3: 1962-ben vagy korábban születettek -
szki
őstag
válasz
Tizedes1 #34511 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat! Az 1:28-as félmaraton nagyon szép!
Azt már észrevettem, hogy más izmok dolgoznak bicajnál, és futásnál. Próbálgatom a kettőt összehozni. Ha egyikben jobban leterhelem magam, akkor másnap a másikban regenerálok. Már egy éve futok is, de eddig a bicajé volt a főszerep. Majd november-decemberre kiderül hogy működik a tervem az életben. A felsőtest karbantartását nem hanyagoltam el. Jól is érzem magam a bőrömben 86 kilósan
Jövőre a versenyeken már senior kategóriába fognak sorolni, de még abban is sokan komoly időket produkálnak. -
törölt tag
Köszi, arrafele természetesen simán felmegyek (saját tempóban). A Diósárok - Vilma utca fele tűnik a legnehezebbnek, úgyhogy itt szeretnék egyszer végre megállás nélkül felmenni.
Packersboy
Nekem sajnos csak a harmadáig megy, ott van végem ahol elkezd nagyon szar minőségű lenni az út -
ludsimon
veterán
Egy kicsit off, de szívesen lennék olasz, ha ilyen ajándékot kap ~60 éves korára.
fpeter07:
Andy?
Egy hisztis k***a. Mit vártál tőle? Mindig csak ez megy. Ha férfi lenne akkor nem a kifogásokat keresné, hanem indulna. Contador is indul, remélem összejön neki a Vuelta.
Már eléggé unalmas, hogy a britek nyernek mindenhol mindent.Egyébként úgy látom lesz élő adás is.
Szerk4.: Úgy látom ezen nem is indulnak a brit favoritok. Jaj de jó.
-
deicide
veterán
Holnaptól Vuelta
-
dqdb
nagyúr
válasz
Packersbay #34514 üzenetére
-
fpeter07
veterán
Dehogyis kárba veszett idő. Mivel főként általános iskolás koromban angol játékokkal játszottam, megtanultam angolul. A nyelvtani szabályokat nem értem és mondatot sem igen tudok csinálni, de a szöveget megértem. Ettől függetlenül nem fogok angolt tanulni, mert borzalmas a betűk kiejtése. Másik jó dolog, hogy az ember megtanul gyorsan gépelni, két újjászületés között. ^.^
-
-
-
Tizedes1
aktív tag
(U)
(S)(U)Egy kicsit hosszú lesz, bocsi(/U)(/U)(/S)
"Jómagam most azon elmélkedek, hogy heti 50 km futással, és 150 km bringázással fel tudnék-e készülni 5 hónap alatt egy 3:45-ös maratoni futásra. Arra jutottam, hogy lehetséges
"
Én ehhez egy kicsit hozzászólnék. Nem észt szeretnék osztani ám, csak egy kis tapasztalatot megosztani veled/nektek.
Szóval én 65-70 kilométert futottam hetente,amikor a félmaratonra készültem...
3 éve ( azóta mindig a munka miatt nem voltam félmaratonon).
18km volt a legtöbb, 12-15 kevesebb, 5-10 között több.
Melóhelyen inkább fartleket nyomtam,mert a 400méteres,vagy a 250méteres körökön könnyebb volt fartleket mérni,nézni,nyomni,mint pl Fehérváron akármelyik kedvenc körömön.
Emellett nem volt bicaj, csak úszás,ami nagyon jó tett.
A félmaratonom így 1:28 és 1:35 között volt anno.
Ez a felkészülés sikerességének volt persze betudható.. meg a lustaságomnak
7 perc nem a világ, de azért érezhetően lassabb tempó volt...Szóval nem tartom jó ötletnek, hogy ilyen arányban futsz és tekersz.
Nem ugyanazokkal az izmokkal dolgozol futáskor,mint tekeréskor.Ami nekem nagyon hasznos volt, az a felsőtest erősítése, főleg a vállaknál.
A gyorsúszást nem szerettem, de mivel az jobban erősít,mint a mellúszás,ezért a hosszabb távokat mellúszással úsztam, az erősítéskor pedig gyorsban úsztam.
A végén egyszerre le tudtam úszni 1000 métert gyorsban megállás és kifulladás nélkül.Miután van tapasztalom,hogyan szedjünk fel kilókat, hízzunk kerekebbre,
így tudom, hogyan kell lefogyni.
Tesco-zsömlének is üzenném, hogy lassan, de biztosan.
Ígértem, hogy miután hazamentem, megosztom az Insanity-Cardio programot és a tapasztalataimat.
Stabilan megállt a szervezetem 83kilónál - most 5 napig tökéletes étkeztetésben volt részem, de egy kilót nem híztam, pedig csak kevés erőnléti,súlyzós edzést tudtam csinálni.Többnyire ülő munkát végzek és évek óta hiszem/tudom, hogy ehhez nem kell 3000 kalória
naponta....
Azt is tudom, hogy napi 2km futás az semmi, azért nem érdemes felöltözni sem( hacsak nem naponta csinálja az ember, de az akkor is bolhafing egy felnőttnek)Én havi 1-3 kiló mínuszban hiszek testtömeg arány függvényében, ha annyi megy le, akkor az 95%,hogy lent is marad.
De ez is megér egy misét,mert nekem 15 is lement 2.5 hónap alatt és 6 évig úgy is maradt...A cardio hatékonyságáról egy valamit megemlítenék:
miután vége lett a 60napnak, futni kezdtem, 5-8km 11km/h átlag tempóban elsőre/másodikra simán ment 4:45-5:03-as km-rel.
De amin tegnap leesett az állam:
Gondoltam ,a bicepsz edzés után(tudom,talán helytelenül) gondoltam, hogy tolódzkodom egyet.
Terv: 3*8-at most,majd később elérni a régi 4*20-at, s a végén a +10kg-mal a 4*20-at.
Erre tegnap 6*8-at csináltamSzóval a cardio hatékonyságát a 60 nap után nagyon meg lehet érezni erőben is , nem csak a zsírpárnák csökkenésében.
Addig is kitartás mindenkinek, 30 nap és töltöm
-
Packersbay
tag
Köszönhetően a részeg tiniknek az erzsébet hídtól tolhattam az árpád hídig a bringát
-
törölt tag
Ha már emelkedő... Szokott valaki Diósárkon keresztül JH-re mászni? Az hány százalékos emelkedő? Ill. milyen edzettség szükséges hozzá? Ahányszor nekimentem mindig elbuktam, kurvára frusztrál már
-
törölt tag
Való igaz, kicsit túloztam a kategóriákkal, igazad van.
Montira az emlegetett 18"-as méretet 15-20 cm-rel kisebb embereknek szokás ajánlani (persze ez a konkrét geometria esetében finomodhat), 195 cm-re 22"-es méret környéke való.
De ezt ki mondja? Gondolom ez valami "szabály", mert az a gond ezzel, hogy a 22" -os méret már megint az ormótlan kategória
ha meg neki kényelmes a 18" akkor legyen, én inkább már nem is mondok neki semmit, ahogy ismerem úgysem a józan ész fog dönteni
(#34506) szki nyugodt ember, most sem cél, hogy mindenki előtt tekerjen, valamint itt nincs gond az emelkedőkkel, Debrecen nem arról híres
-
szki
őstag
válasz
#35104512 #34496 üzenetére
Ha az tetszik neki, akkor vegye meg! Aztán mikor városi közlekedésben mindenki más mögött kullog majd, akkor megkérdőjelezi a saját korábbi döntését!
A lányomat se tudtam lebeszélni arról, hogy dög nehéz fully bicajt használjon merevvázas helyett. Hisz csak a suliba jár vele aszfaltos felületen. Menő a suliban az ilyen bicaj, de már kicsi emelkedőkön is nehezen teker
(#34503) Toomy: Akkor csak én nem kockultam 20-22 évesen? Tanulás, buli, haverok, csajozás, úszás volt a fő elfoglaltságom.
-
dqdb
nagyúr
válasz
#35104512 #34499 üzenetére
A hangyányi a kényelem érdekében nem annyira kicsi lenne (és nem is biztos, hogy megfelelő hosszúságú nyeregcsövet találna), és ekkor már kinézetben szinte ott járna, mintha egy MTB-t vett volna.
Az a baj, hogy nincsenek normális kategóriák, mert minek vegyen mondjuk egy városi bringát, ha az mind hitványul néz ki?
De, eléggé normális kategóriák vannak, szerencsére megfelelő módosításokkal ezeket között az átjárhatóság is lehetséges. Városban a klasszikus városi bringa, országúti, cross, trekking és MTB is simán használható. Maximum egyik kevésbé bírja a rossz utakat, míg a másikon több energia kell a haladáshoz (én például egy XC bringával járok és terepgumival, mert terep után lusta vagyok slickre cserélni a külsőt). Azonban erről a listáról elmondható, hogy egyik sem teszi tönkre a térdedet.Montira az emlegetett 18"-as méretet 15-20 cm-rel kisebb embereknek szokás ajánlani (persze ez a konkrét geometria esetében finomodhat), 195 cm-re 22"-es méret környéke való.
venember83:
Testvérem, milyen tudatmódosítót szedtél amikor ezt írtad?
Ha elolvasod kijózanodva is, megdöbbensz majd....
És mennyire igaza van -
-
venember83
nagyúr
Ne légy gonosz, ha dirt bringát akar tekerni, azt tekerjen. Rövid távokon, ha nem siet, miért ne? Ez mégis csak kisebb butaság, mint a stílus jegyében a sisakviselés ellen szót emelni.
-
ludsimon
veterán
Sajnos igaz...
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest