- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
deceiver
csendes tag
válasz
#10726912 #2582 üzenetére
Sziasztok
Úgy néz ki, megoldódott: kicseréltem a hdd-t 20 GB Quantumra és sikerült feltelepíteni az XP-t!!
2 apróbb hiba volt: az Opera 12 lefagyott ill. újraindul néha + Avast Antivirus 7.0-t 3x sem sikerült feltelepíteni (remélem, ezek csak a verziók hibája miatt történnek)Kérdésem: mennyire valószínű, hogy a Vargáné táp rontotta "meg" a hdd-t? Magától is el tud az romlani, nem igaz?
A régi hdd-t van-e értelme tárolóként használni, ha már XP-t telepíteni nem sikerült rá? (persze úgy, hogy közben dvd-n, pen driveon megtartanám az adatokat, csak a könnyebb elérhetőség végett csinálnám így)
Mennyire zavarna be a régi hdd, ha újra beiktatnám a rendszerbe (pl. IDE2-re)?Köszi a választ
Üdv -
deceiver
csendes tag
válasz
#10726912 #2582 üzenetére
Sziasztok megint.
Egy adalék, ha esetleg ez mond még valamit:
(az alaplap v. hdd v. táp hibás gépről van szó még mindig)
amikor futtatom a Linux disztro-t, akkor gyakran előfordul, hogy pdf megnyitás közben lefagy (ePDFviewer nevű programot használ).
Ez utalhat valamelyik hardver hibára?Köszi
-
deceiver
csendes tag
-
deceiver
csendes tag
válasz
CoolMan #2568 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, bár az a furcsa, hogy 8. éve használom és nem volt ilyen gond, majd költözés után, pár hónapja produkálja ezeket a dolgokat. Lehet, hogy elmozdult benne valami vagy a táp, stb. akármi pont eddig bírta?
Persze ez már olyan konfig, amit nagyon bővíteni nem akarok (nem is tudok), de pár hónapig még kihúzhatná.. -
deceiver
csendes tag
válasz
CoolMan #2565 üzenetére
Igen a memóriát teszteltem együtt memtestre, bootolásra külön-külön.
A tápot és hdd-t még nem próbáltam, pedig szeretném (ha lenne, főleg hdd).(A tápot nem igazán értem, nem akkor lehetne oka, ha mindig ugyanaddig bírja vagy be sem bootol, ilyesmik? Mondjuk nem egy csúcsmárka, Vargáné és Tsa gyártmányú
)
-
deceiver
csendes tag
válasz
CoolMan #2563 üzenetére
Értem, majd megpróbálom.
Plusz adalék: az Ultimate Boot CD Parted Live programmal valami linux-szerűséggel böngészek most is, ami vagy lefagy egy idő után, vagy kibír egy power on-off szakaszt, de legközelebb már nem indul (kernel panic... kernel thread helper... stb. utolsó sorral), ami az XP CD javító konzol chkdsk-fixboot-fixmbr parancsa után megint működik. Aztán majd kezdődik előlről...
(Bocs, ha néhol magamat ismételtem korábbhoz képest, de így részletesebb)
-
deceiver
csendes tag
-
deceiver
csendes tag
Üdv mindenkinek!
XP telepítés közben az alábbi üzenetet kaptam: hiba a rendszer betöltésekor. A MS szerint ez Bios probléma. Mit lehet akkor tenni, ha az Award Bioshoz nem találok frissítést, mert az Epox alaplap már nem támogatott? Az alaplap mehet a kukába?
Illetve megpróbálnám még másik hdd-vel (ha lenne), hátha az lehet a problémája (bár a hdd tesztelés nem talált hibát, viszont a bootoláskor halk pattanó hangot ad).
Bármely választ előre is köszi(Most egyébként Ultimate boot cd-ről, Parted live segítségével írok, ami néha szintén lefagy, de az XP cd chkdsk után egy ideig szokott működni.)
-
deceiver
csendes tag
válasz
#10726912 #2490 üzenetére
Üdv,
sajnos egyelőre nem oldódott meg a bsod (a költözés óta). Viszont végeztem 2x is XP CD-ről javítást (helyreállító konzolon chkdsk/p/r mindkét partíción) és azóta, kb. 2 napja "csak" 1 restart indításkor vagy restart + 1 fagyás és utána már "OK". Előtte volt, hogy alig bírt elindulni 6-7 restart után!
Akkor mégis csak marad az alaplap, mint bűnös?
Az lehetséges, hogy új XP telepítésnél driver hiba legyen?
Köszi -
deceiver
csendes tag
válasz
#10726912 #2487 üzenetére
Azt hiszem, értem.
Annyit még hozzáfűznék, hogy azóta van ez (pár hónapja), amióta költöztem és újra összeraktam a gépet. Először kivettem a hangkártyát, aztán cseréltem RAM-ot, majd áttértem a WIN7-re (ami ugyanaz volt, mint most, csak kék képernyő is volt az elején). És 2 hete vissza az XP-re, az azóta történteket elmeséltem.
Ki érti ezt? -
deceiver
csendes tag
válasz
#10726912 #2483 üzenetére
Üdv,
A ram-ot levettem 100 Hz-re, modulokat oda-vissza cseréltem. Bill. egér USB vezérlőit, alaplapi hangot szintén disabled.
A LAN PCI (nem integrált), szóval az maradt.
A helyzet jobb nem lett, sőt tán rosszabb, mert a restartokon kívül volt chkdsk magától, a MS security essentialt nem ismerte fel a biztonsági központ (még most se), sőt a végén nem is volt bootoláskor kép, csak hosszabb sípolás utáni fekete kép! Hagytam egy-két órát pihenni, így most működik.
Lehet, hogy videókártya?
Köszi -
deceiver
csendes tag
válasz
#10726912 #2462 üzenetére
Szia.
A ram-ot egyenként kipróbáltam, másik slotban is.
A bios-ban a Spread Spectrum disabled.
A ram clock default szerint: by SPD (133 MHz), nem állítottam rajta.Sajnos nincs pót hw tesztelésre. Az alaplap elemet kivettem és vissza, ennyit tudtam tenni.
Most IDE1 a hdd, IDE2 a cd-rom. Gondolod, hogy segítene, ha megfordítom?
A lan kártyát hol tudom letiltani? Vagy egyszerűen vegyem ki? -
deceiver
csendes tag
válasz
#10726912 #2462 üzenetére
Üdv.
További fejlemény, hogy a tiszta indítással is van restart 3x(!) egymás után kevéssel.
Az egyiknél, amikor megnyitottam az Operát, a címsor környékén vékony rózsaszín vízszintes vonal jelent meg a bsod előtt (mintha filctollal ráhúzták volna kb.)
Akkor lehet, hogy a VGA rossz?
(Dmp file általában változatos, szinte mindig más) -
deceiver
csendes tag
Sziasztok!
Bootolás után folyamatosan újraindulást kapok (BSOD nélkül) friss XP telepítés után, néha 2x egymás után.
Megpróbáltam tiszta indítással, most egyelőre nincs restart.
Akkor csak driver vagy startup elem lehet a probléma? (néhányan mondták korábban, hogy hardware)
Egyenként végig kellene menni az induló fájlokon/programokon?Köszi
-
deceiver
csendes tag
Sziasztok,
van itt valahol olyan topic (user), ahol Win7 blue screen-re tanácsot adnak .dmp file (vagy egyéb) alapján?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest