- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Videón mutatják meg a Nothing tervezői a Phone (4a) külső újdonságait
- MWC 2026: telefonból kivehető akciókamerát hoz az Ulefone RugOne
- Megkaptuk az első hivatalos fotókat a Honor Magic V6-ról
- Tényleg kicsit más lesz a Xiaomi 17 Ultra európai különkiadása
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Sötétvörös iPhone 18 Pro, ezüst-fekete iFold?
- MWC 2026: telefonból kivehető akciókamerát hoz az Ulefone RugOne
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megerősítést kapott a kompakt csúcsmobil OnePlus 15T érkezése
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Régebben próbálgattam is őket, az előző munkahelyemen volt többféle gép is, Saeco és talán Krups márkák. Azt tudom, hogy a Saeco-k állandóan szervizben voltak, egyébként mindegyik jó kávét készített. Az Amazonon csak az értékeléseket olvastam.
Egyébként a jó kávéhoz nem elég jó gépet venni, szerintem bármelyik nagynyomású géppel lehet jó kávét készíteni, ha jó az alapanyag. Az eddigi tapasztalataim szerint a szemeskávé még a kávégép légmentesen lezárt kávétárolójában is pár nap alatt elveszti az aromáját, ezért érdemes mindig csak egy kicsit tartani benne, a többi kávét pedig légmentesen lezárva fagyasztóban tárolni. A bolti csomagolt kávékkal nincs túl jó tapasztalatom, sok helyen árulnak túltárolt kávét, amiknek már eleve elszállt az aromája, azokból nem lehet túl jó kávét főzni, akármilyen márkásak. Legjobb, ha olyan helyen veszel kávét, ahol frissen pörköltet árulnak kimérve. Először a Lehel piaci kávészaküzletben vettem ilyet, az veszettül jó volt, cserébe marhára drága is (125g: 1740HUF). Simán felvette a versenyt bármilyen kávézó kávéjával, minden formában elkészítve finom volt. Utána próbálkoztam különféle bolti csomagolt kávékkal: Davidoff Rich Aroma, Monte Santos a Lidl-ből, Café Blend a Tesco-ból, Tchibo Exclusive. Amelyik friss volt, abból finom kávét lehetett főzni, a Davidoff kivételével teljesítették ezt a kritériumot. Most a Tchibo boltokban kapható kimért kávét tesztelem éppen, ezek relatíve olcsók (250g: 1000HUF). Kaptam ajándékba fél kilónyit, meg vettem is előtte egy negyed kilót, ami még a fagyasztóban várja, hogy bevessem. Sajnos az ajándékba kapottat két hétig szakszerűtlenül tárolták, így sokat vesztett az aromájából, de még így is elég jó. A Monte Santos kivételével mindegyik kávé 100% arabica, amikről írtam, ha már ilyen gépe van az embernek, érdemes hanyagolni a robustát.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bestbuy játékok
- Nintendo Switch 2
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Horgász topik
- Hardcore café
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- 146 - 147 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest