Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Google Pixel topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
JIAYU G2F
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gregito
csendes újonc
Sziasztok!
2,5 évig hibátlanul működő g2f-em sajna fura dolgokat produkál mostanábam. Kikapcsol magától, elmegy a térerő teljesen, full fekete képernyővel rezeg, szétesik pixelekre a kielző, stb. Akksi ki, újraindít, aztán ideig óráig jó. Recovery reset sem hozott megoldást. Eljött az ideje a cserének, vagy próbálkozzak valamivel?
Ha cserés, akkor van msot a piacon valami hasonló áru jiayu? Meg voltam elégedve nagyon. -
kali8n
aktív tag
Akinek nem ez a fő telefonja vagy csak ráér, nem akarja kipróbálni ezt az új romot?
Elvileg minden működik benne. -
faju
csendes tag
válasz
jackbacsi87 #4250 üzenetére
Szia!
Én is hasonlóval szívtam és pár napomba került mire rendbe raktam a telót. Így utólag már egyszerűnek tűnik,de akkor nem volt az....
1. Letöltöttem a needrom-ról az utolsó gyári rom-ot
(http://www.needrom.com/download/g2fw-kk-20150106-151218/)
2. Letöltöttem az android mtk flash toolt
(https://androidmtk.com/smart-phone-flash-tool)
3. Letöltöttem a kingroot.apk-t
(https://androidmtk.com/download-kingroot-application)4. Az mtk flash tool-al az eredeti romot feltettem
-Kutass a neten hogyan is kell használni majd....(mert minden lépést nem írok most le)
-Szedd szét a telót, vedd ki az aksit
-Indítsd el a flah tool programot (windows esetén és linux esetén is telepíteni kell egy drivert drivert)
-Válaszd ki a megfelelő scatter fájlt majd indítsd el a letöltést
-Dugd össze a gépet az aksi nálüli telefonnal
-Egy mozdulattal helyezd bele az aksit, ami hatására el kell indulni a letöltésnek5. Ha végzett indítsd újra a telefont és állítsd be amit kell.
6. Kapcsold ki a biztonsági beállításokban a megbízható forrásokat
7. Telepítsd fel a KingRott apk-t, majd indítsd le és rooutold a telefojnodat
8. Indítsd újra a telefont
9. telepítsd a root uninstallert
10. a telepített programok végén van 2db kínai alkalmazás a gangyun makeup és még egy, mindkettőt uninstalláld. ha van olyan hogy myapp állítsd le és szintén uninjstalláld.
11. tedd fel a malwarebyte anti malware-t és futtasd le. fog találni egy programot és egy apk-t(a kingroot-os apk-n kívül) is. A progit uninstalláld, majd telepítsd fel a root browsert, keresd meg a megtalált apk fájlt és gyilkold ki onnan.
11. Uninstalláld a kingroot-ot.
12. ellenörzés: Ha a malwarbyte nem talál semmit király vagyElméletileg ennyi.
-
Opal
csendes tag
Sziasztok!
Elég dúrva dolgot sikerült előidéznem tegnap ...
g2f - WCDMA 8GB-os telómra még pár hónapja tettem CWM-et és Cappa féle romot.
Viszont eladó sorba került a telóm, és nyomtam nyomtam rajta egy factory resetet.
Újra indulás után pedig csak pörgött a zöld Android robot, kb 20-30 percig hagytam szenvedni, de semmi.
Aztán restartoltam n-szer, a jelenség az volt, hogy boot közben a "mátrix" szerű animáció félig lejátszódik, majd a kijelző elsőtétedett, és egy zöld Y villant fel 10 másodpercenként a kijelzőn.
Ezután próbáltam recovery módot elérni, de akkor megint az android robot szöszölt "végtelen" ideig.
ADB módban sem tudtam kezdeni vele semmit, max reboot.
Aztán mivel későre járt, mondom majd ma folytatom a ténykedést.
Legnagyobb meglepetésemre, ma amikor bekapcsoltam, rögtön elindult rajta minden elsőre, azóta is stabilan megy....
Örülök hogy megjavult, de nem szeretem, amikor nem értem, hogy mitől ...
Van 5letetek, hogy mi lehetett ez? -
sbe561
tag
Üdv!
Valószínű, hogy elszúrtam az imei számom a G2F-n recovery csere közben. Vissza raktam a régi cwm-t és a régi romom, egy TD rom-ból készített v0.11.2-t ,de nem látja a sim kártyát, ha viszont felrakom a MIUI 7 v.6.1.21 rom-ot akkor minden ok, csak ebben a romban nincs magyar nyelv. Kérdésem, ha vissza rakom a TD-s romot akkor ott megcsinálhatom az itt közzétett imei javítást, vagy ebben az esetben ne próbálkozzak vele?
Előre is köszönöm! -
nihil41
tag
Nincs valakinek egy eladó G2F telója?
-
sbe561
tag
válasz
Nightfall75 #4288 üzenetére
Nem tudom, egyszerűen nem látta a benne lévő simet, nem kérte a pin-t. Másik romnál meg ok. Ki érti ezt...
-
kali8n
aktív tag
válasz
Nightfall75 #4288 üzenetére
Pár napja én is kipróbáltam ezt a romot. Már teljesen belaktam, beállítottam mindent, de amikor teszteltem a hívás minőségét és elkezdtem halkítani a hangerőn, rögtön eldobta a hálózatot. Ezután már nem is javult meg.
A proximity szenzor nálam rendben működött.
A másik hiba, hogy a csengőhang a leghalkabb hangerőn is ordít.
Összességében szép meg jó a rom, csak telefonálni nem lehet vele.Úgyhogy szépen visszaraktam a gyári nandroid mentésemet. Itt legalább minden működik és gyorsabb is mint a lollipop.
-
Nightfall75
tag
Amikor nem látta sim kártyát, az IMEI szám rendben volt? Általában akkor nem látja a sim kártyát, ha sérül az nvram és elveszti az IMEI-t, ami az MTK procis telókon romoláskor könnyen előfordulhat.
Kipróbáltam én is ezt az OctOS romot. Nagyon ígéretesnek tűnik, viszont van néhány zavaró bug:
- Az egyik az általad is említett hálózateldobálás. Nekem ezt úgy sikerült többször is előidézni, hogy hívás közben megpróbáltam levenni a beszélgetési hangerőt. Amikor az a minimumra ért, akkor dobta el a hálózatot, és utána már nem lehetett se hívást indítani, sem pedig fogadni. Újraindítás, ART cache törlés nem segített, gyári visszaállítás után állt helyre csak. Ki kellene deríteni, milyen alkalmazás(ok)nak kellene törölni az adatait, hogy megszűnjön ez a hiba, és megúszható legyen a hard reset a javításhoz.
- A másik bug a közelségérzékelő szenzorral kapcsolatos. Hívásindítás után, ha letakarom az érzékelőt, akkor szépen lekapcsolja a kijelzőt, ahogy kell, viszont ha leveszem a kezem az érzékelő elől, akkor már nem kapcsolja vissza. Valamiért a szenzor beragad abba az állapotba, és a kijelző fekete marad, amíg a túlsó fél nem bontja a hívást, vagy nem veszem ki az akksit.A G2F nem az elsődleges telóm, csak van itt egy a fiókban, így nem tudom milyen bugok jönnének még elő a napi használat során. A rom egyébként nagyon gyors, reszponzív és nem mellesleg szép is. Felüdülés használni a színes Lollipop-ot egy szürke, unalmas JB után. Jó lenne ezeket a hibákat javítani, de tartok tőle, nem nagyon van már túl sok aktív használója.
A bugokban az is szerepet játszhat egyébként, hogy ezt az OctOS romot, amiről a needrom-os hungi felhasználó portolta a 4GB-os G2F-re, a rom készítője Kitkat alapú MTK6582-es telókhoz szánta, az oldalán világosan benne van a FAQ-ban, hogy nem javasolja ennél régebbi androidot futtató MT6582-es telókhoz. A 4GB-os G2F viszont már nem kapta meg a Kitkat frissítést, szóval itt bukik el a dolog.
-
sbe561
tag
Üdv!
Mivel hajtott a kíváncsiság, meg mert régebben szerettem a CM romokat ezért feltettem ami fentebb említésre került.
Fáradt, kómás fejjel kezdtem hozzá és elkövettem azt a hibát, hogy a szükséges PhilZ Touch Recovery-t a CWM-el telepítettem nem pedig a MobileUncleTools-al. Majd innentől nem észlelte a telefon a benne lévő sim kártyát hiába tettem át a másik slotba is. (Másik telóban jó volt a kártya!) Viszont a PhilZ Recovery sem jött be, így MUT-tal ujra raktam ezt. Így már rendben, CM rom fel ment, minden ok. A 2. napig... mert el kezdte azt csinálni, hogy hívás indítás után eldobta a mobilhálózatot és hibát írt ki rá, hogy nem elérhető a hálozat. Innentől se hívni, se fogadni nem tudtam hívást! Viszont térerőm volt, és a mobilnet is rendeben volt...
Mivel nem voltam gép közelben így az sd kártyán lévő dolgokból gazdálkodtam és vissza raktam cwm-et és egy TD rom-ból készített v0.11.2-t, de ismét nem látta a simkártyát. Kernel csere 0.3.6.-ra rom ujra, de semmi. Volt még az sd-n egy MIUI 7 v.6.1.21 rom, most ezzel felismerte a sim kártyát, térerő is rendben, az ügyfélszolgálatot hívtam próba ként, az jó. Viszont ezt a romot meg nem szívesen használnám, illetve full angol, és az meg nem az erősségem!Valakinek valami ötlet?
-
kali8n
aktív tag
Hoppá mit találtam.
Hibák még vannak benne, de már ez is haladás. Ráadásul magyar a portoló. -
viiick1899
csendes tag
Elnézést félreértettem Anonymus hozzászólását azért magyarázkodtam
Van még egy további gondom, a bekapcsolás gomb hihetetlen szenzitív lett. épp hogy hozzáérek (vagy van, h nem is kell megérinteni ) és már érzékeli a nyomást. Elhagyta azt a finom kattanását, lehet annyi a mikrokapcsolónak? Ezt miként lehet orvosolni?
-
viiick1899
csendes tag
Milyen készülékkel?? Természetesen nem asztalhoz vágtam, hanem a gumitokjában kopogtattam(finoman) az asztalhoz, és így reagált a db mérő a hangrögzítőben. Most ott tartok, hogy szétszedtem, nem volt dzsuvás. Összeraktam és jó lett, majd újra visszatért ahhoz az állapothoz hogy kopogtatásra reagál egyébként nem hallatszik amit beszélek. Érdekes hogy délután hívtak, elsőnek nem hallottak majd miután kemény tárgy hiányában a térdemhez kopogtattam és jó lett, tehát mintha kontakt hiba lenne. Az akksi alatt húzódó szalagkábel nem csúszhatott esetleg ki és az okozza a problémát?
-
Anonymus23
veterán
A usertől senki sem védi meg a telefont:
Velem történt. Sógornőmnek adtam egy telefont, itthon volt elfekvőben, neki tönkrement, mondom neki adom (Off Sony X8).
A múltkor szól, hogy nem jó a telefon, se kép se hang, nem lehet tölteni sem. Mondom OK, adja vissza megnézem. Kevesebb mint fél év alatt úgy le lett amortizálva mint előtte a 4 év alatt sem.
Feldugom töltőre, azonnal tölt, bekapcsoltam, tökéletesen működik.
Mondom neki, hogy nálam tökéletesen működik, igaz amit hozzá adtam eredeti töltőt (Sony+kábele) nem jó, mert a micro USB csati ki van szokosodva (annak se volt semmi baja), de ráfogtam a két kislányára, hogy ütik vágják.
Mondtam neki, hogy később adtunk neki egy noodle USB kábelt, annak picivel hosszabb/nagyobb a dugója, az még jó bele. Mondja, hogy nem jó, azzal sem tudja tölteni. Mondom ne viccelj már, itt van előttem, és áll benne mint Katiban a gyerek, és tölt tökéletesen, de csak mondja, hogy nem tölt. Amikor találkozunk vissza lett neki adva a régi kábellel, mondom neki, hogy használja azzal a kábellel, amit már adtunk neki, a noodle kábellel.
Mondja, hogy nem jó. Mondom mi nem jó?
Erre csak kiböki, hogy egyszer mérgében úgy kapta fel a telefont, ami töltőn volt, hogy ELSZAKADT az USB kábel. Érted, elszakadt. Na mondom itt fejeztem be veled, miért nem ezzel kezdted?
És csodálkozik, hogy "ki van szokosodva" az aljzat
És szól nekem, hogy nem jó a telefon....Ezt nem a mikrofonos kollegára írtam, csak felötlött bennem, hogy mi minden történhet egy ilyen készülékkel
-
bb71
őstag
válasz
viiick1899 #4278 üzenetére
Én nem kocogtatnám az asztalhoz a telefont...
-
Tonyk
veterán
válasz
cappa72 már írta: " nem fordult-e el a mikrofont beburkoló kis gumi. Ha ugyanis a lyuk nem a kereten lévő nyílás felé van, akkor alg hallható leszel, vagy néma."
-
válasz
Akkor lehet, hogy mégis meg kellene tenni egy pucolást az alsó panelen.
Lehet, hogy csak elkoszolódott. -
válasz
viiick1899 #4275 üzenetére
Van egy androsensor program a play-en, azzal gyorsan le tudod ellenőrizni, hogy vesz-e hangot a mikrofon.
Másik megoldás, hogy headset-tel kipróbálod a mikorfont.Ha meghalódni látszik, még akokr is először azt kell megnézni, hogy nem fordult-e el a mikrofont beburkoló kis gumi. Ha ugyanis a lyuk nem a kereten lévő nyílás felé van, akkor alg hallható leszel, vagy néma.
-
Tonyk
veterán
válasz
viiick1899 #4275 üzenetére
Tegyél fel pl. egy dB mérő alkalmazást, hogy azzal megy-e. pl. [link]
Vagy nézd meg az android részét képző Hangrögzítő-vel, hogy az hall-e valamit. -
viiick1899
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Egyik pillanatról a másikra elszállt a mikrofonom. Nem hallanak a vonal másik oldalán. Mi okozhatta a problémát? Szoftveres gond lehet, vagy elszállt a mikim? Köszönöm előre is.
-
Tonyk
veterán
válasz
-ZeeZee- #4271 üzenetére
Beállítások - Biztonsági mentés és visszaállítás - Adatok biztonsági mentése. Itt vedd ki a pipát. Indítsd újra a telefont recoverybe, majd töröld a dalvik cache és a cache-t.
Elméletileg itt újraindulás után vissza lehetne kapcsolni a backup-ot, de nálam ezt megtéve továbbra is szívja az akkut, szóval kikapcsolva hagytam.
-
-ZeeZee-
senior tag
Nálam is leesett 3 óra alá, de nem tudom, hogy mi az a google backup... Szinkronizálás? Nálam volt úgy, hogy este lefeküdtem 70%-os töltöttséggel, majd hajnalba felébredtem, se kép, se hang, a telefon annyira lemerült, hogy töltés nélkül be sem lehetett kapcsolni... (valami bennragadt). De most már normalizálódott, csak nagyon lecsökkent a kijelzőideje. Arra gondoltam, hogy hátha elfáradt, és ideje lenne pótolni.
Mit kellene rajta megnéznem?
-
Tonyk
veterán
-
-ZeeZee-
senior tag
Szerintetek meddig lehet hozzá akkumlátort kapni még?
-
klarkzone
tag
válasz
klarkzone #4233 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget az ügyemben. Végül visszaküldtem a kijelzőt (+2.000HUF ajánlva), és minden gond nélkül küldték a másik verziót, ami már tökéletesen működött. Közben a két hónap alatt rendeltem még hozzá hangerő gombot és csavarokat is.
A hangerő gomb cseréje borzasztó nehéz volt, többször kellett szétszednem a telefont, hogy jó legyen a forrasztás, (bekapcsolás után factory módban ragadt, és fel le szaladgált a kijelölés, hát nem volt vicces...) nem beszélve arról, hogy a kijelzőn is volt egy apró fólia darab, aminek a füle pont a kijelzővédő fólia alatt volt, és ugye szerelés alatt rajtahagytam... aztán amikor leszedtem akkor tűnt fel, hogy van még egy kis fólia a felső részen, úgyhogy kezdhettem elölről a beragasztást... (ez sajnos nem volt a youtube videón...)
Kemény 3 hónap volt, és 12.000 forint körül költöttem, kijelző, hangerő gomb, csavarok, ragasztószalag... Utána feltettem a TD portolt ROM-ot és kellett még egy kernel csere, mert az alsó gombsor nem akart életre kelni, de megoldottam. Őszintén szólva maga a szerelés nem is volt olyan gáz, inkább a stressz, hogy telik az idő, a pénzed sehol, várod a postást, levelezgetsz, hát nem irigylem azt aki ilyen telókat javít nap mint nap
Mindenesetre megmenekült egy G2F: -
mereszk
csendes tag
Hello!
Honnan érdemes most G2f-es venni?
-
zoliteso
csendes tag
Akkor MIUI 7, lelkes próbálkozóknak...
Papírmatricás, 1/4-es G2F-en néhány napja működik...kell hozzá a hangerő patch, mert különben "kiabál" a hangszórója
https://drive.google.com/file/d/0B7wLg0UtZAsRQWlKd3dDV09DTGc/view?usp=sharing
...és a Volume patch:
https://cloud.mail.ru/public/iJ3LijVfFhWD/Vol_Fix.zipEredetileg a Needrom-on találtam, ott egy postban van kétféle verzió is, a 4 és a 8 gigáshoz is.
Felraktam a 4-est, de szakadozott a GSM hálózat, mint korábban már írtam. Ráírtam a közzétevőre és küldött egy újabb verziót. Ez az. Későbbre ígért magyarul tudó verziót is. -
zoliteso
csendes tag
-
zoliteso
csendes tag
Sziasztok!
Találtam egy ilyet, egészen friss...
http://www.needrom.com/download/miui-7-v-6-2-18-jiayu-g2f/Felraktam a megfelelő változatot - van 4 és 8 gigás is - minden szép lenne, de sajnos eldobálja a GSM hálózatot.
Üdv!
ZoliTesó -
Bl.Gyo.
őstag
ugyse nézi/válaszol senki, de megpróbálom.
az miért van hogy nem tudok recovery módba (bekapcs gomb + hangerő fel egyszerre) lépni, mert megfagy a jiayu logo-nál? akku ki és be segít csak. a factory mód (bekapcs gomb + hangerő le gomb egyszerre) működik. ja, meg a gyári beállítás vissza állítást se tudok csinálni, mert mielőtt csinálná megjelenne a zöld robot szintén megfagy a jiayu logo-nál. akku ki-be
-
Honda650
csendes újonc
Helló!
Tudnátok segíteni?!Jiayu g2f wcdma 8g.Recovery módban nem látja az sd kártyán lévő telepítő fájlokat pl.zip apk stb.Ezért nem is tudok másik romot felrakni.Másik fájlkezelő viszont látja pl. total commander.Mit állítottam el? -
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Kollégámnak WCDMA változata van. Sajnos bekapott valami vírust, folyamatosan hirdetéseket dobált föl neki a teló, szerencsejáték, "egyéb" tartalmakat.Gyári visszaállítás sem segített, ugyanúgy fennmaradt a vírus. Imei számot lementettem, és feldobtam egy CWM-et, mert gyári rom volt rajta. Gondoltam ha felteszek valami teljesen más romot, talán jó lesz. CWM-be belépve feldobtam egy miui 4.6.27-et, de a jiayu logo után megállt a rendszer. visszamentem CWM be, ekkor vettem észre egy két hibát:
can't mount /cache/recovery/command
can't mount /cache/recovery/log
can't open /cache/recovery/log
can't mount /cache/recovery/last_log
can't open /cache/recovery/last_logvan tippetek esetleg?
-
gti3
csendes tag
Üdv! Mennyire gyakori az nvram hiba ennél a készüléknél? Érdemes ilyet használtan venni?
-
Harmadik, vagy negyedik találat a root csomag keresőszóval.
-
mcdanger
tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen töltőt érdemes venni ehhez a telefonhoz? V,A, stb...?
Köszönöm!
-
sbe561
tag
Üdv!
Valamiért a Framaroot nem rootolja a telefont, pedig tudom hogy korábban csináltam már és akkor is volt valami bibi, csak már rég volt!
Szóval Xposed keretrendszert szeretném feltenni, de nem tudom mert a rendszergazda jogok kérése sikertelen. G2FW-custom_from_TD_HD_R-V0.11.2-w036kernel rom van fent ami legalább 1 évig volt fent, de mostanában kezdett akadni és újra tettem, de ma már 1 nap "használat" után ismét fagyott, illetve a képernyőt fel-le lehett oldalni, az értesítési sávot is le lehetett húzni, de megnyitni semmi se tudtam...
Szóval Framarot, Barahir, Success, majd restart és semmi!
Valami ötlet? -
Bl.Gyo.
őstag
énis cserélnék kernelt, de módosított recoveryből lehet azt olvastam. na most azt hogyan tegyem fel?
-
sir0cco
tag
válasz
cappa72 #4236 üzenetére
Neten találtam egy JY-G2F_150108_ForFlashtoolFromReadBack_150805-103946.7z file-t , valamint egy
MP_mt82_a29_g2fw_jyt_cc_kk_wcdma_mul_tphone_20150106-151218_songlixin_PC.zip
official 8gb. ezeket lehet vissza írni sp tools-al?Sajnos a leírás hexás részéhez satu vagyok, így a kiolvasás számomra off.
-
klarkzone
tag
válasz
cappa72 #4236 üzenetére
A flashtool-ra visszatérve egy kicsit, nekem nem világos, hogy a vcom drivert hogyan kell installálni, mikor rádugom az usb-t a kikapcsolt telefonra, néhány másodpercre megjelenik az új hardver MTK 65XX preloader néven, de ennyi, utána eltűnik. Nem tudom hogyan telepítsek valamit ami csak néhány másodpercre látszik. Így pedig az egész flashtool-os dolog nem működik. Az a helyzet, hogy tegnap mindent végigolvastam amit csak lehetett, Ez a leírás elég érdekes tud lenni este 8-kor mikor az embernek már véreres a szeme, és bosszús a kidobált pénz miatt... a 6. pontnál kezdődnek az érdekes dolgok, a 9-es pont pedig egyenesen horror...
Tudom, ha egyszer már telepítve van a driver, semmi gond többé, de odáig eljutni mit nem mondjak, ha nem fogják az ember kezét, elég nehéz. Van esetleg szájbarágósabb leírás valahol? -
sir0cco
tag
Sziasztok.
Valaki hozzáértő vállalna egy g2f wcdma szervizelést? Írtam már ide a hibájával kapcsolatban de leírom mégegyszer,
Töltés közben újraindította magát, és boot képernyőn kiakad. Recovery-t sem tudtam behozni. -
klarkzone
tag
válasz
klarkzone #4233 üzenetére
Szerencsére nem ragasztottam be a kijelzőt, teljesen érintetlen, szóval ha Kíniak nem mennek bele a cserébe, akkor felteszem itt az apróba 6k-ért, Budapest, bármikor elvihető, valószínűleg papírmatricás G2F-ekhez jó kijelzővel. Ha valakit érdekel jelezze. Köszi a segítséget mindenkinek!
-
klarkzone
tag
válasz
cappa72 #4232 üzenetére
Köszönöm szépen, ennyi, egy mondat és az ember képben van, akár a téma összefoglalóba is be lehetne másolni ezt a linket...
Kissé ideges vagyok, cserélgettem a kerneleket, de sajnos semmi változás, nekem nem csak az alsó gombok érzéketlenek, de a képernyő alján egy csíkban is, ezeket még úgy ahogy elviselném, de a ghost touch az már borzasztó. Keresek csomagolóanyagot és küldöm vissza...Legyen ez mások számára is tapasztalat, hiába egyezik a felső chiphez vezető szalagkábelen lévő felirat, nem fog megfelelően működni a kijelző. Biztosan állíthatom ezt, hiszen 2db. G2F-em van, amit most javítok az a Ver. 02-es kijelzővel volt szerelve, de rendelés után kipróbáltam a saját telefonom kijelzőjével ami Ver 01. és azzal tökéletesen működött, ami meg megérkezett azzal meg nem, szóval nem a verziószám a lényeg...
-
klarkzone
tag
válasz
klarkzone #4226 üzenetére
Próbáltam lecserélni a kernelt, de mivel még egyszer sem csináltam, nem ment, cwm-ből telepítettem egy kernelcserélő zip-et, lefutott, de még mindig a 3.4.5 van rajta, terminálból is ellenőriztem, próbáltam felrakni más rom-ot, van amelyik el sem indul. Leginkább a kernel csere mikéntje érdekelne. Böngészem a hozzászólásokat, beírtam a keresőbe, hogy "kernel" de mindenki csak lecseréli simán, mintha alsót cserélne, de senki nem írja le, hogy pontosan mit csinál. Ugye nem flashtool-szal kell?! Nyugtassatok meg.
-
klarkzone
tag
-
klarkzone
tag
Üdv mindenkinek aki még nézegeti az oldalt. Eljutottam egy kijelzőcseréig, Innen rendeltem kijelzőt, mivel 2 fajta verzió volt, ellenőriztem a szalagkábelt és kiválasztottam, hogy nekem melyikre van szükségem, szóval a Ver. 02 lett a nyerő.
Megérkezett, kicseréltem és első indításnál már látszott, hogy az alsó gombsor nem érzékel. Elővarázsoltam egy navigációs sávot, és hibakereső módban látszik, hogy a gombsor felett még vagy fél centivel már nem érzékel. Egyébként minden érintés pontosan a helyén van. Ja és néha előjön a ghost touch jelenség is:
Készítettem egy videót is a problémáról a lényeg a 2. percnél kezdődik, valamint dispute-ot nyomtam, és levelezek az eladóval, hogy ilyenkor mi a teendő. Eddig azon kívül, hogy ellenőriztem-e a kábelek csatlakozását, meg jó verziót rendeltél-e myfriend nem érkezett érdemleges válasz.
Végigböngésztem a hozzászólásokat, ROM-ot cseréltem, volt már gyári visszaállítás, a recovery-ben sem érzékeli a hardveres gombokat. Fémlemezes lézer gravírozott, WCDMA. Esetleg valakinek van ötlete? -
ci-nyi
csendes tag
Sziasztok!
Kerestem a fórumban, de nem találtam, ezért kérdem: van-e olyan ROM a G2F-hez, amelyikben javítva vannak a Stagefright hibái?
-
Bl.Gyo.
őstag
akiknek hirtelen elkezdett fagyogatni vagy újraindulni: nekem is ezek voltak. szétszedtem a telót, lehúztam az összes szalagkábelt, majd vissza dugtam, össze raktam és most nem fagy le, de még nyomogatom. elég hamar leszokott fagyni előtte de most nem teszi. remélem csak kontakthibás volt a valamelyik kábel és az őrjítette meg...
-
-ZeeZee-
senior tag
Hello! A te problémádra a CallScreenFix xposed modul a megoldás. Azt hiszem pont erre jó. Nem engedi "elaludni" a telefont beszélgetés közben.
#4221 powerwade Köszönöm, az még nem jutott eszembe, hogy egy programmal zárjam a képernyőt. Azt hittem van erre valami egyszerűbb megoldás is. Kipróbálom.
-
-
powerwade
senior tag
válasz
-ZeeZee- #4220 üzenetére
Örülök, hogy más is sziv ezzel, bocsi
A feleségem napi szinten nyomja ki a hivást mert akkora bazinagy piros letevő gomb van, hogy az arcával hozzá-hozzáér.
A "megoldás" nálunk a Call Screen Lock lett. -
-ZeeZee-
senior tag
Van valakinek bármi ötlete, hogyan lehetne a proximity sensor értékeit megváltoztatni? Cappa72 féle stock ROM, Mobileuncletools hatástalan. Egyre jobban idegesít, hogy a fülemmel álladóan megnyomom az "időt" a kijelzőn miközben telefonálok, majd nem tudom bontani a vonalat, mert először vissza kell lépnem a főképernyőre. Ha elég sokáig telefonálok, akkor meg már le is zár a telefon, úgyhogy még azt is fel kell oldanom, majd vissza a főképernyőre és csak utána tudom bontani a vonalat.
-
-
Bl.Gyo.
őstag
na eddig bírják ezek? nekem is fagy hirtelen, holott elötte semmi baja nem volt. bár érszrevettem hogy akkor fagy le amikor az akku feletti felső vagy szélén megnyomom (2 újj közé szorítva)... akkor egyből fagy... kontakt hiba lehet, majd szétszedem.
-
sir0cco
tag
Sziasztok.
G2f 1/8 AOSP rommal.
Töltés közben egyszer csak újraindította magát , és a boot animnál kifagy.
Töltőre dugva teljesen lemerült ikont mutatja, ami szintén kifagy azaz el sem tűnik a képernyőről.
Ötlet? -
Anonymus23
veterán
válasz
menyuskahh #4215 üzenetére
Sajnos nem, mert nem az enyém. De a linken, ahol az termék is van, ott van egy fotó, egy G2F-ről, rajta a fólia, az konkrétan az, úgy néz ki.
Link az előző hozzászólásban -
menyuskahh
tag
válasz
Anonymus23 #4208 üzenetére
Tudsz róla kérlek képet küldeni?
-
nihil41
tag
Sziasztok! 4 gigás gravírozott G2F-em van és szeretném kipróbálni a MIUI rendszert. Melyik verziót ajánlanátok, amivel a legkevesebb probléma van? Nem tudom számít-e, a kernel verziója 3.4.5. Előre is köszönöm.
-
Anonymus23
veterán
Csak szeretném megerősíteni, hogy a ztibor által linkelt TG fólia az valóban jó a G2F-re. Nem utolsó sorban, most egy picit már olcsóbb is (most 3 USD, pár héttel ezelőtt még 3,83-ért rendeltem) mint korábban volt.
Ez volt talán a 3. próbálkozás, eddig mindig csak hasonlókat küldtek (lelógott róla a sarkain, meg ilyenek), de végre ettől az eladótól normális méretű jött.Köszönöm az infót!
-
powerwade
senior tag
Nincs valakinek elfekvőben egy ilyen készülék ami "nem működik"?
Donorként használnám fel, mert a gyerek betörte az asszony kijelzőjét és kicsit sokallom "újonnan" ebay/aliexpressről a cserekijelzőt. Vagy van itt valaki olcsón cserélné?
-
-ZeeZee-
senior tag
Üdv4!
Telefonálás közben sokszor "elnyomkodom" a kijelzőt, amiért a proximity sensor felel. Szerettem volna kisebb értéket beírni a Mobiluncle Toolsban, de sajnos nem engedi megváltoztatni. Eleve hexa-ban kellene beírni, de nem enged, csak decimális jegyeket beírni. Nyomtam rá kalibrációt, de az meg folyamatosan failed üzenettel megszakad. Már lecseréltem a kijelzőfóliát, de az sem segített... Valaki tud esetleg más módszert?
Cappa féle stock ROM van rajta (ami még mindig szuperül megy nálam)
-
attika11
tag
Sziasztok.
Feleségem telefonján (papír matricás 4gb) elérkezett az idő egy rendszervisszaállításra. Megcsináltam először kernel cserét mert a kezdetektől gyakran fagyogat, de idáig nem szántam magam rá.
Hajdan már feltettem a cwm-et és egy miui rendszert, idáig azzal ketyegett. most leszedtem a needrom-ról az újabb 4.2.2-es MIUI 16.01.15 0.3.6 romot, de ez sajnos annak ellenére, hogy választható benne a magyar, mégis csak töri a nyelvet.
Kipróbáltam a Cappa féle két tisztított romot is, de azoknál meg folyamatosan hibát dobál, hogy leállt ez leállt az.
Ezek után mégis visszakerült a miui további tesztelésre.
A clear-eket wipe-okat mindig futtattam. van valami ötletetek, hogy miért fagyogat a Cappa romban a gapps?
Vagy van esetleg valami újabb rom ami magyarul is tud? -
ztibor
senior tag
válasz
Anonymus23 #4197 üzenetére
Már kettőt rendeltem innen, méretileg jó rá, nem ér ki teljesen a képernyő széléig, talán 0,5 mm van szélességében, hosszában talán kicsit több..
Már rendeltem máshonnan is, azok túl nyúltak a képernyőn, így nem lehetett feltenni.Felrakásnál kell vigyázni hogy elsőre sikerüljön,mert nem igazán bírja a feszegetést, hajlamos nem odatapadni a visszaszedésnél feszítés helyén (ezért rendeltem még egyet).
Képet sajnos nem tudok adni mert vidéken van a telefon a bnőmnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest