- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rotor82
aktív tag
válasz
_DiEGO_ #3171 üzenetére
Ezekszerint dual.
-
DANSIKA
csendes tag
-
kvio1
tag
válasz
_DiEGO_ #2279 üzenetére
Vissza raktam a régi procit és frissítettem a biost és vissza raktam ami volt és még mindig F1-et kell ütni. Meg a bios dátuma nem változott amikor frissítettem. De azt még nem említettem h amikor indul kiírja h nem támogatja a cpu-t ellenőrizze az asus webhelyén. Pedig fent van a listán.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_ #2273 üzenetére
Látom a ramok 670MKz -en mennek csak !
FSN emelés után mehetne az rendesen 800MHz -en is
Helyesen :
Látom a ramok 670MHz -en mennek csak !
FSB emelés után mehetne az rendesen 800MHz -en is
késő van és sötét
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_9_17_5vwx5c047v.jpg
ezt a linket tedd be a KÉP vagy LINK-re kattolva ... [link]
-
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_ #2267 üzenetére
Mint nézem a procidnak épp szükséges is az uj BIOS .... akkor gondolom az van felrakva
[CPU list]
Phenom IIX4 955 (HDX955WFK4DGM),3.2GHz,125W,rev.C3,SocketAM3,Quad-Core ALL
1002 -
-
DANSIKA
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #2253 üzenetére
Időközben újraraktam az avg-t. Most nincs gondja, de ha megint lesz, akkor felteszem amit ajánlottál.
Szerinted az a gond, hogy régi a biosom?Ok, akkor letörlöm. A ramok tesztelve vannak. Tuti jók. Már csak azt nem értem, hogy ha a biossal van gond akkor miért mindig dxgkrnl hibával kapok kék halált, és miért pont a win7 cseréje után kezdte a halálozást.
-
DANSIKA
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #2244 üzenetére
Anno úgy válogattam össze a gépet, hogy később elég legyen 1-1 alkatrészt cserélni, vagy venni hozzá, ha elavul a cucc.
Mint az előbb írtam aida nem olvassa be a bios dátumát. Nem tudom miért nem, de azt igen, hogy még az eredeti 2009-es bios van rajta.
Avg van a gépen, most néztem meg. 64 bites. Akkor a rendszer szerint miért nem kompatibilis???
-
DANSIKA
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #2241 üzenetére
Nem volt ilyen probléma, viszont nemrég újabb kék halál után csak csökkentett módban volt hajlandó indulni a gép, automatikusan, ráadásul net nélkül. Ez miért lehet? A gyerek játszott éppen a neten. Ezt a hibaleírást kaptam:
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
hibát előidéző driver: dxgmms1.sysMi lehet ez? A windowssal van gond, vagy mivel? Most már nagyon idegesít.
google szerint videókártya driver, csakhogy az a legújabb, nem értem én ezt!!!!
Azt tudom, hogy nem lehetne gond, nincs is semmi észlelhető probléma, csak az állandó kékhalál.
-
DANSIKA
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #2237 üzenetére
64-es driverek vannak fent mindenhez. Videókarim jelenleg nincs. Az alaplapit használom. Az Ati Radeon HD4200. Anno mikor összeraktam a gépet ezek a cuccok még akkor jöttek be. Sajnos videókártyára nem maradt pénzem. Úgy volt, hogy majd veszek, de végül nem kellett, mert ez is elég a páromnak a mafia2, hitman 4 típusú játékokhoz.
-
cis
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #2031 üzenetére
Bocsi, nem vagyok valami gép zseni..
Táp: Codegen 400w 300XA
A ramok Kingmaxosak KLDE88F-B8KU5 NHES típus
A videókártyán Galaxy szerepel gyártónak, aktív hűtésű. /új alatt azt értem hogy friss vétel, nem volt használva/.
Az alaplap rev1x kiadású.
A csatlakozások jók.
Procinak Intel Core 2 Duo van. -
AAntii
őstag
válasz
_DiEGO_ #2027 üzenetére
Nem volt lehúzva a net, csak míg a teszt futott, nem ültem a gép előtt, így akár az is megeshetett, hogy a net kihasználtsága minimális volt. Már csak ötletelgetek, mivel a tünetekből levezethető ésszerű megoldási javaslatom már nincs.
A szerviz egy csuda jó dolog, akkor ha az ember ismeri a szervízest és tudja, hogy egy megbízható, nagy szakértelemmel rendelkező emberről van szó. Sajnos én helyben ilyet nem ismerek. Emellett még az sem elhanyagolható, hogy a szervízes nem fog három órán keresztül ülni a gép előtt és játszani, így esély se sok lesz arra, hogy a hibajelenség egyáltalán felbukkan, mivel tesztprogramban, benchmarkprogramban nekem sem produkált semmit, full-full terhelésen sem. Tehát ha csak ezekkel a szintetikus tesztekkel nézi meg, akkor kiadtam 5-10 ezer forintot a semmire, amit költhetnék az esetleges hiba tényleges elhárítására is.
Az egyik ismerősöm most ment el nemrég az egyik ph-shoz videokártyát vásárolni. A kártyáról a szervíz igazolást adott ki, hogy rendben működik, miközben a próba során otthon több különböző hardverkörnyzetben még bekapcsolni sem volt hajlandó, képet nem adott. Személyes tapasztalatom annyi, hogy egy sima púpos kondi miatt egy akármilyen szuper lapot is kukára (szelektív hulladékgyűjtőre) ítélnek, mivel könnyebb vetetni a kuncsafttal egy újat, mint forrasztani és lehet még több haszon is van az új vételen.
NEM MINDEN szervízre vonatkozik ez természetesen, de én azt gondolom, hogy egyre inkább egy ilyen irányba mozdultunk el. Szóval hamarabb küldöm el az ország másik végébe tesztelni a gépet az ismerősömhöz, minthogy itt bevigyem szervizbe, hogyha az új telepítéssel sem oldódik meg a dolog, lehet ez is lesz a vége
Hogyha valaki tud Kecskeméten vagy a közvetlen környéken megbízható, hozzáértő embert, hozzá szívesen elviszem és nem sajnálom az általa elkért díjat sem, mivel a saját szabadidőm megmentése is ér annyit, amennyibe kerülne. Szóval ha tudtok ilyet, akkor szóljatok legyetek szívesek!
-
AAntii
őstag
válasz
_DiEGO_ #2022 üzenetére
Nem, Home Premiumot. Az enterprise nekem felesleges lett volna úgy gondolom. Akkor megpróbálkozok egy ismételt új telepítéssel. Ja, ha nem ide, akkor nem
most akkor ide, vagy nem ide?
Ja és nem tudom jelent-e valamit, de megpróbálkoztam a win8 teszt példányával, azzal is kikapcsolt játékok alatt
-
AAntii
őstag
válasz
_DiEGO_ #2014 üzenetére
Hogyha ezek egymás mellett futnak majd x órát gond nélkül, akkor a hardveres hiba nagy eséllyel kizárható?
Ezzel tisztában voltam, de gondolom x idő futtatás elég arra, hogy ezeknek az összetevőknek a hardveres hibáját nagy eséllyel ki lehessen zárni, mivel én nem tartom kizártnak azt sem, hogy ezek napokig elfutnának, annak ellenére, hogy valamiért játszani mégsem tudok.Tíz perc után a proci 54 fokos, alaplap 39, gpu 62, hdd-k 28, illetve 30. Szenzoros "mérés", nem lézeres hőmérő.
-
AAntii
őstag
-
AAntii
őstag
válasz
_DiEGO_ #1998 üzenetére
Szia!
Igen, a meglévő alaplap a linkelt. A bios frissítés az első dolgom volt, mivel valóban nem új lapról van szó, mondjuk meglepődtem, hogy két éves a legfrissebb, mintha a fapados asrock ezen a téren jobban állt volna.
Tehát a bios friss. A chipsethez tartozó csomagot már feltettem, de azóta driver sweeperrel el is távolítottam, hátha az zavar be. Felrakom megint.
Igen, az igp le van tiltva. Közben olvastam a catalyst fórumot, állítólag ha 11.xx után telepítem fel a 12.4-et vagy tegnaptól a 12.6-ot akkor az energiagazdálkodással gond lehet és az vezethet ilyen hibához.
Windows helyreállítás segítségével varázsolok egy telepítési után friss windowst, aztán újra felteszem a chipset és a vga driverét is, hátha.
-
-
Matyó83
tag
válasz
_DiEGO_ #1892 üzenetére
Köszi szépen, de közben elbénáztam egy dolgot és 2 vinyó lett kuka..vagyis a másik csak félig.. letört a sata csatiról a műanyag a réz kivezetésekről... az adat csatinál.
A gép elejében vannak a vinyók+ssd, és onnan kap egy 20cm-es ventitől friss levegőt.. (haf 912+)
aida azt irja, hogy 40 fok az ssd, de se feljebb,se lejjebb nem megy...de sentinel sem ir mást, szal ez van.
a hdd-k meg 30-35 fok között vannak...
köszi!!
-
Matyó83
tag
válasz
_DiEGO_ #1886 üzenetére
No, ismét...
A sentinel szerint az ssd kondíciója 71% a teljesítménye pedig 80%.
Elkezdtem bedugaszolni a hdd-ket... az első a nagyon régi maxtor vinyó volt.. lefagyott a gépem... Betöltött minden, csak 20 perc után sem dobta fel az ablakot, hogy csatlakoztatva lett. Bárhova klikkeltem csak tekert a kis kör a kurzor felett.
ctrl+alt+del-re reagált, de a kikapcsolás helyett újabb 20 perc vakarózás... nagy gomb hosszan nyomva és OFF! lehúz a vinyó, feltol a kövi..elindul, boot-ol, ketyek... működik!!
Eddig megvan a bűnös, hogy miért halt be a gépem.. még egy vinyó van vissza, de az tuti, jó! 2 éves Green WD...5400rpmKöszönöm a segítséget!!!
-
Matyó83
tag
válasz
_DiEGO_ #1875 üzenetére
Király.nekem is ilyen.
feltoltam a wint ujra,most jó eddig,de az all in telepitöben most benne volt az AHCI driver is,de multkor nem...mielőtt felraktam volna,frissitettem a wint teljesen és utána driverek. meg most még csak +1vinyo van bedugva..holnap teszem be a többit.
azt hogy tom megnézni,hogy esetleg rossz az ssd-m? :/ -
-
Matyó83
tag
válasz
_DiEGO_ #1870 üzenetére
Hali.
Nos..Úgy emlékszem, hogy igy raktam fel a rendszert ahogy irtad. csak az ssd volt bedugva, de nem 100%!!
Igen mind satás vinyó amim van
Milyen tipusúak? hűha... van 2 db maxtor, 2db WD meg az ssd ami kingstone. Mondjuk az egyik maxtor az kb 7-8 éves, és eddig azon voltak a játékaim, de a kékhalálok után átpakoltam másik vinyóra, de ott is csinálta... Azt hol tudom pontosan megnézni, hogy AHCI módban futnak-e a vinyók? van erre valami progi? A bios-ban úgy van most, hogy sata mod : IDE , de az amd ahci rom : enabled állapotban van... csak igy hajlandó működni a gép.
Az SSD az az első portban van.. SATA0 vagy SATA1-ben, erre emlékszem, hogy abba dugtam ami az első volt.
Majd holnap megnézem, hogy mit tudok kezdeni a reinstall részével. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
_DiEGO_ #1871 üzenetére
Igen, BIOSban engedélyezve van.
A monitorom: Samsung Syncmaster 2243LNX D-SUB van csak rajta.Konfig:
3db winyó
FSP BLUESTORM 500 BRONZE táp
MSI HD6770 1GB
AMD X3 450
ASUS M5A78L LE alaplap
Elvileg Plug & Play, de van hozzá CD is.Kb fél éve megy a gép, eddig nem volt ilyen baja 2-3 napja csinálja.
-
Matyó83
tag
válasz
_DiEGO_ #1866 üzenetére
az a BIOS van fennt igen.
Ahm... nem ahci módban van, mert úgy el sem indul a gépem valamiért, valami boot mgr vagy mi kell neki... Kingston v100 vagy mi... mikor megvettem akkor update-eltem meg, kb 1 éve, de nem találtam hozzá frissebb firmware-t...szerk: az AHCI módos telepítés megvolt, de el sem indult..majd IDE módban feltoltam a wint, de azóta megen az van, hogy AHCI módban nem indul a gép a fennt említett dolgot keresve...
-
Matyó83
tag
válasz
_DiEGO_ #1865 üzenetére
Üdv!
Köszi a választ. ezért kérdeztem meg itt, mert nem értem mi a fájása.
A C meghajtón az ssd. 128GB-os, totálban a win-nek van fenntartva az egész. de van szabad hely rajta bőven, kb 30-50GB-nyi. A lapozófájlt meg átraktam egy másik vinyóra, ne az ssd-t basztassa, bár szerintem nem gond neki annyira.De akkor visszarakom és beállítok annyit amennyit mondasz, hátha jó lesz...
BIOS az a legutolsó van fennt ami a lapomhoz van, szóval azzal nem lehet gondja.
Most tolok egy memtest-et a memtest+-al vagy mi a neve...
12GB-nyi ramom van...Megpróbálom amiket írtál, aztán jelentkezem ismét, hogy mi a helyzet.
1000 köszönet!!
-
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_ #1865 üzenetére
1.20 11/18/2011 Instant Flash , ha nem ez a BIOS van fenn - akkor azonnal frissítsd meg ... SSD esetén meg csak remélem , hogy az AHCI mód alatt lett a telepítés ? ! .
Milyen típusu SAMSUNG HDD-d van ? nem szükséges lenne valamelyiknél a firmware frissítés ? A 120GB egyben van , vagy kettéosztva ? -
csuszatp
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #1858 üzenetére
Megcsináltam a válaszodra egy merevlemez ellenörzést és azt írta ,hogy a kötet tiszta.
Aztán rendszerindulás után frissíteni akartam a NOD-ot és kidobott egy kékhalált.
Szóval minden kis mozzanat után jelentkezhet kékhalál én úgy veszem észre ,tehát nincs konkrét kiváltó oka. Am XP-telepítés előtt vírus miatt lett formázva a merevlemez és aki formázta az tett fel rá egy XP-t (lehet ,hogy buherált mert a start MENÜ nem teljesen az eredeti !! "és mintha felesleges fájlok lennének a A C-meghajtón"Az új kékhalál kódja pedig ez:
STOP: 0X0000001A(0X00041284,0X014E7001,0X000006D3,0XC0883000) -
meroly
veterán
válasz
_DiEGO_ #1855 üzenetére
Megoldottam a problémát, régi vinyón a windows az újon meg csak adatok. Így már jó ideje nincs kékhalál. Érdekes egyébként mert tuti a vinyó volt a ludas, de hogy semmi hibája nincs a sentinel szerint.... :S
Mindegy, a lényeg hogy így jó lett.
Köszi mindenkinek a segítséget -
meroly
veterán
válasz
_DiEGO_ #1852 üzenetére
Ugyanez a konfig volt, igaz régen telepítettem, de nem nagyon kellett drivert leszedni hozzá, mert a Win7 mindent felismert. Meg a hp oldalán nem is nagyon találok Win7-hez, csak XP-hez meg Vista-hoz drivereket.
Szektorhiba tuti nincs, mert a sentinel gondolom jelezné, meg a chkdsk is. -
matusz09
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #1785 üzenetére
átállítottam a bios-ban a dram frequencyt 667-re de nem változott semmi, ha megindul egy letöltés, ugyan úgy fogy a memória
egyedül ennyi változott az előzőhöz képest:ez volt:
http://kepfeltoltes.hu/view/120324/20714814_www.kepfeltoltes.hu_.jpgez lett:
http://kepfeltoltes.hu/view/120326/4_new_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
matusz09
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #1773 üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/view/120324/7034602291_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/120324/780081982_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/120324/13088702103_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/120324/20714814_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/120324/9411352725_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/120324/8651471886_www.kepfeltoltes.hu_.jpginkább így linkelem be a képeket, mert sehogy sem sikerül máshogy....
egyre gyakrabban jön elő a BS, és még mindig nem tudok vele mit csinálni.
Egy windows újra telepítés megoldhatja a problémát? -
matusz09
csendes tag
-
matusz09
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #1754 üzenetére
Nekem is pont az van fent, de most hogy megint elindítottam megint elkezdi zabálni vmi a ramot, és majd mikor lemegy nullára kékhalál.
akkor megpróbálom egy másik verzióval. Eddig még soha nem volt ilyen problémám, főleg nem utorrent miatt...na akkor megnézem és visszajelzek. -
Lizzard
aktív tag
válasz
_DiEGO_ #1739 üzenetére
Szia!
Nekem nem is olyan gerjedő hangot ad, hanem a Windows betöltésétől számítva szinte folyamatosan halk sipolgatásról van szó, bekapcsoláskor meg bootolás alatt viszont nincs semmi.
Megnéztem a linket, amit adtál, de azok közül egyik se hasonlított rá. Tápegységem Thermaltake TR-2 550 típusú, lehetséges az, hogy kevés lenne a konfigomnak?
-
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_ #1689 üzenetére
Nos szóltak sracok , hogy kaptak más elnevezésű memót , nézzem meg ... na mondom zsír
Ó nagy öröm , ki-be csere a szükséges állítások után ...
Hoppsza nem indul windóz ... sőőt kékhalálozik- anyád... Resi 1333MHz és itt jó
[technikai adatai] ez valóban XMP1600MHz - csak épp nemigazán akarja vinni a drága - haldoklik akárhova állítottam... se fesz sem időzítés hangolással nem hajlandó stabilan hiba nélkül menni ...
Sajna nem mind az ami , maradt az eredeti amit fentebb már írtam , az stabilan tökéletes megyen - tehát 880G Extreme3 alaplapba rossz választás [emez] !
-
Gülredy
tag
válasz
_DiEGO_ #1709 üzenetére
Még egy valamit nem értek, amit kiraktam/kiraktál két CPU-z SPD képet. Azon már régebben is feltűnt hogy más a max Bandwith-nél a név.
Ez a kettő elvileg két ugyan olyan memória lenne, mégis más a sávszélessége? Ez hogy van?Ja és szerinted lesz gondom abból hogy 34%-al túlhúztam? Jobb lenne ha hagynám 800-on?
Csak mert memória benchmark-ban majdnem egy 1000-essel jobban teljesít így (everest 5.50)Nem mellesleg köszönöm az eddigi segítségedet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Motoros topic
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest