- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lizzard
aktív tag
válasz
_DiEGO_ #1739 üzenetére
Szia!
Nekem nem is olyan gerjedő hangot ad, hanem a Windows betöltésétől számítva szinte folyamatosan halk sipolgatásról van szó, bekapcsoláskor meg bootolás alatt viszont nincs semmi.
Megnéztem a linket, amit adtál, de azok közül egyik se hasonlított rá. Tápegységem Thermaltake TR-2 550 típusú, lehetséges az, hogy kevés lenne a konfigomnak?
-
Lizzard
aktív tag
válasz
CoolMan #1737 üzenetére
Futtattam most 64 bites Prime 95 2.58-at kb 10 percig, lement 7 teszt hiba nélkül (Blend tesztre volt állítva), úgyhogy szerintem a 4 magosítási hibát ki lehet zárni.
Sajna én is elég erősen gyanakszom az SSD-re, tavaly júni végén rendeltem Ipon-ról, szóval még csak nem is olyan régi. De az nem értem, hogy ha hibás az SSD, akkor már miért nem egyből a berakástól csinálta ezeket a kékhalálokat, miért csak december-január környékétől?
Lehet hogy az lesz a vége, hogy vissza kell küldenem gariztatni, de a biztonság kedvéért szerintem kipróbálom egyik barátomnál, hogy ha nála rakunk rá Win7-et, akkor is halálozik-e.
Szerk: Azt is furának tartom, hogy pl ma reggel volt utoljára kékhalálozás, most kb 4 óra 20 perce megy a gép folyamatosan, és látszólag semmi gond, viszont ha holnap reggel bekapcsolnám tuti megint szétfagyna 1x, de utána megin menne gond nélkül.
-
Lizzard
aktív tag
válasz
CoolMan #1735 üzenetére
Még megvan az 1 TB-os vinyón a korábbi windows, kiszerelem majd a külső HDD házból, aztán holnap kipróbálom akkor arról.
Az nem lehet, hogy azért kékhalálozik most, mert nem AHCI-ben lett feltelepítve a windows az SSD-re? Az nem értem, hogy június végétől egészen kb decemberig frankón működött minden, csak azóta van ez a napi random kékhalál.
-
Lizzard
aktív tag
válasz
CoolMan #1733 üzenetére
4 magosítva megy már kb 1,5-2 éve mióta összeraktam ezt a konfigot, nem hiszem hogy ez lehet a baja, akkor valószínűleg a kékhalálos restart után is kéne fagynia vagy újraindulnia, de most is pl csak reggel volt kékhalál. De azért majd visszaállítom 2 magosra a biztonság kedvéért.
Memória tesztet végigfuttattam Memtest-el pár napja, nem talált hibát.
Igen, 1333-on mennek a RAM-ok, pedig elvileg 1600-asok, de korábban próbáltam áttenni 1600-ra, viszont olyankor hibázott a Prime95, 1333-on hagyva viszont nem. Igaz nem szórakoztam feszültség emelésekkel a BIOS-ban, lehet hogy ki lehetne okoskodni valami olyan szintet, amit frankón elvisz, per pill minden Auto-n van.
-
Lizzard
aktív tag
Sziasztok!
Az utóbbi 2-3 hónapban folyamatosan küzdök véletlenszerű kékhalálozással windows bootolás után miután felmentem a netre és egy ideig megy is minden, majd teljesen hirtelen megjelenik a kék képernyő és alul végig fut százalékszámláló és autorestart, viszont ezután az indulás után már nem jön elő a kékhalál, akármit is csinálok a gépen, lehet netezni, játszani akár órákon keresztül. Viszont érdekesség, hogy amint bejön a windows, elkezdődik egy nagyon halk sipolgatós hang, amit nem igazán tudok beazonosítani, hogy honnan jöhet, lehet a táp vagy a vinyó is. Fura, hogy ezt akkor is csinálta, amikor még az előző 1 TB-s Samsung F3 vinyót használtam rendszernek és adattárolásnak.
Február végén újratelepítettem már akkor is kb harmadszor a Win7-et, de a kékhalálozás a friss windows-al is csak folyamatosan jött átlag napi 1x, majd legutoljára március 11-én raktam újra, mert akkor már ott tartott a gép, hogy Firefox-ot nem volt hajlandó indítani, mindig összeomlott és csak a program újraindításával lehetett próbálkozni, de mindig ugyanaz jött elő, netre egyedül csak a 64 bites Explorer-rel tudtam feljutni.
Gépembe 2011. június végén került bele egy 64 GB-os Buffalo SHD-NSUH64G-EU típusú SATA 2 SSD. Nem tudom, hogy ennek lehet-e köze a kékhalálozáshoz, de eleinte hibamentesen működött minden az SSD-vel, december-január környékén kezdődött ez a tortúra. BIOS-ban csak a 4 magosítás van aktiválva, minden feszültség állítási lehetőség Auto-n van, SATA1-es porton van az SSD, a SATA2-es porton meg a 2 TB-os Hitachi SATA3-as vinyó. Azt olvastam pár napja valamelyik logoutos cikkben, hogy az SSD-nek valami AHCI módban kellene lennie BIOS-ban, tegnap próbáltam is átteni, de úgy nem is indult el a windows sem. Lehet, hogy át kellene kötni a vinyót pl SATA 4-5 port környékére, mert ha jól emlékszem úgy volt a BIOS-ban, hogy SATA 1-3 meg SATA 4-6, és akkor SATA 1-3-hoz be lehetne állítani az AHCI-t, míg pl a SATA 4-en levő vinyó maradna IDE.
Megnéztem Hard Disk Sentinel-lel az SSD és a HDD állapotát, de mindegyiket 100%-osnak írja, nem mutat semmilyen hibát.
Mellékelem a 11-i telepítés óta előjött 3 kékhalálozás BluScreenView-el kiszedett adatait.
Légyszi segítsetek, mi lehet a probléma?
Üdv: Ádám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged