- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
ahetaton #3546 üzenetére
Tessék [link]. Biztos lehet szebben, jobban, de nem én találtam ki, régebben találtam, működik, ez a lényeg. A last_name mező nevét átírtam phone-ra, mert elvileg annak a mezője.
szerk:
input mezők esetében be lehet tolni egy required attribot is:
pl.: <input type="text" required>
Modern böngészőt felismerik, régi szarokon nem megy, arra jó a js.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #3371 üzenetére
Köszönöm, akkor kipróbálom majd ezt a módszert is
Még egyszer köszönöm mindenkinek!
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #3367 üzenetére
Tudom
Amúgy élesben már nem csak sima szöveget használok, hanem html formázottat. A "data"-snál már nem lehet html kódot beleírni, hiszen tag-ben van már eleve. Mármint:
Ebből:
<div> <a data-show-text="Mutat" data-hide-text="Elrejt" href="#" class="toggle_link" id="toggle_link">Mutat</a>
Ez nem jó:
<div> <a data-show-text="<i class="arrow-down"></i>Mutat" data-hide-text="<i class="arrow-up"></i>Elrejt" href="#" class="toggle_link" id="toggle_link">Mutat</a>
Az i class-os dolog a Font Awesome-hoz kell.
Amúgy nem többnyelvű az oldal, 2 helyen van összesen használva, nem is lesz később módosítva, de ha igen, akkor nem tart semeddig átírnom a bedrótozott szöveget.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #3364 üzenetére
Köszi, ezek is jól néznek ki, el vagyok látva rendesen
Amúgy a fentiek csak a példák, amiket a linkelt oldalról kimásoltam
Élesben már normális neveket adtam mindenhol. (#3361) Jim-Y által írt "var"-os megoldást megcsináltam, tökéletesen működik (legalábbis hibát nem vettem észre eddig
)
-
spammer
veterán
Kösz srácok, közben sikerült a span megoldással
$(document).ready(function(){
$('#toggle3').click(function() {
$('.toggle3').toggle('slow');
$('.toggleLink').toggle('fast');
return false;
});
});De kipróbálom a var label megoldást is
-
spammer
veterán
Most már értem, köszi
Szerintetek az kivitelezhető, hogy a link szövege megváltozzon a toggle funkció után. Arra gondolok, hogy alapból például "mutat" a link, ha rányomok, megjelenik a div, de ezután a link szövege "elrejt" lesz. Tehát a js animáció és a div megjelenítése után más szöveget mutatna a link.
<a href="#" id="toggle3">Mutat</a>
<a href="#" id="toggle3">Elrejt</a>Gondolom ahhoz, hogy a szöveget módosítani tudja a js, lehet, hogy egy span tagbe kellene rakni és úgy lehetne rá hivatkozni.
<a href="#" id="toggle3"><span id="toggleLink">Mutat</span></a>
<a href="#" id="toggle3"><span id="toggleLink">Elrejt</span></a>
Jól gondolom, vagy túlbonyolítom?
Meg lehet ezt oldani egyszerűen?
-
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
Jók, direkt egy csináltam egy új, üres html-t tesztelésre, mert nem működött élesben.
Ennyi az egész kompletten:
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="hu-HU">
<head>
<title>Teszt</title>
<meta charset="UTF-8">
<script type="text/javascript" src="scripts/jquery-1.9.1.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$('.toggle3').toggle('slow');
return false;
});
</script>
</head>
<body>
<a href="#" id="toggle3">Animated Toggle</a><br /><br />
<div class="toggle3" style="display:none; background-color:#4CF;width:100px;height:100px;"></div>
</body>
</html>a linkelt oldalakon ez működik, helyben nem, mert a linkre kattintáskor csak a "#" jelet írja az url végére (test.html#), azaz "üres" hivatkozásnak veszi és nem fut le a script vagy én nem tudom.
-
spammer
veterán
Van ez a jQuery toggle funkció: [link]
A linkelt oldalon működik, de saját html-ben már nem működik, akkor sem, ha szó szerint kimásolom a linkelt oldalról a kódot. Ha jsfiddlre bemásolom [link], akkor megint jó. WTF?
Itt a teszt.html head-je:
<head>
<title>Teszt</title>
<meta charset="UTF-8">
<script type="text/javascript" src="scripts/jquery-1.9.1.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$('.toggle3').slideToggle('fast');
return false;
});
</script>
</head>Jó a js fájl elérési útja is, ellenőriztem. Mi hiányzik, vagy mi baja lehet?
szerk: a body-n belüli hivatkozás és div is szó szerint ki van másolva, és mégsem működik a teszt.html-ben.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2644 üzenetére
Köszi a tesztelést!
Szerintem publikálhatod a cuccost, én meglesném valamikor
-
spammer
veterán
Bizony, frissítésnél felül fogja írni. Ezt elkerülendő lett volna jó a userscript (esetleg extension) megoldás.
Persze ez is egy megoldás, meg a kézi ikoncsere is, csak nálam ott a kíváncsiság, hogy esetleg scripttel vagy extension-nel megoldható-e. Tehát hogy a probléma megoldható-e ily módon. Mert ha igen, akkor lehetne egy hasznos extension-t (vagy scriptet) írni Chrome-ra, mert ilyen még nincs.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2638 üzenetére
Ha annyira profi lennék, akkor biztos írnék egy extension-t, de nem vagyok az
Bár lehet, hogy extension-nel sem működne ez a dolog.
"Firefoxhoz nem készítettem még extensiont, de egyébként Te magad írtad, hogy ott is csak egy másik kiegészítő segítségével lehet felülbírálni a többi kiegészítő kinézetét. Mivel a Stylish is egy kiegészítő."
Igen, de a FF teljesen másképp épül fel, mint a Chrome, vagy nem is tudom, hogyan fogalmazzak
Ott van egy alap motor, de a felület tulajdonságai CSS-sel formázhatók, és a Stylish kiegben gyakorlatilag CSS-ek tárolódnak, így CSS-sel formázható a FF felülete (így a kiegek dolgai is akár). Na ez Chrome-nál nem így van. Ezért gondoltam az Userscript megoldásra, hogy hátha az majd működik, de ebben a formában nem úgy tűnik.
Egészen konkrétan most a Bookmarks Menu ikonját akartam lecserélni, mert nem tetszik a sárga csillag
De akármelyik más kiegről lehetne szó, amelyiknek statikus ikonja van, a dinamikus ikonos dolgokkal (pl. időjárásjelentő kieg) nem akarok variálni.
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2631 üzenetére
Igen, saját kiegészítőnél lehet állítgatni mindenfélét, csak itt most azt lett volna a lényeg, hogy egy "külső" userscript avatkozzon be abba, hogy milyen ikont olvas be a böngésző az adott kiegészítőhöz. De ahogy utána guglizgattam, lehet, hogy ez így nem is megoldható, ugyanis egy manifest.json nevű fájlban tárolja az ikonok elérési útját, a fájl pedig csak olvasható a böngésző számára elvileg, tehát gondolom egy script sem tudja ezt így felülbírálni...
Próbálkoztam egy ilyennel is (ez a kieg elérési útja a böngésző számára):
// @match chrome-extension://ffmdedmghpoipeldijkdlcckdpempkdi/*
Aztán ez lett volna az új ikont "hívó" script:
chrome.browserAction.setIcon({path: 'http://imagerz.com/QEAUWUtvAwMHBVhPEQVQ'});
De ez így nem működik, lehet, hogy tényleg sötétben tapogatózok, mert lehet, hogy a Chrome biztonsági beállításai miatt nem is lehet ilyesmit megcsinálni külső userscript-tel.
--
Firefox téma: igen, nagyon sok kiegészítő ikonja simán stylish addonnal cserélhető, illetve szinte minden formázható Firefox-on belül ilyen módon (url bar, gombok, tab háttér és stb.). Biztonsági dolgokhoz ennek nincs köze, a FF kinézete gyakorlatilag CSS-ekkel formázható, van 1 millió userstyle hozzá.
--
szerk:
(#2634) Jim-Y: Igen, letöltök egy kieget, azt installálja a Chrome és azok a fájlok (így az ikonja is) a gépemen tárolódnak. Ezt kellene lecserélni egy online tárhelyre feltöltött ikonnal.
Csak az említett problémák miatt nem hiszem, hogy ez lehetséges.
-
spammer
veterán
Hát, én annyira nem vágom a Chrome addon témát, de ha te igen, akkor írhatnál rá egy kieget
Annyit kellene csinálnia, hogy a telepített addonokat beolvassa egy oldalra, megjeleníti a default_icon-jukat és ott meg lehetne adni egy url-t egy textfield mezőbe írva, hogy honnan töltse be az új ikont
Gondolom seperc alatt megvan egy ilyen
Egyébként a Chrome ilyen szempontból eléggé fapad, mert a Firefox pl. simán userstyle-okkal szarrá moddolható... De ahogy látom, lehet, hogy a Chrome-nál nem is lehetséges ilyen mértékű beavatkozás, ha csak tényleg nem egy extension van rá írva, ami talán meg tudná ezt csinálni.
-
spammer
veterán
Így van, a kiegészítők ikonjait szeretném lecserélni, nem a "gyári" böngésző ikonokat
Manuálisan cserélhetők lennének, hogy ha kézzel bemásolom és felülírom a gépen tárolt ikonokat, de így amikor frissül egy kiegészítő, akkor megint csak visszaáll az eredetire, ezért lenne kényelmesebb egy script, ami mindig felülírja egy weben tárolt ikonnal
szerk: webstore-ból telepített kiegek, de ezeket mind kitömörítve tárolja a gépen appdata-n belül (lásd a kódban levő elérési út)
-
spammer
veterán
Üdv! Nem tudom ez a megfelelő topik-e, de gondolom inkább ide illik:
Google Chrome böngésző eszköztárában lévő ikont szeretnék lecserélni sajátra. A bővítmény ikonja a gépen van tárolva az "Appdata" könyvtáron belül.....
A lényeg:
Ezt az a gépen tárolt ikont szeretném lecserélni egy weben tárolt ikonra egy script segítségével (userscriptként futna a Tampermonkey nevű kiegészítővel).
Viszont nem értek igazán a javascripthez, egy ilyen scriptet találtam, ami a weben levő képeket cseréli szépen (az működött is), de hiába írtam át az elérési utakat, nem működött, mert ez a script egy dokumentumot vizsgál és azon belül cseréli le a képet, nálam viszont ugye magáról a böngészőről van szó és egy saját gépen tárolt ikonról weben tároltra cseréléséről.
var ilist = document.images;
for(var i = 0; i < ilist.length; i++) {
if(ilist[I].src == "%LOCALAPPDATA%/Google/Chrome/User%20Data/Default/Extensions/extensionid/icons/icon-24.png") {
ilist(i).src = "http://valami.com/icon.png";
}
}A %LOCALAPPDATA% csak egy rövidítés, először teljes,részletes eléri úttal próbáltam.
Tud valaki segíteni, hogy hogyan kellene módosítani ezt a scriptet, vagy hogyan nézne ki egy olyan, ami működne is? Nem tudom, hogy a Google Chrome, mint böngésző egyáltalán engedi-e magát userscripttel befolyásolni, szóval lehet, hogy nem is lehetséges, amit akarok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest