Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
JIAYU G2F
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valaki talakozott mar olyannal, hogy hang van. Kepet viszont nem ad a telefon egyaltalan.
Halott LcD?
-
-
doongoo
addikt
Hát nem tudom, nektek mitől lehetnek a gondok. Asszonynak nemrég (egész pontosan 4-én) tettem fel a TD-ből készített romot a benne lévő kernellel (azaz nem mókoltam semmit kernelekkel). Azóta is hibátlan neki. Messenger chatfejek mennek, nem fagy le, pedig éjszaka szokta ő is tölteni (egy Samu S2 töltőjét használja hozzá), pülusz megoldódott a hívásmegszakadás gondja is. Lehet majd megnézem (ha hozzájutok), hogy milyen SN száma van.
-
micsu
tag
válasz
WOT-H-A-C #2694 üzenetére
a v0.11.2/0.3.6 rommal itt is minden rendben van, kivéve azt, hogy reggelre néha megfagy a töltőn.
így ébresztőórának használhatatlanmost a kerlelcserélővel felkerült a 0.8.5-ös kernel, hátha jobb lesz...
-
válasz
poffsoft #2691 üzenetére
amúgy 0.2.6 is fagyizik, használat közben, kb naponta 1x.
Én is ezt a visszajelzést kaptam a G3c port + 0.2.6 kombóra.
Lehet, hogy dátum szerint kellene visszafelé menni az időben a kernelek próbálásával.Meg jó lenne elcsípni egy logcat-et is.
Igaz, volt már olyan (nem G2F), minél a log nem mutatott semmit. De aztán az recovery alatt is fagyott (!!!)Szerk.: szerintem Tonyk csak ugratni akart
mindkettőnket.
-
micsu
tag
-
micsu
tag
válasz
poffsoft #2621 üzenetére
"egyszerre vettem a két telót, az egyik szépen elvan cappa72 tisztított gyárijával, a másik meg nem"
Csak egy ötlet:
Meg tudnád nézni lécci, hogy a két teló dobozára ragasztott fehér matricák felirata miben tér el?
(Ez talán segíthetne a különböző hardver verziók beazonosításában.)
Vagy esetleg ha a dobozra ragasztott fehér matricák azonosak lennének, akkor az aksi alatti feliratok miben térnek el?
Remélem, hogy nem kell megtanulnunk kínaiul a különböző hardver verziók azonosításához -
rocked28
újonc
válasz
poffsoft #2679 üzenetére
Hello poffsoft,
ok i will try to install the 0.2.6 Kernel and see what happens.
To swap the kernel, it is enough to install the .zip package with the CWM or do i need also to copy the boot.img file.
If the boot.img file is needed as well could you please tell me exactly how to do so?Thank you again for your help!
-
klarkzone
tag
Aliexpress: [link] Egyszer beleástam magam és ezt találtam, majd közöltem a szerencsétlenül járt tulajjal, hogy mivel a kijelző tulajdonképpen a telefon árának a fele, használja törötten, vagy adja el a használt piacon és vegyen új készüléket (sajnos 3 hét alatt lenullázta), mert nem éri meg kicserélni a kijelzőt.
-
todie
tag
sziasztok!
abban kernem a segitsegeteket, hogy honnan lehet digitizert rendelni wcdma-s jiayu g2f-hez.
elore is koszi!
balázs
-
poffsoft
veterán
válasz
NandoHiller #2676 üzenetére
pl. a td port wcdma-ra, 0.11.2 , a g3c port rom is jó.
ha probléma van a tapival, softkey-jel, neked is kernelcsere javasolt.For example the tdcma port to wcdma 0.11.2 or the g3c port to g2fw is ok.
if any issue (touchscreen, softkeys) i guess also the kernel changing via cappa72's packages. -
poffsoft
veterán
válasz
rocked28 #2678 üzenetére
igen, próbáld.
ha nem jó, próbálj másikat a gyűjteményből.
gps/iránytű gondról nem tudok mondani semmit.yes, try the kernels, and test it. if there a bug, try older one (version num decreasing in time) from the cappa72 collection.
On gps/e-compass bug i can't say relevant. -
rocked28
újonc
válasz
poffsoft #2673 üzenetére
Hi there,
thanks for your help.
So you are suggesting me to install the 0.2.6 exchangable kernel that cappa72 prepared, right?
Is the 0.2.6 working well also for the GPS?
From my experience the 0.7.4 (which i had stock when i purchased the phone) was working very well with the GPS/Google Maps tracking navigator but the problem was the battery bug.It would be great is we could find the good GPS of the 0.7.4 but without the battery bug that was resolved with the following formware versions.
-
GIJoe
addikt
Üdv, 2 kérdésem lenne, Capa féle rom van rajta WCDMA változat... G2FW-20140606-W-R-CN-V0.8.5
1: Kiírja az asszonynak hogy frissíteni kell a SuperSu, mehet e normál módban, féltem igent nyomni.
2: Tudtok e nekem mondani vmi hívásrögzítő appot rá,nekem Honor2 őm van és root nélkül a Call Recorder 1.29 tökéletesen megy. Ezen próbáltam a 1.35st, a 1.60, a 162est, az 1.52est, API, és kernel módban sem működnek.. -
NandoHiller
újonc
I want to find the right Firmware (Audio and compass OK).
Can someone help me?G2F-20140225-TD_HD_R-V0.11.2
- play Audio OK (test some hours)
- GPS OK
- compass BAD
(value jump, after calibration)
[IMG]:http://abload.de/img/screenshot_2015-01-11b9z8g.png]G2FW-20140924-W-R-CN-V0.2.5
- compass OK
- play Audio BAD
( pops and crackling noises)G2FW-20141027-W-R-V0.3.6
- compass OK
- play Audio BAD
(can be OK, after some time -> pops and crackling noises) -
boff
senior tag
válasz
menyuskahh #2674 üzenetére
Azzal igen.
Én a smiley-ra is gondoltam. Amúgy néha működik néha nem, ha tapogatás közbe írnak akkor megjelenik a chatfej de ha lezárt telefonnál írnak és feloldom akkor nem. De néha tapi közbe se jelenik meg.
-
poffsoft
veterán
-
boff
senior tag
válasz
menyuskahh #2668 üzenetére
Nálam a chat fejekkel nincs probléma viszont az értesítéseknél nem mindig villog a led és jelenik meg az a kis kör ablak amibe ott a másik profilképe, ilyenkor meg kell nyitni a messengert és úgy megnézni, hogy ki írt.
Amúgy TD-rommal eddigi tapasztalat kb 1 nap után: Töltés közbe nem fagyott meg viszont sötétben egy fél órás zseblámpázás közbe megfagyott de nem az alkalmazással működtettem a vakut hanem képernyő felold és home gomb nyomva tart módszerrel, hogy kíméljem az akksit. Csak az akksi kivétel segített ami szétfagyott kézzel remek volt. Másik tapasztalat, hogy asphalt 8 alatt azért melegszik picit a szokásos területen de tojást nem lehet rajta sütni. A telefonnak a készenléti ideje nagyon megnőtt meg alapból is lassabban merül de intenzív használat mellett azért jócskán tud merülni így is. (játék) Amúgy nekem is a matricás verzió van és 0.11.2/0.3.6
-
ASUSPeti
csendes tag
Megnéztem én is, mivel ki kellett vennem az akksit, mert ma reggelre ismét megfagyott éjszakai töltés közben a TD-SCDMA-ból módosított 0.11.2-es ROM 0.3.6 kernel kombóval.
SN: JYG2FO1442072617 és nekem fehér papírmatrica van beleragasztva.
Még egy kérdés: ennek 2-es majomüvegnek mennyire szabad karcolódnia? Nálam megjelent egy-két karc, pedig vigyázok is rá...
-
menyuskahh
tag
Facebook Messenger chat fejekkel senkinek nincs gondja TDből portolt rommal?
-
ASUSPeti
csendes tag
Sziasztok! Eddig jól muzsikál a 0.11.2. Miután felraktam az elsö töltésnél megfagyott, azóta viszont tökéletes. A gps nekem is könnyebben veszti el így a jelet. Valaki próbált már rajta valamilyen iránytű appot? Nálam nem igazán akarnak működni..
-
Anex66
csendes tag
Nekem is (pontosabban a lányomnak) bejött a TD ROM-ból készített WCDMA ROM v0.11.2, bár még nincs egy hetes, de szépen megy, nem melegszik, alig merül, és ami a lényeg, nem fagy. Ha így marad, nem is vacakolok a kernel cserével. Bár pontosan nem is tudom, milyen van benne, a 3.4.5. nem sokat mond, konkrétabb adathoz meg kéne kaparintanom a telót hosszabb időre, az meg nem könnyű. Épp ezért a GPS-ről meg a térképről sincs tapasztalat, nincs rá szüksége, nem használja.
-
rocked28
újonc
A feedback from my side on the G2FW-custom_from_TD_HD_R-V0.11.2-w036kernel:
Good:
- Battery life is good, no problems
- no overheatingBad
- GPS (after the mtk usual engineering mode fisrt configuration for my country) it fix in a few seconds with accuracy of 2/3mt when outside BUT with Google Maps (several versions tried) it gets often lost when traking in navigation mode.
- 3G/UMTS seems to be ok even thou it swithces often between 3G and H+ or G, i believe this is because the BandMode cannot be edited and configured for the real GSM frequencies used in my country. (vodafone Italy)Hope this helps.
My Kernel:
Linux version 3.4.5
(pengyinhua@buildsrv5-desktop) (gcc version 4.6.x-google 20120106 (prerelease) (GCC) #1 SMP PREEMPT Mon Oct 27 18:29:48 CST 2014
Baseband:
SM219_REDUCE_BP_W_V0.0.2_S1114,2013/11/14 09:58
Build:
G2F-20140225-TD_HD_R-V0.11.2 -
dagabor
tag
Kiesett csavarral már én is találkoztam... pár napos használat után ahogy levettem a hátsó fedelet, egy pici csavar csörgedezett benne... az aksi alól jobb oldalról hiányzott... szépen vissza is raktam és a többit is megnéztem nem-e lazák...
Úgy látom a gyárban nem tépik meg a csavarokat.
4 napos használat után ilyen paraméterekkel csak jókat tudok mondani róla.
- TD ROM-ból készített WCDMA ROM v0.11.2
- 0.8.5 (Linux localhost 3.4.5 #1 SMP PREEMPT Fri Jun 6 10:08:49 CST 2014 armv7l GNU/Linux)
- S/N: JG2FA1305037000 (Amiről már kiderült, hogy nem az egyedi azonosítója lehet, mert már több telónál egyforma, az egyedi azonosító a kis matricán lehet feltüntetve az alsó részen az aksi mögött...)
- 4GB SD KártyaFagyás nem volt, szépen pörög, melegedésre annyi, hogy ha töltés közben használod akkor a hátsó részen a kamera alatt minimálisan érezhető a hőmérséklet növekedés, de ezt tapasztaltam már más "nevesebb" telefonoknál is, viszont napi használat közben ez nem jellemző.
Alkalmazásoknál sem jelentkezett probléma (olyan alkalmazások mit egy 13 éves lány használ)
FB, FB messenger, snapchat, kamera alkalmazás, cocoppa, pár play-es jéták, zene hallgatás, (BBK futár progi csak ki lett próbálva, a GPS nagyon gyorsan fogott jelet! ez pozitív)
Mobilnet használata, vagy itthon wifi.
Telefon beszélgetés nem sok volt, inkább ezek használata, folyamatos net kapcsolattal valami módon, így kb 2 nap az üzemidő (2 feltöltés volt eddig...)....
Amit én csesztem el a telefonon, mégpedig a kis SIM kártyát adapter segítségével próbáltam belerakni az 1-es helyre.. de a kis kártya (mert azt is én vágtam le az előző telefonjához) nem szorult bele rendesen az adapterbe, így a becsúsztatáskor a kis kártya megakadt, és csak maga az adapter csúszott be a helyére... és kis kattanás jelezte, hogy a kis érintkezők szépen bepattantak a sim kártya helyére
Próbáltam valahogy kiszabadítani az érintkezőket, de szerintem van amelyik megsérült, és ott nem olvassa már a SIM kártyát... így csak a 2-es SLOT ba tudtam használatra bírni.
(Kicsit féltem tőle, mert még a téma elején írták, hogy csak az 1-es slotba megy a mobilnet, de ilyen probléma szerencsére nem merült fel.) Mivel úgy is csak 1 kártyája van, és nem is tervezzük, hogy 2 kártyával használná így nem tervezem szétszedni emiatt a telefont! -
BenszeT
tag
Az értékek nálam:
CM IIT ID: 2013CP9899 és a S/N: JYG2FA1305037000.
Cappa72-féle pucolt rom-ot használom: G2FW-20140606-W-R-CN-V0.8.5.
Kernel verziója:3.4.5.
Nálam minden oké, nem melegszik, jól bánik az aksival.Most, hogy szétszedtem kiesett belőle egy csavar
, nézem hogy honnan hiányzik, hát kiderült, hogy egyet már elhagytam.
-
cicur99
tag
Fél év különbséggel vettem 2 db G2F-et, különböző helyekről.
A CM IIT ID: 2013CP9899 és a S/N: JYG2FA1305037000 érték azonos volt rajtuk.
Valósszínüleg ezek jelzik az adott gyártási sorozatot.
Ti is ellenőrizzétek ezeket a paramétereket. Talán közelebb juthatunk így a hardware eltérésekhez. -
Tonyk
veterán
válasz
cappa72 #2651 üzenetére
"A visszajelzések során érdemes kitérni arra, hogy milyen kiadású a telefon ("dombornyomott" vagy "matricás"), melyik ROM melyik kernellel jó/nem jó, fagy/nem fagy, térkép ok/nem ok."
A dombornyomott alatt a lézergravírozottat érted ugye?
Tehát nálam a gravírozott verzión jelenleg az "eredeti" TD ROM-ból készített WCDMA ROM v0.11.2 fut. (0.8.5-ös kernel van benne ha jól rémlik.) : Nincs fagyás, töltés közben is minden ok, ébred, alszik, nincs melegedés. Tán két hónapja ez van fenn, minden gond nélkül fut. A két hónap alatt most volt először kikapcsolva, hogy a gravírozásról a képet megcsináljam, ez idő alatt 100%-os volt a működés.
Az alap, (tehát nem a TD-s romból főzött, hanem a WCDMA-s) a 0.7.3-assal kaptam. Ott is minden frankó volt.
Az alap, (tehát nem a TD-s romból főzött) WCDMA-s 0.8.5-ös verziós rommal nagyon melegedett, emiatt sokat nem is volt rajta. (0.7.3-at visszatéve azonnal megszűnt a melegedés)Térkép a jelenleg használt TD-s 0.11.2-esen működik, nincs összeomlás, de természetesen nem forgatja a térképet.
Képernyő pontos volt eddig bármelyik rommal (a fent említett 3 közül), szoftgombok működtek gond nélkül. -
boff
senior tag
válasz
cappa72 #2651 üzenetére
Reggel rávettem magam egy kis odafigyeléssel és rájöttem, hogy milyen egyszerű feltenni egy másik romot így sikerült felraknom a G2FW-custom_from_TD_HD_R-V0.11.2 verziót amivel nem működött az alsó 3 gomb és a tapi is elég fura volt, nehezen érzékelt és picivel arrébb mint ahol nyomtam, aztán erre az elvileg megoldást jelentő G2FW-custom_from_TD_HD_R-V0.11.2-w036kernel verziót felnyomtam amivel idáig kiválóan muzsikál a telefon, minden működik még az fb messenger is hibátlan. 2 órát nyomkodtam a telefont miután felment a jó rom és addig nem volt vele semmi probléma, melegedés is megszűnt én az antutu teszten is kb 21600 körüli pontot kapott a telefon (Ez 20500 volt a gyári pucolt rommal). Az ikonok miatt leszedtem a nova launchert így jól is néz ki. Viszont 1 dolgot nem értek, elvileg a 0.3.6-os kernelnek kéne rajta lenni de azt már megfigyeltem, hogy akármilyen rom volt a telón a beállításokba mindig a kernel verzióhoz 3.4.5-öt ír, nem tudom, hogy ez számít-e valamit mert a telefon ugyanúgy jól működik. Most töltőn van a teló, kiváncsi vagyok lesz-e fagyás mert a gyári pucolt rommal előfordult ritkán de majd pár hét múlva is írok, hogy hogy muzsikál a telefon.
Szerk: Az kimaradt, hogy a képernyő sokkal jobban reagál és pontosabb, gördülékenyebb minden.
-
Első tapasztalatok néhány kombinációval.
Az már biztos, hogy több hardverkiadású telefon van.
Elég csak az akkumulátor alatti részt megnézni.
A régebbiek egy "dombornyomott" fém lapon tudatják a felhasználóval, hogy ki fia borja a telefon, és hogy mi az imei, meg az S/N, meg hogy wcdma, stb...
Az újabbakon viszont ezt már egy matricáról lehet leolvasni.Egyik kollégám jött, hogy tegyük föl a G3c portolt romot.
Feltettük.
Első észrevétel: nem mennek a soft gombok.
Nosza, kernelcsere 0.2.6-ra.
Eredmény szoft gombok mennek, rendszer megy, térkép nem omlik össze. Megígérte, hogy figyeli a fagyásokat (főleg töltőn).Ha van tapasztalat az egyes romok/kernelek kombinációival, akkor majd légyszi írjátok meg.
Csak lesz belőle egy-két jól bevált kombó.A visszajelzések során érdemes kitérni arra, hogy milyen kiadású a telefon ("dombornyomott" vagy "matricás"), melyik ROM melyik kernellel jó/nem jó, fagy/nem fagy, térkép ok/nem ok.
Sok sikert!
@(#2650) -ZeeZee-
&
(#2649) gorje
Igyekszik az ember segíteni, ha tud... -
menyuskahh
tag
válasz
cappa72 #2647 üzenetére
Esetleg nála nem tud működni az a megoldás, hogy a memókari alá!!! hogy billenésben lefelé feszítse raksz egy vastagabb papírlapot?
Illetve még azt szeretném kérdezni hogy, pl 0.3.6ról való pl 0.8.5re való váltás esetén, miért nem mennek pl az alsó gombok? azt nem kéne kezelnie a régi illetve új kernelnek is? persze ha advanced restoreval visszarakom akkor nincs gond, csakpl ilyen esetnén nem "restoreolom" a kernel hibáit is a boot.imgvel?
-
Kedves Tulajok!
Az általatok összegyűjtött és megosztott kernelek közötti információs különbségek.
Ezek az uname -a parancs kimeneteit tartalmazzák.
(Nem a tartalmi különbségről lesz szó!)0.2.6
Linux localhost 3.4.5 #1 SMP PREEMPT Fri Oct 24 21:34:09 CST 2014 armv7l GNU/Linux0.3.4
Linux localhost 3.4.5 #1 SMP PREEMPT Wed Sep 24 16:25:10 CST 2014 armv7l GNU/Linux0.3.6
Linux localhost 3.4.5 #1 SMP PREEMPT Mon Oct 27 18:29:48 CST 2014 armv7l GNU/Linux0.7.3
Linux localhost 3.4.5 #1 SMP PREEMPT Wed May 21 09:20:14 CST 2014 armv7l GNU/Linux0.7.4
Linux localhost 3.4.5 #1 SMP PREEMPT Thu May 22 12:14:19 CST 2014 armv7l GNU/Linux0.8.5
Linux localhost 3.4.5 #1 SMP PREEMPT Fri Jun 6 10:08:49 CST 2014 armv7l GNU/LinuxItt a dátumokra lehet különbséget találni (logikusan), ezek szerint a legújabb most a 0.3.6.
Changelog nélkül a tartalmi változások nem állnak rendelkezésre.
(Fura, hogy a build számozás és a dátumok között nem egyértelmű a számozás...)
A kernelcserélőket és magukat a boot.img-ket megtaláljátok
ITTFIGYELEM!
A csomagok nem kerültek tesztelésre, de a boot.img-k igen.
Kislányom telefonja nem érzékel sd kártyát, így cwm-ből nem, de adb-n kerseztül tudtam telepíteni a kerneleket --> tesztelni nem tudom, mert így is kölcsön kellett kérnem...A zip-ek módosított recoveryből (TWRP, CWM, CTR) telepíthetők:
1, A csomagokat (zip-eket) letöltés után a fizikai sd kártyára kell másolni, majd recovery-be kell újraindítani a telefont (kikapcsolt állapotból a hangerő fel+power gomb folyamatos és együttes megnyomásával, míg meg nem jelenik a recovery menü)
2, Install zip from SD card --> choose zip from sd card --> kiválasztod a használni kívánt csomagot --> YES --> települ.
3, reboot system nowEzek után az új kernelnek kell élnie.
Ez nem jelent észrevehető változtást a kijelzésekben, egyedül a már említett uname -a parancs fogja elárulni a változtatást.Majd az esetleges visszajelzéseket mindenképpen érdemes megosztani, hisz a tapasztalatcsere generálta ezt a kernel-cserés "projektet" is.
-
menyuskahh
tag
Amúgy az én kis G3C port tesztemmel kapcsolatban annyit tennék hozzá a dolgokhoz, hogy lehet, hogy nem releváns az infó mert az én készülékem eleve hibás, illetve lehet hogy akinek a G3C port pl nem 0.2.6 után lett felrakva annak tökéletesen működik.
Szerintem a legnagyobb közösségi szellem az lenne, ha valahogy összehoznánk cappa elvtársnak egy ilyen telefont közösségi szintenKörbeérdeklődök, hogy tudok-e szerezni valami pixelhibásat, vagy kishibásat, ami nálam van, hogyha a kínai nem törődne vele odaadnám, memóriakártya sockethibás, illetve nem kap jelet a szenzoroktól, de szerintem tesztelgetésre bőven jó lenne. Csak sajnos ennek mennie kell vissza kínába valószínűleg
-
Egész szép kis kernel gyűjtemény lett; build számok alapján:
0.2.6
0.3.4
0.3.6
0.7.3
0.7.4
0.8.5Ez az igazi közösségi hozzáállás lányok/fiúk!
Ha készen lesznek a cserélő csomagok, jelentkezek.
-
mepetya
csendes tag
válasz
cappa72 #2622 üzenetére
Szia! Én júniusban vettem a telót, amint megjelent és 0.7.4 ROM volt rajta. 3 hónapig ment minden gond nélkül. Szeptemberben tettem fel a 0.8.5 ROMot, ami már fagyogatott, de csak éjjel, ha 40% alatt volt a töltöttség. Ilyenkor a hosszú bekapcsra sem ébredt fel, sőt a töltőt rádugva a töltés sem indult el. Aksi ki-be, de utána sem lehetett bekapcsolni, viszont a töltés elindult. Az aksi ikon megjelent pirosan (1%) majd kb 10 másodperc múlva felugrott 35%-ra, itt már be lehetett kapcsolni.
Decemberben rátettem a 0.3.6 ROMot. Ez még gyakrabban csinálta, volt hogy már 62%-nál is. Olyan is volt ennél, hogy ha sokáig töltőn maradt, akkor szintén lefagyott.
Egy hete a 0.11.2 ROMmal megy a teló minden gond nélkül. Az aksi már volt 6%-on is.
Az elején még szeptemberben elmentettem az eredeti boot és recovery-t. A gyűjteménybe a 0.7.4 boot.img. ha még nem lenne meg. -
válasz
rocked28 #2639 üzenetére
Csak arra tudok gondolni, hogy ez egy portolt TD-SCDMA rom, ezért problémázik az engineering mode.
Ha felteszed a G3s portolt romot, és a hiba eltűnik, akkor a td-scdma portolás okozza a gondot.The only possible reason could be that the rom is a ported one from TD-SCDMA version of G2F; try to use another ported rom, e.g. G3s-port.
If the issue disappeared, you would be sure that the td-scdma porting would the root cause. -
rocked28
újonc
válasz
cappa72 #2634 üzenetére
Thanks a lot for your feedback!
Ok so the kernel i've got is correct, then take my info about the BandMode as something to be eventually checked on.
With the previous version i had of the firmware (it was your 0.8.5 Rom) version it was possible to configure the band mode in order to select only the GSM/UMTS frequency used in europe/Italy which are only few instead of the 12 possible.Selecting only the real one used by the country it makes the 3G connection more stable.
With the last 0.11.2 the Band Mode settings in MobileUncle Tool gives the error com.android.phone interrupted process.
Would you have any idea of whast it could be caused of? As i mentioned before with the other firmware version 0.8.5 it was working.
Thanks a lot for your help.
I attached screeshot.
-
válasz
rocked28 #2633 üzenetére
Helló!
Mivel a hivatalos nyelv magyar ezen a fórumon, ezért kétnyelvű válasz kapsz.Ez a „probléma” pár hozzászólással ezelőtt került megbeszélésre.
A 0.3.6, a 0.3.4 az nem az igazi kernelverzió. A kernel főverziója marad ugyanaz: 3.4.5
Ez az azonosítás a különböző firmware-ek egyéni build száma, ami tartalmazza a kernelt.
Ez miatt híjuk itt a kerneleket 0.3.6 és hasonló módon.
Az itteni közösség épp a kerneleket gyűjti össze a különböző build számú firmware-ekből, hogy lássuk azt, hogy van-e további információkülönbség az egyes kernelek között (az uname -a parancsot használva)
Ha a kerneleket összegyűjtöttük, akkor összerakok kernel-cserélő zip csomagokat (ha lesz rá időm, akkor egy Aromainstalleres zip telepítőbe tenném; ez sajna most csak álom marad).
Összefoglalva: nem fogsz látni változást a kernel verziójában, legfeljebb a részletes információk lekérését követően – ha van különbség.Tekintve, hogy nekem nincs ilyen készülékem, ezért ezeket az elméletileg működő dolgokat nem tudom kipróbálni, de igyekszek segíteni azoknak, akiknek van.
Please take the note that the official language in this forum is Hungarian. For this reason I have to write my answer in bilingual way.
This „issue” was discussed some posts ago.
This 0.3.6, 0.3.4 is not the real kernel version. The main kernel version will be remained the same: 3.4.5
This is the identification of the build number, that contains a kernel.
This is the only reason why we call it „kernel 0.3.6, etc...”.
This community is collecting the kerlens from the different-build firmwares to see the additional information about the kernel (doing it with uname -a command).
When the different kernels are collected, I will pack into kernel-changer.zip files (or, If I had enough time, I would pack them into one Aromainstaller-based zip; but this is a dream now)
In summary you will not be able to see major version change of the kernel, you can see some minor information change in advanced data – if there is.Considering that I do no possess this phone I cannot try these theoretical things, but try to help the people, whose got it.
I cannot try the bandmode issue. -
rocked28
újonc
válasz
cappa72 #2580 üzenetére
Hello cappa72, i have installed your version ROM V.0.11.2 with the 0.3.6 Kernel on my G2FW but my Kernel version didn't change.
Now i have your build version G2F-20140225-TD_HD_R-V0.11.2 but with Kernel V.3.4.5.I also before tried to reinstall with Flashtool the stock rom 0.3.6 but yet the Kernel Version did not change.
I would like to test your version and give you a feedback but i need help to know how to update just the Kernel version from 3.4.5 to 0.3.6.
One thing i noticed with the Kernel 3.4.5 and your rom 0.11.2 is that if i go in mobileuncle tools to configure the BandMode i get an error which make it not possible.
Before, with the previous ROm i had i could configure the BandMode to mate the 3G work better for the frequencies used in Italy.
Can you configure the bandmode in Kernel 0.3.6? Would you know how to fix the problem keeping my kernel 3.4.5?
I attach a screenshot of my G2F information, please let me know if you need any more detail and also how can i help you to test.
Thank you!
-
menyuskahh
tag
Én most jelenleg a 0.8.5ös needromos tisztított romot használom restoreolt 0.3.6as boot-al, eddig nekem bevált
bár még csak éjszakára volt fent, de pörög a rendszer.
-
poffsoft
veterán
válasz
menyuskahh #2620 üzenetére
nálam fontosabb volt a merülés, melegedés, illetve a fagyás hiánya (nem ébred föl, ill. töltőn éjszaka).
az állapotsávot gravitybox-szal állítottam át.
lehet, hogy sok hw verzió van használatban?
Mint írtam, az a fura, hogy egyszerre vettem a két telót, az egyik szépen elvan cappa72 tisztított gyàrijával, a másik meg nem, az a g3c porttal lett eddig a legjobb. -
menyuskahh
tag
válasz
menyuskahh #2619 üzenetére
Nah G3C portolt rommal kapcsolatban arra jutottam hogy feladom a várogatást, playből egy app letöltése illetve telepítése vagy nagyon sokáig tart vagy megáll. A felső állapotsáv átlátszó, illetve pl play áruháznál átvált fehérre ami zavaró volt számomra. Legördítő menü animációja picit laggos volt, illetve nálam a menüben is néha megakadt. Messenger notificationokat nem kaptam, pedig kellett volna.
Egyedüli pozitívum a jiayu-s feloldókép, amit régóta szeretnék látni egy gyári romban, vagy egy feloldó appban vagy egy leírást hogy hogy kell megcsinálni, mert nekem még nem jött össze :/ -
menyuskahh
tag
válasz
menyuskahh #2618 üzenetére
Eddig mindenképp pozitívum a jiayu lakat a lockscreenen
-
menyuskahh
tag
válasz
menyuskahh #2617 üzenetére
Advanced restoreval restoreoltam a 0.3.6 boot részét és így nincs ghost touch és működnek a gombok, folyik a tesztelés
-
menyuskahh
tag
G3C port tapasztalatok: kb 1percet volt fent.
Amit tudni kell, nekem amikor megérkezett a teló 0.2.6 volt fent. Felraktam a 0.8.5öt, szellemtouch+ alsó gombok nem mentek. Nos nekem a G3C port ugyanezeket produkálta, úgyhogy szomorú búcsút vettem tőle pillanatok alatt :/ -
menyuskahh
tag
válasz
Vjankovics82 #2615 üzenetére
Nem vagyok jártas az ilyen mókolásban, én vékony pillanatragasztó a fekete sárva oldanám meg, csak figyelni kell, hogy mielőtt a helyére rakod várj pár másodpercet mert párolog a pillanatragasztó, nehogy behomályosodjon a lencséd. De sosem csináltam még ilyet, lehet full hülyeséget írok.
-
Vjankovics82
senior tag
válasz
Vjankovics82 #2601 üzenetére
?
-
menyuskahh
tag
A LEWA OS-ből kipróbáltama MadcapLaughs félét! Elég meggyőző volt, nem volt se fagyás se semmi, sajnos a melegedésről illetve az akksi időről nem tudok releváns választ adni mert nálam egy szenzorhibás g2f tartózkodik, amely majd valszeg megy vissza szépen kínába (helyette majd lesz jiayu s3) Antutuban viszont elég változékony eredményeket produkált, de olyan szinte változékony, hogy egyszer 18k máskor 21,7k úgyhogy ez kicsit furcsaság volt számomra, a LEWA eléggé a MIUI-ra hajaz, kellemes a felülete, amit még észrevettem, hogy a lockscreenjén beállított háttér néha elveszett, de ez előfordulhat hogy a rossz memókari foglalatom miatt van, amelyben ugyanis egy keménypapír tartja úgy a memókarit hogy lássa a telefon
Nekem a TDből portolt romokkal, illetve az AOSP rommal tényleg csak annyi problémám volt, hogy a messenger chat fejek nem mentek.
Szubjektíven nekem eddig a legstabilabb a 0.8.5ös buildszámú romok váltak be a legjobban, de azokis csak azokon a telefonokon, amelyek eleve azzal érkeztek, így egy needromról szedett pucolt 0.8.5el adtam tovább az ilyen g2f-eket.
Illetve még másik szubjektív vélemény ként az AOSP romot találtam a leg "folyékonyabbnak" eddig, és azt használnám, ha a messenger chat fejek működnének. Holnap írok pár szót a g3c portról is vizsga után
-
micsu
tag
Sziasztok,
Én is egy ilyen (G2F - WCDMA) telefon beszerzése mellett döntöttem.
Az első probléma, hogy milyen ROM kerüljön fel a telóra.
Visszaolvastam jónéhány oldalt, illetve az összefoglaló írást is, de nem lettem okosabb!Az átláthatóság kedvéért összeszedtem az infokat a "melyik a best / legjobb / ajánlott rom, amit érdemes feltelepíteni" kérdésre.
Esetleg érdemes lenne frissíteni az összefoglaló írást is, mert az csak listázza a választási lehetőségeket, de abból nem derül ki, hogy melyiknél milyenek a gyakorlati tapasztalatok! Erre a frissítésre kinek van joga?Lássuk a listát:
Gyári / hivatalos rom
Tele van felesleges alkalmazásokkal.AOSP rom
menyuskahh-n kívül senki más nem tesztelte.LeWa rom
Csupán két hozzászólásban szerepel gyakorlati tapasztalat:
a) poffsoft teszteredménye:
- kb negyed órát volt fönt
- kínai cuccok mindenhol
- kb. miui a felület
- azonnal talált frissítést, mondtam neki, nosza. letöltötte, installálta, és bootloop lett a jutalma.
b) MadcapLaughs által módosított LeWa rom:
- szeptemberi kernel és driverek integrálása
- kínai extra appok törölve
- angol az alapértelmezett nyelv (a kínai helyett)
- óra app módosítva
- EngineerMode átvéve az orosz verzióbólJIAYU G3C
poffsoft-non kívül senki más nem tesztelte: link1, link2Cappa féle tisztított ROM v.0.3.6
A legtöbben ezt a romot használják.
Akiknél néha lefagy a telefon ezzel a rommal, azok a "TD ROM-ból készített WCDMA ROM v0.11.2"-vel próbálnak szerencsét, többnyire sikerrel.TD ROM-ból készített WCDMA ROM v0.11.2
G2FW-custom_from_TD_HD_R-V0.11.2
Sokan használják még ezt a romot is, mert
- töltés után nem fagy le
- használat közben nem fagy le (vagy nagyon ritkán)
- üzemidő jelentősen megnőtt
- telefon nem melegszik annyira
- minden kicsit "gördülékenyebbnek" tűnik
- nova launcherrel és gravitybox-szal sem volt semmi gond
- állapotsor átlátszósága működikTD ROM-ból készített WCDMA ROM v0.11.2 és 0.3.6-os ROM összeházasítása
Több telefonnak a tapival / gombokkal volt baja a "TD ROM-ból készített WCDMA ROM v0.11.2"-vel.
Ezeket a problémákat javítja az összeházasítás.
A két rom összeházasítására kétféle módszer létezik, de azt még nem írta le eddig senki se, hogy a végeredmény azonos-e a két módszernél.
puskas2 módszere: a 0.3.6 verzióbóli ki kell szedni a boot.img-t és azt használni az eredeti helyett
cappa72 módszere: TD-SCDMA-ból módosított 0.11.2-es ROM 0.3.6-os romból kiszedett kernellel párosítva, a végeredmény egy recoveryből telepíthető zip fileAmennyiben a boot.img file tartalmazza a kernelt, akkor a két módszer ugyanazt az eredmény adja?
Sajnos a sokáig töltőn hagyott telefon ébresztésekor jelentkező probléma ennél a ROM-nál is jelentkezett már:
ASUSPetiKérlek javítsatok ki, ha valamiben tévedtem!
Köszi,
micsu -
jooti
csendes tag
Sziasztok! A töltő kérdésre nincs valakinek javaslata? Hány amperest érdemes használni, és milyen típus / márka megbízható?
-
Vjankovics82
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Jogász topic
- Wise (ex-TransferWise)
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest