Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M1995

    aktív tag

    válasz AnNa997 #285121 üzenetére

    Ugyanolyan iPhone SE 2020 akkuját cseréltettem még februárban a szerviz áremelés előtt, az is 83%-os volt megjelenés napja óta használt. Ilyen kicsi kapacitású akkunál szerintem nincs értelme a 20-80% vagy 40-80% bűvészkedésnek, ez nem elektromos autó méret. Lehet rosszul gondolom, de mi értelme korlátozni magam mintha már most gyengébb lenne az akkum? Inkább töltöm 100%-ra és használom és nem aggódom napközben megint rá kell kicsit töltenem mert 40%-nál van megint. Én amire figyelek, 20% alá ne merüljön ha nem muszáj és töltés közben nem használom.

    Használd úgy, ahogy neked kényelmes:

    Ha éjjel töltöd, akkor 1-2 hét után bekapcsol az optimalizált töltés funkció és az utolsó 20%-ot csak reggelre tolja bele. Éjszaka elintézi a backupot, frissítéseket, töltés közben nem is használom hiszen alszom. Reggel feltöltött telefonnal kezdem a napot, tudom estig rendben van.

    Ha napközben van lehetőség töltögetni kisebb adagokban, az is jó módszer (technikailag jobb is) csak nem mindenkinek kényelmes figyelni. Ha el kell menni hirtelen és elfelejtetted, vagy ha már ott van előtted töltés közben is használod, ami nem olyan jó elvileg.

    Aztán ott van a gyorstöltés, wireless töltés kérdése is, technikailag magasabb hővel jár, viszont ha kényelmes? Ezért a legegyszerűbb szabály használd és töltsd úgy ahogy neked kényelmes, és bele kell kalkulálni 2,5-3 év után akkucsere hivatalos szervizben.

    Egyébként többet számít élettartam szempontjából a használati szokás: egy autóban napon lévő GPS használó, max. fényerőn, mobilneten lévő készülék akkuja hamarabb használódik el, mint aki beltéren wifin Safarizik és nem játszik rajta.

    A battery health % helyett egy zöld-sárga-piros jelzés lenne hasznosabb, feleslegesen stresszelnek ezen az emberek.
    Ráadásul csak egy támpont a százalék, azt észreveszik ha éppen esik 1-2 hónap alatt, de olyan is van 4-5 hónapig ugyanazon az értéken van.

Új hozzászólás Aktív témák