Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• edhelharn

csendes tag

válasz CoolMan #2385 üzenetére

Oks, köszi.

Tuningolva nincs semmi, nem szoktam, mert soha nem mertem, azt sem tudom hogy' kell. :)

A bios frissítésre már én is gondoltam, le is töltöttem az Asus honlapjáról valami fura kiterjesztésű fájlt, de odáig még nem jutottam el, hogy azt mivel tudom megnyitni. Tudnál esetleg linkelni egy oldalt, ahol pontról pontra, jó szájbarágósan (esetleg képekkel) illusztrálják a magamfajta lámák részére, hogy hogyan történik a bios frissítése? Még soha nem csináltam ilyet...

Amúgy nagyon remélem én is, hogy nem hardver probléma, de abban bízom, hogy ha a memória vagy a VGA döglődne, akkor csak nem lett volna az a két hét kékhalál mentes periódus. Nagyon az a gyanúm, hogy valami ütközik a VGA driverével (nevezetesen ezzel az atikmpag.sys fájlal), csak arra kéne rájönni, hogy mi...

Végső esetben egyébként egy Windows újratelepítés szerinted segítene?

• edhelharn

csendes tag

Sziasztok!

A problémám "röviden" a következő... (Elnézést a kisregényért, de elég komplikált az ügy.)

Kb. egy hónapja jelentkezik a kék halál, játékoknál jön elő (nem mindegyiknél, 2-3-nál), de mindig csak töltési pontnál, átvezető videónál, stb. Három .sys fájl a gyanusított, ezek:

http://kepfeltoltes.hu/121015/bsod_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Próbáltam a videókártyám (Ati Radeon HD 6950) driverét a legújabbra frissíteni (régi driver le, csökkentett módban Driver Sweeper, majd utána új driver fel), de nem segített. Itt a fórumon írták, hogy ez valószínűleg hardveres hiba lesz, két másik ismerősöm szintén ezt mondta rá.

Egy külföldi fórumon olvastam viszont hasonló problémáról, szintén kék halál, szintén ez a három .sys fájl, szintén Radeon HD sorozatnál, és ott írták, hogy felraktak egy régebbi Catalyst Drivert, és attól kezdve minden okés volt. A driver (AMD Catalyst 12.6 Beta) specifikációjában írja is, hogy a kék halált orvosolja, igaz nem a 6-os, hanem a 7-es szériánál:

AMD Radeon(tm) HD 7900, AMD Radeon HD 7800 Tri-CrossFire(tm) configurations + Eyefinity BSOD when launching a DirectX application.
    AMD Radeon HD 7900, AMD Radeon HD 7800 Eyefinity/Multiple Display configurations BSOD when using desktop applications.

Na most próba szerencse alapon felraktam ezt a drivert és két hétig tényleg nem is jelentkezett kék halál, fagyás se volt, én meg örültem, mint majom a farkának.

Viszont így két hét után most hétvégén megint elkezdett "kékhalálozni" a gép, szóval úgy tűnik ez a drivercsere sem volt végleges megoldás. :( Mivel jobb ötletem nem volt, elkezdtem frissíteni más drivereket is (pl. a hangkártyáét, USB-portokét, stb.). Ennek hatására látszólag megint minden okés lett, viszont a kritikus pontnál a játékoknál, ahol eddig kék halált adott most szimplán kidobott az asztalra. Az Alan Wake-nél pl. tette ezt egy ilyen hibaüzenettel, hogy "Could not lock vertex buffer - Hardware device was removed" (rágugliztam erre a "vertex buffer"-es részre, de semmi értelmeset nem adott), plusz felugrott egy ablak (miután a képernyő villant egyet), miszerint a képernyőillesztő programmal valami gikszer volt, de utána újra helyreállt.

Ám ez az állapot sem tartott sokáig, estére újra kék halál kaptam, de most úgy, hogy a gép teljesen behalt a kék képernyőnél, és nem is indult újra magától. Bár a képernyő teljesen pixelekre esik szét most is, annyit azért ki tudtam hámozni, hogy ismét ez a 0x00000116 hiba jelentkezik, de most nem a dxkrnl.sys-t, hanem az atikmpag.sys fájlt írta, mint fő felelőst.

Nem tudom mit lehetne még csinálni, de szvsz (csak tipp persze, nem értek hozzá) ha hardveresen lenne
    valami, akkor nem állt volna be két hét szünet a kékhalálozásban...

Ja, majdnem el is felejtettem, itt van a .dmp fájl is, gondolom ezt azért nem árt mellékelni:

www.parf-en-ereglass.hu/mix/101412-18564-01.dmp

A konfigom pedig ez: Lap: Asus P8P67 REV 3.1 / CPU: Intel Core i5-2500 3.30GHz / RAM: Kingston 8192MB DDR3 1600MHz KIT / VGA: ASUS ATi Radeon HD6950 2048MB / HDD: Samsung 320GB + WD Ext 1.5TB / Táp: Chieftec CTG-550-80P / SC: Asus Xonar DX/XD/A / Monitor: LG 23'' IPS231P-BN / Windows 7 64 bit

Előre is köszi, ha valaki végigolvasta, és van esetleg valami tippje, hogy mit lehetne csinálni.

• edhelharn

csendes tag

Sziasztok!

Pár hete nálam is kék halált hal a gép, rendszerint játékok közben. A kék képernyő szerint egy bizonyos dxgkrnl.sys fájlal van a gond. A BlueScreenView is ezt írja, plusz még két másik fájlt: atikmpag.sys, ill. dxgmms1.sys.

Ma leszedtem a videókártya (Radeon HD 6950) driverét, csökkentett módban Driver Sweepert is futtattam, újraraktam a legújabb drivert, de azóta megint behalt a gép, szintén játék közben.

Ilyenkor mindig ugyanaz van, szétesik a kép, ilyen pixelcsíkokkal lesz teli, a kék képernyőt is csak a BlueScreenView-el lehet utólag rendesen megnézni, és gyakran háromszor is rebootol, és csak akkor indul el rendesen, mikor a pixelcsíkok teljesen eltűnnek a képernyőről.

Mi lehet a gond?

Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák