- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matyó83
tag
válasz
_DiEGO_ #1892 üzenetére
Köszi szépen, de közben elbénáztam egy dolgot és 2 vinyó lett kuka..vagyis a másik csak félig.. letört a sata csatiról a műanyag a réz kivezetésekről... az adat csatinál.
A gép elejében vannak a vinyók+ssd, és onnan kap egy 20cm-es ventitől friss levegőt.. (haf 912+)
aida azt irja, hogy 40 fok az ssd, de se feljebb,se lejjebb nem megy...de sentinel sem ir mást, szal ez van.
a hdd-k meg 30-35 fok között vannak...
köszi!!
-
Matyó83
tag
válasz
_DiEGO_ #1886 üzenetére
No, ismét...
A sentinel szerint az ssd kondíciója 71% a teljesítménye pedig 80%.
Elkezdtem bedugaszolni a hdd-ket... az első a nagyon régi maxtor vinyó volt.. lefagyott a gépem... Betöltött minden, csak 20 perc után sem dobta fel az ablakot, hogy csatlakoztatva lett. Bárhova klikkeltem csak tekert a kis kör a kurzor felett.
ctrl+alt+del-re reagált, de a kikapcsolás helyett újabb 20 perc vakarózás... nagy gomb hosszan nyomva és OFF! lehúz a vinyó, feltol a kövi..elindul, boot-ol, ketyek... működik!!
Eddig megvan a bűnös, hogy miért halt be a gépem.. még egy vinyó van vissza, de az tuti, jó! 2 éves Green WD...5400rpmKöszönöm a segítséget!!!
-
Matyó83
tag
Nah. tesztelés alatt a rendszer... holnap irok,hogy miujság,miután betoltam a többi vinyót. asszonyka nyüstöli,mert melózok. :-( :-)
-
Matyó83
tag
válasz
_DiEGO_ #1875 üzenetére
Király.nekem is ilyen.
feltoltam a wint ujra,most jó eddig,de az all in telepitöben most benne volt az AHCI driver is,de multkor nem...mielőtt felraktam volna,frissitettem a wint teljesen és utána driverek. meg most még csak +1vinyo van bedugva..holnap teszem be a többit.
azt hogy tom megnézni,hogy esetleg rossz az ssd-m? :/ -
Matyó83
tag
válasz
_DiEGO_ #1870 üzenetére
Hali.
Nos..Úgy emlékszem, hogy igy raktam fel a rendszert ahogy irtad. csak az ssd volt bedugva, de nem 100%!!
Igen mind satás vinyó amim van
Milyen tipusúak? hűha... van 2 db maxtor, 2db WD meg az ssd ami kingstone. Mondjuk az egyik maxtor az kb 7-8 éves, és eddig azon voltak a játékaim, de a kékhalálok után átpakoltam másik vinyóra, de ott is csinálta... Azt hol tudom pontosan megnézni, hogy AHCI módban futnak-e a vinyók? van erre valami progi? A bios-ban úgy van most, hogy sata mod : IDE , de az amd ahci rom : enabled állapotban van... csak igy hajlandó működni a gép.
Az SSD az az első portban van.. SATA0 vagy SATA1-ben, erre emlékszem, hogy abba dugtam ami az első volt.
Majd holnap megnézem, hogy mit tudok kezdeni a reinstall részével. -
Matyó83
tag
válasz
_DiEGO_ #1866 üzenetére
az a BIOS van fennt igen.
Ahm... nem ahci módban van, mert úgy el sem indul a gépem valamiért, valami boot mgr vagy mi kell neki... Kingston v100 vagy mi... mikor megvettem akkor update-eltem meg, kb 1 éve, de nem találtam hozzá frissebb firmware-t...szerk: az AHCI módos telepítés megvolt, de el sem indult..majd IDE módban feltoltam a wint, de azóta megen az van, hogy AHCI módban nem indul a gép a fennt említett dolgot keresve...
-
Matyó83
tag
válasz
_DiEGO_ #1865 üzenetére
Üdv!
Köszi a választ. ezért kérdeztem meg itt, mert nem értem mi a fájása.
A C meghajtón az ssd. 128GB-os, totálban a win-nek van fenntartva az egész. de van szabad hely rajta bőven, kb 30-50GB-nyi. A lapozófájlt meg átraktam egy másik vinyóra, ne az ssd-t basztassa, bár szerintem nem gond neki annyira.De akkor visszarakom és beállítok annyit amennyit mondasz, hátha jó lesz...
BIOS az a legutolsó van fennt ami a lapomhoz van, szóval azzal nem lehet gondja.
Most tolok egy memtest-et a memtest+-al vagy mi a neve...
12GB-nyi ramom van...Megpróbálom amiket írtál, aztán jelentkezem ismét, hogy mi a helyzet.
1000 köszönet!!
-
Matyó83
tag
Sziasztok!
van nem pici problémám. valami haldoklik a gépemben, de nem jövök rá, hogy mi. elmondom mi a jelenség és miket próbáltam csinálni vele.
Hiba jelenség: Úgy csinál a gépem mintha ALT+TAB-ot nyomtam volna. egy vga cserével megoldódni látszott. Ki cseréltem a vga-mat egy vadi zsír újra. (asus 7850 dc2) A fenti hiba megszünt, de elkezdett szemetelni a kép játékok közben. Gondoltam, drivert cserélek. Megoldódott az egyel régebbi driverrel ez is. Majd randomban betolta a blue screen-eket. Ez tuti ram lesz, gondoltam.. kivettem 2 modult a 4ből. Ránézésre megjavult. De pár nap multán megint bénázott a BS-ekkel. Átraktam a játékokat másik vinyóra, majd megint jó volt pár napig. Ma kaptam mégegy bluescreen-t de egy picit részletesebb üzenettel mint eddig.
[link]ezt adta ki tegnap. Ami benne van a gépben ram pár, gyári értékek alapján ment 1600 mhz-en. visszaraktam 1333mhz-re a bs után. Valami disc space, meg driver és hardver gondja volt, de ez másmilyen üzenet és félek valami elment haldokolni..
valami ötletet kérek, hogy mit nézzek meg, mert kezd elszálni az agyam...
configom: asrock 990fx xtreme3 lap, fx6100 cpu, 2x2GB kingstone hyperx blue 1600mhz ram, corsair hx620w táp, asus 7850 directcu2 vga, kingstone ssd 128GB, és pár hdd összben 3,75TB-al.
proci nem volt húzva kb 2 hónapos, a vga szintén alapon jár, de 3 hetes. a ramom volt biosban átállítva 1600-ra, de gyári értékek alapján. amit kivettem belőle rampár az pedig 2x4GB kingstone genesis és ezek is 1600mhz-esek gyári beállításokkal.kössz a segitséget előre is.
és bocs, hogy hosszú lett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest