- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
válasz
Busterftw #695 üzenetére
Szerintem se nagy érvágás, mivel most a Celestial-ra kell rágyúrniuk, ami szerintem a következő CES-en januárban lesz bejelentve.
Látok némi esélyt arra is, hogy talán decemberben legyen bejelentés, de ha a Celestial már magasabb performance kategóriában is indulni fog, akkor szerintem logikusabb a CES-en bejelenteni, ott jóval nagyobb figyelmet kapna.Amúgy lehet csak nekem tűnik úgy, de mintha a driver fejlesztések masszívan lelassultak volna, a dokumentált hibákat nem nagyon javítják, a legtöbb már nagyon régóta ott van a release notes-ban. Remélem nem eresztették szélnek a driver fejlesztőket!
-
huskydog17
addikt
válasz
Busterftw #669 üzenetére
Nem lóg bilibe a kezed, ez egy nagyon reális és valószínű forgatókönyv, ugyanis Michelle (az új CEO) hétfőn a keynote végén megmutatta a Panther lake-t és elmondta, hogy második félévben lesz a launch és már most szállítják a mintapéldányokat a partnereknek.
36:36-nál érdemes belekukkantani, ott vannak ezek az infók.
Mivel még idén elindul a Panther lake, így 2026 CES-en abszolút reális a desktop Xe3, azaz Celestial, legalábbis bejelentés szinten, aztán legfeljebb ők is majd január végi launch-ot adnak meg, de én pont erre számítok, hogy 2026 CES-en jelentik be a Celestial családot.
-
hahakocka
őstag
-
huskydog17
addikt
válasz
Busterftw #598 üzenetére
Az a két darab 8 pines tápcsati nem annyira tetszik. A csúcskártyánál ok, de a B580-nál, ami állítólag a 4060 Ti-nal kéne versenyezzen kicsit soknak tűnik, de holnapután minden kiderül. remélem masszívan tudtak javítani a fogyasztáson is.
A két 8 pines arra enged következtetni, hogy a teljes kártya fogyasztása túllépi a 200 Wattot, nem is kicsit. TBP nagyon érdekelne itt. Nyilván az is lehet, hogy ez gyári OC-s változat, ahol elengedték a fogyasztást a Tuning miatt.
Nagyon várom a keddet, hogy mi lesz a valóság!Leginkább az OC nélküli verziók fognak érdekelni.
-
huskydog17
addikt
válasz
Busterftw #592 üzenetére
1:52-nél összekeverték a Rise of the Tomb Raider-t a Shadow of the Tomb Raider-rel, ugyanis a videón a Rise of the Tomb Raider látható 2016-ból, nem a Shadow, ahogy kiírták.
Ez egy kicsit gáz volt a videóban.
Ettől függetlenül nagyon várom mit fog tudni a Battlemage, mert a Lunar Lake alatt az Xe2 abszolút meggyőzött, IGP fronton hasít. -
DaVE-1
senior tag
válasz
Busterftw #584 üzenetére
Tuti egy árban lesz a 770el (itthon biztos nem lesz 130 alatt) de annál gyengébb szóval ezt nem tudom kinek szánják.
Amúgy ha valamit nem kezdenek ezzel az inkoherenciával ami most van akkor lehet 4090 szintű is ha sok játékban a 3050 ellen küzd mint az előzőek..
Érdekes amd meg nv meg tudja ezt oldani hogy egy játékban egyszer a 3050 el küzd máshol meg veri a 4060 at -
huskydog17
addikt
válasz
Busterftw #576 üzenetére
Legyen így. Igen, az árazásakon fog múlni a sikere.
B580-nak szerintem abszolút reális lehet a 4060-as szint és egy kis szerencsével a 4060Ti tempója is meglehet. B580-nál én 299 dolcsira tippelek.
B770 idén nem valószínű, hogy jön, tehát jövőre, amikor megjelenik már a többi új VGA család is kint lesz, így az Intel nem mehet túl magasra árban.
Ha a B770 hozza majd a 4070Ti tempóját, akkor szerintem 549 dolcsi lenne a maximális ár, ami még talán elfogadható volna, de 499 lenne az igazi.#578 b.: Az valóban jó volna, én 300 dolcsit (299) tippelek a B580-ra, de reméljük tényleg 250 lesz.
-
huskydog17
addikt
válasz
Busterftw #574 üzenetére
Ez mondjuk egy kisebb csalódás, mert így valószínűleg sokkal kisebb lesz a sebességbeli előrelépés az Alchemist-hez képest, mint reméltem. Önmagában az órajel növelés is tud hozni sebességet, de önmagában nagyon kevés lesz, főleg, hogy a memóriasávszél is csökken. Ezen felül szintén sajnálatos, hogy a PCI-E sávokat itt is kiherélték 8-ra. Azt sem tudni még, hogy a 2,8 GHz miféle órajel, mármint nagyon rövid ideig tudja csak tartani vagy permanensen stabilan az a 3D órajel, szóval még sok itt a kérdés, de ezek a speckók számomra egyelőre csalódást keltőek. Remélem ettől jobb lesz!
Azért is vártam nagyon az asztali kártyákat, mert IGP-ben az Xe2 brutális gyorsulást hozott a Lunar Lake-ben, így reméltem, hogy a HPG variáns is masszív sebességet fog növelni. Ezek alapján nem úgy tűnik, de e miatt mos még jobban kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a valóság.
Az is aggodalomra ad okot, hogy az Intel semmilyen speciális eseményt nem jelentett be decemberre, márpedig mind az AMD, mind az NVIDIA az új VGA családokat mindig egy új special event keretén belül szokták bejelenteni. Ha az Intel a B580-at event nélkül csendben akarja piacra dobni, akkor az azt jelenti, hogy nem egy nagy durranás, még reklámot sem ér, ami talán a legrosszabb. A másik lehetőség, hogy a Battlemage is jövőre rajtol el.
Azért itt is megy a lottó tippelgetés a "leakerek" részéről: korábban G20-ról volt szó, most meg már G21, ezek sem tudják mit akarnak.
-
huskydog17
addikt
válasz
Busterftw #529 üzenetére
Pat terve az, hogy jövőre a Panther Lake már saját gyártástechnológián, a 18A-n fog készülni. A Lunar Lake tervezésekor az Intelnek még nem volt versenyképes node-ja, emiatt mentek a TSMC-hez.
A következő hetekben kezdik el tesztelni a Panther Lake-t a laborokban és azt remélik, hogy a 2025-ös Computex-en be tudják mutatni, pont úgy, mint most a Lunar Lake-t.
Elvileg a 18A node az, ami hozni fogja a TSMC szintjét (3/2nm). -
Petykemano
veterán
válasz
Busterftw #521 üzenetére
Elsőre meglepő lehet a hír, de jobban belegondolva érthetővé válik.
Nem gondolnám, hogy az intel a kudarcok, meg az esetleges pénzügyi nehézségek ellenére megtehetné, hogy elengedi a GPU fejlesztést.
Míg korábban elmondható volt, hogy az IGP teljesítménye gyakorlatikag lényegtelen, mert a szükségesseége csak a játékos rétegigény irányából merül föl, addig az új AI számítási teljesítménnyel.kapcsolatban vélelmezném, hogy szélesebb körben lesz fontos tényező.
Ez nem csak a cloudban, szuperszámítógépekben, hanem talán a klienseknél is.igaz lesz. És ebben a GPU egy fontos komponens.Szóval érthető, hogy ezek az architektúrák tovább léteznek, csak az a rész ment a levesbe, hogy ebből dGPU piacra alkalmas mellékterméket lehet/érdemes gyártani. Megkockáztatom, hogy egyébként még így is lehet azzal a céllal, hogy kicsit terítsék a K&F költségeket nagyobb volumenben árult termékekre.
-
gV
őstag
válasz
Busterftw #517 üzenetére
RT-t is behozva én azt látom az nV megcsinálja kicsiben is azt amit a 4080 eredeti árazásánál: vegye csak a vásárló a drágábbat (4090) mert az éri meg jobban. 4070/4070S az ajánlott a 4060 ellenében ilyen árakon és ennek ellenére rosszabb az A770 és alig jobb az A750.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Jogász topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest