Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hitchins
    őstag

Lezárult az ipad csere, 1 munkanap alatt kaptam egy újat, viszont nem hajlandóak a ptk val megegyező időtartamú munkalapot mellékelni. Az új munkalap tartalmazza az eredeti készülék számlaszámát, azonosítószámát, az eredeti vásárlás dátumát, a leadás napját, a javítás időtartamát napokban (1nap), illetve a 90nap gyártói (apple) korlátozott garanciát.
    Kérésemre sem hajlandóak olyan munkalapot kiállítani, amelyen nem 2020.05.20-ig tartó korlátozott jótállás, hanem 2021.02.20-ig tartó 1 év jótállás, esetleg még a szavatosság (további 1év időtartamát) is szerepel.
    Sokadik emailemre leírják ugyan, hogy Ők betartják a ptk-t, viszont szerintem ez szó szerint a vásárlók megtévesztése!
    Első körben az apple és az istyle ugyfélszolgálata is arról tájékoztatott, hogy önköltségen tudom szervizeltetni (kb 140-150 ezer Ft-os kijelzőcsere), második körben, amikor meghivatkoztam a ptk-t, hajlandóak voltak segíteni, sőt mondhatni tényleg együttműködőek és gyorsak voltak.

Az egyetlen problémám az az, hogy ha én nem nézek utána a dolgoknak, maguktól nem ajánlják fel a jog biztosította szavatosságot, annak ellenére sem, hogy úgy mutatkoztam be: xy vagyok, mint magánszemély vásároltam ekkor és ekkor ezt és ezt a terméket itt és itt, aminek tudomásom szerint tavaly novemberben lejárt a jótállása, milyen lehetőségek vannak a javításra, cserére?

Nem akarják véletlenül sem reklámozni, sem elmondani, sem leírni azt ami a vásárlók joga az EU-ban!
    Mindenki vésse eszébe, hogy ha javítják az apple termékét (de bármilyen tartós fogyasztási cikkét), akkor magánszemélyként 1+1 éve van a vásárlás napjától. Amit cserélnek arra, azonnal 1 év jótállás és 1 év szavatosság indul újra. Amit javítanak, ott az adott alkatrészre vonatkozik ez. Céges vásárlás esetén pedig nincs szavatosság, viszont az egy éven belül leadott dologra, ugyanaz vonatkozik, újból 1 év.

Remélem segítettem Nektek és egyben szomorú is vagyok, mert visszapörgetve a topicot, az a tapasztalatom, hogy kb. senki nincs képben (tisztelet a kivételnek) a valósággal (velem kezdve, aki hétfőn még úgy tudtam, hogy fizetős lesz a javítás).

Akár bekerülhetne röviden az összes almás topic összefoglalójába, de természetesen a resellerek kibújnak a felelősség alól, mondván, hogy a ptk-t nem Ők alkották, azt betartják, de nem kötelességük tájékoztatni róla senkit, ha nem olvasol utána így jártál, a munkalapra, garilapra meg mind1 mit írnak (ezt is megkaptam emailben hivatalosan csak finoman megfogalmazva).

Ezek alapvetoen nem appla termekekre vonatkozo szabalyok hanem minden 10e ftnal dragabb muszaki cikknel igy mukodik.
    Valojaban nem 1+1 ev hanem konkretan 2 ev szavatossag jar minden ilyen termekre amibol az elso evben a szavatossaggal egyutt jotallasat is kapsz.
    Ez fokent abban tobb mint a szavatossag hogy meghibasodas eseten az elado felelossege a bizonyitas.
    Ha lejart az 1ev azaz a jotallas akkor alapvetoen szavatossagi igennyel elhetsz de itt mar nem a vallalkozas felelossege a bizonyitas vagy elfogadjak az ervelesed vagy nem es akkor neked kell bizonyitani azaz egy szakertot fizetni.
    Ez esetben ha mar lejart az egy ev az Apple szerintem korrektul jart el hiszen siman mondhatta volna hogy bizonyitsd Te az igazad megis elismerte a hibat szoval szerintem nem kell ennyire felhaborodni.

Ezzel egyutt sajnos teny hogy Mo-n sok vallakozas nem szeretne eleget tenni A kotelezettsegenek.
    Szerintem ilyen szempontbol Apple inkabb a korrekt cegek koze tartozik.

Új hozzászólás Aktív témák