Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sound Blaster X-fi HD hangkártyát próbálok működésre bírni az ipad pro-val. Zene lejátszásakor ki tudom választani kimenetként, megy is a lejátszás, de az analóg kimeneteken nem jön ki hang, és a hangkártya ledje villog. Valószínű, hogy a digitális kimeneten megy ki hang, vagy nem tudom. Nincs valami ötletetek?
-
-
Én megint nekifutottam az új mininek, az volt a gondolatom, hogy mi lenne ha a 11-es prot lecserélném egy 12.9-es prora otthonra és egy minire hordozáskor, de az a kijelző scrollozás megint kiütött. Sima szöveges oldalt néztem (Wikipédia), mivel a táblagép használatakor legtöbbször szöveges tartalmakkal dolgozok, hát ez nem fog menni nekem.
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Akkor az tényleg nem jó. Egyébként a factory reset nem segít ezen általában, sőt éppen ellenkezőleg, mert az újonnan letöltött felhős tartalmak, indexelések miatt általában többet megy a processzor. Bár sokmindent, pl. képek felismerését csak töltőre dugva, lezárt képernyővel csinál.
Így ahogy írod valóban nem tűnik rendben lévőnek ez a készenléti fogyasztás. A mini 6-ot nem ismerem, nem tudom mit írnak annak általában az akkujáról, nekem másmilyen ipad-del van tapasztalatom, régivel és újjal de egyik sem mini, azoknak az akkuideje kifejezetten nagyon jó.
Mit írnak a mini akkuidejéről egyébként? -
válasz
lugosi
üzenetére
Bocsánat, kapkodtam, siettem, ez a hsz-em egy kicsit durvára sikerült, nem így értettem.
Azt akarom mondani, hogy nálam nem jelentkezett ilyesmi, nem zavar be a kijelzőn fekvő tenyér rajzolás, jegyzetelés közben. Nem feltételeztem, hogy másnak más jellegű tapasztalati vannak, ez hiba volt részemről, természetesen attól, hogy nekem nincs vele gondom, másnak még lehet.
Szerintem egész jól kezeli a ceruzát az ipad e téren, nem tudom, hogy 3rd party cerkákkal mi a helyzet, én apple pencilt használok, ott nem találkoztam ilyen jellegű problémával. De ha pencil kompatibilis, akkor más gyártóével sem kellene gondnak lennie szerintem. -
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Igen, én is csodálkoztam a felvetésen, ez beállítás kérdése, teljesen jól működik a rajzolás, jegyzetelés ceruzával.
-
-
Ha marad annyi. Elég sok dolog tud még helyet foglalni. Pl icloud fotók helyi cache, még akkor is, ha optimalizált verziók vannak a gépen. Levelek, alkalmazások cache-ei, elég sokat meg tudnak enni. Nekem pl. optimalizált fotókkal együtt az icloud fotókönyvtár helyi cache-e elvisz majdnem 20 gigát. Az ilyenekre is érdemes gondolni.
Emellett én úgy látom, hogy a tervezett felhasználásra nem kap semmi pluszt az ipad pro-tól, tehát feleslegesen áldozza fel a nagyobb tárhelyet, és majd kezdhet beosztani.
-
Ha 4 sorozat a gyereknek közel 80 giga, akkor lehet, hogy jól jön. Nem tudom, hogy az air 2022 rendszere mennyit foglal, nekem a 11” pro-n csak a rendszer 9 giga. Ha még néhány rajzfilmsorozat a gyereknek, akkor lassan közel lehet az a 128. Plusz még ő is használná, két személy cuccainak még több hely kell. Látod de fura, mert te is magadból indultál ki, hogy 56 giga helyed foglalt, miközben a kérdező kapásból ellőtt közel 90 gigát egy példálózó jellegű felsorolással.
Akkor az miért is észszerű neki, amit te írsz? -
Direkt kétszer írtam, hogy a saját szemszögemből indulok ki, hátha úgy feltűnőbb: az én véleményem: én ezekből az Air 2022 5G 256-ot venném.
Szerintem (figyelem! Saját vélemény, saját szemszögemből!), a tárhely soha nem lehet feleslegesen nagy egy olyan gépben, amely utólag nem bővíthető. Ha a felhasználási cél utazás közben filmek nézegetése is, akkor jól tud jönni a nagyobb tárhely. A Pro hardveres képességeire nem biztos, hogy szüksége lenne, szerintem (figyelem! Saját vélemény!) a 2022-es air-é se rossz. Igaz, a 11” pro-nak 4 hangszórója van, de legvalószínűbb hogy filmeket fekvőben néznek rajta, és úgy az air is biztosan sztereo, de nem próbáltam. Nem tudom, hogy filmnézésre, 1-2 oktató játékra miért venné meg a fele akkora tárhelyű, de nagyobb teljesítményű ipad pro-t, én a magam részéről úgy gondoltam (figyelem! Ez is saját vélemény!), hogy a nagyobb tárhelynek nagyobb hasznát veszi. De persze lehet, hogy tévedek.
-
válasz
consono
üzenetére
Igen, igazad van, szubjektív. Ha nem az lenne, nem adnának el belőle annyit, nem lenne annyi elégedett felhasználója. Lehet, hogy csak egyszerűen rossz volt az első benyomás a részemről, és ez megmaradt. Tény, hogy emberek millióinak semmi problémája vele. Az is lehet, hogy azért jött ki, mert egy normál olvasási sebességnél gyorsabban pörgettem végig a fórumot, nem tudom. Ott és akkor nagyon furcsa volt, azóta pedig nem próbáltam. Hogy így mondod, valamelyik nap járok szerintem üzletben, és kíváncsiságból megnézem újra.
-
Nekem borzasztó volt rajta a szöveges tartalom scrollozása. A megjelenéskor elmentem megnézni, behoztam rajta pár weblapot, köztük ezt a fórumot. Elképzelhetetlennek tartottam, hogy azzal a jelenséggel napi szinten elégedetten tudjam használni. Hangsúlyozom hogy ez még azelőtt volt, hogy elkezdett ebből jelenség lenni a neten, hogy jelly effekt. Nagyon zavaró. Pedig nagyon szerettem volna minit.
-
“Ez most mi?”
Ez most a védelem, hogy jelszó nélkül ne lehessen használni. Pl lopás, elvesztés esetén se.“A saját gépemet nem tudom használni mert véletlenül el lett felejtve a jelszó?”
Igen. Visszaállítást lehet hogy nem kellett volna csinálni amíg nincs letisztázva a jelszó az Apple supporttal.“ha reszetelem és új ID-t hozok létre gondolom akkor meg az nem fog menni”
Nem.(Sajnos ez ilyen, az Apple id jelszavának elfelejtése az baj. De legalább van segítség, nem lesz teljesen használhatatlan az eszköz, sajnos ki kell várni.)
-
válasz
Drenadar
üzenetére
Nekem a 11"-os van, de írni nem szeretek rajta én se, ha a képernyőn kell. Ahhoz pont nagy, hogy álló helyzetben két oldalról írjak rajta kézben tartva, ahhoz pedig pont kicsi, hogy fektetve a billentyűzet ne takarjon ki túl sokat. Külső billentyűzettel használom "desktop" módban, ha olyanom van. de a képernyőjén nem szeretek írni. (Mármint gépelni, mert pencillel való jegyzetelésre meg kiváló.)
-
válasz
ballington
üzenetére
Én egy ideig használtam az iPad-es loghtroomot, de aztán rájöttem hogy arra amire én használom bőven elég a gyári Fotók tudása, így lemondtam a lightroom előfizetést, nekem nem adott hozzá annyit.
-
válasz
consono
üzenetére
Akkor az már a legtöbb dologra amit használ az ember, sőt a hétköznapi dolgokra mindre tökéletes. Valószínű csak rajzolóknak jelentene limitet. Lehet, hogy nekem is egy olcsóbb verziót kellett volna vennem, de bevallom őszintén, hogy mikor vettem egyedül csak a Crayont ismertem, azt meg nem lehetett kapni ahol vettem, úgyhogy bementem és megvettem a Pencilt, na mindegy.
-
Az apple úgy gondolja, hogy vedd meg az egyik mellé a másikat. Ezt demózták is a múltkori wwdc-n, hogy hogyan használható az ipad a mac-ek kiterjesztett képernyőjeként, az egeret áthúzva egyik eszközről a másikra. Szóval szerintük mind a kettőből kell, hogy vegyél. (Nekem ez most per pillanat nem fér bele, de semmi bajom nincs az ötlettel. Csak működjön a külső kijelző kezelése ettől függetlenül azért ha lehet teljes körűen.)
-
válasz
Dreadloord
üzenetére
“szerintem a követjező főverzióban fognak ezen javítani”
Ha iOS főverzióra gondolsz, akkor szerintem nem. Sokáig reménykedtem én is, hogy legalább az ipad pro esetén meglépik ezt, de már nem hiszek benne. Ugyanakkor szeretném, ha én tévednék és neked lenne igazad.
-
válasz
McNamara
üzenetére
Én megvettem az itt a topikban látott Logitech Pop billentyűzet+egér csomagot, nagyon elégedett vagyok vele. A gyári ipad tok meg amúgy is megvolt, így az tartja a gépet, így használom “asztali üzemmódban” a gépet, nekem bevált. Hordozni így billentyűzetestül persze körülményes lenne.
-
Létezik, hogy az ipad pro-m csinált egy icloud biztonsági mentést úgy, hogy nem volt töltőn? Ugyanis ezt írja. :/
-
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Akkor a wifi.
-
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
A közeli wifi hálózatok jelét is használja helymeghatározáshoz, illetve ha iPhone-od van, nem lehet esetleg hogy annak a helyzetét mutatta?
-
válasz
Dreadloord
üzenetére
Árulnak ipad-et?
-
válasz
Dreadloord
üzenetére
Csak az elsőben tudok segíteni, igaz nekem ipad pro van, de ugyanúgy usb-c, ha ugyanúgy működik mint ezen, akkor a rácsatlakoztatott külső ssd megjelenik a Fájlok appban és minden másban, ami fileok megnyitását lehetővé teszi, és tudod rendesen külső tárhelyként használni. Egy hátránya van a külső meghajtó kezelésének, formázni vagy partícionálni nem lehet (vagy még csak én nem jöttem rá, hogy hogy lehetne).
-
válasz
GhettoChild
üzenetére
Én most a kettő közül a 256-os airt venném.
-
Ezek közül egyedül a hangszórók számítanak nekem, de azok se túlzottan. Igaz, nem nagyon ástam bele magam, hogy a thunderbolt most miért is jó, fogalmam sincs, hogy használom-e valamire, van külső ssd-m, meg tervezek usb-c külső monitort.
Viszont olcsóbban jön ki egy 256-os ipad air cellular mint egy 128-as ipad pro cellular.Ja, én a 120 hz-et valahogy nem érzem.
-
válasz
morschergabe
üzenetére
Ez nagyon komoly. És most hirtelen nem is látom, hogy miben tud többet a 70 ezerrel drágább ipad pro 11. Oké a kamera, de szerintem pont azt nem használom egy ipad-ben sem.
-
válasz
Multibit
üzenetére
Ugyanúgy ahogy sim-es notebookok is.
Szerintem is jó lenne a multiuser támogatás ipad-re. Mondjuk egy 8/16 giga ramos ipad pro-nál sem jönne rosszul, ott már technikai akadálya tényleg nem szabadna, hogy legyen, inkább a nem akarás a gyártó részéről, gondolom úgy vannak vele, hogy vegyetek még egy ipad-et.
-
válasz
alexhorvath
üzenetére
Én codoztam rajta egy ideig, elég sokáig bírja akkuról hogy ne kelljen töltőn tartani közben.
-
válasz
alexhorvath
üzenetére
Csak egy dolog jut eszembe erről a “ki van vonva a forgalomból” dologra, de az csak tipp, spekuláció: nem lehet, hogy ez egy gariban leadott hibás darab, ami helyett adtak egy újat? Csak nem tudom hogy akkor hogy került vissza a forgalomba, ha így lenne.
-
válasz
ricogsm
üzenetére
Ez az élére esett, sajnos látszik ahol a keret el is vált. Félre ne érts, nem viccelődni akarok a rovásodra, de ez már nem garis. Tehát ne feltétlenül gondolj arra, hogy ha valami baja lesz, azt gariban megcsinálják, mert arra fognak elképzelhető hivatkozni, hogy fizikai behatás érte, és az összefüggésben van a hibával. Átérzem egyébként a helyzeted, én is ejtettem le 2 hetes ipadet. Ez van sajnos.
-
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Én régebben kérdeztem itt és akkor azt mondták a többiek hogy igen, de nem próbáltam. Én a gyári folio tokot vettem (lehet hogy kérdezni is azt kérdeztem).
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Átérzem, én is ritkán cserélem az iPad-et, egy 2012-es iPad 2 lett tavaly lecserélve az aktuális modellre.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Böngészőből nem megy?
-
Tudnátok ajánlani ipadhoz (is) jó töltőfejet, amin van usb-c és hagyományos usb csatlakozó is? Tehát egyszerre két eszközt is tud tölteni.
-
válasz
Alex91
üzenetére
Legtöbbször PDF-eket sorkihúzózok vele, írok beléjük a szöveg mellé, javításokat, javaslatokat, vagy szöveget, rajzot, ábrákat tartalmazó jegyzeteket készítek. Emellett kisebb időben fotót szerkesztek, vagy rajzolgatok, de ez csak kikapcsolódás. Legfőképpen a PDF-ek miatt szeretem.
-
válasz
HardRic
üzenetére
Nekem tök elég lenne, ha csak simán tükrözné az ipad képét a monitorra, de nem a jelenlegi megoldásként, hogy a két oldalt két fekete csík üres, tehát a kép nem tölti ki a teljes képernyőt. Ez olyan 90-es évek eleji vga inkompatibilitások időszakát hozza vissza nekem, akkor volt ilyesmi nálam utoljára. Csak azóta eltelt 30 év.
Ami ebben engem konkrétan bosszant, hogy ez nem a nem tudás, hanem a nem akarás miatt van. És ezt olyan pitiánernek is érzem a gyártó részéről.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad 11 128GB Wifi Kék Karcmentes/2027.10.02.Gar./Akku 100%/p4662
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Bomba ár! ÚJ, bontatlan iPad AIR 11 6.gen M2 CHIP! 256GB WIFI + 5G Cellular KÁRTYAFÜGGETLEN!
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, makulátlan vadonatúj állapotban, 2 év garanciával
- Új Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jackson elektromos gitár
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest