Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HunLogin

csendes tag

Sziasztok!

Korábban írtam már ebben a témában, és többen nagyon kedvesen adtak is tippeket, de megint előjött az alábbi probléma.

Van egy Cafelat Robotom és mellé egy 1Zpresso JX pro őrlőm. Egy 04.08-as pörkölésű Impresso Brazil Colombia kávét húzogatva az alábbi eredmények jöttek ki (kép mellékelve). A paraméterek a képen megtalálhatóak. Előáztatást nem csináltam: röviden felépítettem 6 bar környékére és utána ment tovább 8-9 bar-ig. Teljesen inkonzisztens az egész. Néha lokálisan megfigyelhető konzisztencia (pl 2. 3. 4. próbálkozásnál legalább az őrlő beállítást reflektálta a kimenet). Utána jön a teljes káosz. Amilyen állandóságot a tamperelési erőben lehet emberileg tartani, azt próbáltam végig. Az utolsó próbálkozásoknál kifejezetten ennek a hatását vizsgáltam, de semmi kecsegtető eredmény nem született.

Esetleg 1-2 tanácsot tudnátok adni, hogy mit ronthatok még el, vagy milyen változót kéne még figyelnem? Lehet a kávé a ludas? Van belőle 1 kg, és nem igazán ízlik, szóval amíg a józan eszem bírja, tudok kísérletezni szabadon.

(A ,,cold' annyit jelent csak, hogy nem melegítettem elő semmit, csak egyből ment a forrásban lévő víz. A ,,back-to-back" azt, hogy miután az előzőt lehúztam, leőrőltem a következő adagot és jött az.)

Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák