Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SimS

senior tag

válasz CoolMan #2687 üzenetére

Üdv

Kipróbáltam, amit javasoltál, prime95-öt a megadott módon 2 éjjel hagytam benn. Nem volt hibája. De láttam, hogy ez _nem sok_ memóriát emésztett, emiatt hagytam kicsi LinX-et is futni (~ egy délelőtt), az meg tudja tornázni mindet, de ennek sem volt baja.
    Szóval ez így passz.. :U

p.s.: köszi a kitartást! :R

SimS

• SimS

senior tag

válasz CoolMan #2685 üzenetére

Üdv

Mivel nincs tuning, minden alapon van, emiatt 1333Mhz-en szaladnak.
    Próbáltam, hogy nem a default 1.5V-ot kapják, hanem, amennyit a gyártó előír 1.65V-öt, de nem volt változás.
    Próbáltam C1E state kikapcsolását is (ezt is javasolták pár helyen), de az sem vezetett sokra.

SimS

• SimS

senior tag

Üdv

Sok ötletem már nincs, így írok ide egy postot..
    Adott az adatlapomon látható konfig. A jelenség az (már lassan 1 éve), hogy időnként kékhalálozik. Ez úgy néz ki, hogy van, amikor napjában többször is, ill. van, hogy hónapokig semmi. :(

Hardverhiba az oka, ez a látszik szerintem ezen a képen jól ([link]), csak nem tudom mi. Ellenőrizettem már a vinyókat - az egyiken van két szektor ami nem jó -, de ha lekötöm a rendszerlemez kivételével őket, akkor is csinálja. Végignéztem a memóriát (Memtest86-al) egyik éjjel, nem talált semmit. A VGA-t is nyúztam már ilyen-olyan tesztekkel (+ játszom is) [no nem furmarkkal!].. látszólag, önállóan minden rendben van, de együtt mégse.. Nincs overclock semmin!

Gondoltam, hogy a lap-nak lehet valami vezérlése döglött, de akkor miért véletlenszerűen jön elő? Illetve maradt még a táp..

Az alkatrészek most lesznek 2,5 évesek, driverekből általában újakat használok - a fenti időszak alatt sajnos nem volt figyelemre méltó változás ezek miatt sem :( Még a rendszert is újraraktam egyszer, mert hááátha.. :U

Esetleg ötlet? :) Köszi,

SimS

• SimS

senior tag

Üdv

Nem tudom pontosan, hogy ez megfelelő-e, de az Eseménynapló / Rendszer / Információk közt találtam meg:

Esemény típusa: Információ
    Esemény forrása: Save Dump
    Esemény kategóriája: Nincs
    Esemény azonosítója: 1001
    Dátum: 2008.07.05.
    Idő: 12:37:54
    Felhasználó: -
    Számítógép: -
    Leírás:
    Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x100000d1 (0x00000008, 0x00000002, 0x00000000, 0xb60626f7). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\Minidump\Mini070508-01.dmp.

Hozzá a kerettörténet:

SP3-as WinXP letöltés közben. Torrent volt ami épp futott (nem, nem illegális mielőtt belekötnétek, Warcraftmovies-ról jött le éppen...) a program pedig Bitcomet, bár előferdül ugyanez az eset uTorrenttel is :( Kékhalál ha magára hagyom a gépet.
    Az érdekessége, hogy szökőévben egyszer csinálta míg kábelneten és routeren keresztül kaptam a netet, most pedig modemből (adsl) jön és 1-2 naponta megcsinálja - bár lehet semmilyen összefüggés nincs :B

Mondjátok meg légyszi, ha lehet akkor mit lehet tenni, hogy nyugodtan ébren hagyhassam a gépem éjjelre, hogy tuti lejöjjön reggelre amit szeretnék.

SimS

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés