Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #8223 üzenetére
Közben megvan a hiba oka.
WindowBuilder megnyíláskor valamiért végre is hajtja a lekérdezést az adatbázisból. Engem nem zavart, mert láttam az adatokat is. Mondjuk érdekelne, hogy azt hol lehet kikapcsolni. Szóval most gondolt egyet, és már nem tud adatot visszaadni, úgyhogy egy kis kivételkezeléssel már működik.Csak továbbra se értem, mert nem nyúltam hozzá
-
bucsupeti
senior tag
válasz
SirRasor #6451 üzenetére
kóstolj bele mindegyikbe. aztán válaszd a számodra legszimpatikusabbat annak alapján amit tapasztaltál (ne a fórumokon, meg itt-ott hallott információk alapján). Így meg fogsz ismerni több IDE-t is valamilyen szinten, ami már jó alap lesz arra, hogy később ha szükséges akkor tudj használni másik IDE-t.
Én az egyetemen Netbeans-t ismertem meg először és használtam is, majd később az EE és Android miatt átálltam Eclipsre, most pedig mivel az androidnál az Android Studio-t preferálják azt is használom (ami IntelliJ).
Gyakorlatilag mindhárom IDE-ben elboldogulok, ha kell bármelyikre rá tudok hangolódni.
Egyébként Eclipse párti vagyok. -
Aethelstone
addikt
válasz
SirRasor #6451 üzenetére
Bármelyik jó a felsoroltak közül. Azt kell választanod, ami jobban tetszik....
(Nekem az Eclipse a személyes kedvencem)
Mi kvázi enterprise környezetben dolgozunk, van itt Eclipse, NB, JIdea....a közös pont a maven project(meg sok egyéb más, de az most nem ide tartozik)
-
fatal`
titán
válasz
SirRasor #4269 üzenetére
"Szimpla változóknál működik is. Persze nem érteni kell, hanem megtanulni
"
Csak primitív típusoknál nem kell objektumot létrehozni, minden más esetben nullreferenceexceptiont fog dogni.
Minek hozna létre 32 darab kártyát? Az is lehet, hogy egy másik tömböt fogsz értékül adni az egésznek. Vagy éppen már "kész elemekkel" pakolod tele. Mindkét esetben teljesen feleslegesen pazarolná a cpu-t és a memóriát is.
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
SirRasor #4228 üzenetére
Lehet hülyeséget írok, de ebben az esetben tényleg nem változtatod meg a string literál értékét, az immutable marad, ellenben a gyumolcs változó referenciáját ráállítod a string class egy objektumára ("barack"), így a gyumolcs ezentúl a barack string literálra fog mutatni a memóriában, és nem a körtére. A GC meg gondolom végzi a dolgát ezután a "körte"-n.
"Now we find that the value displayed by the myString variable has changed. We have defined immutable objects as being unable to change in value, so what is happening? Let's extend the example again to watch the myString variable closer.
String myString = new String( "old String" );
String myCache = myString;
System.out.println( "equal: " + myString.equals( myCache ) );
System.out.println( "same: " + ( myString == myCache ) );
myString = "not " + myString;
System.out.println( "equal: " + myString.equals( myCache ) );
System.out.println( "same: " + ( myString == myCache ) );
The result from executing this is:
equal: true
same: true
equal: false
same: false
What this shows is that variable myString is referencing a new instance of the String class. The contents of the object didn't change; we discarded the instance and changed our reference to a new one with new contents." -
kispx
addikt
válasz
SirRasor #4195 üzenetére
A NetBeans-nek több változata is van. Ha csak SE-t találsz benne, akkor az EE-hez való NetBeans töltsd le.
A JAVA 24 óra helyett inkább a Java Tutorials-okat javaslom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- MIUI / HyperOS topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Call of Duty WW2 PS4 játék
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256gb - Karc mentes, akár beszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- 12 GB-os RX 6700 XT - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest