-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5738 üzenetére
Ha másért nem is, a stackoverflowért megéri küzdeni.
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
válasz
libamajas #5695 üzenetére
A szakma nyelve az angol, ha ezzel szeretnél foglalkozni, akkor szerintem kezdj el angolozni.
A megoldásod pedig nem jó:
if (napokHomerseklete <= 5) { ... }Honnan fogja tudni, hogy éppen melyik nap hőmérsékletét vizsgálja meg? Valami lemaradt.
(#5697) libamajas: "alert helyére képet szeretnék tenni, ha hideg ,akkor ilyen kép ha meleg akkor olyan."
Szerintem Google barátunk egy ügyes kereséssel 5 perc alatt kidobja a neked megfelelő választ. Esetleg még ide is ellátogathatsz.
-
Zedz
addikt
válasz
Speeedfire #5653 üzenetére
Manapság már mindent kevernek mindennel, és lassan mindent Javascriptben akarnak megírni.
-
Zedz
addikt
válasz
inf3rno #5596 üzenetére
Nekem is el kellene kezdenem Karmával teszteket írni, vagy valami hasonló, mert sajnos még ez is kimarad a repertoárból.
Mondjuk jelenleg most inkább a stabil JS tudásra hajtok, aztán jöhetnek az advancedebb dolgok amik már a fejlesztést fogják segíteni. Túl sok már a lehetőség.
-
Zedz
addikt
válasz
inf3rno #5572 üzenetére
Android az nem rossz, én egy kicsit foglalkoztam vele. Szerver kommunikációig jutottam, kamerát meg hasonlókat már nem kezeltem. Szerver oldalon amit egyszer ki szeretnék próbálni itthon az a Django lesz, csak jussak el odáig.
Nodejs-hez milyen frameworköt használsz? Express?
-
Zedz
addikt
válasz
inf3rno #5567 üzenetére
Miért nem próbáltál ki más nyelvet szerver oldalon? Igaz amit mondasz, pár cikket és reddit posztot én is olvastam a témában, hogy a PHP csak úgy létrejött valahogy.
Nekem nincs sok tapasztalatom benne, főiskolás évek alatt CodeIgnitert nyúztam, végzés óta pedig Laravel. Én úgy gondolom a rossz hírnévhez lehet a sok kontár pistike "programozó" járul hozzá. Mondjuk én is szívesen kipróbálnék mást is, sok féle lehetősége van már az embernek. Nodejs-t próbáltad már esetleg?
-
Zedz
addikt
válasz
inf3rno #5552 üzenetére
Szállítom az ígért kódot.
Szóval az volt a baj, hogy sima browserifyn akartam használni a babelifys transformot, ezt kellett lecserélni a gulp-browserifyre.
Így néz ki most a task, kipróbáltam, nekem működik a dolog:
var gulp = require('gulp');
var sass = require('gulp-sass');
var browserify = require('gulp-browserify');
var babelify = require('babelify');
gulp.task('js', function () {
gulp.src('./resources/assets/js/*.js')
.pipe(browserify({
transform: ['babelify']
}))
.pipe(gulp.dest('./public/_assets/js'))
});
gulp.task('js-w', function () {
gulp.watch('./resources/assets/js/*.js', ['js']);
});Webpackot még nem próbáltam, csak olvastam róla.
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Használta már valaki akár kipróbálás szinten a gulp-babel-browserify kombót? A gulpot és browserifyt már sikeresen működésre tudom bírni, de amikor a babelify transform képbe jön, elszáll egy ilyen hibával: browserify(...).transform is not a function.
Google haverom talált pár példát, sajnos mindegyiknél ezt dobja.
Maga a task:
gulp.task('js', function () {
return browserify({ entries: './resources/assets/js/*.js', debug: true })
.transform(babelify)
.bundle()
.pipe(source('bundle.js'))
.pipe(gulp.dest('./public/assets/js'));
}); -
Zedz
addikt
válasz
inf3rno #5543 üzenetére
Őszintén szólva én csak Chrome alatt próbáltam ki pár dolgot, éles projekten még nem mertem bevetni. De ha jól emlékszem az async functionök még a Babelben is csak mint kísérleti dolog szerepelnek.
IE supportot tekintve azt hiszem IE9 az ami még jobban támogatva van, a 8 pedig mintha csak részben lenne támogatott. Meddig gondoltad az IE kompatibilitást?
-
Zedz
addikt
Event listener +1.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #5465 üzenetére
Nem értem ezen mi a bad practice. Egyszerű falsy check. De ha én tudom rosszul akkor kérlek írd le miért bad practice.
-
Zedz
addikt
válasz
slice14 #5458 üzenetére
Az undefined azt jelenti, hogy az adott változónak nincs értéke. Itt szépen leírják, hogy mire is kell gondolni.
Ha egy kicsit lejjebb görgetsz, akkor látni fogod, hogy az if(x === undefined) az igazából ugyan az, mintha azt vizsgálnád, hogy if(!x).
Ha érdekel a JS akkor szerintem megéri rászánni egy kis időt, és elolvasni ezt a könyvet.
-
Zedz
addikt
CSS... az egy másik állatfaj.
Most a JS felől közelítettem meg a kérdést, hogy manapság azért ezek a különbségek hála a sok előre megírt dolognak aligha észrevehetőek. Persze ha valaki nekiáll plain js-sel craftolni valamit, akkor ezekre fel kell készülnie, főleg ha a régi böngészőket is támogatni kell.
-
Zedz
addikt
Manapság már nem sok olyan eset lehet, amikor az adott usernek nincs JS a böngészőjében. Szóval ha mondjuk az egyszerű felhasználóknak készül az oldal, akkor miért ne lenne bekapcsolva a JS?
Kíváncsiságból kérdem, hogy a böngészők közötti eltérés még mindig valid probléma így 2015-ben? Manapság már mindenhez van lib, framework, ezek gondolom cross-browser megoldásokkal vannak ellátva.
-
Zedz
addikt
válasz
inf3rno #5411 üzenetére
"amíg a böngészők nem támogatják es6-ot"
Szerintem ez téves hozzá állás. Olyan szempontból, hogy ebben a szakmában nem árt, ha naprakész az ember. A teljes ES6 támogatásra még várni kell, illetve az visszafelé nem tudom hogyan fog működni, ezzel pedig a régebbi böngészőkre is tudod használni az ES6 fícsöröket.
Én a fentebb említett hobbi projekt keretein belül pont a browserifyt, babelt és reactot próbálgatom.
(#5412) martonx: ES7 pár funkciója még kísérleti fázisban van a Babelben. ES6 (ES2015) most kezd divatba jönni, a hype vonat már elhagyta az állomást.
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
A következőn töröm a fejem:
Van egy függvényem, aminek a return értéke legyen mondjuk a username változó. Ezt a user nevet én a fv. elején már létrehozom, érték nélkül. Rögtön a létrehozás után egy ajax kéréssel értéket is adok ennek a változónak. A problémám az lenne, hogy a return előbb adja vissza az undefined értéket, mint ahogy az ajax be tudná állítani azt.
Maga az AJAX jQuery útján történik, így egy lehetséges megoldás az async: false beállítása. Csak ekkor a main-thread foglalt lesz, ezért már a böngésző is sír a konzolban. Esetleg tudtok valami megoldást erre?
-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #5355 üzenetére
Ha már megnyitnám az NB-t, akkor elereszteném a nagy kutyát.
Ez a Sublime vagy Atom pont ezekre a gyors 5-10 perces dolgokra, vagy mondjuk amit írtam szórakozásra jók nekem.
-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #5348 üzenetére
Sublime, Atom, ezeket alapból nem használnám nagy projektekhez.
Én próbáltam az Atomot, szerintem jobb mint a Sublime. Ha nincs kedvem megnyitni a nagy IDE-t 1-1 gyors dologhoz, arra tökéletesek ezek is. Meg ha ki akarok próbálni valami újat, akkor elszórakozok ezekkel az editorokkal, de amúgy komoly munkára csak normális IDE való.
-
Zedz
addikt
válasz
inf3rno #5338 üzenetére
Nem írtad, hogy WebStormozol.
De amúgy WS után ( és a PhpStorm után, de ez mondhatni ugyan az az IDE ) szerintem a VS a legjobb. Mondjuk a WS-ben az nagyon jó, hogy hamar támogatják a trendet.
(#5342) PumpkinSeed: Az én laptopomban is 4GB RAM van, meg egy gyenge B960-as Intel, de nekem a Community teljesen jól fut, úgy, hogy nagy monitorra van kötve a gép. Akkor feküdt meg a kicsike, amikor a WinJS-hez indítottam egy Win8 szimulátort az érintőkijelzőt szimulálva, és egy batár nagy SVG-vel kellett dolgoznia a gépnek.
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Nodejses hobbi projektemhez szeretnék user authot csináni. Kis Google után láttam, hogy a legtöbben a Passportot használják. Esetleg tudtok még ajánlani valami használható alternatívát, vagy ez a legjobb és nem éri meg keresgélni?
-
Zedz
addikt
Mondjuk a Getting started rész egy kicsit le van maradva.
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
ExpressJS-nél látom, hogy az alap template engine a Jade. Dolgozott már ezzel valaki közületek?
Használható, vagy megérdemli a cserét?
-
Zedz
addikt
Angular 2 alpha már tölthető.
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5250 üzenetére
Hogy mire fel van ekkora hype körülötte?
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5248 üzenetére
"megmarad egy ilyen "volt róla szó"-projektnek"
Valami ilyesmi féle jövőt képzelek el a dolognak. A nagy JS körüli hype viszont érdekes, az eredeti tervekhez képest szinte már mindenhol tetten érhető ez a nyelv.
-
Zedz
addikt
válasz
martonx #5246 üzenetére
Nekem semmi bajom nincs a JS-sel, sőt, én szeretem is használni meg dolgozni vele. Csak nem értem ha ez egyszer most bevált, akkor miért akarják annyira megtalálni az utódját. Gondolok itt megint csak a Dartra, meg most ez. Ráadásul az MS Chakra motorja elvileg még gyorsabb lesz, mint a Google féle V8.
Typescipthez még nem volt szerencsém, de ha jól tudom az fogja az új Angular 2.0 alapját képezni.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5238 üzenetére
Bocsánat, de másra nem tudtam gondolni hirtelen.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5236 üzenetére
Szia honda, nem is tudtam, hogy új accod van!
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5233 üzenetére
A kérdezőnek lehet érthetőbb így, ha látja másnak hogy megy. Gondolom.
-
Zedz
addikt
-
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5192 üzenetére
+1 a console-nak.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5168 üzenetére
El kell adni mint fícsőr.
-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #5161 üzenetére
Szerintem folyamatosan ellenőrizd a munkád, javítsd ha találsz valami bugot. Hatékonyabb, mintha a végére hagyni a "takarítást". Illetve úgy is lesznek bugok a végén, elég lesz azokkal foglalkoznod.
-
Zedz
addikt
Gondolkodtam még az io.js kipróbálásán is - amit azt hiszem még Te említettél -, csak nem tudom mennyire fog elterjedni, mekkora jövő áll előtte, szóval kezdésnek maradtam a nodejs mellett.
Az Expresst megnézem, köszönöm a tippet! Esetleg amit fentebb linkeltem Sailsjs-t, arról hallottál már valamit?
-
Zedz
addikt
válasz
Speeedfire #5149 üzenetére
Valami ingyenes kellene elsősorban, amit akár még cégek is használnak. Még csak tanuló fázisban űzném a dolgot, de ha tetszik és van rá lehetőség, akkor szívesen foglalkoznék ezzel akár egy cégnél is.
-
Zedz
addikt
Kis ON is legyen a topikban. Tudtok valami jó nodejs frameworköt ajánlani?
Azt a pár írást amit átnéztem, ezt ajánlgatták, de kíváncsi vagyok ismertek-e még valami jót.
-
Zedz
addikt
válasz
Cathfaern #5137 üzenetére
Method, action, sok minden nem kell a formhoz.
Szívesen JS-eznék én is napi 8-ban, bár egy idő után lehet a falat kaparnám. Minden esetre én az iskolában utáltam, aztán itthon leültem megérteni az alapjait, és azóta az egyik kedvencem.
Sokat kell még tanulnom, de állok elébe!
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #5130 üzenetére
A linkelt oldalon elolvastam miért úgy működik ahogy, minden nap tanul valamit az ember.
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #4990 üzenetére
Nekem tetszik az MS mostani hozzáállása a dolgokhoz. Szimpatikusabbak már egy ideje.
-
Zedz
addikt
válasz
martonx #4987 üzenetére
Nem gondoltam volna róla ezt a fajta "megbízhatatlanságot", de így a két cég közös erejével hátha gatyába rázódik a dolog. Ami külön érdekes számomra, hogy nem a Dartot próbálják felhasználni az Angular 2.0 alá. Ha jól tudom a Google ezt a JS leváltására szánta, erre most összeboronál a riválissal, és még az ő megoldásaikat használják?
Végén kiderül, hogy az MS új böngészőjének alapjait a Google adta.
-
Zedz
addikt
válasz
martonx #4985 üzenetére
Ez elég komolynak tűnik, kíváncsi vagyok miért fogott össze a 2 óriás.
De ha még csak most "kezdik" el fejleszteni, akkor gondolom egy ideig még nem sok mindent fogunk belőle látni. Minden esetre az elgondolás érdekes. Dolgozott itt már valaki TypeScripttel? Ha igen, leírná a véleményét?
-
Zedz
addikt
válasz
martonx #4982 üzenetére
Ahogy Jim-Y is írta, nem helyettesíti teljesen azt, igazából segít összerakni a UI-t. Arra viszont szerintem elég jó, van benne fantázia, megér egy próbát. Éles projekten még nem használtam, messze nincs akkora tudásom még benne, de otthon kipróbáltam pár dolgot és az alapján tetszett. Amit még fentebb írtunk, a Flux lehet még érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- Vízpart, vakáció és hardverek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest