Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Mózes

aktív tag

Sziasztok!
    Vettem egy négy személyes Bialetti Brikkát, illetve egy kézi kávédarálót. Eddig minden kávém förtelmes lett, amit csináltam, teljesen szétégett az egész. Nem nyomkodom le, próbáltam hideg vízzel, forró vízzel, közepes hőfokon, magas hőfokon, finomabb, durvább szemcsemérettel, robustával, 100% arabicával, sőt bolti őrölt kávéval is, de minden egyes alkalommal szétégeti az egészet. Elektromos tűzhelyünk van, gyanakodom, hogy az lehet a probléma okozója, hogy nem egyenletesen melegíti, de az 1500 Ft-os piacos kotyogóssal meg nem szr a kávé, pedig próba képen még a nyomásfokozó szelepet is kivettem a Brikkából. Van Szarvasi kávéfőzőnk is, ott kb. a 3. főzetre belőttem, hogy milyen szemcseméret a legjobb, és a legelső szándékosan nagyon finomra őröltön kívül egyik kávé sem égett bele.
    Már csak panaszkodás képen: Ahhoz képest, hogy majdnem 30.000 Ft volt a Brikka, nagyon gyenge minőséget képvisel, látszik az öntvény nyoma, a fedele is olyan amilyen, nem sugárzik belőle az a minőségérzet, amit ennyi pénzért elvártam volna...
    Tipp?

Új hozzászólás Aktív témák