Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KKope

    tag

    Sziasztok!

    Hozzátok kell, hogy forduljak, mert az a tapasztalatom, hogy Magyarországi jelenleg senki sem tud megmondani semmit konkrétan (itt most a szolgáltatókra gondolok).

    A sztori röviden:
    2,5 éve vettem egy gyárilag független Iphone 5S készüléket itt a hardverapron, korreket megbízható eladótól. Én vagyok a második tulaja.
    Telekom-os kártyával használtam ezidáig és most átmentem a Telenorhoz, ezért a számomat áthordoztam.
    Az új simkártya betétele óta a készülék nem tud szolgáltatóhoz kapcsolódni. A bal felső sarokban "nincs szolgáltató" felirat van. Az új simkártya másik készülékben hibátlanul működik. Itt már fura volt hogy a telóval lehet valami. A beállítások-info menüben rápöttyintettem a hálózat részre és azt írta a teló hogy "nem engedélyezett telefon" Ekkor rákerestem erre a szüvegre a neten és eljtuottam addig, hogy lehet tiltották a telefonom. Ekkor IMEI alapján rákerestem két netes ingyenes site-on ahol megnézhető, hogy fekelistán van-e a telefon és lám igen, sajnos BLACKLISTED infót kaptam a telóra.
    Mindkét szolgáltatóval beszéltem és senki sem tudott konkrét infot adni hogy ki és miért tiltotta a telót. Ekkor felhívtam az APPLE-t akinek nagy meglepődésemre NINCS erre rálátása.
    Konrétan meg vagyok lőve és kb kidobhatom a telót mert senki sem volt képes megmondani hogy miért lett tiltva ez a készülék.
    Nem értem hogy tiltódhat vagy egyáltalán van e összefüggése az új szolgáltatóval, bár gondolom hogy igen, mert azóta nem jó hogy telenoros SIM-et kapott.
    Tudok ezzel még valamit kezdeni? (Nem is az bosszant igazán, hogy lehet kell vennem egy új telót, hanem az hogy senki nem mondta meg, hogy mi történt)

    Segítségetket előre is nagyon köszönöm.

    Üdv:KKope

Új hozzászólás Aktív témák