- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- Íme, a Moto X70 Air, vagyis Motorola Edge 70 minden oldalról
- Akciófigyelő: Komoly kedvezményekkel és ajándékokkal startol a Xiaomi 15T széria
- Bemutatta az Apple a Powerbeats Fit fülhallgatót
- Amikor a fókusz egy stapatelefon óraképernyőjén van
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Yettel topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- A Motorola is Air mobillal készül
- Íme, a Moto X70 Air, vagyis Motorola Edge 70 minden oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
Nézd, 2018-ban, amikor elkezdtem tőzsdézni, megkérdeztem személyesen a MÁK-ban, hogy gyűjtőszámlára hogy tudok utalni, és a néni mondta ezt, hogy vegyem fel saját számlaként, és ne rontsam el a közleményt. Azóta csinálom így. Talán tavaly volt egy olyan esetem, hogy sikerült a Wise gyűjtőszámlájára utalni így (webes felületen akko rmég ha a + gombot nyomtad, nem a saját számlaszámodat dobta fel, hanem a gyűjtőszámlát), és a Wise elkezdett b@szakodni, hogy mi ez, és nem fogadták el a MÁK-os doksit az utalásról, úgyhogy visszaküldték, és akkor futottam egy kört a MÁK-nál is írásban, és egy szót se szóltak a gyűjtőszámla miatt, csak mondták, hogy sok gondjuk van a Wise-zal.
-
kovaax
őstag
Múlt héten csináltam legutóbb forintot. De az euró is megy. Nem szabályos, de egyelőre még működik. Felveszed az IB-s számlaszámot a nevedre, aztán nagyon ügyelsz, hogy jól töltsd ki a közleményt (a szlaszám és a név közti / jelet hagyd ki, simán, mert nem engedi a webkincstár, tehát mondjuk "U12345678 Tamas Pelda").
-
RoBos
senior tag
TBSZ rollovernél ezt mindenképp észben kell tartani mkinek:
"Ha előre nyilatkozol, akkor gyűjtőév nélkül indul újra. Ilyen újrakötéskor az újrakötéskori érték lesz a bekerülési ár (vagy ha az eredeti vételár magasabb volt, akkor az marad)." sourceVagyis 2031.12.31-i árfolyamon lesz átvezetve minden ott lévő értékpapír, nem az 5 évvel ezelőttin, ha pl. nem nyúltál hozzá egyszer sem! 5 év alatt viszont rengeteget változhat egy árfolyam. Csak, h mki tisztában legyen ezzel!
-
kovaax
őstag
2. Ha TBSZ-en akarod hagyni, akkor nem kell/nem szabad eladni az eszközöket, hanem decemberben nyilatkozni kell róla, hogy mennyi menjen tovább TBSZ-en újabb 5 évre (gyűjtőév nélkül), és akkor az megy tovább, a maradék meg kimegy normál számlára (akár pénz, akár részvény/etf/akármi). Pl. Nekem tavaly járt le a TBSZ-2019, nyilatkoztam hogy hosszabbítom az egészet (rollover), és így TBSZ-2024-ként megy tovább (mivel már volt ilyenem, hozzácsapták az azon levő eszközökhöz).
-
1. nem kell eladni
2. igen, újra indul az 5 éves várakozás. ha hosszabbítod akkor a gyűjtőévet megnyered.
3. az "átalakulás" napjától szerzett nyereség adóköteles. megteheted, de az új szocho szabály miatt rosszabbul jársz ha nem várod ki 10+13% adó vs 15% (sima számla), de ha kibírod még két évig , akkor nincs adó.a papírokat tbszen bármikor eladhatod! vehetsz másikat. ha nem kell a pénz és kivárod a tbsz végét, akkor nincs adó, bármit csináltál előtte a tbszen.
-
-
-
-
nort_on
senior tag
1. Minden devizára külön (pénz)számla van, így forintra/centre pontosan tudni fogod, hogy mid van.
2. IBKR adja a legjobb árfolyamot, szinte középárfolyamot, felesleges és drágább is bármin keresztül utalni/váltani. Forintot beutalsz, átvezeted TBSZ és ott váltasz. Fix 2 dollár díja van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Samsung Galaxy S25 Blueblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera, erős teljesítmény 12/128 GB Új, bemutató da
- Samsung Galaxy S25 Edge Titanium Jetblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera 12/128 GB Új, bemutató darab
- Samsung Galaxy S25 Ultra Jetblack 12/256 GB Új, bemutató darab,6 hó gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB SHARKOON RGB Slider ADATA 600W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest