- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- iPhone topik
- Yettel topik
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #8223 üzenetére
Közben megvan a hiba oka.
WindowBuilder megnyíláskor valamiért végre is hajtja a lekérdezést az adatbázisból. Engem nem zavart, mert láttam az adatokat is. Mondjuk érdekelne, hogy azt hol lehet kikapcsolni. Szóval most gondolt egyet, és már nem tud adatot visszaadni, úgyhogy egy kis kivételkezeléssel már működik.Csak továbbra se értem, mert nem nyúltam hozzá
-
SirRasor
addikt
Üdv!
Nagyon kezdő vagyok még java-ban, de Isten látja lelkem - nagyon próbálkozom.
Összeraktam egy kis programot, ami SQL adatbázisból kinyer adatokat és jTable-be dobja.
Működött, fasza is volt. 2 hete nem nyúltam hozzá.Ma a windowbuilder azt mondta, hogy hiba miatt nem tudja megnyitni a grafikus tervezőt
"java.lang.NullPointerException" van a kódban..Nem nyúltam hozzá. Ez gyakori jelenség? Egyáltalán mit lehet ilyenkor tenni? A kód biztosan jó; ha lefuttatom, akkor működik, csak a grafikus tervező nem nyílik meg.
Akit esetleg érdekel, itt a forrás.
Most már kíváncsi vagyok, hogy én vagyok-e a béna, vagy tényleg szórakozik ez velem.. -
SirRasor
addikt
válasz
Aethelstone #6452 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat; közben feltettem az Eclipse-t és elsőre tetszik
-
SirRasor
addikt
Hoi!
Picit off, de azért erősen kapcsolódik a témához:
Most kezdem tanulni a JAVA-t komolyabban, csak nem tudom, hogy milyen fejlesztőkörnyezet alatt csináljam. Gugli alapján netbeans annyira nem faszájos vállalati környezetben, inkább az Eclipse meg az IntelliJ. Azt is olvastam, hogy az IntelliJ bonyolultabb/macerásabb, de talán jobb is picit, de a honlapján az EE fizetősként van feltüntetve, de azt is akarok tanulni, mert csomó munkahelyen azt kérik (bármit is jelentsen
).
Ez alapján akkor most melyiket?
-
SirRasor
addikt
EDIT: semmi-semmi, már világos
Nah megyek folytatom a következő leckét. Már csak 12+e nap és profi leszek!
-
SirRasor
addikt
Hmm hát igen, hiába haladok sorba, ez kimaradt a tutorialból
Thx, ezzel már működik
Mondjuk igazából nem értem, hogy miért kell így, mert a tömblétrehozáskor megmondtam neki, hogy MI lesz benne és MENNYI. Szimpla változóknál működik is. Persze nem érteni kell, hanem megtanulni
-
SirRasor
addikt
Hoi!
Azt hittem elég jól haladok, de most elemi hibába ütköztem
kártya tutorial; teljesen más a gondolatmenetem, tehát a megoldással össze se tudom hasonlítani. Adott egy szimpla tesztprogram. Csináltam hozzá egy card classot és ha a főben létrehozok 1 kártyát a card osztályból, akkor minden jó. Csináljunk paklit: 32 elemes tömb-re cseréltem a változót, és ilyet dob:
Nem értem mi az a null poineres cucc. A card konstruktorjában deklaráltam mindent (meg nyilván akkor 1 példánnyal sem működne). Vagy a tömböt használom rosszul? Azt hittem a new paranccsal a card konstruktorja meghívódik és így mind a 32 el is készül.
-
SirRasor
addikt
Üdv ismét. Tanulom nagyban az alapokat és belefutottam egy ilyenbe:
String gyumolcs = "körte";
gyumolcs = "barack";Így a gyümölcsöm barack lesz, nem pedig körte. De a hivatalos dokumentáció szerint nem lehet megváltoztatni a gyumolcs értékét, az első hozzárendelés után:
"Enclosing your character string within double quotes will automatically create a new String object; for example, String s = "this is a string";. String objects are immutable, which means that once created, their values cannot be changed"
WTF? Vagy mire gondolnak?
-
SirRasor
addikt
Sziasztok!
5 év alatt csak kitaláltam, hogy a JAVA-val akarok foglalkozni. De..mostanra már olyan batárnagy lett és olyan sokrétű, hogy azt se tudom hol kezdjem.
Nem vagyok teljesen új a programozásban; pascalban kezdtem, delphiben folytattam, ismerkedtem picit a C#-al, PHP-val is, de JAVA-ban még egy sor kódot se írtam.
Olyan céget néztem ki, ahol JAVA EE a fő iránycsapás.
Szóval eddig találtam olyan könyvet, hogy JAVA 24 óra alatt, gondolom kezdésnek jó, most fogom elkezdeni olvasni. JDK+netbeans már lent van, gondolom kezdésnek az is jó, de abban csak java SE alkalmazás készítését találtam.
Egyáltalán jó felé tapogatózom? Vagy mit ajánlotok, hogy a lehető leggyorsabban tudjak fejlődni?
Köszönöm előre is a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Nyaralás topik
- Autós topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- OLED TV topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Viccrovat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest