Új hozzászólás Aktív témák
-
neko18
senior tag
Igen én nekem is az ati-s hibán akadt meg leginkább a szemem ami valószínűleg az ati drivere.
Próbáld meg ezt
Ha megvagy akkor szerintem csinálhatnánk egy AIDA terheléstesztet -
neko18
senior tag
válasz
Sotyks94 #3149 üzenetére
Bocsánat a kérdésért, de nem mindenkinek egyértelmű aztán sokan csodálkoznak is hogy miért kap BSOD-ot a gép
Végdő megoldásként azt tudom javasolni, hogy ha van lehetőséged rá akkor próbáld ki a vga-t egy másik gépben is. Esetleg nem lehet hogy a programtól van? Ha lehet frissíteni a progi driverjét azt is érdemes, lehet hogy a program túl régi és még nem ismeri fel a vga-t (ugye eléggé újnak számít az R széria)
Mert szerintem az sem véletlen hogy pont annál a proginál jön elő a hiba.
Sajnálom de már kezdek kifogyni az ötletekből és nem tudom mit zárhatnánk még ki hogy megtaláljuk a fő okozóját a problémának -
neko18
senior tag
válasz
Sotyks94 #3147 üzenetére
Van húzva a vga? Feszt is emeltél neki?
Ha igen lehet az is a gond.A konfig az jó elvileg, a tápnak el kéne vinnie a konfigod, mert nekem a picivel gyengébb gépem elviszi az 500W Chieftec. Ha a driver is frissítve van akkor passz. Kilehet próbálni esetleg egy régebbi verziószámúval, de akkor 90%osan ezt kizárhatjuk szerintem. Tedd fel a Bluescreen viewer nevű programot, abból visszanézhetőek részletesen a kékhalálok, hátha többet tudunk meg
-
neko18
senior tag
válasz
Sotyks94 #3145 üzenetére
Szerintem jobb esetben valami durva driverhibáról lesz szó. A VGA-ra tippelek:
Nézd meg hogy milyen verziót szedtél le, ha Beta verziós drivert szedtél sztem töröld és rakj fel egy normális verziót. Érdemes azért ránézni a hőfokokra, mert új hardvernél jellemző az enyhe túlmelegedés. (Úgymond még a pasztának be kell picit járnia).
Ha nem tapasztalt változást, magas hőfokot akkor talán a táp is ludas lehet.
Ha leírod hogy milyen tápod van és milyen rendszert működtetsz vele akkor talán kizárhatóA VGA-t honnan vetted? Írtál már az üzletnek/eladónak az ügyben?
-
neko18
senior tag
Na utánanéztem.
EZT próbáld meg hátha segít(win32k.sys), valamint azt javasolják angol fórumok hogy le kell tölteni vga drivert(dxgmms1.sys). A legjobb ha előtte leszeded a régit és a hivatalos oldalról letöltöd az újat. Nem bétát, hanem rendes verziót
Ahogy nézem legtöbbször a win32k.sys miatt kapsz kék halált szóval az a durvább hiba, de ahogy nézem az időt elég random kapsz tényleg. Reméljük csak szoftveres a hibaA win32k-re ezt is találtam:
STOP 0x0000003B: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
Usual causes: System service, Device driver, graphics driver, ?memory.Neked pont ilyen van szóval lehet a vga karival lesz a gond, ha dx probléma is előjön. Viszont elég fura hogy az erősítő közben jön elő ilyesmi
Minden esetre frissítsd a drivereket, csinálj egy memtestet, ha ez sem segít akkor win újratelepítés. Ha ez után is jelentkezik a probléma akkor nagy valószínűséggel hardver lesz a ludas, de reméljük eddig nem jutunk el
Bár nem értek az erősítőkhöz, de nem lehet máshogy rákötni a gépre? Lehet hogy a vga ki akarja szolgálni az erősítődet mert a monitor HDMI-re kötöd vagy ilyesmi
-
neko18
senior tag
válasz
petyusz851 #3125 üzenetére
Lehet csak egy kis átmeneti probléma és elmúlik magától a dolog jobb esetben.
Egy kékhalál nem kékhalál, nem kell megijedni, a win gyakran összef*ssa magát.
Nekem is van évente jópár alkalommalSok oka lehet, de akkor érdemes vele igazán törődni ha nagyon gyakori, egymás után követik a kékhalálok egymást
-
neko18
senior tag
válasz
petyusz851 #3122 üzenetére
Ez tipikus vga hibának tűnik, (esetleg monitor).
Ha még egyszer előfordul akkor nézz rá a hőmérsékletre, driverre
Néha 1-1 kékhalál nem a világ végét jelenti -
neko18
senior tag
Elvileg mennie kéne, itt van egy win 8 driver, próbáld ki, ha nem megy akkor állj vissza a 7-re szerintem
eldvor: Nézd meg a videókártyádat, minden játéknál elő jön vagy csak pl nagyobb gépigényű játékoknál? Sima asztali gépezés/neten szörfölés közben nem jön elő?
LordMaxtor: A helyedben ránéznék egy HDsentinelre, hátha vannak hibás szektorok és amiatt csinálja ezt
Ha nagyon rossz állapotú a HDD akkor ráérett egy cserére -
neko18
senior tag
válasz
trémobil #3016 üzenetére
Ebből sok minden nem derül ki. Mikor jön elő? Internetezésnél?
Tempeket tessék néha törölni
gyvince: Win 8-at nem ajánlok még, főleg ha nincs meg a követelményed bőven hozzá. Tudom hogy sokan ellenzik ezt amit mondok, meg sokan megvannak elégedve a win8-al de szerintem egy win7 MÉG stabilabb pár javítással
Én mindig várok pár évet hogy a javítások kijöjjenek az adott op. rendszerhez
Tudom, ez az én keresztem és nem muszáj megfogadni -
neko18
senior tag
válasz
Destriant #3007 üzenetére
ÍÍÍÍÍÍ Ha csökkentett módban is kékhalál az durva. Esetleg nem hiányzik egy bios frissítés?Akkor szokott lenni hasonló szerintem ha minden új.
Nem szívesen kérdezném, nem nézlek hülyének de mindent rögzítettél rendesen a helyére? A táp nem ad ki fura hangokat? Nincs figyelmeztető sípolás bekapcsolásnál?
-
neko18
senior tag
Mi se tudnánk sokat kezdeni vele
Elolvassuk a hibaüzenetet begépeljük googleba ha kiad valamit akkor aszerint járunk el. Ha nem találunk semmit akkor driverfrissítések. Ha pl játék közbe fagy le akkor valszeg vga driver lesz a gond, ha net közben akkor hálózati driver frissítés
Általában driver gond szokott lenni, de érdemes azért az első kékhalál után megnézni pár ilyen tesztet amit írtunk páran
Végső megoldásként ajánlom a win újratelepítést és a hardverek tesztelését másik gépben
Csak tényleg nagyon rossz úgy idejönni hogy segítsetek kékhalált kaptam és belinkeli csak a képet és semmit nem szól. Miért? Lett e valami telepítve (szoftver), valami új dolog lett véve (hardver) akármi. Legalább gépadatok hátha tudunk mondani egy olyat ami kiderülne ezek alapján -
neko18
senior tag
válasz
Predator2 #2993 üzenetére
Elég ha újraindítod, megfigyeled hogyan/mennyit sípol. Ha valami nem normális rögtön feltűnik a fülnek szerintem
Egyébként ha még nem hallottál semmi különöset ezidáig az csak jót jelent
Mondjuk nem gyakori jelenség szerintem. Kisebb hibák előfordulnak olykor-olykor. Szerintem előbb kap az ember kékhalált mint egy rossz sípolást
Korábban is leírtam mit kell ilyenkor tenni. Én azt szoktam hogy bluescreeviewerrel megnézem hogy mi okozhatja, hogyha nincs tippem utánakeresek googlebanMég ha angolul is de szerintem mindenképp találsz olyan embert akinek volt pont ugyanolyan vagy hasonló gondja
Érdemes fórumokba is benézni.
De legtöbbször driver hiba okozza tapasztalatom szerint -
neko18
senior tag
válasz
Predator2 #2991 üzenetére
Mennyit sípol, hogyan sípol? Minden ilyesminek meg van a maga jelentése.
Nincs hangjelzés: Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelõen van csatlakoztatva a tápegység.
Megszakítás nélküli hangjelzés: Rossz a tápegység.
1 rövid hangjelzés: Minden rendben.
2 rövid hangjelzés: Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenõrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelõ csatlakozásait!
3 hosszú hangjelzés: A billentyûzet hibája. Indítsa újra a számítógépet!
1 hosszú+1 rövid hangjelzés: Probléma van a RAM-mal.
1 hosszú+2 rövid hangjelzés: Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban elõforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenõrizzük a monitor csatlakoztatását!
1 hosszú+3 rövid hangjelzés: Hiba történt a billentyûzet inicializálása során. Ellenõrizze a megfelelõ csatlakoztatást!
1 hosszú+9 rövid hangjelzés: Problémák adódtak a ROM-memóriából történõ adatok olvasása során. Indítsa újra a számítógépet!
Ismétlõdõ hosszú hangjelzések: A RAM-memória nem megfelelõen lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
Ismétlõdõ rövid hangjelzések: Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg azt a portól! -
neko18
senior tag
válasz
Predator2 #2988 üzenetére
Ennyi erővel és idővel 10x megtaláltad volna a megoldást már egy egyszerűbb kékhalálra
Nem megsérteni akarlak de ha ennyire lusta vagy akkor minek tetted ide a kérdést? Egy kis 12 éves is utána tud keresni egy ilyen dolognak akkor miért kell bonyolítani?
Hogy ne legyen annyira off meg tényleg ennyire lusta vagy: GOOGLE -
neko18
senior tag
válasz
Visormail #2968 üzenetére
Videókari driver lehet szerintem. Esetleg kellhet neki egy driver frissítés vagy megnézni a beállításokat (élsimitíás... ilyesmi mert ez nem csak játékoknál van hanem pl Ati CCC-n belül is.) Ha másnál fagyogat akkor arra az lehet a tippem hogy nincs-e megterhelve az áramkör, védettek-e a konnektorok vagy ilyesmi, jobb nem jut hirtelen eszembe
-
neko18
senior tag
válasz
lacacesc #2947 üzenetére
Hűha....Az kemény
Azt hittem valami régi csodabogárról van szó ezért gondoltam hogy bad sectoros. Minden esetre nézd meg az ilyen "kötelező" adatokat: HD sentinel, Aida, Memtest....Hátha ott valamire fény derül.
Valamint nézd át hogy feltettél-e minden drivert ami kellhet. Most először jelentkezik a hiba vagy esetleg volt már korábban? pl első bekapcsoláskor közvetlen vásárlás után.
Lehet próbálkozni rendszer visszaállítással is, az is néha megoldja a problémát -
neko18
senior tag
-
neko18
senior tag
válasz
sunny84 #2904 üzenetére
Az ajánlott progival megnézheted a kék halál rendes képét. Azt ide bemásolod és csak összedobunk valamit. Ha meg jó a rendszer frissítés után akkor örülhetünk
Kékhalál gyakori szoftvereknél is. Ha én kapok egy ilyet akkor megpróbálom kideríteni miért okozza, ha nem találom akkor jöhetnek a frissítések (win, programok: ati ccc, alaplapi driverek frissítése, egyéb progik) ha ez sem oldja meg a problémát akkor esetleg egy win újratelepítés. Ha utána is jelentkezik és nem állítottál a bioson semmit akkor szinte tuti hogy hardver hiba lesz. Szépen ami nem kell azt lekötni, memtest, Hdsentinel, hőmérsékletek...
-
neko18
senior tag
válasz
CoolMan #2902 üzenetére
Valószínűleg nem.
Írónak van valami drivere vagy valami hasonló?
BlueScreen Viewerel megnézheted hogy mi a hibakódja a kékhalálaidnak. Abból sok minden kiderülhet. Beírod a kódot googlebe és biztos volt valakinek hasonló problémája. Ha pedig nem találsz ilyen példát akkor töltsd fel ide aztán megpróbáljuk kivesézni -
neko18
senior tag
válasz
JONAS77 #2896 üzenetére
Meg kell próbálni frissíteni pár drivert, ha utána is csinálja akkor win újratelepítés. Ha utána is csinálja akkor szerintem az már tuti hogy hardver hiba. Én ezeket szoktam csinálni ilyen sorrendben. A hardvereket meg szépen egyesével lehúzom és megpróbálok rájönni melyik okozhatja. Az esetek többségében szerintem szoftver hiba szokott lenni és egy driver frissítés megoldja a problémát.
Tudom ez ilyen általános válasz, de talán több mint a semmi és talán segíthettem neked -
neko18
senior tag
SEgítségeteket szeretném kérni kékhalál ügyben.
Most vettem egy FX6300at a régi Athlon II 255 helyett és kékhalálozik a gépem:
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage
to your computer.The problem seems to be caused by the following file: ntoskrnl.exe
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
If this is the first time you've seen this stop error screen,
restart your computer. If this screen appears again, follow
these steps:Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer
for any Windows updates you might need.If problems continue, disable or remove any newly installed hardware
or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components, restart
your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then
select Safe Mode.Technical Information:
*** STOP: 0x0000003b (0x00000000c0000005, 0xfffff800033a8b1e, 0xfffff88003e80090,
0x0000000000000000)*** ntoskrnl.exe - Address 0xfffff800030d6540 base at 0xfffff80003066000 DateStamp
0x4f558ca0Csökkentett módban megy, biosban elvileg 50fokot ír proci hőmérsékletnek amit sokallok, paszta van alatta, hűtő is megy. Bios is frissítve van EZ Flash 2-vel
Konfig:
ASUS M5A78L-M LE
AMD FX6300
Kingmax DDRIII 2GB 1333Mhz
Chieftec iArena 500W
VTX HD 6850 1GB DDR5 256bit
2db SATA vinyó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óvodások homokozója
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged