- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #5454 üzenetére
Valóban deprecated a konstruktor, amit hunfatal javasolt. Viszont nem túl hatákony és szép SimpleDateFormat-ot létrehozni, majd String-é konkatenáni és abból visszakonvertálni Date-é. Inkább így:
Calendar instance = Calendar.getInstance();
instance.set(2014, 0, 1);
Date date = instance.getTime(); -
WonderCSabo
félisten
válasz
Oppenheimer #5420 üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Oppenheimer #5408 üzenetére
OK, rosszul emlékeztem, régebben ADA volt a fő programozási nyelv a repcsiknél, mi ezt még egyetemen tanultuk is. Ahogy most nézem valóban C/C++ -t használnak.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Oppenheimer #5406 üzenetére
C++ -ban fejlesztett repülő? Szerintem inkább FORTRAN-ban írják azok vezérlőszoftvereit.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #5381 üzenetére
Ez így van.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #5379 üzenetére
Szerintem ez ok, ez ugye alap felüldefiniálás, én mérges is lennék, ha nem így lenne.
Egyébként a jaros probléma most is hasonlóan fenáll abstract class esetén, ha beraknak egy új metódust az ős framework classba.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #5375 üzenetére
Igen, valóban megvitattuk már, elnézést, hogy megint felhoztam. Mindenesetre azért furcsa, hogy hirtelen mind egyetértünk, és mégis bele lett erőltetve a nyelvbe ez a dolog.
Az új stream apihoz még annyit, hogy azért volt már ilyesmi a Guavában régóta.
-
-
WonderCSabo
félisten
Kipróbáltam a Java8-at Eclipseben, nice.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #5336 üzenetére
Jó a C, megvan annak a helye. Pl. Linux kernelt nem fogsz Javában írni, de még cpp-ben. Persze értem én, hogy Ő írhatna Javában...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
PandaMonium #5310 üzenetére
Lekéred az URI-t a fent megadott módon. Ezután egy File objektummot csinálsz belőle:
File dir = new File(url.toURI());
A dir -től elkérheted a benne lévő fájlokat, azokat meg ki tudod másolni akárhova. Így tudsz másolni.
-
WonderCSabo
félisten
A counter azért alakult ki, mert az Androidnál vannak komponens nyitó és csukó események, ezekben van hívogatva a get és a close. Ha nullára esett vissza, akkor már senki sem használja a helpert, ezért zárni kell a kapcsolatot. Kb. hasonló a referencia számláláshoz.
Nem tudom, hogy az asszimetria miért alakult ki.
M_AND_Ms: így is lehet végülis nézni. :-)
-
WonderCSabo
félisten
válasz
M_AND_Ms #5297 üzenetére
A Singletonnak - ha normálisan akarja megírni az ember - privát konstruktora van, nem véletlenül. Én nem normálisan írtam meg. Singletonból örököl egy osztály, csak baj van belőle.
Egyébként a static metódusokat simán lehetne örökölni, túlterhelni subclassban, csak a Java nem támogatja ezt. Anno a híres "java sucks" cikkben (http://www.jwz.org/doc/java.html) ezt is felrótták Neki (about the language itself rész).
-
WonderCSabo
félisten
Igen, Androidról beszélünk, nem véletlenül kell ez a szívás.
Amúgy: java-ban nincs függvény
Metódus van. De szerintem az adattag is c++ terminológia.
Erre inkább nem válaszolnék.
floatr: Igazából én mutatott példakódból indultam ki. Igen, valóban lehetne simán a példányban is. Szerintem itt a kódban az egyszerűség kedvéért osztályváltozó a cucc, így rövidebben le lehet írni.
A prefixes téma előjött, szerintem is hülyeség, erről már beszéltünk is hunfatal kollégával, de Android kódban illik.
(#5295) floatr: Ja én végeztem design pattern tárgyat, és elég sokat is olvasgattam ebben a témakörben, de igazából szerinte a singleton eléggé anti-pattern, kerülöm ahol lehet. Ezt a cuccot igazából nem gondoltam át, csak átvettem a példakódot.
Egyébként nem a static miatt van csak itt a lukra futás. Alapvetően a Singletonból nem is tudsz örökölni.
-
WonderCSabo
félisten
Ez egy proof of concept kód volt.
Egyelőre egy db - egy kezelőosztály, de ez valóban problémát okozna itt.
A két mapet csak belehánytam, a singleton miatt valóban lehetne a counter a példányban.
A példányt ki kell dobni, ennél a cuccnál legalábbis ha már bezártál egy példányt, újból nem nyithatod meg. -
WonderCSabo
félisten
Azért kell usageCounternek is statikusnak lennie, mert a getHelper() többször is meg lehet hívva, ami statikus. Annyi a lényeg az egészben, hogy a getHelper() és a close() elvileg páronként vannak hívva, és ha a szám 0-ra esik akkor bezárja a db-t. Vagy mi volt a kérdésed?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
M_AND_Ms #5270 üzenetére
Némi magyarázat ehhez az egészhez.
-
WonderCSabo
félisten
Nem jó sajnos, mert statikus függvénnyel is érem el a statikus változót, így nem tudom felüldefiniálni a függvényeket.
Mutatom mi a konkrét scenario:
public class DatabaseManager extends OrmLiteSqliteOpenHelper {
private static final AtomicInteger sUsageCounter = new AtomicInteger(0);
private static DatabaseManager sInstance = null;
public static synchronized DatabaseManager getHelper(Context context) {
if (sInstance == null) {
sInstance = new DatabaseManager(context);
}
sUsageCounter.incrementAndGet();
return sInstance;
}
@Override
public void close() {
if (sUsageCounter.decrementAndGet() == 0) {
super.close();
sInstance = null;
}
}
}Na most ebből lett két külön osztály, és ahhoz jelenleg ezt a kódot mind le kell kopiznom.
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Van valami bevált pattern arra, hogy szimuláljuk azt, hogy a leszármazott osztályokban az ősben deklarált statikus változóból legyen mind egy-egy példány a gyerekekben?
Leírom mit szeretnék:
class Base {
static Object o = new Object();
}
class Derived1 extends Base {
}
class Derived2 extends Base {
}Teljesen helyesen ilyenkor csak egy Object példányosul, tehát a Derived1.o és a Derived2.o és a Base.o is ugyanarra az objektumra mutat. Azt szeretném elérni, hogy ezek mind más példányra mutassanak.
Azért lenne szükségem erre, mert Androidban adatbáziskezelő osztályaim vannak, amik nyitását/zárását static mezők felügyelik, és van leszármazási hierarchia az osztályok között. Mivel minden osztályból egy példány van (~singleton), ezért szükségem van, hogy minden osztályra külön "felügyelő" változó legyen, de nem akarok kódismétlést.
-
WonderCSabo
félisten
Most akartam kipróbálni, felraktam a JDK8-at. Viszont az Eclipse nem ajánlja fel az 1.8-as fordítást. Hogy lehet előhozni? Vagy akkor mégsincs a stabil verzióban? Én itt azt olvasom, hogy egy development patchet lehet felrakni a Keplerhez, vagy felrakni a dev Lunát, sehol se látok olyasmit, hogy a stabil Kepler támogatná.
-
WonderCSabo
félisten
Én is azt vágtam le, hogy tényleg itt csak az anyonymous class szintaktikát spóroljuk le, tehát a lambda gyakorlatilag egy szintaktikai cukor, semmi más. Van egy olyan érzésem, hogy megint a legnagyobb szempont a visszafele kompatibilitás volt, mint a Genericnél, és ezért lett ez a low-budget dolog a lambdából. A default method az mi?
-
WonderCSabo
félisten
Dehát a Java SE 8 most már final. Tegnap jött ki, a letöltő oldalon is ezt adja.
Annyira sok újdonság nincs benne, bár azért van egy nagy dolog:
* JSR 335, JEP 126: Language-level support for lambda expressions
* JSR 223, JEP 174: Project Nashorn, a JavaScript runtime which allows developers to embed JavaScript code within applications
* JSR 308, JEP 104: Annotations on Java Types for Unsigned Integer Arithmetic
* JSR 310, JEP 150: Date and Time APIÉn egyelőre nem rakom fel, mert nem sokat érnék vele, az Eclipse saját fordítója még nem támogatja. Az Eclipse Java 8 fordítója már RC státuszban van, és a Java8-at támogatja az Eclipse következő Luna verziója. Kérdés, hogy ez mikor fog megjelenni.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98 #5169 üzenetére
A mutatott kódrészlet alapján jónak kéne lennie. Nyilván akkor máshol van a gond (pl. a result mégse jó értéket vesz fel). Debugolj bele, specpec kiderül a probléma.
Pro tip: felejtsd el az ékezetes változóneveket, sőt ne is keverd egy kódban a magyart és az angolt. A legjobban akkor jársz, ha csak angolt használsz.
-
WonderCSabo
félisten
-
WonderCSabo
félisten
-
WonderCSabo
félisten
Igaz, valóban nem kell eldöntenie a toronynak. Ebben az esetben igazad van. Azt nem olvastam el, hogy játékról van szó ahol kézi irányítás van, azt hittem, ez vmi sima OOP példa.
Bár van egy ilyen:
KRITERIUM: Minden toronynak eltérő mennyiséggel kell sebeznie a különböző típusú ellenségeket.
Na akkor azért mégis el kell dönteni valahol, hogy kit mennyivel tud sebezni.
-
WonderCSabo
félisten
A túlterhelt doDamage() metódusok sztem se jó ötlet, viszont a toronynak magának kell eldöntenie, hogy melyik típusú ellenségnek melyik támadást adja be, és nem kívülről kell ezt átadni, legalábbis én így értelmezem a feladatot. Valakinek biztos el kell ezt dönteni.
Én valahogyan úgy csináltam volna, hogy az Entity szolgáltat magáról vmi vulnerabilities információt, és a torony ez alapján dönt - kb. ez az, mint a getType() metódus.
-
WonderCSabo
félisten
Régebben vitáztunk hunfatal kollégával az eclipse fordítóját illetően. Utólag szeretném a kollégát megkövetni, mivel az eclipse-ben valóban egy saját java fordító implementáció van. Ez nem is felel meg a szabványnak, mint kiderült...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #5131 üzenetére
Én most nem arra gondoltam, hogy camelCase, meg CSUPA_NAGY_BETŰS_KONSTANS, hanem pl. az említett Hungarian notation, a nagy I-vel kezdőd interface, nagy C-vel kezdőd classnevek, stb. Az egyedüli ilyen dolog amit használok az az Androidban az m-el kezdődő membernevek, de értelme ennek sincs, csak kényszeredetten alkalmazkodom hozzá.
-
WonderCSabo
félisten
Androidban nagyon ritka, hirtelen csak az IBinder jut eszembe. De nem is értettem, hogy miért nem konzisztensek magukkal.
sutszi: Ezeknek az elnevezéseknek nincs sok értelme manapság. Régen pl. volt a Hungarian notation, meg ilyenek, ezek mind azért voltak, mert nem volt egyértelmű, hogy egy változó, osztály, stb. pontosan micsoda is. De manapság az iszonyat okos IDEkkel ez teljességgel felesleges, mert rögtön látod a színéből, ikonjából, stb. Egyébként ezt nem csak én mondom, hanem Uncle Bob is.
-
WonderCSabo
félisten
Én mondjuk mobilon mozgok mostanában, itt azért jóval kisebb libekkel találkozom, 20 megabyte-tól én is a falra másznék. A másik implementáció mondjuk tényleg nagyon zavaró, pl. jellemzően mindenki más logging frameworkot használ és akkor ez mind foglalja a helyet. Az előbb említett proguardot tudom ajánlani.
-
WonderCSabo
félisten
Én azon az állásponton vagyok, hogy inkább használjunk általános libeket. Egyrészt nem kell újraírni a kódot, másrészt a lib készítői valszeg több mindenre gondoltak (hibák, lehetőségek stb.), mint mi valaha is tudunk, továbbá folyamatosan fejlesztik is ezeket. A mai hardverek mentén én nem látok problémát a teljesítmény terén, már Android-on is csomó reflective kód fut (sőt maga az egész framework reflectionnel megy), pedig csak buta HW van alatta desktophoz vagy serverhez képest. A méretet tekintve pedig pl. proguarddal a nem használt kódot könnyen ki lehet dobni a libekből.
A GSON-t egyébként pont Karma mutatta nekem anno, sztem szuper jó lib, csak ajánlani tudom mindenkinek. Olyan gyönyörű megoldások vannak benne, amik sztem egy hétköznapi fejlesztőnek sosem jutnak eszébe.
-
WonderCSabo
félisten
Így van, ha csak egy sor összefűzésed van, akkor feleslegse SB-re cserélni, hiszen a fordító úgyis megteszi, illetve a String + operátoros verzió sokkal olvashatóbb.
(#5076) floatr: A Superhun által bemutatott optmalizációra egy valid use-case:
class Test {
private static final int max = 10;
public static void main(String[] args) {
int a = ...; // beolvasod
if (a > max) {
System.out.println("Value is bigger than " + max + "!");
}
}
}Ekkor a bytecodeban egy összefűzött String literált generál a fordító.
-
WonderCSabo
félisten
Az egy String generálás, hiszen változó esetén nem ismert fordítási időben az érték (kivéve final cuccokat).
Jaja, a StringBuilderest ismertem. Persze ez nem menti meg az embert ha ciklusban akar appendolni, mert akkor ugye annyi StringBuildert hoz létre ahány iteráció van.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Superhun #5070 üzenetére
Ez érdekes, most megnéztem a bytecode-ot és tényleg így van.
Bár jobban belegondolva, annyira nem meglepő. Hiszen a string literálokat is fordítási időben összevonja a fordító. Pl.
System.out.println("Hello" + " world!");
Akkor a bytecode-ban vmi ilyesmi lesz:
System.out.println("Hello world!");
-
WonderCSabo
félisten
Ha viszont nincsen saját toString metódus, akkor pointer értéket fog kiírni.
Ez nem teljesen igaz, az Object osztályban definiált toString() hívódik meg ilyenkor, ami akármit kiírhat. Általában a Java implementációkban az Object#toString() ezzel tér vissza:
getClass().getName() + '@' + Integer.toHexString(hashCode());
Ugye ez az egész csak sima dinamikus kötés.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
MasterMark #5056 üzenetére
No offense, de ezekre a kérdésekre mind kapsz választ, ha végigmész pl. a hivatalos Java tutorialon.
@chain: Hogyha Double-t használsz, akkor még a toString()-et se kell meghívni rá, ugyanis a println() metódus megteszi helyetted.
Amit írsz egyébként jogos megjegyzés természetesen.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
PandaMonium #4985 üzenetére
Ez a NetBeans által generált kód.
-
WonderCSabo
félisten
Átfutottam a kódot. fordfairlane megjegyzése teljesen helytálló, azt kell mondjam. Gyakorlatilag a teljes programért az Asztal osztály felel. Nem túl szép, hogy a GUI, az eseménykezelést és az üzleti logikát mind egyetlen osztályba szuszakolod bele. Először is szét kéne választani a GUI-t és a logikát. Erre lehet használni mindneféle architektúrát, pl. MVC-t de az se kell ide, elég legyen annyi, hogy a különböző Swing-es leszármozott osztályaid nem tartalmaznak logikát, továbbá a logikáért felelős osztályok nem is tudnak a GUI-ról. Továbbá az egész kódot lehetne dekomponálni, modulárisabbá tenni. Egy ilyen kártyajátéknál ez egész könnyü, hiszen ez iskolapélda is, pl. ilyen szereplőkről lehetne beszélni: játékos, pakli, kártya, menedzser (lépéseket vezérli), stb.
-
WonderCSabo
félisten
A RaktarV-nek deklaráltál egy típusparamétert, ott. Egyébként bővítettem a hszemet. Javaslom olvasd el a Java genericset.
public class Raktar<T extends Termek>
-
WonderCSabo
félisten
public class RaktarV extends ArrayList<T extends Termek> { }
Ez semmiképpen nem lehet helyes, hiszen a T típust sehol sem deklaráltad.
Ebben az esetben nincs típusparamétere az osztálynak:
public class RaktarV extends ArrayList<Termek> { }
Ebben az esetben meg van:
public class Raktar<T extends Termek> extends ArrayList<T> { }
Mig az első esetben a RaktarV-be bármilyen Termek leszármazottat lehet rakni, a típusparaméteres verzióban csak az aktuális típusparamétert, vagy annak leszármazottjait, pl.
RaktarV<Gyumolcs> raktar;
raktar.add(new Termek()); // nem fordul -
WonderCSabo
félisten
válasz
caindwan #4874 üzenetére
Azért mert a meglévő algoritmusokat nálunk sokkal okosabb emberek készítették, matematikailag bebizonyították, kitesztelték,rengetegen használják és óriási tapasztalat van hozzájuk, továbbá nagyon jó implementációk. Ezek közül egy házilag barkácsolt titkosításról általában egyik sem mondható el. Továbbá ez a dolog is u.a., mint a programozás többi része: felesleges rugózni, ha már van kész megoldás.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
alratar #4867 üzenetére
De ennek semmi értelme! A függvény lefutása után a lokális változó felszabadul, és a növelt érték megy a kukába... Gondolom itt azt akartad elérni, hogy az osztály által reprezentált áru mennyisége változzon meg, nem?... Mert arra a jelenlegi függvényed nincs hatással.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
alratar #4865 üzenetére
Az, hogy amikor ezt írod, hogy
public void setMenny(double menny) {
menny += menny;
}Akkor a paraméterben kapott menny változó értékét növeled meg, és nem a példányváltozóét. A lokális változó mindig elfedi a tagváltozót. Úgy tudsz ilyen esetben a tagváltozóra hivatkozni, hogy:
public void setMenny(double menny) {
this.menny += menny;
}A másik opció, hogy átnevezed a paramétert. Tényleg el kéne olvasnod valami alap Java könyvet, vagy vmi tutorialt végigcsinálni. De egyébként ez a jelenség más nyelveken is így vna.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
alratar #4855 üzenetére
Itt eléggé nagy kavar van.
A Vector<String> aru példányváltozót elfedi a lokális Termek aru - ez bár legális, nem éppen okos döntés. Valamelyiket mindenképpen nevezd át, az elsőnek van rossz neve mellesleg.
A zoldsegek Vector hol van definiálva?
Termek aru = new Temek(nev, 0.0);
if (zoldsegek.contains(aru)) {Ez itt mindig false-ot fog visszaadni, mivel a contains az equals metódust hívja meg, ami pedig alapesetben a referenciákat hasonlítja össze, azok pedig sosem fognak egyezni, hiszen mindig új objektumot hozol létre. Definiáld felül az equals és hashCode metódust a Termek osztályban, hogy ez értelmesen működjön.
A Vector<String> aru típusparamétere miért nem Termek?
Console.readLine
Csak kíváncsiságból kérdezem: ezt az osztályt milyen framework szolgáltatja?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #4853 üzenetére
Ha pedig mindenképpen úgy érzed, hogy a termék neve nem tartozik bele a termek osztályba, akkor használhatsz egy Map<String, Termek> konténert, ami névből - termek asszociációkat tartalmaz.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
alratar #4850 üzenetére
Nem biztos, hogy jó lesz, nem teljesen értem, hogy mit akarsz. Egyébként Object-et típusparaméternek nem sok értelme van megadni, legalábbis ebben az esetben semmi.
Ha Object-et adsz meg típusparaméternek, akkor bármilyen objektumot berakhatsz a konténerbe. Pl.
Vector<Object> vector = new Vector();
vector.add(new String());
Integer integer = (Integer) vector.get(0);Az utolsó sor fordítási időben teljesen legális kód, de ClassCastException-nel jár, hiszen a String nem Integer. A vicc az, hogy a generic-et pont arra találták ki, hogy ezt a problémát kiküszöbölje, Te pedig arra akarod használni, hogy mégis probléma lehessen belőle...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
alratar #4843 üzenetére
Csak az, hogy mégsem String típusú objektumot adtál át az add metódusnak, hanem elnéztél valamit. Fontos, hogy a statikus típusnak is String-nek kell lennie, mivel fordítási időben történik a típusellenőrzés, szóval egy Object statikus típusú objektumot nem tudsz átadni, hiába dinamikus típusa String.
Egyébként látom nem csak sikerült megfogadni a tanácsot, és ArrayList-et használni.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
caindwan #4836 üzenetére
Tehát a kimenetnek {'v','c'} -nek kéne lennie?
Legegyszerűbb megoldás az, hogy készítesz egy temp ArrayListet. Végigmész a tömbön, és ha az adott karakter nem 'a', hozzáadod az ArrayList-hez. Ha végigértél, egyszerűen meghívod az ArrayList-en a toArray metódust, és megkapod amit kértél.
Ha nem lehet ArrayListet és egyebet használni, akkor pedig a kövi algoritmust lehetne:
int count = 0;
for (each index of the array)
if (array[index] != 'a')
array[count] = array[index]
count++Ekkor az eredeti arrayed 0 és count -1 elemei lesznek a szükséges kimenet, ezt vagy kimented egy másik arraybe, vagy hagyod így, ha így is ok.
Remélem nem most oldottam meg egy házit helyetted, de attól tartok, ez történt.
Karma: Jól látod, az oktatóknak általában mániája a tömb, még Javában is. Én azt mondom, kötelező ismerni és használni tudni, de nem kell.
-
WonderCSabo
félisten
Egyetértek, viszont általában primitív tömböt kapunk (pl. egy APItól), ha asList-et akarunk használni, és akkor pedig megette a fene az egészet. Ha mi állítjuk elő a tömböt, akkor oké, bár egy Object tömb költsége jóval nagyobb, mint egy primitívé - igaz, ezek az optimalizációk egyre jobban válnak érdektelenné.
hunfatal: Android topikban válaszoltam.
-
WonderCSabo
félisten
A Java serializáció API-ja teljességgel elhibázott, mi az, hogy be kell kopizni a függvényszignatúrákat a customhoz, és ha eltalálom jó. ha nem akkor meg se hívódik? Ehhez egy újabb interfészt kellett volna bevezetni. Van még sok dizájn flow a javában - pl. a clone() fv. az Object része, de csak akkor ok, ha az osztály implementálja a Cloneable interfészt - miért nem lehetett akkor a clone()-t eleve csak a Cloneable-be rakni...
Viszont ez a feature nagyon is jogos. Pl. van egy objektumgráfod, kétszer is hivatkozol valahol benne az objektumra, miért is mentenéd ki kétszer az értékét? Továbbá ha ciklikus referenciád van, akkor még nagyobb probléma lenne, ha mindig mentenél, mert szépen stackoverflowt kapnál.
Egyébként is, a gyakorlatban ez a példa sosem fog szerepelni (teljességgel hülyeség u.a. objektumot rögtön egymás után különböző értékekkel kiszerializálni, nem látom ennek use-caset).
A JSON meg XML valóban elterjedt, de azért ezek többet foglalnak és lassabbak is, mint a Java serializálás. Én pl. Androidon szoktam használni, ahol nem fájlba mentünk objektumokat, hanem programrészek között küldjük át szerializálva. -
WonderCSabo
félisten
válasz
Oppenheimer #4784 üzenetére
Ezek szerint erre Te emlékeztél. Azt hiszem Te voltál az egyetlen. Grat!
Pontosan a 2. dia írja le ennek a példának a trükkjét.
-
WonderCSabo
félisten
Sorry, azt írta, a kolléga, hogy írja be ide, aztán mire leírtam akkor kapcsoltam, hogy lehet h. nem publicban kellett volna.
Azért ez annyira nem nehéz példa. Bár simán lehet, hogy rossz az eredményünk, nem emlékszem pontosan már a specifikációra. Egyébként szerintem pont egy féléves Java kurzus után tudják az emberek a legjobban ezeket a példákat: akkor még frissek az agyontanult egyszerű szabályok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest