- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
neko18
senior tag
válasz
CoolMan #2902 üzenetére
Valószínűleg nem.
Írónak van valami drivere vagy valami hasonló?
BlueScreen Viewerel megnézheted hogy mi a hibakódja a kékhalálaidnak. Abból sok minden kiderülhet. Beírod a kódot googlebe és biztos volt valakinek hasonló problémája. Ha pedig nem találsz ilyen példát akkor töltsd fel ide aztán megpróbáljuk kivesézni -
phoenix64
őstag
válasz
CoolMan #2870 üzenetére
Köszi a választ, akkor megnyugodtam h nem a winyóm halt be teljesen csak a VGA szar. Ubuntu 13.04-en kékhalál helyett kifagy a kép, szóval nem driver problem, hanem VGA. Hál istennek vissza veszi az eladó szóval nincs károm.
Am a HKC táp már 2 éve kiszolgálja fater gépét probléma nélkül, nekem Gigabyte 460W-os van.
-
Markkomarom
csendes tag
válasz
CoolMan #2827 üzenetére
Heló,csináltam egyet 10.-re,de ugyanúgy bejött a kékhalál. Utána csináltam mégegyet,akkor júni 29-re,akkor meg nagyon lassú lett. Most telepített 16 frissítést,kíváncsi leszek,mi lesz holnap. Ha nem lesz jó,újra lesz telepítve,remélem jó lesz. Esetleg tudja valaki mi az a 0x00000018 hiba? Rákerestem googleben,de kimondottan nem utaltak rá,hogy vírus vagy mi.
-
XLazyMonkeyX
csendes tag
válasz
CoolMan #2821 üzenetére
A másik driver elég problémás lenne, mert így is alig találtam hozzá olyat ami kompatibilis a win7-el (vistás driverrel megy). Ahogy írtam, van alaplapi wifi is a gépbe, csak mivel 2db 50cm-es fal válasz el a routertől, így nem igazán talál jelet szegényke, ezért is van a hosszabbító, a gép a szobám ajtaja mellett van és í hosszabbítóval kiér az ajtón kívülre a wifi, így ez már fogja a jelet (5csíkból 3at). Megy ugye van amikor pár napig semmi, aztán egy nap bedobja 2x-3x is a kékhalált. Esetleg egy újabb usb-s wifi lehet megoldaná a problémát, mert ez már tényleg nem mai darab :S
-
Bodzakürt
csendes tag
válasz
CoolMan #2777 üzenetére
Köszönöm a rammal volt a gebasz,bár szerintem nem is a rammal hanem a ram slot jával mer a jobboldaliba mind a kettő működik.De ha a balba van akkor jelentkezik a kifagyás,kár mert alaplapot elég macerás ki be szerelgetni aszt hittem egy ram cserével megúszom. De se baj legalább tudom mi a gond.
Köszönöm a segítséget!!!!!!! -
-
sky8201
csendes tag
válasz
CoolMan #2760 üzenetére
Üdv.
A VGA.t beraktam az én Asrok 870 Extremem-be de nem működik megfelelően.
A op rendszer elindul ám a képernyő felbontás csak 800x600 as egyéb esetekben kinyúlik a kép bal oldalán.
Plussz tiszta halovány csíkos a kép foltokban.
Próbáltam volna áttenni a srác gépébe a rossz vidi kártya helyére az enyémet de az csak 3at. sípol.
Gondolom azért mert egymással nem kompatibilis.
Visszaraktam a kártyát s csökkentett módban elindul ugyan de akkor sem jó a képernyő s felbontása.
Normál indításkor pediggépemben:
Asrock 870 Extreme 3
shappire 5770 1gb gddr5srác gépe:
-ASUS p5nd2 se lap
-GeForce 7300 gt ddr2 256mb kariKérdésem még,hogy a GeForce helyett milyen karit érdemes-lehet betenni- gddr3 esetleg???
pl ez
GeForce 8600 GT
Stream Processors 32 32
Core Clock (MHz) 675 540
Shader Clock (MHz) 1450 1180
Memory Clock (MHz) 1000 700
Memory Amount 256MB GDDR3 256MB GDDR3
Memory Interface 128-bit 128-bit
Memory Bandwidth (GB/sec) 32 22.4
Texture Fill Rate (billion/sec) 10.8 8.6 -
#hpq
aktív tag
válasz
CoolMan #2762 üzenetére
Helló!
Le futtattam a teszteket és nem volt gond, terhelés alatt 65 fokra ment fel maximum a vga. Dawn of war 2 retribution-nál rendszeresen csinálja, a többi játéknál csak nagyon ritkán. Win az frissen most lett ez miatt újra telepítve. Több vga drivert is kipróbáltam (még a bétát is) de, ugyan az a probléma. Chieftec GPA-500s tápom van. (500W) -
Málni
csendes tag
válasz
CoolMan #2757 üzenetére
Legújabb driver van fent elvileg, csak nem tudom hogyan lehetne biztosan kiszűrni, h mivel van a probléma, mert most jó ideig nem csinálta amikor le volt állítva a ccc, viszont ma megint újrakezdte, szval nem értem h mitől függ, mikro jön elő a hiba, lehet hogy felrakok egy régebbi drivert és jó lesz megint 1 hétig aztán gondol egyet és kezdi elölről, vmi egyértelműbb teszt kéne, ami jelzi, hogy mivel is van a baj
-
SimS
senior tag
válasz
CoolMan #2687 üzenetére
Üdv
Kipróbáltam, amit javasoltál, prime95-öt a megadott módon 2 éjjel hagytam benn. Nem volt hibája. De láttam, hogy ez _nem sok_ memóriát emésztett, emiatt hagytam kicsi LinX-et is futni (~ egy délelőtt), az meg tudja tornázni mindet, de ennek sem volt baja.
Szóval ez így passz..p.s.: köszi a kitartást!
SimS
-
SimS
senior tag
válasz
CoolMan #2685 üzenetére
Üdv
Mivel nincs tuning, minden alapon van, emiatt 1333Mhz-en szaladnak.
Próbáltam, hogy nem a default 1.5V-ot kapják, hanem, amennyit a gyártó előír 1.65V-öt, de nem volt változás.
Próbáltam C1E state kikapcsolását is (ezt is javasolták pár helyen), de az sem vezetett sokra.SimS
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
CoolMan #2617 üzenetére
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 1000007e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF880071C5E7C
BCP3: FFFFF88006AEA6A8
BCP4: FFFFF88006AE9F00
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\021113-15553-01.dmp
C:\Users\Nyuszy\AppData\Local\Temp\WER-24507-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eEz pl most történt le akartam álitani és kék halál és ujraindult de mind ezt már mikor kiirja hogy leálitás.... ez is ram gond lenne??
-
deceiver
csendes tag
válasz
CoolMan #2568 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, bár az a furcsa, hogy 8. éve használom és nem volt ilyen gond, majd költözés után, pár hónapja produkálja ezeket a dolgokat. Lehet, hogy elmozdult benne valami vagy a táp, stb. akármi pont eddig bírta?
Persze ez már olyan konfig, amit nagyon bővíteni nem akarok (nem is tudok), de pár hónapig még kihúzhatná.. -
deceiver
csendes tag
válasz
CoolMan #2565 üzenetére
Igen a memóriát teszteltem együtt memtestre, bootolásra külön-külön.
A tápot és hdd-t még nem próbáltam, pedig szeretném (ha lenne, főleg hdd).(A tápot nem igazán értem, nem akkor lehetne oka, ha mindig ugyanaddig bírja vagy be sem bootol, ilyesmik? Mondjuk nem egy csúcsmárka, Vargáné és Tsa gyártmányú
)
-
deceiver
csendes tag
válasz
CoolMan #2563 üzenetére
Értem, majd megpróbálom.
Plusz adalék: az Ultimate Boot CD Parted Live programmal valami linux-szerűséggel böngészek most is, ami vagy lefagy egy idő után, vagy kibír egy power on-off szakaszt, de legközelebb már nem indul (kernel panic... kernel thread helper... stb. utolsó sorral), ami az XP CD javító konzol chkdsk-fixboot-fixmbr parancsa után megint működik. Aztán majd kezdődik előlről...
(Bocs, ha néhol magamat ismételtem korábbhoz képest, de így részletesebb)
-
deceiver
csendes tag
-
#hpq
aktív tag
válasz
CoolMan #2538 üzenetére
Erről a gépről lenne szó pontosabban:
Alaplap: Gigabyte GA-P55-USB3
CPU: i5-750
HDD: 1T Samsung, Memória: Kingston 8G 1333MHZ
Intel SSD
Memóriákat megnéztem előbb és nem volt gond velük elvileg. Minden alapon megy nincsen felhúzva semmi. Ez a képernyő is elég érdekes mert valamikor abszolút napokig nem jön be indításkor, és alapvetően stabil a gép használat közben. Valami gondolom azért nincsen teljesen rendben. -
Haja
tag
válasz
CoolMan #2520 üzenetére
Lefuttattam vírusirtót, nem talált semmit, de tegnap este nem is csinálta a gép. Viszont ma újra elkezdte, hirtelen felindulásból kihúztam a billentyűzetet, és akkor abbahagyta. Mikor visszadugtam újra elkezdte. Úgyhogy talán az volt a probléma. Illetve nem tudom, hogy magának az alaplapnak az USB egysége meghülyülhet-e ennyire. Mindenesetre most vettem egy PS2-es billentyűzetet
-
megoptimista
csendes tag
-
megoptimista
csendes tag
válasz
CoolMan #2489 üzenetére
Köszönöm a segítségedet! AVAST használok, de két hete letiltottam, mert mobilnetet használok, és "lefogyasztottam", így belassult, ezért gondoltam nem kéne frissítenie.... persze, attól még a háttérben kéne működnie... csökkentett módban elindul, de nem akarja látni a stick-et, így nem tudok felmenni arról a gépről a netre...
Amit írtál, holnap megnézem, az AVAST-al mit tegyek? Mégegyszer köszönöm, szép estét Mindenkinek!
-
-
Sanyi19
őstag
válasz
CoolMan #2446 üzenetére
Akkor ez a szériájuk egy nagy katasztrófa. Na nem baj azért egy memória tesztet csinálok. Az is csak kétféle legalább megnézem stabil-e. Ha jó akkor küldöm megint vissza a kártyát... Csak érdekes számomra ez a dump, gondolom az is megeshet, hogy a kártya miatt áll le esetleg több folyamat is.
-
Sanyi19
őstag
válasz
CoolMan #2444 üzenetére
Igen mind ugyanilyen volt és azokat megnéztem ismerősnél is. Ezt még nem. Egyszer kipróbáltunk egy HD6770-et még akkor is ugyanez a tápom volt és nem jelentkezett hiba, mondjuk az nem volt bent csak pár órát. Van most nálam egy HD6570 6670-é flashelve. Én csináltam. Azzal nem jön elő a probléma. Lehet ennyit bírt az 5670...
Lefuttatok éjszaka egy memtest-et. 4 modulom van 2-2 dual channel-be fut. Valamint egy raid-em is van. Az esetleg nem okozhat ilyen lltdio hibát? Vagy ez valamilyen audio vagy mit takar ez nem nagyon értem amit írnak róla a linkben.
Olyan lehet, hogy gép memória hibából eredően kapok az úgynevezett hypermemory miatt gsod-ot?
Igazából nem minden játék alatt tapasztalom ezt a hibát. Most főleg az új Need For Speed Most Wanted alatt csinálja. Valamint a furmark is van, hogy lelövi. De nem mindig. Azt néztem, hogy az nfs elég sok vramot használ. Nem csak dedicated-ből, hanem dynamicból is. Habár az 512-es 6670-el mégtöbb a dynamic mégsem csinált semmi hasonlót. Metro 2033 van még fent. Az alatt nem csinálja. Egyszer csinált hasonló dolgot a sleeping dogs de aztán frissítgettem mindent és elmaradt. Meg a Battlefield 3-tól akadt még ki.
GTA4-el sem volt semmi, 3DMark-ok is mind lefutnak. A hibázó játékokban annyi a közös, hogy mind frostbite engines. Elképzelhető az is, hogy valamelyik memóriachip hibás és ha x mb memória felé érek akkor elszáll?
Vagy ilyen játékoknál esetleg bemelegedne a VRAM? Tehát csak olyanok alatt jött ki ilyen vga hiba ami sok vramot használ. -
Sanyi19
őstag
válasz
CoolMan #2442 üzenetére
Azzal néztem: [link]
VTX3D HD5670 1 GB X-Edition (Juniper) jelenleg a 12.11 Beta 7 van fent. Tegnap ez még 12.10 WHQL-el volt.
Igazából a videokártyával volt egy kis probléma ami lehetséges, hogy abból eredt, hogy a gyári átalakítót használtam, ami egy molex-ből csinál egy hat tűs vga tápkábelt. Azért kell ez mert a 350-es FSP-men nincs ilyen. Ekkor olyat csinált a kártya néha, hogy elment a kép, beakadt a hang majd a vga ventije felpörgött.
Kicseréltem a kábelt, azóta ilyet nem csinált. Csak 12.10-el olyat, hogy játszottam és elment a kép. De ki tudtam lépni alt+f4-el az asztalra. Majd utána tudtam játszani újra. Ezt néhányszor megcsinálta. Másiknap meg csinált egy GSOD-ot. Ma ismét csinált 12.11-el de erről nem készült dump. Lehet azért mert nem vártam, hogy mi lesz, hanem nyomtam egy resetet mikor elkezdett csíkozni.VGA hőfok rendben és random-szerüen jelenik meg a hiba van, hogy 2,5 óra van hogy 1 óra játék után. Tehát vagy elmegy a kép vagy fekete lesz vagy GSOD. Csak az az érdekes, hogy ez már a 3.ik kártya és az első kettő garis cseréje óta már a fél gép is le lett cserélve. Első két kártya olyan volt, hogy nem lehetett velük játszani. Elindítottam bármilyen játékot már jött is a GSOD.
Eddig ez a két dump-om van az előző kék halál egy instabil proci húzásból eredt... Most alapon van minden.
-
Vukmuty
tag
válasz
CoolMan #2391 üzenetére
On Mon 2012.10.22. 16:14:59 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\memory.dmp
This was probably caused by the following module: atikmdag.sys (atikmdag+0x20021)
Bugcheck code: 0xA (0xFFFFFFFFFFFFFFFF, 0x2, 0x0, 0xFFFFF80002E89556)
Error: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmdag.sys
product: ATI Radeon Family
company: Advanced Micro Devices, Inc.
description: ATI Radeon Kernel Mode Driver
Bug check description: This indicates that Microsoft Windows or a kernel-mode driver accessed paged memory at DISPATCH_LEVEL or above.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: atikmdag.sys (ATI Radeon Kernel Mode Driver, Advanced Micro Devices, Inc.).
Google query: atikmdag.sys Advanced Micro Devices, Inc. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUALOn Mon 2012.10.22. 16:14:59 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\102212-21808-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x7EFC0)
Bugcheck code: 0xA (0xFFFFFFFFFFFFFFFF, 0x2, 0x0, 0xFFFFF80002E89556)
Error: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
file path: C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that Microsoft Windows or a kernel-mode driver accessed paged memory at DISPATCH_LEVEL or above.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver which cannot be identified at this time.WhoCrashed programmal is megnéztem.
-
edhelharn
csendes tag
válasz
CoolMan #2385 üzenetére
Oks, köszi.
Tuningolva nincs semmi, nem szoktam, mert soha nem mertem, azt sem tudom hogy' kell.
A bios frissítésre már én is gondoltam, le is töltöttem az Asus honlapjáról valami fura kiterjesztésű fájlt, de odáig még nem jutottam el, hogy azt mivel tudom megnyitni. Tudnál esetleg linkelni egy oldalt, ahol pontról pontra, jó szájbarágósan (esetleg képekkel) illusztrálják a magamfajta lámák részére, hogy hogyan történik a bios frissítése? Még soha nem csináltam ilyet...
Amúgy nagyon remélem én is, hogy nem hardver probléma, de abban bízom, hogy ha a memória vagy a VGA döglődne, akkor csak nem lett volna az a két hét kékhalál mentes periódus. Nagyon az a gyanúm, hogy valami ütközik a VGA driverével (nevezetesen ezzel az atikmpag.sys fájlal), csak arra kéne rájönni, hogy mi...
Végső esetben egyébként egy Windows újratelepítés szerinted segítene?
-
Darko_addict
őstag
válasz
CoolMan #2361 üzenetére
Most nincs semmin. Anno volt CPU-n, 2.1-ről 2.52-re volt húzva, fesz. emelés nélkül.
VGA-t pedig előző tulaj - barátom - babrálta, de hónapok óta gyári értékeken van.Konkrétan ez a neve a proginak: MemTest - Hamarosan lefut mind a három részlet, eddig nulla hiba.
Utána akkor kipróbálom a Heaven progit; a Prime-on pedig "Blend" teszt futott pár percig, ott írta, hogy azzal minden oké.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest