- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Breki
veterán
Sziasztok
Elszakadt az eredeti szijam műanyag buktatója
Hol lehet ilyet, esetleg színház legegyszerűbbéen szerezni?
-
Alien4
tag
Sziasztok!
Apósomnak nyugdíjba vonulására gondolkoznak a lányai egy okos órán.
Célok: szív monitorozása (ugye pulzus van, de nem tudom mennyire hitelesen monitoroznak ezek akármilyen gondot... problémát... Esetleg vérnyomásmérés. Véroxigén, bár tippre ha már az elsőt tudja, a többit is tudja)
EKG/pulzusmérés legyen ofc, ha vérnyomás/légzés lenne, akkor pedig gondolom kiegészítő is kell neki.Mivel teljesen kezdő vagyok a témában, a Ti segítségeteket kérném és témába illő gondolatok osszátok meg Velem kérlek!
Előre is köszönöm, legyen szép napotok! -
peppyscot
csendes tag
Sziasztok! Végig olvastam a topikot és lenne egy kérdésem hogy akinek Magene h64 és Kyto pulzus mérő mellkaspántja van azok megbízhatóan működnek? Futásra használnám a stratos és jó lenne ha pontosan mérné a pulzust és tartósan. Köszönöm a választ. Üdv
-
MC Pite
veterán
Sziasztok, Stratos 3 esetén a Notification settingsnél be vannkapcsolva a music remote control, de se spotify se egyéb programra nem jelenik meg. Ha spotifyt is hozzáadom az app értesítésekhez, a címet kiírja (de pl navigálásnál minden utasítás után újra rezeg mikor indul vissza a zene).
Van még valami amit állítani kellene? A T-Rex-el működik szépen. -
blau24
tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy az órámat egyik napról a másikra nem ismerte fel a Zepp alkalmazás, csináltam az órán egy factory reset-et illetve a Zepp-et is újratettem, ezután bekapcsolásnál beolvasom a QR kódot de nem tudja párosítani...valakinek esetleg ötlet?
A segítséget előre is köszönöm -
gidano
tag
Sziasztok!
Lassan készülget a Zepp alkalmazás fordítása, használjátok egészséggel!
A blogon mindig megtalálod az aktuális frissítést és a részleteket! -
Cancer
senior tag
válasz
Silenzio #119 üzenetére
Ha azt vesszük alapul, hogy pl egy Garmin okosóra módban 6 napot bír, GPS track alatt 6 órát, akkor szerintem teljesen adja magát, hogy az óra 3 óra alatt 50%-ot merül. Persze a marketing azért nem ezt ígérte. Így megértem...én a GTR-rel fürödtem be rendesen. Azóta csak Garmin. Az még egyszer sem hagyott cserben. S nem is ígérnek többet, mint amennyit valójában tud az óra...inkább meg kis tartalék is van benne.
-
sheep
addikt
Üdv,
nem tudom jár-e itt még valaki, de azért megkérdezem, hátha tud valaki segíteni:
a Stratos-om sajnos nagyon hamar lemerül, kb 4-5 óra alatt. Eddig semmi baja nem volt, egy hétig bírta (nem szinkronizáltam a telefonnal). Az óraátállítás után szinkronizáltam hogy az új időt mutassa, és kb. azóta merül így. Nem tudom van-e valami köze hozzá , mindenesetre furcsa. Hard resetet csináltam, sajnos nem segített. AMúgy minden jól működik, a töltés is okés, csak brutális módon merül.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok. -
Silenzio
addikt
Hello. Kb. egy éve van meg a Stratos, de csak most kezdtem ismét komolyabban sportolni. Az üzemidő szerintem alapból rendben van, 7-8 nap, viszont edzéskor siralmas. Elég egy 3 órás túra, és lemegy 50% az akkuból. Más is találkozott ilyesfajta problémával? A gyári appot használom. Előre is köszi.
-
pozso78
csendes tag
Hello
Abban tudna valaki segíteni, hogy azt be lehet-e állítani, hogy az értesítések bizonyos időpontok között (éjszaka) ne menjenek át a telóról az órára?
Repülő módot meg dnd-t naponta kapcsolgatni nem szeretném, illetve a hívások jó lenne ha úgy is jöhetnének, mert a telefon néma üzemmódban van állandó jelleggel.
Köszi -
Cancer
senior tag
Bár az új tesóról itt még nincs teszt, egy másik oldalon elérhető: [link] Itt eléggé éltetik a GPS képességeket...fura. Az Amazfit GTR széria gps-e teljesen inkompetens a témában. Hogy hardver vagy szoftver probléma-e, senki nem tudja, ellenben sokatmondó, hogy üzemidőben kb ugyanazt tudja ez is. 40/45 óra track közben...S, hogy a leírás szerint mondjuk ellenfele a Garmin Vivoactive 4. Ez utóbbi 6 órát tud GPS módban.
Véleményem szerint nem a Garmin mérnökei inkompetensek, hanem az Amazfit esetében derül majd ki, hogy megint használhatatlan az egész szerkezet sportra... 🙁
Pedig lehetőség lenne a témában... -
Mr.Manus
csendes tag
Sziasztok!
Volt esetleg valakinek olyan problémája, hogy az óra egyszer csak nem mérte a pulzusát? Tegnap délután még tökéletesen működött, este pedig láttam, hogy jött rá ROM frissítés (2.3.12.1) frissítettem is, ma pedig már nem méri a pulzusomat az óra.... -
peter_k
tag
Sziasztok!
Kb. fél éve használom az órát és eddig is örültem, amikor este levehettem, mert kellemetlen volt a bőrömnek a viselése. Tegnap viszont vörös foltok jelentek meg a csuklómon az óra helye körül. Másnak is van ilyen tapasztalata? A szíj vagy maga az óratest lehet a ludas? Sajnálnám, ha nem hirdhatnám tovább, mert amúgy minden szempontból megfelelő kis ketyere ez. -
Risard
aktív tag
válasz
turbulencia8 #113 üzenetére
Visszavittem gariba. Nincs 1 éves de már 3 szor került szervízbe igaz egyszer fizetős volt de remélem jóváírást kapok
-
Pepeninho
őstag
válasz
turbulencia8 #110 üzenetére
Koszi.
-
Pepeninho
őstag
Huha. Behalt a forum? :)
-
repvez
addikt
Tudja valaki hogy a stratos GTR az tudja azt a funkciót is, hogy rámásolok zenét a memóriába és telefon nélkül is tudok zenét hallgatni BT-os fulhallgatón keresztül vele?
Futáshoz szeretném, hogy ne kelljen a telefont cipelnem magammal, de tudjam a GPS tracket rögziteni és zenét hallgatni egyszerre , meg a pulzust is mérni.Egy ilyen óra kéne nekem a stratos 2 ha jól tudom tudja ezeket , de a GTR ha jol láttam akkor sokkal jóbb üzemidöt igér és csak ezt az egy funkciót nem tudom, hogy támogatja e, ha igen akkor megvenném .
-
tyukee
csendes tag
sziasztok! Watch gt-m van, előtte volt stratos is, ezért merem ide is kiírni a problémámat. Segítség kellene! hétvégén Balaton átúszás volt... alig vártam hogy végre nyílt vízi úszást is érdemben kipróbáljam. Hát csalódás volt. Azt hittem hogy legalább - hamár a víz alatt nincsen gps jel - az indulási és az érkezési pozíciót rögzíti pontosan és a térképen összeköti egy vonallal... Hát nem, csak az utolsó 50-60 m jelenik meg a térképen, és ennyi. A teljes távot ettől függetlenül 5830m-nek mérte, ami még lehet hihető is, hiszen az eddigi uszodás úszások alatt 5200m-en 3362 karcsapásom volt, itt most 3782 lett (úszásnem mellúszás).Így a megadott adataim alapján, meg az eddigi úszás adatok szerint ki tudja kalkulálni hogy mekkora is lett a táv a végére, meg ugye totál egyenesen 5.2 km-en lehetetlen úszni. Az érdekelne, hogy aki használja a nyílt vízi úszás mérésére is annak milyen eredmények jönnek ki? AZ juotott még eszembe, hogy lehetséges az esetleg hogy mikor elindítottam, akkor nem indultam azonnal, kb 1-2 perccel később és esetleg ezért nem rögzítette az indulási pozíciót? A tömeg, zuhanyzás, szemüveg felvétele ilyenek miatt volt késve indulás. Aztán a vízben érzékelte hogy úszok, de akkor már nem volt jel amit rögzítsen??? tapasztalatokra lennék kíváncsi, akinek van!
Startossal úszott valaki szombaton? neki milyen eredményeket rögzített az óra? -
mistvan68
tag
Sziasztok!
Légnyomás mérést hol lehet elindítani.Magasságot a helynél kiírja,de a légnyomást sehol nem látom.
Üdv.István
-
ordogl
tag
Sziasztok!
Néha a pulzusmérő eléggé "hülyeségeket" mér. Van, hogy 20-30-cal, de volt már, hogy negyvennel is kevesebbet mért.
Van valami trükkje (viselési mód), hogy pontosan mérjen?
Tudom, nem egy Polar.... -
paolinho
őstag
válasz
Zozo0525 #101 üzenetére
Ehhez kapcsolódóan jelezném, hogy a (magyarul is tudó) STRATOSfied romot már egy ideje nem fejlesztik, viszont annak folytatásául felbukkant PACEficator Procject néven egy fejlesztés, ami szintén multilanguage rom.
De szerintem EZEN a felületen intenzívebb társalgás folyik a téma kapcsán!
-
roller
csendes tag
Sziasztok!
Tudom le van irva, de megkerdezem.
Van ra lehetoseg, hogy magyar nyelvu legyen az ora? -
B Bandi
újonc
Üdv,
Én csak ma lettem boldog (?) tulajdonosa egy Amazfit Stratosnak. Már a legelején csak negatívumok... Samsung S8+ telefonnal nem sikerült párosítani. A telefon nem ismeri fel. Tudnám mit kezdjek most vele? -
Tomas210
újonc
Sziasztok!
Most h óraállítás volt, a nyugalmi kepernyő 1 órával kevesebbet mutat mint a valós idő. Ha bekapcsolom az órát, ott a valós idő látható, de ha kikapcsol újra visszaugrik.
Megoldást tud vki?
Köszi -
picsirti
tag
Üdv.
Az óra képes a légnyomásról grafikont megjeleníteni? Nem találtam róla infót.
Köszi -
yanpec
senior tag
Sziasztok
Megèrkezett a Stratos óra, amint bekapcsoltam le is frissítette magát. Brutálisan merül, jelenleg 24 órája töltöttem most 15% van, ebben volt 1 óra elipszisezès zenehallgatással. Amit èszrevettem, hogy folyamatosan megy a zene a háttèrben, legalább is ha az èrtesítèseket megnèzem akkor ott látom, hogy megy a zene. Hiába törlöm újra ès újra megjelenik. Lehet hogy ez miatt merül ilyen kegyetlenül. Lehet valamit ezzel kezdeni?
-
porkiy
aktív tag
Sziasztok abban kérnék segítséget, h a Stratost nem ismeri fel a pc/laptop, semmilyen eszköz, csak töltés megy. Már a harmadik töltő/bölcsővel próbálkozom, Huami amazfit tool szerint Your phone is not in Adb or Fastboot mode, 15 second adb installer végigfuttatva többször is, Apk installer nem találja az eszköz, esetleg valakinek valami ötlete?
-
Finerobi
újonc
Sziasztok!
Lehet az órára telepíteni naptár programot, illetve file managert? -
pedrobike
aktív tag
Magyaritás nagyon bonyolult?
-
Icetee
aktív tag
Sziasztok tulajok!
Abban kérném szépen a segítségeteket, hogy milyen mozgásformákat/sportokat ismer fel az óra, vagy miket lehet kiválasztani? Értem én ezalatt a vízi sportokat (pl. evezés). Mennyire bírja a vizet? Van aki szokott benne úszni?
-
geccoblaze
aktív tag
Elnézést, kérem törölni
-
BatchMan
senior tag
Újraindítottam az órát ( > device > restart ), most jól mutatja a téli időt.
-
BatchMan
senior tag
Ma reggel nem állt át a téli időszámításra.
Lecserélem a watchface-t, pár másodpercig mutatja a jó időt, majd átugrik nyárira.
Megynyomom a felső gombot, bekapcsol a világítás, és mutatja a jó időt, majd lekapcsol, és visszaáll a nyárira. -
tyukee
csendes tag
Üdv. Járt már valaki úgy hogy sportolás közben leállt a mérés és újra akarta kezdeni? az előzményekben sem lehet megtalálni a mérést... Úsztam, 50 hosszig tuti jó volt, mert azt még láttam. 60-at akartam úszni, de elveszett minden nulla volt. :-(
3 hete nem volt kikapcsolva, arra gondoltam hogy lefagyott, mert az edzés leállításához túl sok gombot kell megnyomni, így a véltelen leállítást nem hiszem...
Köszi ha valaki érdemben hozzászól. -
tyukee
csendes tag
https://mobilarena.hu/teszt/samsung_galaxy_watch_idotallo/sport_vegszo.html
ezt nagyon érdemes elolvasni, mert pont a sportfunkciókat hasonlítják össze benne... a stratos meglepően jól teljesít!!! :-)
-
tothferenc
aktív tag
sziasztok. Apósjelölt szemezik ezzel az órával. Ahogy néztem a XS oldalán, a nyelve magyarítható. Ez a frissítéssel ugyan úgy ugrik, mint a MiBand 3 esetében?
-
tyukee
csendes tag
Egy hete használok ilyen órát, és leírnám a tapasztalatokat! hátha valaki hasznát veszi.
Úsztam vele beltéren 3 alkalommal. A hosszakat tökéletesen számolja, holott nem szabályosan fordulok, csak olyan koca úszó módon. Be lehet viszont csapni, ha az ember előbb fordul meg akkor az óra érzékeli a kéz mozgásából hogy fordult és számol is egy hosszt. De hát ki akarja magát becsapni egy edzés alatt??? :-) Úszás alatt a képernyő lezár, ekkor csak a gombokkal lehet navigálni a menüben ha kell. ez szerintem hasznos dolog.
A beltéri szobakerékpárom egy elég jó minőségű (nordiktrack) és az óra adatai között egy órás edzés után szinte alig volt eltérés, 20 kalória, a pulzus +- 2-3 egység csak, mikor kontrolláltam az óra (vagy a szobakerékpár) adatait.
A futásnál a gps nagyon pontos volt,25-30 mp alatt talált jelet. Én nem futok csak a kíváncsiság miatt próbáltam ki.
Kültéri kerékpározásnál a sebesség 1-2 km/h-val kevesebb volt mint amit a kerékpár kijelzője mutatott, ezt nem tudtam mire vélni, lehet hogy a gps-es sebességmérés a pontosabb. A számlapok nekem megfelelnek, személyre szabhatóság megfelelő szintű, egyes lapoknál a kijelzőn megjelenő adatok személyre is szabhatóak. Az értesítések mindig megjönnek, többre nem is volt szükségem, az android rendszer plusz értesítéseit én nem használtam ki.
A kijelző szokás kérdése, de én huawei watch 1-ről jöttem és elégedett vagyok vele. Üzemidő 3 edzéssel, éjszakai automata flight üzemmóddal, de kikapcsolás nélkül jelenleg 4 nap és 19 óra, és 20%-on vagyok még. Szerintem simán hozza a 4,5-5 napot is ha muszály. Best buy egyenlőre. A huaweiben az akksiidőt nem szerettem. -
eddie1978
senior tag
válasz
mzoltan321 #70 üzenetére
Én megvárom a Polar és a Wahoo új óráit. Polar Vantage most szeptemberben jön két modellel. A Wahoo óráról még nincs megjelenési dátum.
Azok függvényében döntök a két gyártó közül. Igaz ezek 2-3x drágábbak.A csuklós pulzus mérés nem pontos minden esetben. Pánt kell ha pontos mérés a feladat.
-
Edge
veterán
válasz
mzoltan321 #70 üzenetére
-
mzoltan321
csendes tag
Sajnos nekem vegyes tapasztalataim voltak...
Hordani tökéletes, anyagminőség szuper, kijelző megszokás kérdése.
Alvásmonitor pontos, de egy délutáni szundit figyelmen kívül hagy.
Futás/séta/túra esetén a HR monitor nagyon érdekes eredményeket mutatott (laza séta gyerekekkel 153-as pulzus???). GPS kb jól mutatta az utat.
Néhány menübe nehezen lehetett belépni a kijelzőn, volt mikor 5x is rá kellett tapiznom.
Heti 2-3 alkalommal tuti előjött egy bug amin nálam semmi sem segített - az óra önálló életre kelt és a menükben el kezdett barangolni, sokszor ez abban eszkalálódott hogy konkrét edzés indult be (futás gyaloglás stb) - Nem, semmilyen gomb nem nyomódott be, teljesen magától...
Saját testsúlyos edzés, eredményei kb. használhatatlanok, "meghalós" 35 perces WOD esetén alig égettem kalóriát... na perszeMéretei miatt bell és súlyemelés szóba se jöhet.
Mindennapi használatra keresek órát/okosórát/sportórát de a SAMSUNG-ról is lebeszéltek, szóval tanácstalan vagyok...
-
Aprósólyom
addikt
Sajnálom, hogy egy teszt nem tartalmazza a fizikális mérteket, de sok webshop szintén nem közli...
-
Edge
veterán
válasz
cintula187 #29 üzenetére
Ha wearOS-es-t keresel, akkor a ticwatch E, S vagy Pro(ezt még csak amazonról) másik kettőt Mo.-ról is lehet, méltó utódja lesz a moto-dnak.
-
szucsy89
tag
Épp mostanában gondolkozom egy okosóra beszerzésén, nem volt még ilyenem, így kipróbálnám. Nem tudom, egy ilyen Amazfit mennyire alkalmas első okosórának.
-
retesz147
addikt
Az óráról egyébként itt folyik az eszmecsere cirka 8 hónapja. Több infó található.
-
-
sonkuci
tag
pont ezt akartam irni én is, hogy nem is értem, más miért nem onnan rendeli meg... 42k volt nekem onnan, 60-70et (nekem) biztos nem ért volna meg. ennyiért viszont bestbuy.
valakitől olvastam hogy panaszkodott a kijelzőre.. nem tudom, mit vár, vagy milyen 4k kijelzőt szeretne az órában, de ez teljesen rendben van.
az üzemidő is teljesen jó, az én használatomban 5 napot simán kibir.
a pulzusmérés valóban nem elég pontos (volt hogy 40 alatti értéket mért) de nekem nem is kellene ennél jobb, nyilván akinek ez szempont annak nem ez az óra kell. -
Alg
veterán
Ilyenekre túraGPS-t szokás vinni - AA elemmel megy szóval nem kell töltögetni (amennyi elemet viszel magaddal addig bírja), van rendes kijelzője és strapabíróbb is mint egy telefon, fel lehet csatolni a hátizsák hevedére és akkor nem kell turkálni sem utána csak oda pillantani.
Crytek: Endomondo tud több helyről szinkronizálni, illetve Tapiriik-al is lehet elég sok appot keresztbe kötni. Van még pár hasonló, pl ez itt vagy ez
-
Crytek
nagyúr
Mondjuk nem lenne az se rossz ha létrejönne egy egységes netes sportoldal ami minden létező kütyü által lejegyzett futást/uszást stb tevekényeséget tudna naplózni.
Mert vicces pl anno kezdtem adidas mycoachal mert akkor még telóval futottam. Az megszünt átvette a runtastic de mivel órára váltottam akkor csak a garmin connectet használhatóm. Most tetszik ez az óra ez megint más strava / xiaomi saját cuccán vezeti... Szóval még véletlenül se egységes és 76 helyen vannak a dolgok
Pedig nem lenne nehéz ezt megvalósítani minden szarnak alap mentési fájl kéne ez a weboldal meg beolvasná és feltenni ahogy kell mint bármelyik másik cucc csinálja..
-
hatpersze
tag
Üdv
Igen, erre (ilyesmire) gondoltam. A jelenlegi órámhoz van egy wf, ami folyamatosan mutatja az értesítő sáv ikonjait, persze azokat csak, amiket akarom, és mellette a pontos időt, dátumot, meg egy csomó mindent. Erre lenne szükségem. A friss értesítést mutatja persze teljes kijelzőn, vibrálással, fél percig (így állítottam be).Pffff... Baromi nehéz lesz a Pebble helyett másik órát találni...
-
Y72
aktív tag
Sajnos van tapasztalatom üzemidővel kapcsolatban, ezért írtam amit írtam.
Több egész napos túrán is teszteltük, hogy mit bír egy okosóra és egyiket sem bírta végig track-elni (suntoo).
Van energiatakarékos mód, ahol csak GPS-t használ, de az nem lett volan releváns teszt mert a telefon 3 féle műholdrendszert lát, 2s/5m rögzítéssel jóval több pontot is rögzített. Egy 16 órás extrém hegymászás végén még volt benne 30%, az óra elvérzett kb a felénél. A Telefon vészhívásra nem alkalmas ott ahol nincs térerő, de nagyobb kijelzőn lehet nézni a térképet.
Hétköznapi használatra megfelel az okosóra, vagy hogy rögzítsd az esti futást, de olyan túrákra amit szoktam csinálni még nem alkalmasak. De amúgy szeretnék egyet, mert a telefon néha macerás / nehéz ha a zsebben van. -
-
takysoft
tag
Egyrészt... csak említés szintjén, de ezt azért jóval olcsóbban is be lehet szerezni
[link]Én itt vettem. Spanyolországbó jön, ergo nincs rá plusz ÁFA. Kb 45 ezer forint. Nekem kb 1 hét alatt érkezett meg.
(nyilván rizikósabb a garis ügyintézés, ha valami baja lesz... mindenki döntse el, hogy megéri-e emiatt 15 ezerrel többet fizetni. Nekem nem érte meg.)Tapasztalatok az óráról, összehasonlítás a Bip-pel, és a Pace-szel:
Illetve, előbb az igényeim.
-Legyen saját GPS-e.
A telefonnal nem trackelek. Fontos tudni, hogy néha futásra, de elsősorban teljesítménytúrázásra használom az órám. Ennél fogva fontos, hogy bírja a hosszabb igénybevételt. Ha tracket szeretnék rögzíteni, akkor óra. A telefon ne merüljön le. Az fontos pl olyankor, amikor segítséget kell hívni, mentőt esetleg. Vagy akár csa felhívni a túra szervezőit, vagy kommunikálni a túratársakkal. Azt használom arra is, hogy navigáljak (erre visszatérek)-Bírja sokáig. Nem szeretem naponta tölteni. Ezzel 30%-os töltöttséggel el merek kezdeni trackelni egy 6-8 órás túrát.
-Tudjak róla zenét hallgatni. Mert szoktam futni is, és azt minimálban szeretem. A telefonom meg tepsi, és bárhová teszem, érzem a súlyát. Nem kell sok, csak minimális tárhely pár mp3nak, amit kitol bluetoothon.
Ideális esetben valami offline Spotify.-Térképszoftver.
Na ebben gyengék az Amazfit cuccok. De ha valakinek sikerül ráhekkelni valamit, ami támogat openmaps térképeket, szóljon
Ez az igény 2 hete merült fel, amikor is az egyik túrán sikerült leejteni a telefonom, és lett egy kisebb törés az üvegn. Szerencsére nem a kijelző felett, de azért nem szép, na... Az órát meg nem ejti le az emberSzóval az ígért összehasonlítás:
Bip-em nincs, és nem is volt. Olvastam róla review-kat, és ahogy elnézem, nagyon árában van az órácska.
A maga 20 ezer forintos árával ideális vétel.
Előnye, hogy sokáig bírja, és így képről kisebbnek tűnik a többinél, szóval lányoknak is opció.Pace: Ilyenem volt eddig. Igazából annyival több, mint a Bip, hogy tud zenét játszani, és lényegesen jobban néz ki. 28 ezer körül van kínából, 40 körül nálunk.
Hátránya, hogy nagyobb, és picit kevesebb ideig bírja.Stratos: 4 hete nyúzom. Előnye a Pace-hez képest, hogy rendesen vízálló. Szóval nem csak esőben jó, mint a Bip/Pace, hanem konkrétan úszni is lehet vele. Teszteltem rengetegszer a Velencei tóban és a Szelidi tóban is.
Érdekel feeling volt olyan túrát trackelni, aminem van tóátúszás is
(aki ismeri a Szelidi tavat, tudja, hogy nagyon hosszú, de vékonyka tó, hamar át lehet úszni)
Aliról olyan 45 ezer, nálunk 60.
Másik előnye, hogy jobban néz ki, mint a Pace. Konkrétan olyan jól, hogy ezt már napi szitnen hordom máshová is. A Pace-t inkább csak sporthoz.
Hátrányai: Nem nagyon tudok ilyet. Elvileg akksiban gyengébb, mint a Pace egy kicsit, de erről nincs tapasztalatom, mert ahogy írtam is, ezt máshogy használnom. Ez már midnennapos eszköz.
Ja és nagy.... nagyobb, mint a Pace. Nem mondom, hogy csajoknak nem jó, de nekik inkább csak sportra, mert amúgy nem nőies.Aki ilyenen gondolkodik, annak fontos elmondani, hogy ez egy SPORTÓRA!
Itt-ott okosfunkciókkal persze, de pl ha appokat akarsz rátenni, az hekkelős kicsit... kicsit nagyonHogy sportórának jó-e... nekem jó. Nyilván más sportokhoz más igények vannak, és azokhoz talán vannak jobbak.
De nekem 45 ezret megért. (főleg, hogy Pace-t el tudtam passzolni egy 20asért)
Igazából igény kérdése a dolog.
Ár/érték arányban ugye egyik ugrás sem éri meg felfelé. De ha kell a zenelejátszás, vagy a vízállóság, esetleg szeretne szebb órát, akkor lehet többet költeni.Példának okáért egy Garmin óra, amivel zenélt is hallgathatsz 130 ezer forint. Persze, nyilván millió dolgot tud még mellette, amit egy Amazfit nem.
De én akkor is úgy érzek, hogy kategóriájában minden Amazfit termék jó tudással és áron érkezik.
Az Amazfit Cor egy külön story, sportcélokra szerintem hasztalan, általános health-karkötőnek meg drága, de ez csak az én véleményem ugyeSzóval ezek NAGYON jó termékek. Tényleg. Csak kicsit olvass utána, hogy amire NEKED kellenek, arra jók-e!
Amikor a Pace-em megvettem eléggé új volt az óra. Döbbenten néztem, hogy minden frissítéssel kapok valami új apróságot.
Az első frissítéssel jöttek be pl a metrikus mértékegységek (arról már tudtam amikor megvettem, hogy az kijön hamarosan... anélkül elég hasztalan lett volna ugye...)(érdekesség: a kínai belpiacos változatba kerülnek bele a dolgok előbb, szóval ha érdekel mi várható a jövőben, lesd meg, mi van most abban
)
De.... ha valami hiányzik... és nincs ígéret rá, hogy jönne, akkor gondold át. Nem könnyű rá dolgokat hekkelni. Garivesztést is okozhat.
(bár esetember ez nem annyira lényeges)
De most komolyan, nézzük az én igényeim szerint... mondj egy másik órát, ami vízálló, tud zenélni, sokáig bírja a GPS, és jól is néz ki
(mennyibe is kerül, amit mondanál? )(tény, nem mindenkinek ezek az igényei.... engem pl nem zavar ha picit pontatlan a pulzusmérés...)
-
TechMagneTic
tag
Nem tudom ki hol mit nézett be, de a kollégám Apple Watch 3-as készüléke majd egy éves, és vígan el van 2-2,5 napot.
-
djDanee
csendes tag
Igen, sajnos tudom, hogy előbb utóbb baj lehet belőle
Szomorú vagyok, mert úszáshoz pedig úgy tűnik tök jó lenne ez az óra.
A Huawei Band 2-met többnyire az úszás miatt vettem, de értelmetlen mert semmit nem számol, csak időt meg kalóriát, ezért már a szekrényben hagyom inkább.
Érdekes egyébként, hogy több ember simán beviszi az óráját a szaunába (nem feltétlen "okosokat"). Az infrába még csak csak... 60-65 fokba. De a finn-be már azért elég erős a 100-105 fok. -
Y72
aktív tag
Ide írom, hátha lesz hatása:
1. Aktív sportolóként már rengeteg pénzt költöttem le különböző kütyükre, amik ha működtek is végül az adatvesztés áldozatai lettek pl egy Windows frissítés által.
2. Fentiek miatt használom már kizárólag a telefonomat ami hátizsákban vagy bringás mez hátsó zsebében "pihen".
3. A telefon akkuját soha sem fogja egyetlen oksóra sem überelni.
4. Kell egy pulzusmérő és megfelelő szoftver amivel használható a telefon sportoláshoz: ezek a wahoo tacker X és oruxmaps. Utóbbi törölve van a Google play-ből mert ingyenesen hasznos funkciókat kínál. Vannak appok amik ezt másolják, fizetősek és így benne vannak a play store-ban (pl locus maps). Ez a pénzorientált felfogás megérne egy külön kommentet, de nem most.
5. Az oruxmaps használható az offline vektorgrafikus térképekkel (mapsforge), amik sokkal jobbak az online elérhetőknél (beüzemelés igényel némi idő ráfordítást).
6. GPS beállítások miatt még egy garmin fenix 5-nél is pontosabb track-ek készíthetőek. (pl 2s / 5m -es rögzítési pontok akár egy galaxy S5-el pontosabb az 1000€-os óránál gyalog és bringán is, és 24h-t simán kibír a telefon így).
7. Ha sok ember ismerné ezt és rászánná az időt a térkép beállításokra, nem tévedne el pl a Pilis-Visegrádi hg-ben és nem kellene útbaigazítást adnom mindig (ami nem probléma, de nem sok csajt szedtem fel így).
8. A szoftver kezeli a barometrikus magasságmérést (csúcskatógriás telefonok előnyben) + bluetooth szenzorokat.
9. A wahoo tacker x önállóan is használható, ha csak a szokásos edzőkört futod, nem kell telefon, csak a pulzusmérő (!). utólag le lehet tölteni (nyilván az útvonalat nem tartalmazza).
10. +még 50 beállítás ami tényleg tök ingyenes az oruxmaps-ben, nincs reklám sem kártevő.
11. Ha nem elég a telefonos app, az exportált GPX-eket a mytourbook nevű ingyenes pc-s programba importálva professzionális elemzési lehetőségek nyílnak meg, és kombinálható a készített fotókkal (ha vannak).pace and love forever -
szebe
addikt
válasz
Napfénysüti #43 üzenetére
"Viszont megéri ez az újabb verzió a másfélszeres árat az előző verzióhoz képest?"
Ahogy nézem, a hw nagyjából ugyanaz, innentől a kérdés annyi, hogy az új külső megéri-e a több pénzt.
-
anrb
aktív tag
Te ezeket ki is próbáltad? Mert nekem épp ellenkező tapasztalatom van. A Polar M430-asomban ugyanaz a 6 ledes szenzor van, mint az M600-ban. Dinamikus terhelésváltozásnál képtelen az optikai szenzor követni a pulzust. Gyakran 10-15 másodperc is eltelik, míg a melkaspántos értéket felveszi az óra. Ez nem csoda, a mérési elv miatt van és független attól, hogy Mio, Garmin, Polar, Valencell vagy akármilyen szenzorról van is szó. Az optikai pulzusmérőt a kényelem, a 7/24-es mérés, valamint az alvásmonitor miatt teszik az órákba.
-
Joe.36
addikt
Megvan nekem az elődje egy jó ideje már, az is nagyon jó
, ez is nagyon tetszik
csak ez már drágább lett...
-
turbulencia8
őstag
Nem eri meg, mert total ugyanaz a kijelzo es vas belul, valamint a szoftver is (rendesen felfejlesztettek a pace-t). A stratos ip68-as, a pace meg csak 67-es. Ha uszasra kell, akkor talan megeri a dupla ar.
Zazenke: nyugalmi allapotban szoftveresen csokkenti az ora felbontast, egyebkent nagyon szep a kijelzoje.
-
djDanee
csendes tag
Köszönöm az infót! Hát akkor a szokásos értékek vannak megadva és kész. Valóban a 0 fok elég sok, sőt a 40 is kevés. A szaunához nyilván, de egy forróbb nyári napon lazán 40 fok fölé melegítheti a nap, és ott nem hűti a kezed
Gondolom nem romlik el ilyen általános körülmények között azért...
-
Napfénysüti
nagyúr
Épp a hétvégén voltam kint triatlon versenyen és ott aversenyzők ahogy néztem mellkaspánttal "szerencsétlenkedtek".
Valahogy ezekben az órákba integrált pulzusmérőkben annyira én se bízom. Mondjuk nyugalmi helyzetben még elég pontos adatokat is mérhetnek. Speciel kerékpározom és egy Garmin mellkaspántot szoktam viselni mert fontos számomra a pulzus azonnali viszonylag pontos kijelzése (magán az Edge 510-en is ez van nálam a fő helyre beállítva). Zavarni még soha nem zavart, sőt észre se szoktam venni hogy rajtam van.
Maga a Stratos amúgy nem rossz, kollégámnak még egy Pace van és elégedett vele. Viszont megéri ez az újabb verzió a másfélszeres árat az előző verzióhoz képest?
-
zazenke
őstag
én megnéztem egy ilyen órát beltéri megvilágításban és teljes fényerővel. Homályos ködös kijelzés meg sem közeliti egy telefon képernyőjét . Én nem is tudom hogy a felbontás gyenge ekkora órához vagy csak egyszerűen nem kontrasztos. És ez a bemutató fotókon nem látszik . Bóvli kinézete van így.
-
törölt tag
Úszás közben megy az optikai mérő a csuklódon? Eddig mindenhol azt olvastam, hogy a vizet nem szeretik, pont akartam is íni, hogy oda hiába vinnéd, de ezek szerint már ott is megoldott? Illetve a súlyzós edzésekhez szokták mondani, hogy nem mindig jó, mert ahogy megfeszíted az izmokat, meg mozog a csuklód, nem mindig következetes a mérés.
-
Crytek
nagyúr
Soha egy tesztben se hozták ki győztesnek a kari mérős "szarokat" mindenhol a mellkaspánt a király.
Lehet a kézen 876 ledes mérés is az akkor sem ad pontos adatot mint a pánt a szívközelben. Newm véletlen hogy pulzus alapú edzésekre ember nem is ajánlja ezeket a kezes szarokat. -
zeg
őstag
A 6 ledes Polar M600 mellett nyugodtan a polcon porosodhat a Wahoo TickR-t vagy akármelyik huszonezres mellkaspánt. Természetesen ha az 3 másodperc késés amit a Polar tud(jelenleg a csuklós pulzusmérésben kb. ez a csúcs), valakinek sok, akkor irány a felkészítő sportorvos csapat és a csúcstechnika, világversenyre készülve ennek komoly jelentősége van.
Az, hogy a Xiaomi ilyen tájékoztató jellegű pulzusmérőt rak bele (ennyi pénzért mit vár bárki is?), a Garmin meg a +1 ledjében meg algoritmusaiban bízik, az egy dolog. A Polar M600 2016-os, és igencsak reszelgeti a gyártó szoftverügyileg...Ezen kellene már túllépni így 2018ban...nem ilyen kétledes eszközök 'mérési' eredményeivel riogatni a felhasználót... -
Crytek
nagyúr
Miért kell pont mi store-os?
-
radírfej
senior tag
válasz
stickermajom #33 üzenetére
még a mi shop sincs kirakva...
-
kissady
tag
válasz
stickermajom #33 üzenetére
Volt kint. 59.990 ft-os áron
-
stickermajom
addikt
Na ez már tetszik! Mi Store-ban vajon ki van rakva?
-
mati12
senior tag
Kb. 2 hónapja nyúzok egy ilyen órát,egy Gear S 3-at váltott. Maximálisan elégedett vagyok vele 2 dolgot leszámítva. Sajnos nem lehet beállítani,hogy a bejövő értesítések jelzésekor (és csak akkor)kapcsoljon be a háttérvilágítás,ami pedig nagyon jól jönne esténként illetve sötét környezetben. A másik pedig az alvásmonitorozás. Az óra sajnos elképzelni sem tudja,hogy van olyan ember aki különböző okok miatt nappal alszik. Ha éjjel alszom akkor minden további probléma nélkül figyeli és elemzi is az alvásomat,viszont ha a munkám miatt nappali alvásra kényszerülök egyszerűen nem mér semmit. Lehet,hogy Kínában ismeretlen az éjszakai műszak fogalma. :-)
-
NemMo
őstag
válasz
hatpersze #25 üzenetére
Azt szeretnéd tudni, hogy az óra folyamatosan jelzi e, hogy van még el nem olvasott értesítésed? Ha jön pl egy viber üzenet és nem olvasod el sem az órán és a telefonon sem, akkor időközönként rezeg és mutatja az értesítést, amíg el nem olvasod, de az órakijelzés mellett egyszerre nem fogod látni, hogy valamilyen üzeneted van. Persze van egy gomb, ami az üzenetközpontba visz. Én nagyon szeretem ezt az órát és az én használati szokásaimmal elmegy majdnem 2 hetet egy töltéssel
-
cintula187
addikt
Van egyáltalán használható okos óra a piacon manapság? Tavaly eladtam a 1st gen Moto 360-at és megint kéne valami.
-
cuebler
senior tag
ez a flac támogatottság mennyire tuti? először itt hallottam róla...
-
hatpersze
tag
Üdv
Engem a sport "hókuszpókusz" nemigazán érint, ezért elnézést a sportoló emberektől, de maga az óra tetszik. A legfontosabb az értesítés kezelése, ezért esetleg ha van olyan tulaj, aki már próbálta, létezik olyan óra kijelzés, ami a telefonon lévő értesítés sávban lévő értesítés ikonokat folyamatosan mutatja, amíg azt manuálisan el nem tüntetem? Persze mellette látszódjon az óra kijelzés.
Én "sima" karórának használnám ezen kívül, nem nagyok az elvárásaim, viszont ilyen típusú kijelző csak a pebble órákban van (tudomásom szerint), és ragaszkodom hozzá. Már próbáltam minden típust. -
Magicrat
tag
Hali!
Úszásos kérdésem lenne. Írva vagyon, hogy csapásszámot mér úszás közben, de ezt úgy sejtem, hogy gyors úszásnál méri. Ugyehogyue a mellúszásos tempókat nem méri?Aki úszik vele, legyen már kedves kipróbálni. Még jobb, ha már kipróbálta
Ez eldönti egyébként, hogy kell-e vagy nem az óra, heti szinten 2x úszok (ha nem lazsálom el) 1-1 órát, és érdekelne, hogy tudja e mérni. Vagy ha már itt tartunk, mér hosszokat, vagy távot?
Valamelyik másik kütyünél olvastam, hogy hosszokat mér, de már nem tudom, hogy mi volt azKöszi
MagicRat
szerk, OPiiPO: ez nem válasz lett volna, csak így sikerült hozzászólnom a témához... -
Mi a különbség az Amazfit Pace 2-höz képest?
Köszi! -
[Newman]
tag
Egy hónapja vettem egy ilyet, a Garmin Forerunner 230-amat szerettem volna váltani vele. Ez utóbbi inkább sportóra, okos funkciókkal, a Stratos pedig inkább egy majdnem okos óra, sportra használható funkciókkal.
A Garmin-hoz képest, itt például - Androiddal használom - nem jeleníti meg a levél tartalmát, csak a küldőjét és a címét. Nem kezel ANT+ dolgokat, ezért is lehetetlen szerintm például kerékpározásra használni, mert GPS alapon bár mér sebességet, de pedálfordulatot, vagy nem optikai alapon szívritmust nem tud. Ami miatt igazából megvettem, az a GPX fájlok használhatósága, mármint hogy be lehet őket tölteni és akkor mutatja, hogy ahhoz képest merre jársz. Fontos volt nekem, mert MTB közben sokszor meg kellett állnom, hogy megnézzem a telefonon hogy most akkor merre. Így csak elegendő leszedni az útvonalat pl Strava-ról és nyomás.
Nem mondom hogy csalódtam, de az hogy alkalmazásokkal nem bővíthető az vicc. Például sebességet csak akkor mér ha valamelyik aktivitást elindítod. Tehát például buszon utazva csak simán megnézni a sebességet nem lehet. A Garmin ezt egy app-al simán tudja.
Nem mondom hogy nem fogom használni, de sportolásra a Garmin-t le nem rakom. Az lehet a kormányon, ez meg max a csuklómon, de első órának sportra használhatatlan, okosóraként pedig erősen korlátozott.
-
anrb
aktív tag
Szia,
amennyiben az androidos órák okosórák, akkor a Huami Amazfit Stratos (és a Pace is) az,
tekintettel, hogy Android 5.1 van rajta... A MIPS családba tartozó processzora (Ingenic M200)
miatt kevés 3rd party program futtatható újrafordítás nélkül.Egy nemhivatalos, közösségi gyűjtésű lista:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1pb57QyfujDuinAUmUH2siISLN_3SginTyGz4H_npjTo/edit#gid=0Egy részletes termék teszt sportolói és nem újságírói szemszögből:
https://the5krunner.com/2018/05/04/amazfit-stratos-review/Pár tipp, amivel lehetne kiegészíteni a tesztet/cikket:
-Szenzorok tesztje, elvégre sport óráról van szó
-Dual üzemmódú kijelző (262k és 8 színű MIP mód - ilyet használ többek között a Suunto és a Casio is
-Extra szoftveres funkciók (aktuális firmware verzió a 2.3.5.0)
-Hibák - bőven van belőle... -
BatchMan
senior tag
Kb. egy hónapja hordom, igaz nagyon mérsékelt sporttevékenység mellett.
Amatőröknek való darab. Nem pontos műszer, de a mérései nagy átlagban ülnek.
Töltőbe bepattintani hetente egyszer/kétszer nem olyan vészes, pláne, ha emlékszel hova tetted...
Pros:
- "always on" (jellegű) kijelző!! nem kell bohóckodni, hogy megtudjam mennyi az idő.
- 15% -kal még simán elindulok reggel, estig kibirja. 100%-ra töltve az óra sokkal tovább bírja mint én. Nem kell üzemidő miatt aggódni. Akár egy hétvégi kirándulást is kibír töltés nélkül...
- GPS egész pontos, gyorsan talál jelet
- kényelmes, egész dizájnos, csak kicsit vastag - ma nem akkora probléma
- strapabíró - nem használok semmilyen védőt (bár adnak hozzá gyári fóliát), eddig egy nagyon halvány karcot sikerült összeszedni.Contra:
- pulzusmérés személyfüggően pontos/pontatlan. Nekem nem mér pontosan.
- érintő érzékelés stochasztikus. (Go! ... Mondom GO! ... #@>@[°% ... Na végre...)Nekem minden nyűgjével együtt bejött. Kiütötte a helyéből a régi citizent napi szinten.
-
Crytek
nagyúr
Youtubeon van róla annyi ,hogy felismeri a bluetoothos övet.Ezért jó lett volna ha a tesztben ezt megnézik...
Mert a yt-on is csak annyi van hogy látja ,de hogy mér-e vele és ilyenkor az óra saját mérője kikapcsol vagy mivan arról kuss van... Ezért kéne tesztelni. De mint írtam erre senkinek nem volt affinitása -
törölt tag
válasz
markussandor #10 üzenetére
mert az a legjobb ,nekem is olyan van és ár-értékben a legjobb 15-25 napos aksi...
-
markussandor
senior tag
Volt a kezemben pár percig, nagyon minőségi darab, de magamnak mégis amazfit bipet vettem :-)
-
Gusztáv
addikt
Nem működik együtt mellkaspánttal (nincs is nekik), arra marad a Garmin és társai. Szerintem az Amazfit valahol félúton van az okosóra és a sportóra között. Akinek nagy a Stratos, az megnézheti a Pace-t. Ugyanezt tudja, mínusz a vízállóság, és 40e alatt meg lehet kapni. A support arra is folyamatos, kb 1 év alatt több mint 5 frissítés jött ki rá.
-
Viper26
nagyúr
Ha most vennék órát ez is a kalapban lenne, mondjuk a következő évekre bőven elég ami most van.
-
törölt tag
Nagyon nézegettem mostanában ezt az órát, de 60-ért már inkább valami Garmint veszek ebayről.
Az a baj, hogy egyik ilyen óra sem azt tudja igazából, amit szeretnék. Vízállóság, hosszú üzemidő, normálisan használható egész napos fitnesz funkciók, kényelmes kialakítás. De például GPS nekem nem kell bele, meg okosóra funkciók sem, meg annyira színes-szagos kijelző sem, elég ha az appban mutatja a dolgokat. Talán valamelyik connected watch lenne jó ilyen célra, de azoknál meg a vízállóság nem szokott adott lenni. -
Ezek az Amaziftek egyre ütősebbek.
-
törölt tag
Kár, hogy ezek az órák ilyen könnyűek, ezzel gagyi érzést keltenek. Nőknek még oké, de nekik meg a kinézet miatt lehet offos.
-
Crytek
nagyúr
Ha már sport meg minden kiprobálhattátok volna mellkaspántos pulzusmérő övvel össze lehet-e hozni és müködik-e frankón vele.
Vicces ,hogy ezt minden tesztben kihagyják holott kb a legfontosabb dolog. -
papelado
aktív tag
Mi store helyett egy fb oldalt hoz be....
Új hozzászólás Aktív témák
ma Klasszikus óraformával, önálló zenehallgatással és 5 ATM vízállósággal licitál a Stratos az Amazfit Bipre, és még maratonra is tud edzéstippeket adni.
- Apple Watch SE 2020 2Gen. 40mm Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 94%/p4222
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Apple Watch Series 8 45MM
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest